Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Videcu da nabavim jos nekoliko komada pa da dodam gde treba.

Bogami koliko sam vremena i zivaca izgubio namestajuci da mi sve radi a da ne zeza ne bi se bas upustao sad u to sve.. Sasvim ok radi sa 039 na 60c i 734Kh/s...

ma ja procitah 90 pa zato ti kazem

Pošto mi stižu pitanja na private uvezi flešovanja biosa na gigabajt ploču odgovoriću u temi da se ne ponavljam.

Pošto se pozivate na neiskustvo i totalno neznanje evo i najjednostavniji način flešovanja.

Izvadite sve grafičke iz ploče, kabel od monitora uključite u ploču tj na integrušu, uđite u windows (ili ga instalirajte), odete iz internet explorera i nađete na gigabajt sajtu taj model pa pod download i program za flešovanje biosa iz wina @bios se zove po utility.
Instalirate i tamo odaberete sa njihovog servera najnoviji i samo pokrenete flešovanje.

To je to bas kako ti pise DADE , i nemoj se :wall: ja sam isto mislio da je problem ali nije uopste, ja sam koristio da ponovim Q - flash nacin.

Idi na donji link odaberi nacin i skini jedan od tri PDF pa polako. Imas tri nacina, @DADE je opisao @BIOS ili ti A Windows-based BIOS live update utility .

Jedini zaheb koji sam imao sto nisam znao da driveri moraju da se raspakuju na USB pri Q - flash nacinu, a priznajem nisam citao ceo text odma, jel ko cita uputstva dok nesto ne zaglavi :guitar:, u uputstvu lepo pise.

http://www.gigabyte.com/webpage/20/HowToReflashBIOS.html

A drajvere skinuo za GA-H61M-DS2H rev2.1 ODAVDE i lepo pise da vec od 6 verzije Improve PCIEx16 graphic card compatibility

Dakle razumem potpuno pocetnicke muke i sam sam ih skoro prosao.

Al sam se raspisao a do pre par dana nisam imao pojma :banana: , ako nekog ne mrzi nek se raspise kako se flesuju biosi grafickih nove generacije 270x-280x ili nek baci link ka ranijem pisanju.

Ili cu pisati @DADE na private pa ce on ovde da sve lepo objasni :D

Pod mjeracem mislis na prst :d
da ga drzim na vrm 5 sec pa ako koza sa prsta ostane na vrm onda ne valja :D

Nemas ti pojma, ovako ide. Drzis prst nekoliko sekundi, ako pocne da mirise na pecenje ili da se dimi onda ne valja :d

Kad ostane koza znaci da si je dobro oladio :D

Pošto mi stižu pitanja na private uvezi flešovanja biosa na gigabajt ploču odgovoriću u temi da se ne ponavljam.

Pošto se pozivate na neiskustvo i totalno neznanje evo i najjednostavniji način flešovanja.

Izvadite sve grafičke iz ploče, kabel od monitora uključite u ploču tj na integrušu, uđite u windows (ili ga instalirajte), odete iz internet explorera i nađete na gigabajt sajtu taj model pa pod download i program za flešovanje biosa iz wina @bios se zove po utility.
Instalirate i tamo odaberete sa njihovog servera najnoviji i samo pokrenete flešovanje.

:thumbup::beer:

Potreban savjet :)
Mislio sam na sadasnju konfiguraciju da stavim novo napajanje i graficke. Maticna je ASrock Extreme 6 Z77. Napajanje mi je slabo seasonic 430GB pa bih morao novo uzimat.Kuciste je CM 690. Dakle treba mi predlog za napajanje i graficke. Budzet je 500 EUR za pocetak pa ako bi to fino islo ulozio bih brzo jos novca. Zanima me i za te graficke koje predlozite koliko odprilike potrose mjesecno struje a koliko bi iskopale novca u ovom trenutku:D

Sto mislite da produzim budzet i uzmem ove 2 grafike? http://www.itsvet.com/proizvod/msi-radeon-r9-280x-3gb-gddr5-gaming/comp_comp_vga/24/3609 ili ovu jednu http://www.itsvet.com/proizvod/asus...-g-4gd5-+-battlefield-4/comp_comp_vga/20/3637
I neko napajanje koje moze ovo da nosi.
Ima li ko da se razumije u ovo? :)

500€ ti je dovoljno za jednu karticu i napajanje (neko kvalitetnije da bi mogao posle da nadogradiš sistem).
Za 500€ možeš uzeti jednu 280x i napajanje, samo da ih navitlaš prvo :)

Što se odabira kartica tiče, mislim da ti je bolje uzeti 2 x r9 280x samo je pitanje da li ćeš ih naći po toj ceni

Poslednja izmena:
jel probao neko ovo? ja sad baš razmišljam da iskoristim ovaj njegov što je okačio bios da ubacim u ove moje vaporke
ako se ne varam njegov bios ti je 039
ja sam stavljao, i opet nisam najsretniji, dualke su bolje od vapora i gotovo, ja nikako da postignem hash bar ko dualke (750)

Ja sam na 1044/1500 isto na 1.11v i temp su mi 59c, probaj mozda bude bolje malo, mada i to je ok. Mene jedino nervira naponska na Vaporu koja je oko 90c najvise.... Ne znam sta da joj radim...
koliki ti je --thread-concurrency 8193,8193 ili 2?

Poslednja izmena:
Nema 280x ispod 40.000 nigde, ne zanosite se glupostima. Ni za te pare ne moze da se nadje bez minimum 20 dana cekanja.

Ima neko asus 280x dc2 (BEZ t), kolko daje u cgmineru khs?

Istina. Nesicu nista ne radi, nije kompetentan uopste da bi se uzeo kao referenca za poredjenje.

to jeste, sa non Top sam se mlatio vise nego sa ovim Top verzijama i nisam mogao da ih nateram, ali sa Topom sam na kraju uspeo da dobijem koliko i svi, tako da su ver malo losije ove non T

Na kraju ispada da je po pitanju cene/hash najbolja (bila posto ih slabi ima) Sapphire r9 280x dual-x, jedino sto ce biti *******o leti zbog hladjenja. Takvo hladjenje imaju i 7970 i 7950, pa bi bilo lepo da se jave oni koji su ih letos posedovali da kazu svoja iskustva sa hladjenjem :)

iskustva su ako nemas adekvatno hladjenje, prvo smanjivanje klokova, pa opet smanjivanje klokova i na kraju gasenje kartica u najtoplijem delu dana

Uf, koji tacno od ovih biosa da ubacim za Vaporku da joj se spusti VRM temp? Meni je Elpida tip memorije. Ranije sam probao neki 039 ali dobijao sam BSOD bez ikakvog info-a s tim BIOS-om pri boot-u. Meni je brzina ok, samo bih da spustim temp za VRM sa 90 na recimo 75-80, otkud znam...

74 sa 041

500€ ti je dovoljno za jednu karticu i napajanje (neko kvalitetnije da bi mogao posle da nadogradiš sistem).
Za 500€ možeš uzeti jednu 280x i napajanje, samo da ih navitlaš prvo :)

Što se odabira kartica tiče, mislim da ti je bolje uzeti 2 x r9 280x samo je pitanje da li ćeš ih naći po toj ceni
Hvala puno na odgovoru! Ove MSI mogu da nabavim po 230 EUR u Novom Sadu preko prijatelja. Mislim da je to nabavna nijesam siguran. Vidim da ovde niko ne pominje ovu MSI, znaci li to da je slabija od vasih Asus koje sa kojim obicno rudare? Napajanje sam mislio da uzmem ovo link
Sad sam malo i izgubio volju jer citam na neki nas forum da je kasno sada pocinjat sa grafickim karticama bez ako ne ulozim dosta novca? Koliko mogu sa jednom MSI R9 280X iskopat za mjesec?

Poslednja izmena:
kako sad stoje stvari oko 80-90e manje troskovi struje.

Na kraju ispada da je po pitanju cene/hash najbolja (bila posto ih slabi ima) Sapphire r9 280x dual-x, jedino sto ce biti *******o leti zbog hladjenja. Takvo hladjenje imaju i 7970 i 7950, pa bi bilo lepo da se jave oni koji su ih letos posedovali da kazu svoja iskustva sa hladjenjem :)

Ja imam 7970 dual x i kad sam ih testirao hlađenje je bilo daleko bolje od 280x dual x.
Što je moj drug rekao da se vidi da su na 280 kama baš štedeli jer to više nije top mode. Samo pakovanje je ko pre za reparirane.

Nazad
Vrh Dno