Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

verovatno ne ali da pitam, moze li ovo da tera
2x 280x 1070/1500
http://www.super-flower.rs/power-supplies/item/26-amazon-sf-800p14he-80 .html
Specifications:
+ 3,3 Volt 24 A
+ 5 Volt 30 A
+ 12 Volt 1 20 A
+ 12 Volt 2 20 A
+ 12 Volt 3 20 A
+ 12 Volt 4 33 A
+ 12 Volt 5 33 A
+ 12 Volt 6 20 A

3x 280x 1070/1500
http://www.super-flower.rs/power-supplies/item/22-amazon-sf-1000p14he.html
Specifications:
+ 3,3 Volt 24 A
+ 5 Volt 30 A
+ 12 Volt 1 20 A
+ 12 Volt 2 20 A
+ 12 Volt 3 20 A
+ 12 Volt 4 35 A
+ 12 Volt 5 35 A
+ 12 Volt 6 20 A

Poslednja izmena:
Odkud ti to?
Ista je cijena, jutros sam gledao...

Pa nije baš da ima asusa na stanju ili do kraja meseca za manje od 290-5€, a dualx i ta kategorija tu i tamo po 270 a uglavnom više. Ma svugde su poskupele karte, sledeća tura 20-30 više nego pre 2-3 nedelje..

Nema leba bez motike, ali skupe bre ove motike i ne mogu da se nadju!:)

Meni rade 4 x 280x vaporx, na toj ploci (ako si mislio na H61-DS2H). Zasad provjeravam taj famozni 24pinski konektor i ne vidim nista cudno (mada se problem vjerovatno odnosi, kako sam skapirao, na 270x karte , posto one imaju jedan 6pinac)...

Druze dodao sam 4 kartu na pomenutu plocu i ne dobijam sliku, kao da se ni sistem ne dize ... izvadio ekstender cetvrte karte odmah dize sistem i sve radi... sta li je problem.?

Hvala

Proveri extender, proveri 4 slot, zameni mesta karticama, ako i to ne upali, reklamiranje ploce definitivno, desavalo se meni isto da rade samo 2 kartice cim stavim 4 sve puca.... Definitivno H61-DS2H treba izbegavati, jer izgleda da je sreca da se ubode dobar primerak, ovo govorim jer imam u posedu 2 takve ploce u rigovima.

ima li ko da proda ekstender bez molexa?

Ja se razmisljam da sad nekad krenem sa CPU miningom, za pocetak 2-3 masine, da li je po vama opravdano krenuti sad sa CPU miningom, sta kopati, kako idu cene, ocekivanja, sta uzeti od CPU-a, koliko koji CPU daje hashrate itd?

Sve su to lepe cene o kojima pricate, al to su na zalost stare cene. Nove su ko sto sam i rekao skuplje za oko 30e, em sto lepo pise da se ceka i do 3 nedelje.
Evo malopre su toxiku digli cenu u nemackoj, al i to nije merodavno jer vidi sta pise u produzetku - € 319,- An estimated dispatch date cannot be given
Ove sto ima jos na lageru su puno paprenije cene nego pre dva dana, ova je juce bila 256e u istoj ovoj radnji a vidi sad http://www.computeruniverse.net/en/products/90531494/sapphire-radeon-r9-280x-oc.asp i naravno jos ni nema da se kupi, sve rasprodato sem po koja xfx.

Sve su to lepe cene o kojima pricate, al to su na zalost stare cene. Nove su ko sto sam i rekao skuplje za oko 30e, em sto lepo pise da se ceka i do 3 nedelje.
Evo malopre su toxiku digli cenu u nemackoj, al i to nije merodavno jer vidi sta pise u produzetku - € 319,- An estimated dispatch date cannot be given
Ove sto ima jos na lageru su puno paprenije cene nego pre dva dana, ova je juce bila 256e u istoj ovoj radnji a vidi sad http://www.computeruniverse.net/en/products/90531494/sapphire-radeon-r9-280x-oc.asp i naravno jos ni nema da se kupi, sve rasprodato sem po koja xfx.

Nisam nesto mjerodavan ali iz iskustva znam da kada pise da imaju na stanju, onda imaju 100%.
Ako nemaju na stanju pise "u dolasku...isporuka npr. 3 radna dana ili 3 nedelje".

Nije to kao kod nas; Imamo tj. bice...

P.S. na brzinu sam pogledao i samo ASUS 280x nije na stanju.
Dual-X, Toxic, MSI...isporuka odmah tj. sutra

Ja se razmisljam da sad nekad krenem sa CPU miningom, za pocetak 2-3 masine, da li je po vama opravdano krenuti sad sa CPU miningom, sta kopati, kako idu cene, ocekivanja, sta uzeti od CPU-a, koliko koji CPU daje hashrate itd?

Ja sam se zezao sa Particle coin(PRT).

Imas ovde spisak pool-ova za CPU mining ako zelis da probas...ako zelis PRT da kopas ovaj pool ti je ok...http://www2.coinmine.pl/prt/index.php?
FX 8350 na 4ghz daje oko 860khas/s...tj. po jezgru oko 105 khas/s...
sto se tice menjacnice www.coinedup.com

Poslednja izmena:
Nisam nesto mjerodavan ali iz iskustva znam da kada pise da imaju na stanju, onda imaju 100%.
Ako nemaju na stanju pise "u dolasku...isporuka npr. 3 radna dana ili 3 nedelje".

Daj link tih što ima na stanju.

Hell Yeah, uzeh konacno i graficku - Asus Radeon R9 280X–DirectCU II Top–3GD5–V2
joj kakva zverina, jede sve sto joj pustim, pri ultra detaljima i sa 8xAA...
jos kad sam je izvadio iz kutije, zaprepastih se kolka je, nikad vecu graficku u zivotu nisam video... skoro duplo duza, i tripu deblja od moje prosle... imao sam utisak ko da neki deo iz mlaznog aviona treba da ukljucim u komp :D

i odma sam video da to cudo nece stati u moje kuciste - Thermaltake Soprano koje je Midi Tower... ni u snu nisam sanjao, da jedna graficka nece moci da stane u MidiTower!
i nista, uzeo testeru i isekao slotove za hard disk koje nisam koristio, izbacio ih iz kucista i uglavio nekako graficku... azdaja trazi 2x 8pinske konektore za napajanje, vuce verujem do 370w, ne znam dal je to vrednost za OC, temperature u idle su oko 30C, ima ogroman kuler koji zauzima naredna dva slota u kucistu i dva velika ventilatora na njemu... necujna je u idle, a kad se upregne maximalno, nekim veoma zahtevnim benchom, podigne se broj obrtaja ventilatora, jer mi stoji na auto, i grafa se onda def cuje, ne nesto preterano, ali se cuje... tad temperature skacu i do 76C, doduse najveci broj obrtaja stize do 30%, tako radi na auto... jedino da predjem na manual, i podignem na lupam 50%, da bi drzao temp ispod 70C...

takodje, uz grafu sam dobio neki deo, koji nemam pojma za sta sluzi, nesto u vezi hladjenja, neki hladnjak... al ne znam gde se ni kako montira...

evo par slicica:

Ja sam se zezao sa Particle coin(PRT).

Imas ovde spisak pool-ova za CPU mining ako zelis da probas...ako zelis PRT da kopas ovaj pool ti je ok...http://www2.coinmine.pl/prt/index.php?
FX 8350 na 4ghz daje oko 860khas/s...tj. po jezgru oko 105 khas/s...
sto se tice menjacnice www.coinedup.com
Kakva je situacija sa QRK i XPM pored PRT, koji je najisplativiji?

EDIT: uzeo promociju na windowsazure (besplatnih 200 dolara), kreirao 3 viruelne masine sa ukupno 20 jezgra, svako daje 80-90khas/s pa isprobavam kako i sta. :)

Poslednja izmena:

Pitao sam druga posto radi u nemackoj i tamo je sad da zove te jeftine sto su na spisku i svi mu rekli nema..kaze to je sajt kao kod nas it svet gde sve ima i sve jeftino dok ne pozoves

Hell Yeah, uzeh konacno i graficku - Asus Radeon R9 280X–DirectCU II Top–3GD5–V2
joj kakva zverina, jede sve sto joj pustim, pri ultra detaljima i sa 8xAA...
jos kad sam je izvadio iz kutije, zaprepastih se kolka je, nikad vecu graficku u zivotu nisam video... skoro duplo duza, i tripu deblja od moje prosle... imao sam utisak ko da neki deo iz mlaznog aviona treba da ukljucim u komp :D

i odma sam video da to cudo nece stati u moje kuciste - Thermaltake Soprano koje je Midi Tower... ni u snu nisam sanjao, da jedna graficka nece moci da stane u MidiTower!
i nista, uzeo testeru i isekao slotove za hard disk koje nisam koristio, izbacio ih iz kucista i uglavio nekako graficku... azdaja trazi 2x 8pinske konektore za napajanje, vuce verujem do 370w, ne znam dal je to vrednost za OC, temperature u idle su oko 30C, ima ogroman kuler koji zauzima naredna dva slota u kucistu i dva velika ventilatora na njemu... necujna je u idle, a kad se upregne maximalno, nekim veoma zahtevnim benchom, podigne se broj obrtaja ventilatora, jer mi stoji na auto, i grafa se onda def cuje, ne nesto preterano, ali se cuje... tad temperature skacu i do 76C, doduse najveci broj obrtaja stize do 30%, tako radi na auto... jedino da predjem na manual, i podignem na lupam 50%, da bi drzao temp ispod 70C...

takodje, uz grafu sam dobio neki deo, koji nemam pojma za sta sluzi, nesto u vezi hladjenja, neki hladnjak... al ne znam gde se ni kako montira...

evo par slicica:

Uzeo sam i ja dve ..klokuje se kao luda bez povecanja napona i tako klokovana daje stabilnih cak 800 kh/s al se ventilator mnogo cuje onda pa sam spustio na 740.

Su to sad neke nove 280X dc2t?!...vidim da im je hladjenje isto kao na 7970/50...secam se da sam prozivao bas svojevremeno kako mi je hladnjak ruzniji na tim novim 280 asus kartama, pa jos onaj prednji fan sa nekim lopaticama malim, a vidi ih sad, ispravili tj vratili sve na staro ;)

Vrh Dno