Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

I mene interesuje hoce li ti to proraditi tako. Trebao bi kada mi stignu extenderi da stavim jednu 280x i 2 270 kartice na jednu masinu. Za sada mi 3 270 ke rade bez problema.

Poslednja izmena:
I mene interesuje hoce li ti to proraditi tako. Trebao bi kada mi stignu extenderi da stavim jednu 280x i 2 270 kartice na jednu masinu. Za sada mi 3 270 ke rade bez problema.

koje napajanje koristish za te tri 270ke ? da li su u pitanju ASUS DCTOP ili neke druge ?
ja za 15ak dana treba da kompletiram moj rig, trenutno je jedna, za 5 dana dolazi druga a za 15ak dana treca :) imam napajanje od 840W po specifikaciji trebalo bi da moze da gura te tri posto troshe svaka oko 175W koliko sam do sada procitao

Obicne dual x 270 ke 3 komada na v 850 bez ikakvih problema. napajanje ladno

Tu ce ili doci jos jedna 270ka ili ce jedna da ode a stavicu 280x mesto nje. Mislim da ce i to bez ikakvih problema terati

Jel postoji neki sajt iz EU za poručivanje gotovih konfiguracija za mining?
Znam za neke tipa Butterfly Labs, ali su svi iz USA.
Treba mi baš iz EU jer ne plaćam carinu itd.
Hvala

Inace moj savet ljudima koji imaju problem sa nabavkom dovoljno jakog napajanja, po meni je za rudarenje uvek bolja varijanta 2x slabija napajanja nego jedno jace. Jer tako za iste tj manje pare dobijete mnogo vise snage i imate dobrog lufta da napajanja ne rade pod velikim opterecenjem. A za montazu vam je dovoljno 10s i jedna spajalica.

Inace moj savet ljudima koji imaju problem sa nabavkom dovoljno jakog napajanja, po meni je za rudarenje uvek bolja varijanta 2x slabija napajanja nego jedno jace. Jer tako za iste tj manje pare dobijete mnogo vise snage i imate dobrog lufta da napajanja ne rade pod velikim opterecenjem. A za montazu vam je dovoljno 10s i jedna spajalica.

Vec je receno da to nosi i rizik, ako jedno napajanje zvekne da se desi da jos nesto zbog opterecenja ode... to je negativa strana tog resenja

Meni je konacno proradila masina na 1430+ kh/s sa istim podesavanjima, sama od sebe..

Jel ima neko ideju zašto mi hashrate opada, sinoć sam testirao kartice i prave 750, jutros kad sam se probudio one rade, ali daju 690 i opada po 1 na svakih 10-tak minuta, resetovao sam guiminer i sad opet radi ok, ali je opet sa 750 pao na 740 za 2h

E to cemo tek da vidimo dali je rizik. Jos uvek nisam probao ali probacu. Ja imam teoriju da ce da pukne driver i da ce da izbaci tu kartu dok ce ostatak raditi. Zeljko, dobro si me podsetio da probam jer sam i zaboravio za to.
Mada i ta napajanja su mnogo manje opterecena, nemaju razloga da riknu tek tako. Koristim i varijantu s jednim i varijantu s dva napajanja i isto mi je potpuno. Masine vec dugo meseci rade savrseno tako da ja nikakve probleme tu ne vidim da se koriste dva komada. A ovo obecavam da cu probati ;)

Sa dva je problem ako nestane struja. Sa jednim napajanjem se lako namesti da se komp sam pali cim dodje struja i nastavlja kopanje kao da se nista nije desilo. Sa dva ne mre.

Jel ima neko ideju zašto mi hashrate opada, sinoć sam testirao kartice i prave 750, jutros kad sam se probudio one rade, ali daju 690 i opada po 1 na svakih 10-tak minuta, resetovao sam guiminer i sad opet radi ok, ali je opet sa 750 pao na 740 za 2h

To je do guiminer-a. Zato ga i zaobilazim. Sa jednom kartom savrseno radi. Cim ubacim drugu, trecu, postaje jako nestabilan. Dok recimo reaper i cgminer rade bez i najmanjeg problema.

guiminer baguje ako pravite veliki broj workera, npr imam 4 grafike, i za svaku imam podesavanja za ltc, ftc, i doge i jos neki x4 to je veliki broj i onda puca, kad kopate recimo ltc ostale zatvorite, ako hocete ftc onda zatvorite guiminer ftc workere ostavite a ostale zatvorite, tako ja radim

Sa dva je problem ako nestane struja. Sa jednim napajanjem se lako namesti da se komp sam pali cim dodje struja i nastavlja kopanje kao da se nista nije desilo. Sa dva ne mre.

Veruj mi da nije ni sa dva napajanja to tesko izvesti ako zelis. Samo trebas spojiti one dve zice na oba napajanja, realno 10 minuta posla.
Sve se moze kad se hoce ;)

Vec je receno da to nosi i rizik, ako jedno napajanje zvekne da se desi da jos nesto zbog opterecenja ode... to je negativa strana tog resenja

Ne znam bas, samo ce da se zakuca masina. Zasto, zato sto nece biti vise struje sa 6-pinaca. To drugo koje radi nece biti preoptereceno jer i nije nakaceno na sve vec na dve karte koje moze da tera.

Druga stvar je sto su oba manje opterecena i manje sanse od otkazivanja.

Sto se tice toga da se oba pale odjednom ista stvar, spajalica i resena stvar. Ako nekome bas to treba mada nije neophodno.

Dakle, stvarno nema potrebe juriti 1kW napajanja.

Ako nekog zanima danas sam merio potrosnju iz zida za jedan rig:
3x Sapphire 270 (bez X), dve karte su 1020/1500, jedna 955/1250, to je 2x438+408kHs=1248kHs
Asus AM3+ 990x ploca sa 3 PCI-E velika slota, nemam extendere i sempy 140, sa Chiftec 1kw napajanjem.
Dok se podize SMOS potrosnja je ~90-100w, kad radi 500w.

Poslednja izmena:
Ako nekog zanima danas sam merio potrosnju iz zida za jedan rig:
3x Sapphire 270 (bez X), dve karte su 1020/1500, jedna 955/1250, to je 2x438+408kHs=1248kHs
Asus AM3+ 990x ploca sa 3 PCI-E velika slota, nemam extendere i sempy 140, sa Chiftec 1kw napajanjem.
Dok se podize SMOS potrosnja je ~90-100w, kad radi 500w.

Brate koliko je to u parama ? :)

Eto vidis. Ja sam bio stekao utisak da treba da se nisani kad se pale napajanja, prvo jedno pa drugo sekundu posle.

Ako ne spojis te zice onda "nisanis" ali ako neces to da radis onda spojis crnu i zelenu na oba napajanja ili koristis adapter sa slike koju je nessa okacio i ne mislis nista. Za sve postoji resenje, samo treba da skontas kakav problem imas ;)

Brate koliko je to u parama ? :)

Nerazumem pitanje, koliko košta ceo rig?
Ako sam dobro sračunao 90k din, mada kad dođu extenderi tu idu još 2 kartice, ukupno 5kom ili ti 2.2mHs, onda će ceo rig da košta 127k din (kartice su već kupljenje i stoje :()

Poslednja izmena:
mislim da je mislio koliko je tih 500W na mesecnom nivou izrazeno u dinarima ili evrima ;) a mozda i gresim

meni rig sa dve 5970 i rig sa jednom 270x pravi oko 2100khash cekam jos dve 270x za ovaj drugi rig pa da vidim koliko ce onda ici nadam se oko 3000khash ukupno a izmericu i potrosnju samo da nabavim merach

Poslednja izmena:
mislim da je mislio koliko je tih 500W na mesecnom nivou izrazeno u dinarima ili evrima ;) a mozda i gresim

meni rig sa dve 5970 i rig sa jednom 270x pravi oko 2100khash cekam jos dve 270x za ovaj drugi rig pa da vidim koliko ce onda ici nadam se oko 3000khash ukupno a izmericu i potrosnju samo da nabavim merach

upravo to, koliko para da spremim kevi ;)

Teško ćeš u crvenu sem ako do sad nisi bio blizu, al evo izračunaj
http://www.servisinfo.com/cena-struje

0.5kw karte x 16h x 30 dana puta skupa struja
0.5kw karte x 8h x 30 dana puta jeftina struja struja

Saberi i to je to...

S tim što onda samo onaj deo kw preko 1600 plaćaš po toj ceni

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno