cacanin
Slavan
- Učlanjen(a)
- 06.11.2006
- Poena
- 440
Asus 280x na extenderima i uz skinut napon radi i na 38% ventilatora, a to bez problema moze da se spava![]()
Gorane koje su temperature na tim % venta?
Asus 280x na extenderima i uz skinut napon radi i na 38% ventilatora, a to bez problema moze da se spava![]()
Da li mozda moze da pravi problem to sto sam u Biosu izabrao iGPU kao glavni GPU i to sto mi karte nisu povezane na monitor ? Posto je ovo komp sa duplom namenomCak mi je i treca karta povezana na x4 slot koji uopste nema namenu za kacenje graficke pa mozda necu moci nju da stelujem i cackam...
Jel probao neko za Asus 270 dc2-oc, da menja napone, sve sam probao i nista ne radi, napon ne mrda sa 1.215 ni na jednoj karti (2 rade). Afterburner klasika ne pokazuje ni kad sve ukljucim, trixx menjam al napon se ne mrda, asus gpu tweak isto nista.
Rekoh da pitam jel neko uspeo nekako da promeni napone pre nego sto flashujem biose, ...
Ja pronasao odradio paste al nece da sacuva lol . Win 8.1 je u pitanju ...:crash:
otvoriš fajl notepad-om, paste ovo što sam gore napisao, save, gotovo...
:guitar:
Moja greska koristio sam 2.3.1 Ab :d . Sad cu probati sa novom beta verzijom
EDIT: Nece da moze ni sa beta verzijom a ne mogu ni da prebacim file na desk ...
Nece...i ja sam probao,ali ni da mrdne...Ne pokusavaj da flesujes bios, nece karta da radi sa drugim(probao sam sa Sapphire-ovim 945/1400 na 1.1 i dizao do 1.3v) u 2D sve ok,ali cim pokrenem cgmner puca...tako da sam se opet vratio na fabricki...Mada i nema neki izbor biosa za R9 270..bedakKakve su ti temp i na koliko drzis vent?
Nisam jos ni jedan program provalio koji ce procitati VRM temp na njoj . Ako nesto iskopas javi jer sam malo nategnut sa vremenom pa ne stizem potraziti po netu ...^ Jesi li provalio sta ocitava temp na VRM?
Bas me zanima,koliko im znaci hladnjak na naponskoj...
Vidim da sada na "prebudzenom" AB-u mogu smanjiti napon i na memoriji,vredi li cemu "cackati"?
Mislio sam onim vbs7 editorom da smanjim napone u bios fajlu i taj da fleshujem pa da vidim jel radi, za sad stoje bez ekestendera jedna pored druge napolju 3 slota odvojene, na 450 Kh/s je bilo katastrofalno ova dalje od procesora 82 stepeni na 75% obrtaja, ova blize 76 stepena na 75% obrtaja.
Al sinoc sam provalio jednu foru underclockovao sam ih na 925/1245 i onda voltage ide do 1.175 (koliko god da stavim ispod toga stoji zakucan na 1.175) i daju 400 Kh/s na tim podesavanjima. Onda je ova dalje od procesora 72 sterpena na 59% obrtaja a ova blize procesoru 66 stepeni na 53% obrtaja. stavio sam jos na kutiju jedan 230mm ventilator da im duva u naponske sekcije, i to je ovu blize procesoru oborilo toliko, al zato je dalje na zadnjeg slotu jos uvek je nenormalno toplija i morace sa extenderom da je polozim na sto na 2 kutijice ili nesto.
Kad sam otvorio bios sa editorom ima 2 stanja u performance tab-u 1.175v i 1.215v i mislim da zbog toga zeza.
Mislio sam onim vbs7 editorom da smanjim napone u bios fajlu i taj da fleshujem pa da vidim jel radi, za sad stoje bez ekestendera jedna pored druge napolju 3 slota odvojene, na 450 Kh/s je bilo katastrofalno ova dalje od procesora 82 stepeni na 75% obrtaja, ova blize 76 stepena na 75% obrtaja.
Al sinoc sam provalio jednu foru underclockovao sam ih na 925/1245 i onda voltage ide do 1.175 (koliko god da stavim ispod toga stoji zakucan na 1.175) i daju 400 Kh/s na tim podesavanjima. Onda je ova dalje od procesora 72 sterpena na 59% obrtaja a ova blize procesoru 66 stepeni na 53% obrtaja. stavio sam jos na kutiju jedan 230mm ventilator da im duva u naponske sekcije, i to je ovu blize procesoru oborilo toliko, al zato je dalje na zadnjeg slotu jos uvek je nenormalno toplija i morace sa extenderom da je polozim na sto na 2 kutijice ili nesto.
Kad sam otvorio bios sa editorom ima 2 stanja u performance tab-u 1.175v i 1.215v i mislim da zbog toga zeza.
Za vise karti ti treba i vise ploca,cpu-a,ddr-a,hdd/flash-eva...
U ovom trenutku nestasice grafika uzimaj sta nadjes.
U prevodu da bi nastelovao napone ne smem da koristim racunar za bilo sta drugo osim za kopanje, jer ako izaberem glavni GPU kao prvi izbor automatski gubim mogucnost gledanja youtube-a, normalnog surfovanja itd koristeci integrusu. To meni realno trenutno ne odgovara.Zbog toga ti ne radi. Prikači monitor na grafičku i isključi integrušu i radiće. Ili uflešuj modovane biose sa odgovarajućim naponima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari