Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

smanjio sam na 1000/1250 i za sad ne puca, radi stabilno, nisam dirao nista jer je sa 4 karte radio na tim podesavanjima stabilno, 1080/1500, sad kad sam skinuo jednu kartu glavna zeza, nek radi sad sa smanjenim klokovima,
napon podesavam iz trixx-a, samo u njemu hoce da ga menja

Ja nisam do sada naleteo na slucaj da neko tvrdi da je uspeo da na 79XX/R9280 spusti GPU napon iz cgminera.
cgminer se odavno usmerio iskljucivo na asic tako da sa te strane ne postoje sanse da se nesto promenilo.

napisi ako si raspolozen da nas ubedis koje su karte u pitanju, BIOS, OS, drajveri, cgminer.

Osim samog merenja merodavna i temperatura. Ako nema pada temperature nema nista od undervolta bez obzira sta se i sa cega ocitava.

Evo meni skida napon sa modovanim bios-em, na GA karti iz cgminer-a...
Samo je fora da se otključa.

Evo meni skida napon sa modovanim bios-em, na GA karti iz cgminer-a...
Samo je fora da se otključa.

to je ok! zato ljudi i flesuju karte.
nema dokaza na netu da sa fabrickim biosima moze da se menja napon u cgmineru kao sto je moglo na 58XX i donekle 69XX

Da li neko može da mi istestira msi 280x gaming na 1000/1250 i dal se naponi mogu menjati iz afterburnera?

ima li neko asuse 280x top v2 karte? kako su se pokazale, narucio sam jednu da je probam

ja sam narucio danas, rekose kao stize sledece nedelje?

Ovo je bezobrazluk kako lupaju cene je**m im m***r. Od 24-28k sad kostaju r9 270x,a pre mesec ipo dana bile 17-18k,sramota. Nemci koji imaju 20x veci standard pa jeftinije.

ja narucih isto, u bg-u, 280x, isto kazu sledece nedelje, pa da vidimo...

I da ja pitam: Moze li se Sapphire 270 (bez X) regulisati napon?
Narucio jednu umjesto 7790.

Ja imam obicne Asus,ali sam probao da flesujem njih sa Sapphire-ovim bios-om i mogao sam da menjam napon...tako da bi trebalo da moze...Ali nisu htele da rade sa njim,tako da sam opet na njihovom zakljucanom... :(

ima li neko asuse 280x top v2 karte? kako su se pokazale, narucio sam jednu da je probam

isto tu sam narucio, procitah na netu da je starija od non v2 verzije, da vise trosi struje max 375, da zauzima 3 slota u kucistu i da je memorija sporija - 6000 MHz... u odnosu na 6400...
e da, i trazi 8+8 power pin... dakle losija verzija, al stanje je takvo da ne moze da se bira...

samo se pitam kolko moze da se OC-uje, i kolko je manji performans jer ima tih doduse sitnih 400 MHz manje...
a cena ista... doduse v2 imas prikljucaka za vise monitora, ali to mi ne treba...
takodje non v2 mislim da ima kvalitetnije hladjenje... jedino sto ova lepse izgleda na oko...valjda...

pa V2 je troslotna i ima deblji kuler, dakle veci hladnjak+veci vent tj veci protok vazduha, dakle bolje hladjenje, ali videcemo kad stigne pa je bacimo na test

smanjio sam na 1000/1250 i za sad ne puca, radi stabilno, nisam dirao nista jer je sa 4 karte radio na tim podesavanjima stabilno, 1080/1500, sad kad sam skinuo jednu kartu glavna zeza, nek radi sad sa smanjenim klokovima,
napon podesavam iz trixx-a, samo u njemu hoce da ga menja

iiiiiiiii opet puca, hebena karta, sad ove dve sam stavio u cgmineru a ova pucacica radi u guimineru

pa V2 je troslotna i ima deblji kuler, dakle veci hladnjak+veci vent tj veci protok vazduha, dakle bolje hladjenje, ali videcemo kad stigne pa je bacimo na test

ako je tako onda sam pogresio, meni je delovalo da vise hvale non v2 kuler, jer ima kvalitetniji hladnjak duz cele graficke...

http://www.asus.com/Graphics_Cards/R9280XDC2T3GD5/#overview

http://www.asus.com/Graphics_Cards/R9280XDC2T3GD5V2/#overview

mene vise brine dal mi napajanje podrzava 8+8 pcie pin... moram sutra da otvaram kuciste da vidim dal imam bar 6+2 pinove...

Koje napajanje preporucujete za konfiguraciju sa dve 280x karte.

Ja 2 toxica teram sa seasonic 750w bez problema, undervoltovane pa cela masina vuce 600w iz zida

Koliko su Asusi R9280X-DC2T? Znam da ih vjerovatno nema samo me cijena zanima.

Ja 2 toxica teram sa seasonic 750w bez problema, undervoltovane pa cela masina vuce 600w iz zida

Kako si ih undervoltovao leba ti? Jedino flash BIOS-a da si radio ili?

Već su poručene. 210e za 280X, to je cena, a ne ova naša banda.

To moze biti cijena samo bez VAT-a tj. umanjena za 19%.
Ja nisam imao vremena da cekam da neko krene ovamo a da nema prijavljeno mjesto prebivalista tamo.
Ko je tamo prijavljen, nema pravo na povrat VAT-a.

Nazad
Vrh Dno