Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Mene zanima, imaju li ti merači, klasu tačnosti? Piše li to negde?

ovi kineski ne verujem, mislio sam za ovog sto ima kandzu, uhvatis lepo kabal koji meris i izmeris pojedinacno za svaku grafu

Jel koristi neko R9 280X MSI , kakve su ?

ako je gaming po netu vidim da pisu da im je napon zakljucan, aj nek se nadje jos neko da da komentar kakvo im je hladjenje

Poslednja izmena:
Koji sam ja baksuz. Ganjam CM v850 i kazu mi nema taj ima CM G750M i ja reko pogledacu na jos neki mjestima medjutim nigdje nema. Odlucim se ja za CM G750M kad qur.. sad ni njega nema na stanju ima TT Smart SE730M tako da sam porucio njega i jos jednu Sapphire 280X dual-x. Ne moze moj rig bez dva napajanja da ga jeb..

PS danas narucio sutra stize :D

dobro je da si i to nasao prob je za napajanja kao i za grafike

Jel koristi neko R9 280X MSI , kakve su ?

Imale su problema sa vrm isao su do 115C, mada su to kao ispravili sa novim biosom.

Ljudi bjeze od XFX-a, ne znam zasto. Pucaju na MSI, ASUS, Safir pa muku muce po 100C vrm, baca ispod 600 itd. Kod mene dva XFX-a na def naponu od 1.143 na def taktovima bacaju +700. Obje drzim u kucistu, u stanu pakao 28C, GPU oko 71C, vrm1 i vrm2 od 80-92C.

Za koji dan cu da ih bacim na ram, dok ga sklepam. Vjerujem da ce temp spasti za bar 5C

Poslednja izmena:
pitanje:stavio sam 280x u kuciste,temperatura je i do 83 C...jel moze nekim manjim ventilatorom da se spusti temperatura?kuciste je otvoreno..hvala

Koji sam ja baksuz. Ganjam CM v850 i kazu mi nema taj ima CM G750M i ja reko pogledacu na jos neki mjestima medjutim nigdje nema. Odlucim se ja za CM G750M kad qur.. sad ni njega nema na stanju ima TT Smart SE730M tako da sam porucio njega i jos jednu Sapphire 280X dual-x. Ne moze moj rig bez dva napajanja da ga jeb..

Ne znam sto je to problem, dva napajanja su em jeftinija em bolja varijanta, jer se oba napajanja ne muce uopste. ;)

Da pitam: da li je neko probao da flešne MSI 7950 twin frozr varijantu i onu najjadniju sa malim crvenim ventom? Treba mi proveren bios koji bi smanjio napon pošto su pod linuksom i napon je na oba nepotrebnih 1,25V! Ne treba ni da spominjem koliko se greju i kako urla ova jadna. Ako ima neki bios koji je 1,1 nešto V bilo bi sjajno ;).

Sapphire 280x. 1070MHz/1500MHz/1,075V
-I 13 -g 2 -w 256 --thread-concurrency 8192 --lookup-gap 2 --expiry 1 --scan-time 1 --queue 0
Pogledajte prilog 131383
-I 13 -w 256 -g 2 --gpu-engine 1060,1055 --gpu-memclock 1460,1495 --gpu-vddc 1.090,1.135 --shaders 2048 --thread-concurrency 8192 --lookup-gap 2 --queue 0 --expiry 1

Prvi Clock je Dual-X i daje 743Kh/s a drugi Vapor-X i daje 735Kh/s

Ima na KP za 10e ista stvar, odlicno radi!!

Ima CM V850 u D**Comu. Stoji im na polici i mislim da nije rezervisan.

Da pitam: da li je neko probao da flešne MSI 7950 twin frozr varijantu i onu najjadniju sa malim crvenim ventom? Treba mi proveren bios koji bi smanjio napon pošto su pod linuksom i napon je na oba nepotrebnih 1,25V! Ne treba ni da spominjem koliko se greju i kako urla ova jadna. Ako ima neki bios koji je 1,1 nešto V bilo bi sjajno ;).

Ja sam fleshno moje twin frozerke, i smanjio napon. Mislim da je bas sa ovog tutorijala:

https://bitcointalk.org/index.php?topic=321648.0

Ja sam turao ovaj bios sto ima 17 u oznaci. Taj sam prvi probao i radi lepo, drugi nisam probao.

Poslednja izmena:
E hvala, probaću ovo što i ti. Verujem (nadam se) da će i ona jadna što nije frozr progledati posle i da će odgovarati i za tu ;).

pozdrav svima!

poprilično sam nov u ovim vodama, pa ću postaviti možda glupo pitanje. Dosta sam čitao ovu temu, ali je nemoguće proći kroz sve, te ne zamerite ako je ovo već negde objašnjeno.

Pokušao sam da izračunam odnos (ratio) uloženog novca u karticu, potrošene struje, i kH/s koji kartica daje. Gledajući LTC kao primer, sa karticom 7850, HD7850-DC2-2GD5 može da se izvuče 362 kH/s, gde ta nova kartica košta oko 180 EUR. Potrošnja bi trebala da joj bude oko 130 W.
Sa druge strane tu je 7790, MSI-R7790-1GD5/OC koja daje 252 kH/s i košta oko 120 EUR kojoj je maksimalna potrošnja 85 W.
Po mojoj računici, izađe da se više isplati kupiti MSI 7790 jer je tu odnos kH/s po 1 evru od ukupne cene kartice bolji od 7850. Da ne pominjem da dosta manje troši struje.

Ovo je sve teorija, zato me i zanima vaše mišljenje, da li se isplati uopšte ulagati u 7790 ako bi možda sutra recimo rudario DOGE?
Ako ne, zbog čega ne?

Hvala :)

Nema potrebe da toliko komplikuješ. Kupi najbržu kartu za koju imaš novca, tj onu koja pravi najviše profita dnevno. Svaka će se kad tad isplatiti a u slučaju da uzmeš jeftiniju na osnovu tih tvojih kalkulacija posle tog perioda ćeš ostati sa kartom koja ti manje zarađuje
Isplati se svaka samo je pitanje da li to tebi vredi cimanja

Ja sam fleshno moje twin frozerke, i smanjio napon. Mislim da je bas sa ovog tutorijala:

https://bitcointalk.org/index.php?topic=321648.0

Ja sam turao ovaj bios sto ima 17 u oznaci. Taj sam prvi probao i radi lepo, drugi nisam probao.

E hvala, probaću ovo što i ti. Verujem (nadam se) da će i ona jadna što nije frozr progledati posle i da će odgovarati i za tu ;).

I mene ubise kako se greju i koliko vuku struje. Nista nisam dirao.

Javi @Chabex sts ti dobio?

Ne znam sto je to problem, dva napajanja su em jeftinija em bolja varijanta, jer se oba napajanja ne muce uopste. ;)

Pa najvise zbog ovih prica kako ce crci karta ako crkne jedno napajanje :D
Nekako je preglednije i ljepse kad je jedno napajanje. Nego mnogo mi cool ovaj TT Smart dobio sam torbicu za kablove :p

danas trazih tt smart730 i nema bale,
koliko je ss 1050xp bolje od v1000?
osim sto je skuplje 5.000 din

Pa seasonic je :d

danas trazih tt smart730 i nema bale,
koliko je ss 1050xp bolje od v1000?
osim sto je skuplje 5.000 din

Napajanje bolje i kvalitetnije nikad nisam video. Drug ga skoro porucio radi mu na dve 290x i kao da ne vrti vent. Bukvalno kao kad na sleper utovaris 5t ;)

e dobro, danas narucivao robu po sajtovima gde sam nalazio pa ce valjda da ubodem nesto :D

jel moze seasonic da izdrzi 5x 280x :p

Poslednja izmena:
Ne preteruj, jedva moze i 4.

Ne mogu da verujem koliko su Vapor-X 280X lose. Mislim da je kod sapphire-a sve obrnuto. Toxic isto mnogo los, na istim obrtajima i istim uslovima ima za 3s vise temperature od Dual-X. znaci lol! A vaporu se naponska penje na 120s opusteno. Prostorija hladna, napon na 1.1V, a ventilator bio na 22% ili 100%, temperatura je 119-120s.

Posto sam probao sve moguce R9 280X, ovim redosledom ih treba gledati:

Asus 280X Matrix > Asus 280X DC2 > Sapphire Dual-X -> Toxic -> Vapor-X -> MSI TF4 -> Gigabyte WF3.

koliko kh izvlacis sa dc2,
ako ih imas, top znam koliko daje

Kod mene je iza svake grafe vent i duva u deo sa naponskom. Padne temperatura i za 20 stepeni. ;)

Naponska na Vapor-x 280 se najviše greje, temp sa 105, pala na 80 stepeni uz vent.

Asus DC2T ~760 kh/s na 1080/1500, naponi ispod 1.1V.

A matrixi mogu bez problema preko 800 kh/s. Isao sam do 1140/1700 kh/s i tada su bacale oko 830 kh/s. Ali tako puno trose, pa ne mogu Vangardi da napajaju 4 takve. Tako da su dobile uputnicu za rudnik sa 1080/1500. :p

Nisam jos probao da flashujem BIOS od Matrixa na DC2T.

ok, imam i ja T ali se zanosih da nadjem dc2 da ih poteram da vidim koliko daju

trazih danas i ceo dan cm m2 1000w i v1000 i tuga nema nigde, mislio sam da ih uparim sa tt smart 730w, i da stavim na rig sa 5 karte

Poslednja izmena:
Zadnji V1000, završio kod mene. :d

Ima CM V850 u D**Comu. Stoji im na polici i mislim da nije rezervisan.

Nisam iz Srbije a mrzi me da se cimam. Juce narucio TT smart 730 danas stiglo. Upravo sam ga stavio u pogon sa dvije 280x + stari AM2 Athlon 3800+

Izgleda da nisam pogrijesio sto se tice dual-x karti. Imao sam utisak da su ove 280 dual-x bolje od vrapora i nisam pogrijesio :)
Jedino sto ne mogu provjeriti temperaturu vrm.

Vrh Dno