Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Au, u šta se uvalih :)

Stiglo mi večeras 12 komada 280x, 8 asusa i 4 saphire-a, sada treba da vidim šta dalje, zapostavio sam istraživanje ovih dana.

Ima li neka best buy ploča i napajanje za ovu kombinaciju (hteo sam po 4 komada na 3 ploče), ili da ćutim i čitam :S:

Giga H61 sa 1x16 + 3 slota 4300 dinara. Ubedljivo best bay.

ne bih neshto da greshim dushu, ali 80% sam siguran da je sasha pre mozda 3-5 dana imao oglas sa asuskama i vaporkama (bilo je neshto tipa 330 i 350e) i taj ogals je obrisan.

Ne gresis dusu. Imas dobro oko kolega.

Ne znam dali su modovi korumpirani kao i ostatak drzave, mozda mozes da platis pice nekome pa i ti da imas tu opciju :D

Serbia ;)

Ne zaboravite najvažniju stvar: ovaj forum je privatna imovina. Prihvati ili budi banovan. Izbora uvek ima.

@tema: od sad hardver samo iz Nemačke, Austrije i sl, našima ne dam ni pare.

Juče sam naručio Corsair RM-1000W za 164e. Koliko bi bio kod nas da ga ima, baš me zanima. :)

Ja cu zimus da se pozabavim prevodjenjem kompletne opreme na vodu.. ovo sad sto mi je na vodi radi stabilno bez gasenja od letos.. par puta sam dolio po 50tak litara vode u rezervoar.. al to je posledica toplijeg vremena ;)

Meni su najjaci likovi koji ovde prosipaju mooda za bubrege, a klasicni preprodavci i zavaljivaci.. a ima ih vise koji ucestalo komentarisu na ovom topiku..

Poslednja tura extendera koju sam uvezao, ustupljena je komplet bench kolegama po ceni od 10e (imam dovoljno risera sebi za rezervu).. par dana kasnije sam sretao neke od njih po oglasima za po 20e.. toliko o tome ;)

Rig sa 4 kom 280x vaporke mi lagano radi na 1200w raidmax.. isto tako i rig sa 2 x 730w tt smart radi besprekorno.. klokovi 1050/1500 i vozi :D

Ne vidim svrhu natezanja na 1060+ gpu-a zarad par khs i daleko nestabilnijeg rada.. bolje sacekati povoljan momenat i prodati za toliko vecu cenu i prodjes kao da si radio na 1200+ gpu :D

Sto bezite od unixa? Meni bamt pegla vec godinu ipo dana.. jedino sto sam menjao verzije bamta.. tj update drajvera.. i na nekim cgminer.. kako bi video novije grafe tipa 79xx tj r9.. pri tom usteda na hard disku.. i usteda zivaca/nerviranja od strane win podloge :d

Sto se tice nabavke opreme, treba da shvatite da ni veseli amd ne moze da proizvede toliko grafa kolika je potraznja.. u Srbistanu je dodatni problem sto je prisutan sindrom guljenja koze sa ledja.. pocevsi od carine, uvoznika, preprodavaca i slicnih.. ;)

Ja cu zimus da se pozabavim prevodjenjem kompletne opreme na vodu.. ovo sad sto mi je na vodi radi stabilno bez gasenja od letos.. par puta sam dolio po 50tak litara vode u rezervoar.. al to je posledica toplijeg vremena ;)

......................

Mogo bi i vodeno hladjenje da podelis sa kolegama kao sto si i risere :wave: , ide toplo leto.

ne kontam koja je ovo fora sa ne nabavljanjem robe kod nas, nista zivo nemamo kao da zivimo u turkmenistanu

Poslednja izmena:
Da nema neko 4 ekstendera 1-16x viska na prodaju?
Brat je od sledece srijede do nedelje (15-19.jan) Bg-u pa da mi donese.

napokon XFX 7950 problem sa hladjenjem resen:

- naso nov AC accelero S1 na KP za 1100din.
- napravio bakarni adapter
Pogledajte prilog 132920

i
:
Pogledajte prilog 132918
naravno iskoristio sam ventove sa njenog originalnog kulera najvise zbog kontrole RPM-a

Pogledajte prilog 132919

nema kraja mome odusevljenju jer ta je karta sa originalnim ****** kulerom (double disseption) radela do sada na 75C pri 3000+RPM-a

Poslednja izmena:
Pitanje da li je ostvariva kod nas inostrana garancija kod ovlascenog servisera za Asus ili Sapphire ? ima dosta karti iz "Madjarije" itd.

Ljudi potreban mi jedan riser ako neko ima viska :) $ se podrazumeva

napokon XFX 7950 problem sa hladjenjem resen:

- naso nov AC accelero S1 na KP za 1100din.
- napravio bakarni adapter
Pogledajte prilog 132920

i
:
Pogledajte prilog 132918
naravno iskoristio sam ventove sa njenog originalnog kulera najvise zbog kontrole RPM-a

Pogledajte prilog 132919

nema kraja mome odusevljenju jer ta je karta sa originalnim ****** kulerom (double disseption) radela do sada na 75C pri 3000+RPM-a

svaka cast za modovanje, toliko je hladnija?

Pa vidi koliki je radijator stavio :) Veca disipaciona povrsina + hladan vazduh i to je to.

Ja sam taj hladnjak koristio na 5850 sa 2x120mm na 5V. Nikada nisam znao ni dali se vrte ventilatori. Masina je bila super silent.

toliko i ventovi na 1000rpm :)
znaci 25C niza temperatura i ventovi od 3000 na 1000 rpm :)

Bojane, jesu ti 7950DD bas toliko losi, podseti me :). Jel problem sto je zakljucana karta ili je jednostavno hladjenje bas jako lose. Pitam zato sto ima napolju za solidne pare da se uzme pa sam mislio undervoltovane na 950/1250 da ih drzim, valjda bi prezivele i leto ;).

Bojane, jesu ti 7950DD bas toliko losi, podseti me :). Jel problem sto je zakljucana karta ili je jednostavno hladjenje bas jako lose. Pitam zato sto ima napolju za solidne pare da se uzme pa sam mislio undervoltovane na 950/1250 da ih drzim, valjda bi prezivele i leto ;).

tvrdim a i bilo je reci o tim XFX 7950 DD da su LOSE hladjene i mogu da kazem da je 90% problem u tome sto kuler nema hit pajpove inace su karte 100% otkljucane po svim pitanjima ali nemaju dual bios i mogu da napomenem da bar ovaj moj primerak ima odlicnu naponsku koja sad bez kulera na naponskoj VRM1 ne prelazi 55C...

Da li neko zna o cemu se radi :)
Kopam sa GUI sve ok, palim gasim, nema problema, startujem CGI, sve ok, kad ugasim cgi dobijem BSOD sa:
atikmdag.sys blblabla. probao sam sve da menjam u skripti ali isto, BSOD za BSOD :)

Ista stelovanja, sve isto
probao 2-3 drivera i isto se ponasa....
inace Asus 290 referentna , sama u masini...

dakle, kupljena dva stroja sa navodnim vapor x karticama, ali u jednom stroju su dual x, a u drugom vapor x i ove dual x kopaju oko 740khs dok vapor x neće ni do 700
koliko čitam vapor x bi trebao kopati bolje od od dual x, ali u mom slučaju to nije slučaj
ima li ko vapor x da mi kaže rezulatate? nešto ne štima

imaš ovde na forumu da se vapor x baš i nisu pokazali najbolje. Ja sam sa dual x na 750khash dok vaporx ide do nekih 735-740khash max

Brzina kopanja pre svega zavisi od tipa memorije na kartici kao i setovanja timinga za istu unutar bios-a... zato postoje razlike do 10%

Aj sad jedno pitanje, jel moguće nekako zateći parametre memorije?

Pitao ja to odavno al niko se nije oglasio povodom toga :D

:) kako zategnuti parametre memorije :)

Za neke starije ATI karte moglo je iz ati toola da se menjaju latencije u biosu

Da li neko zna o cemu se radi :)
Kopam sa GUI sve ok, palim gasim, nema problema, startujem CGI, sve ok, kad ugasim cgi dobijem BSOD sa:
atikmdag.sys blblabla. probao sam sve da menjam u skripti ali isto, BSOD za BSOD :)

Ista stelovanja, sve isto
probao 2-3 drivera i isto se ponasa....
inace Asus 290 referentna , sama u masini...
Odradi ovo sa linka mozda ce ti pomoci, meni jeste, mada sad imam druge probleme...
http://forum.notebookreview.com/win...1-amd-atikmpag-sys-atikmdag-sys-bsod-fix.html

dakle, kupljena dva stroja sa navodnim vapor x karticama, ali u jednom stroju su dual x, a u drugom vapor x i ove dual x kopaju oko 740khs dok vapor x neće ni do 700
koliko čitam vapor x bi trebao kopati bolje od od dual x, ali u mom slučaju to nije slučaj
ima li ko vapor x da mi kaže rezulatate? nešto ne štima

Meni radi na 720-735Kh/s ali nam sigurno nije ista konfiguracija i podesavanje tako da ti ne znaci puno ovaj info a mozda je i do same kartice ili njenog BIOSa, da li je 041 ili stariji 039 bolji BIOS.

Kakvi su to strojevi gde idu grafike?

Vrh Dno