Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Postovani, zanima me da li neko ima MSI R9 280X Gaming 3G graficku kartu, kakva su iskustva sa njom, koliko kh-a daje, koliko napajanje je dovoljno za 2 ovakve karte? I da li je bolja opcija ova kartica ili Asus r9280x dc2t? hvala unapred :)

Jel probao neko za Asus 270 dc2-oc, da menja napone, sve sam probao i nista ne radi, napon ne mrda sa 1.215 ni na jednoj karti (2 rade). Afterburner klasika ne pokazuje ni kad sve ukljucim, trixx menjam al napon se ne mrda, asus gpu tweak isto nista.

Rekoh da pitam jel neko uspeo nekako da promeni napone pre nego sto flashujem biose, ...

Da li mozda moze da pravi problem to sto sam u Biosu izabrao iGPU kao glavni GPU i to sto mi karte nisu povezane na monitor ? Posto je ovo komp sa duplom namenom :p Cak mi je i treca karta povezana na x4 slot koji uopste nema namenu za kacenje graficke pa mozda necu moci nju da stelujem i cackam...

Zbog toga ti ne radi. Prikači monitor na grafičku i isključi integrušu i radiće. Ili uflešuj modovane biose sa odgovarajućim naponima.

Jel probao neko za Asus 270 dc2-oc, da menja napone, sve sam probao i nista ne radi, napon ne mrda sa 1.215 ni na jednoj karti (2 rade). Afterburner klasika ne pokazuje ni kad sve ukljucim, trixx menjam al napon se ne mrda, asus gpu tweak isto nista.

Rekoh da pitam jel neko uspeo nekako da promeni napone pre nego sto flashujem biose, ...

Nece...i ja sam probao,ali ni da mrdne...Ne pokusavaj da flesujes bios, nece karta da radi sa drugim(probao sam sa Sapphire-ovim 945/1400 na 1.1 i dizao do 1.3v) u 2D sve ok,ali cim pokrenem cgmner puca...tako da sam se opet vratio na fabricki...Mada i nema neki izbor biosa za R9 270..bedak :( Kakve su ti temp i na koliko drzis vent?

Poslednja izmena:
1220rpm, ali nije za poredjenje, ventilator na 7970 DCII TOP i ovaj na 280x DCII TOP izgledaju totalno drugacije. Ventilator kod 280x je nesto veci, a tanji i ima drugacije lopatice, nisu bas uporedivi.

Premesti fajl na desktop, tamo ga izmeni, pa ga vrati nazad.

Moja greska koristio sam 2.3.1 Ab :d . Sad cu probati sa novom beta verzijom ;)
EDIT: Nece da moze ni sa beta verzijom a ne mogu ni da prebacim file na desk ...

Poslednja izmena:
280X MSI Gaming BF4 lock napon na 1200mv . Do windows 8-ice je jer traži neke permisije koje sam ja već ugasio al ...

^ Jesi li provalio sta ocitava temp na VRM?
Bas me zanima,koliko im znaci hladnjak na naponskoj...

Vidim da sada na "prebudzenom" AB-u mogu smanjiti napon i na memoriji,vredi li cemu "cackati"?

Poslednja izmena:
Nece...i ja sam probao,ali ni da mrdne...Ne pokusavaj da flesujes bios, nece karta da radi sa drugim(probao sam sa Sapphire-ovim 945/1400 na 1.1 i dizao do 1.3v) u 2D sve ok,ali cim pokrenem cgmner puca...tako da sam se opet vratio na fabricki...Mada i nema neki izbor biosa za R9 270..bedak :( Kakve su ti temp i na koliko drzis vent?

Mislio sam onim vbs7 editorom da smanjim napone u bios fajlu i taj da fleshujem pa da vidim jel radi, za sad stoje bez ekestendera jedna pored druge napolju 3 slota odvojene, na 450 Kh/s je bilo katastrofalno ova dalje od procesora 82 stepeni na 75% obrtaja, ova blize 76 stepena na 75% obrtaja.

Al sinoc sam provalio jednu foru underclockovao sam ih na 925/1245 i onda voltage ide do 1.175 (koliko god da stavim ispod toga stoji zakucan na 1.175) i daju 400 Kh/s na tim podesavanjima. Onda je ova dalje od procesora 72 sterpena na 59% obrtaja a ova blize procesoru 66 stepeni na 53% obrtaja. stavio sam jos na kutiju jedan 230mm ventilator da im duva u naponske sekcije, i to je ovu blize procesoru oborilo toliko, al zato je dalje na zadnjeg slotu jos uvek je nenormalno toplija i morace sa extenderom da je polozim na sto na 2 kutijice ili nesto.

Kad sam otvorio bios sa editorom ima 2 stanja u performance tab-u 1.175v i 1.215v i mislim da zbog toga zeza.

^ Jesi li provalio sta ocitava temp na VRM?
Bas me zanima,koliko im znaci hladnjak na naponskoj...

Vidim da sada na "prebudzenom" AB-u mogu smanjiti napon i na memoriji,vredi li cemu "cackati"?
Nisam jos ni jedan program provalio koji ce procitati VRM temp na njoj . Ako nesto iskopas javi jer sam malo nategnut sa vremenom pa ne stizem potraziti po netu ...

Nestalo struje i kada sam ponovo upalio podesim napone i takt sa AB.
Posle pola sata osjecam toplotu u hodniku kao novi radijator da sam ugradio :)
Pogledam temperature, naravno VRM na 107C.
Upalim Trixx i vidim da su naponi na def. Jedna Dual-X na 1.163V, druga na 1.2V.
edit: Podesavanje napona iz AB "radi" ali i ne radi :)

A sada jedno pocetnicno pitanje: Sta je ono "WU" posto nisam radio sa cgminer-om?

Poslednja izmena:
Ukratko - da li više komada r9 270 ili manje komada r9 280x za sličnu snagu i cenu? :)

Ja tipujem na jače kartice, ali možda nisam u pravi zbog nečega..

Za vise karti ti treba i vise ploca,cpu-a,ddr-a,hdd/flash-eva...

Mislio sam onim vbs7 editorom da smanjim napone u bios fajlu i taj da fleshujem pa da vidim jel radi, za sad stoje bez ekestendera jedna pored druge napolju 3 slota odvojene, na 450 Kh/s je bilo katastrofalno ova dalje od procesora 82 stepeni na 75% obrtaja, ova blize 76 stepena na 75% obrtaja.

Al sinoc sam provalio jednu foru underclockovao sam ih na 925/1245 i onda voltage ide do 1.175 (koliko god da stavim ispod toga stoji zakucan na 1.175) i daju 400 Kh/s na tim podesavanjima. Onda je ova dalje od procesora 72 sterpena na 59% obrtaja a ova blize procesoru 66 stepeni na 53% obrtaja. stavio sam jos na kutiju jedan 230mm ventilator da im duva u naponske sekcije, i to je ovu blize procesoru oborilo toliko, al zato je dalje na zadnjeg slotu jos uvek je nenormalno toplija i morace sa extenderom da je polozim na sto na 2 kutijice ili nesto.

Kad sam otvorio bios sa editorom ima 2 stanja u performance tab-u 1.175v i 1.215v i mislim da zbog toga zeza.

to je boost clock i voltaza 1.215 zato se i greju karta povecava klok kad zatreba to izjednaci javi jesi uspeo da smanjis voltazu.

i ja sam hteo da editujem bios,ali sam odustao...Za sada sam namestio obe da rade na 1050/1400 ali sam skinuo stranicu i namestio dva CM Excalibura da duvaju direktno na obe grafe...i obe daju po ~ 440 Kh/s...Temp 71c i vent na 67% oko 2600 rpm...

Ako nekog zanimaju, momak jedan prodaje nove SAPPHIRE R9 280X Dual-X po 38k sa 2 god garancije, ima 2-3 komada, moze na pm telefon. Ja sam od njega porucio jednu vaporku sto je imao.

Poslednja izmena:
To je ok cena. Ja sam krajem decembra u win winu placao nove sapphire dualx r9 280x 37.000 kom, a zbog pdva ce sad vreovatno biti oko 40.000 din.....

Neko te odrao. Meni stigle po 32500 din. Pošto je izvor isti, tj. Alti, nisi malo platio.

sad je sve ispod 40k odlicna cena, pod uslovom da ih ima.

Zbog toga ti ne radi. Prikači monitor na grafičku i isključi integrušu i radiće. Ili uflešuj modovane biose sa odgovarajućim naponima.
U prevodu da bi nastelovao napone ne smem da koristim racunar za bilo sta drugo osim za kopanje, jer ako izaberem glavni GPU kao prvi izbor automatski gubim mogucnost gledanja youtube-a, normalnog surfovanja itd koristeci integrusu. To meni realno trenutno ne odgovara.
Moracu da jurim neku plocicu sa procesorom skorije samo za to. Da li je bolje sa sto vise x16 slotova ili x1 pa ekstenderi sa molexom(cuo sam da su neki imali problema sa ovom varijantom) ?

Nazad
Vrh Dno