Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

meni n masini iz potpisa 2 x toxic 280 vuku ukupno 600w undervoltovane, na default su isle na 800w
masina na idle sa te dve kartice vuce oko 150-160 w
znaci grubo po komadu vuku 220-250w
merim sa necim slicnim onom Kill-a-watt u

koliko undervolt? ne'am cim da izmerim pa cu otprilike...

furmark burnin? teško :)
al ako već ne veruješ ničemu nabodi merač, nema druge

furmark burnin? teško :)
al ako već ne veruješ ničemu nabodi merač, nema druge

ako ćeš već da ulaziš u terminologiju, furmark nije za kontinuirano opterećenje memorije i napajanja grafe, nego za stresiranje kartice, tj ispitivanja krajnjih mogućnosti kartice...
Nije da ne verujem, nego pitam ljude koji znaju više od mene, da li je to što mislim da jeste, ipak izvodljivo, jer se do sad nisam susretao sa tom karticom...cifra sa merača mi ne znači ništa ako mi napajanje pregori, pa mašine stoje dok se ne vrati sa reklamacije...

rudarenje trosi vise struje na kartici nego bilo koji gaming

pa dobro koliko onda troši 280x pri miningu, pola kilovata? asus su izmerili na 300w, neki gigabajt čini mi se na 330-340, 7970 ranije na 270, ako to ništa nije tačno ajde koliko je tačno?

pa dobro koliko onda troši 280x pri miningu, pola kilovata? asus su izmerili na 300w, neki gigabajt čini mi se na 330-340, 7970 ranije na 270, ako to ništa nije tačno ajde koliko je tačno?

i mene zanima... i btw jel ima kod nas da se kupi kill a watt ili sl. ili ga moram cekat jos 15-20 dana?

Ja imam iskustva sa njim, ali znam da sam to napajanje slao na reklamaciju jer je crko od 4x7850, tako da bih ga zaobišao, pogotovo što 280 troše osetno više od 7850
Hladno kao špricer, u provetrenoj prostoriji, pa oteglo papke...beži od raidmaxa ako planiraš da ti kartice rade na granici izdržljivosti napajanja. Jednostavno nije u klasi sa ostalim...potraži superflower ;)

@vojkan :

Ovo objašnjenje iz epsa može da prođe samo kod "visoko obrazovanih" glasača vladajuće koalicije. O kakvom dogrevanju je reč ? Meni bre rudari stoje na ta peći koju nisam pomislio da upalim od prošle godine, grejem se na rudare...
Kakva bre slava, kakvi bakrači ? Pa ono pola srbije što slavi slavu je bilo kući, a i gostima stigli veći računi ?
Pa ova prevara sa smanjenjem napona ako prođe, to je dokaz da nas treba je.bati još više, samo bez vazelina, ko i onu ministarku...

Poslednja izmena:
u porti crkve svece pale na molex od vaporki.

cccccc jadna deca, nema spavanja.... gde bas u decju sobu rig... :D

@hogarnp ja teram malopre naveceno na SS bronze 750 w.... trosim 600, pa i manje...
u ovom trenutku tacno 605w, znaci trebalo bi da tera ali bi verovatno bilo na 90% opterecenja.... ne znam koliko trosi ta druga kartica...

@ ready skinuo sam ih na 1081 mv, sa fabrickih 1256 ako se dobro secam, sto bi znacilo sa 800 na 600 w, nije malo uopste :)
kacio sam negde te slike u temi za r280, ne mogu ih naci nigde po hardu :)

evo ga:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?319957-Sapphire-280x-Dual-x-undervolt-ROM&p=3577870&viewfull=1#post3577870

Poslednja izmena:

@hogarnp ja teram malopre naveceno na SS bronze 750 w.... trosim 600, pa i manje...
u ovom trenutku tacno 605w, znaci trebalo bi da tera ali bi verovatno bilo na 90% opterecenja.... ne znam koliko trosi ta druga kartica...

pa 7850 ne bi smela preko 150w da ide, što mislim da na ovom napajanju na max. combined ne bi smelo da predstavlja nikakav problem...nadam se da će još neko pročitati prošle dve strane...

pa neka bude:
150 + 250 i + 100 za ostatak masine max= taman :)
imas malo rezerve jer je to ipak LC

@ ready skinuo sam ih na 1081 mv, sa fabrickih 1256 ako se dobro secam, sto bi znacilo sa 800 na 600 w, nije malo uopste :)
kacio sam negde te slike u temi za r280, ne mogu ih naci nigde po hardu :)

evo ga:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?319957-Sapphire-280x-Dual-x-undervolt-ROM&p=3577870&viewfull=1#post3577870

dobro je, nisam puno promasio, skinuo sam na 1087mV trixx-om, e sad gpu-z laze kao nesto 0,87, a vrm temp ne vidi uopste.. hw info i dalje ocitava 1200mv i vidi vrm temp... kad ab-om skinem napon to trixx ne registruje ali zato registruje kad oborim clock... zato ne znam kome verovati, morace kill a watt raditi jer mi stize i treca karta...

gpuz meni laze ja gledam sa HWiNFO64.
edit: ready, o kojim karticama pricas, nesto sam pospan pa se ne secam :)
Ako je Toxic u pitanju, tu te trixx laze da je spustio, ali nije :)
samo fles biosa skida napon

Poslednja izmena:
gpuz meni laze ja gledam sa HWiNFO64.
edit: ready, o kojim karticama pricas, nesto sam pospan pa se ne secam :)
Ako je Toxic u pitanju, tu te trixx laze da je spustio, ali nije :)
samo fles biosa skida napon

da, toxic, znaci ne skida.. bio sa 039, sad je 041... znaci moracu sa vbe...

Ne znam sta merite i kako ali vec sam pisao jedan rig optimalni znaci 4x280x i sve sto god moze das optimizuje i pod vodom trosi 1KW, skrenuo sam vam paznju da ce biti cesanja kad stigne racun za struju, plus ovi lopovi, plus jos kad nam podele akcije i sibnu struju 30% gore bice veselje. Zaboravljate oni koji voze na vazduhu, a to je vecina, da trose i ventovi na kartama , pogotovu ove nove.

pa jest.. i ventovi trose.. odoh iscupat jedan toxic-u, ne znam sto su kog vraga stavili tri...

Toliko o jeftinim karticama iz evrope. U nemačkoj digli u proseku cene 280x za oko 30e. Npr safir dual x sa 256e na 289e, a još ako nešto crkne ostaje samo nerviranje...

Vrh Dno