Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ma da , flesnuo sam bios za 2 minuta i skinuo 100w po kartici
imas OVDE

U švici su 280X-ovi od 310 CHF pa na dalje...u Austriji od 275€...a u Nemackoj 2650,00 din! :d

meni sve na tezi nacin, opet puca karta :rolleyes: sad ce rig u delove

pa V2 je troslotna i ima deblji kuler, dakle veci hladnjak+veci vent tj veci protok vazduha, dakle bolje hladjenje, ali videcemo kad stigne pa je bacimo na test

ako je troslotna, to znaci da pokriva naredna dva slota, ili u mom slucaju jedan PCI i posle njega PCI-E za crossfire... dal ga totalno blokira ili ima prostora da se zavuce PCI Extender ispod, to se sad pitam...
i jel zna neko, dal pci extenderi usporavaju malo puni performans kartice, jer nije direkt ukljucena u maticnu, vec duze putuje?

Auu zato meni nešto sporo ide :-( moji extenderi i po 30 cm :p

Pozdrav,
Imam AMD radeon R9 290 saphire, elem pri kopanju LTC karta mi dize temperaturu do 93c...sto je poprilicno dosta.820khs.
Koja je optimalna temperatura kod kopanja sa ovom kartom?Da li je bezbedno po kartu kopati na 90+ stepeni?

Jedino da joj obezbedis svez vazduh, ili da stavis neki aftermarket hladnjak....

nemogu da je obezbedim svez vazduh bice u podrumu 2kom iste...na koliko stepeni je preporucljivo da radi?
Uspeo sam da je spustim na 80c ali tada kopa 700khs

Drzi je na 75C pa i nize je pozeljno zbog ventilatora itd ...

Ima li neko undervoltovani (modocani) bios za 7950 sapphire dualX kartu? Ako neko ima neka mi se javi na PM. Pocele safirke poprilicno da se znoje....

Obavezno spustajte napon kako znate i umete. Smanjice vam potrosnju i grejanje, postedece vam ventilatore koji ce crci pre ili kasnije ako se tako maltretiraju.

Preko 90c nikako, idealno 70c, smanjuj napon i kupuj neku kvalitnu 12-ticu da duva u karticu, obavezno obezbedi svež spoljnji vazduh, idealno oko spoljnja temperatura.

Au, u šta se uvalih :)

Stiglo mi večeras 12 komada 280x, 8 asusa i 4 saphire-a, sada treba da vidim šta dalje, zapostavio sam istraživanje ovih dana.

Ima li neka best buy ploča i napajanje za ovu kombinaciju (hteo sam po 4 komada na 3 ploče), ili da ćutim i čitam :S:

3 najjeftinije ploce i procesora. Ako nisi vec nabavio ekstendere i napajanja za to srecno.

Pa bolje kupovati ltc nego karte za ove pare, ona tek za 6 meseci ako iskopa 22 ltc-a~45.000 ... to za brisanje i postavljanje oglasa u roku od par dana je odavno poznato, ali sta cu mu ja :p..

Poslednja izmena:
Realno bilo ko moze da ceni to sto poseduje koliko pozeli... ako ima kupca sto da ne..

Sa druge strane komerciliste (koji za procenat/mito obezbedjuju kome sta treba) koji muljaju treba nakantati posteno, oni su rak ove jadne zemlje i jedan od cinilaca ovakvog tmornog zivota (generalno, lopovcina do lopova, cast izuzecima)

Koliko može da zaradi jedna 6850? Da li im smisla kopati sa njom?

@SOCOM Bolje je prodaj i kupi ltc :d...

Poslednja izmena:
Vrh Dno