Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Molim da se držite teme, manite priču o garancijama i non-related topics.
Hvala.

Moze HWINFO mada nas vecina gleda preko GPU-Z, drugi tab. Iznenadio sam se kad sam video relativno nisku temp VRM-a za MSI standarde ali onda sam primetio da ti je RPM oko 2400, to je nekih 65%, sad sam proverio na svom primerku. Sta znam, nije bucno ni na tom setovanju ali meni licno je to malo previse na duze staze a MSI gaming serija je vec izasla na los glas kad je u pitanju prosviravanje ventova, na NV doduse ali isto je to ladjenje. Opet-ako spustis na nekih 55% recimo, videces koliko odmah skace temp, posebno na vrm-ovima.
Ja cu to ipak voziti undervoltovano, a za nategnute setingse zna se-Asus DCUII

Evo 2x Asus, radi upoređivanja.

azuz_vrm.png

A evo i MSI GPU-Z

gpuz.png

Ako nemate neke konstruktivne teme ne morate ni da pišete... a ja ću početi da brišem.
Moja grafika, moja stvar.

Samo peglaj tf je to,a ne ova cuda muda...msi nastavlja da vlada ;)
Ja imam 7950 i evo neke metar ipo da kucnem u drvo silujem i deru se al trpe :D

Poslednja izmena:
Pitanje , koji je bolji cooler DC2T ili neki Artic Accelero (pod accelero smatram najjaci koji imaju a ne neki krs naravno) ?

Pitanje , koji je bolji cooler DC2T ili neki Artic Accelero (pod accelero smatram najjaci koji imaju a ne neki krs naravno) ?

Accelero je uvek veliki napredak. Minus je sto nikad nije jeftin

Ja bih rekao, nema sanse. Ja imam 3x7970 podvoltovane na 1,1V i potrosnja je ~860W. Tera ih CM V1000. Ne bih se usudio da turim jos jednu grafulju.

Nešto ti tu neštima. Meni 4x7970ke tolko troše. Na kom kloku su grafičke?
Meni i v1000 i silent pro gold 1000w bez problema letos 4x 7970

Evo 2x Asus, radi upoređivanja.

azuz_vrm.png

A evo i MSI GPU-Z

gpuz.png

shta se desava sa tim grafikama r9 280x bio sam zagrejan za kupovinu ali sam posle toga uzeo jos par 7970 dcII Top 1080/1500 750kh/s volt 1.1 temp 61-63 vent 1400-1500 rpm temp naponske 65. Dok su bile na default voltazi drzao sam ih na 1080/1050 1.170 temp do 67 vent 1800-2000 rpm temp naponske nije presao 69.

Dok gledam cak i asus r9 280x temp su velike gde drzite karte ipak je 3 slota zver po pitanju hladjenja tako da ako budem uzima karte samo 7970 dcIIt. sad je to ok ali letos ima da bukte :mad:

Pogledajte prilog 131642

Inace da li neko ima GA-H61M-DS2H (rev. 2.0) i celeronce 1610 radi li smos na tome, ledio vidim da ima rev 2.1 i sljaka smos.

Poslednja izmena:
^ "sad je to ok ali letos ima da bukte"
Cisto sumnjam da ce gpu mining opstati do leta...

Poslednja izmena:
Tada je to vazilo za BTC i tako i bi...sto se tice "kopanja" BTC-a.
Samo sto sada nema vise na sta da se predje sa GPU-ima,kada asic-scrypt masine pocnu da rade pos'o. :smoke:

Uf ali ima da se naigramo letos :) uvek je bilo nekih kriza videcemo

Tada je to vazilo za BTC i tako i bi...sto se tice "kopanja" BTC-a.
Samo sto sada nema vise na sta da se predje sa GPU-ima,kada asic-scrypt masine pocnu da rade pos'o. :smoke:

Ima coin-a koje scrypt asic nece moci da kopa... to su cpu coini prilagodjeni grafickim karticama... npr yacoin zahteva extremno mnogo memorije tako da cemo grafama kopati njega...

Uvek moze da se smisli nesto za kopanje, mogu s vrha glave da vam nabrojim bar tri stvari koje bi cak i bile korisnije od besmislenog hashiranja.
Foldingcoin - umesto da se trazi odredjeni hash, grafe mogu da folduju proteine i traze lekove za bolesti i sl. Jedino treba neki treshold da se smisli za nalazak bloka i posao za sledeci blok bi morao da se vuce s centralizovanog servera ali sama folding@home organizacija moze da jumpstartuje valutu placajuci odredjenu sumu za svaki iskopani coin. Zapravo, idem da predlozim ovu ideju ljudima dok nije kasno.
BOINC ima gomilu slicnih projekata koji rade na slicni nacin.
Ova treca ideja je ipak previse dobra da bi je shareovao javno za sada :)

sad ce cia da te kidnapuje i muci dok im ne odas tajnu

ljudi pravi se hype oko asic scrypt masina to je normalno...necemo ih videti jos jedan lep period samo uzivajte :)

šta se "više" isplati instalirati? xubuntu pa preko njega rudariti ili bamt? Već skoro godinu dana sam u ovome i sve radim preko windows-a a sad bi da prebacim sve na bamtove čisto da rasprodam hard diskove :)

Sa linuxom je problem sto ne mozes undervoltovati karte. Bar tako kazu ja nisam probao :)

Evo i mene da zadesi jedna kartica u maleru, stigla mi je 280x dualX, e sad u safe modu ili kad se udje u bios daje sliku ali kad se ode na normalno butovanje krene i u zatamni ekran pri start apu i tu je kraj. Mirise mi na bios graficke i da ne pali 3d mod, imali smisla da prckam i instaliram ponovo bios ili da vracam posto kad je vratim ko zna kad cu dobiti drugu

Ja bih je vratio i trazio novce nazad.

Nazad
Vrh Dno