Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

220w 280x DC2T na 1070/1500 1100mv

E nadjoh r9 280x. Samo sto je dobili i nekako naleteh na nju. http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1227&pid=2087&psn=&lid=1&leg=0 Sta mislite o njoj?

Nije nista posebno ali moze da prodje. Koliko sam shvatio moze da se spusti napon iz Sapphire Trixxa.
Ali ako mislis da kupujes samo jednu kartu bolje batali posao. Trenutno za 300E mozes da kupis 15 LTC a jedna karta moze mesecno da napravi 12 LTC ako kompjuter ne koristis ni za sta drugo, i taj broj se drasticno smanjuje vremenom. Npr. pre tri dana je bio 15 a sad 12. Uglavnom 12 ltc je 240E a treba odbiti i struju i provizije pool-a, menjacnice i banke. Realno ako izvuces 150E budi srecan. Bolje kupi BTC za te pare.

Zaboravih da napisem 750KHs sa tim podesavanjima i tom potrosnjom ;)

Uf bas lepo daju sa tom strujom, kolika ti je temperatura u ovim zimskim danima :d. (dobra zamena za grejalicu ;)).

Ne znam kako si dosao do tog zakljucka? Druze veoma je prosto ako tt 630w opteretis sa 1x7870+2x6850 na bamtu, to je maksimalno opterecenje od 480-490w a to napajanje daje 588w na 12v. A i da je napajanje slabo ne bi se istopio konektor vec bi ono crklo. Ne znam da li si procitao nastavak tog posta i objasnjenje coveka koji se profi bavi servisiranjem.
Evo ovako: uzmes 630w sto ti kazes i ono po W bi trebalo da bude dovoljno za te tri kartice i zbog toga nece crci ali...ono daje recimo,mrzi me sad da trazim tacno,na dve 12v grane po 20A i kad ti na jednu zakacis 7950 kome recimo treba 20A ona ce da radi,a na drugu zakacis 2x6850 kojima treba 2x12.5A=25A one ce da rade i nista nece crci ali ce ta grana iliti zice da se preterano greju i na kraju i da izgore i istope se.To se tebi desilo.Zato i kazem opet za mining je potrebno napajanje sa jednom 12v granom koja je recimo za 3x7950 bar 60A i one ce dobiti svaka po svojih 20A i mirna backa.Jos jednom ako napajanje ima dve grane od 30A i ti zakacis 3x7950 jedna karta ce dobiti svojih 20A a druge dve na drugoj grani ce umesto 40A potrebnih dobiti samo 30 i te zice ce se preterano grejati i istopiti.

dobro sta sad , mrzi ljude da citaju, ali uvek treba ostaviti napajanju da tzv dise, jer 7950 moze da povuce i 300W , a onda crkne skoro sve na tom napajanju, ako je bilo na granici, ali to saznamo uvek na kraju price (jer ko ce da cita bas sve do samog kraja ;) )

Moze da povuce ali svi radimo undervolt, pa vuce cak i manje nego po defaultu... slazem se da ipak treba uzeti napajanje da ima rezerve, ipak to treba da radi 24/7, a i napon na uticnici varira, nije uvek idealan...

I ne mora single rail, ako znate sta cete i na koju granu kaciti... mada jeste sigurica za bilo koju opciju

Moze da povuce ali svi radimo undervolt, pa vuce cak i manje nego po defaultu... slazem se da ipak treba uzeti napajanje da ima rezerve, ipak to treba da radi 24/7, a i napon na uticnici varira, nije uvek idealan...

I ne mora single rail, ako znate sta cete i na koju granu kaciti... mada jeste sigurica za bilo koju opciju
A vecina zadnje vreme ne zna ni sta je pcix,a ne koja je grana na napajanju koja.
Ne zelim nikoga da vredjam ali bez elementarnih znanja poznavanja hardvera bolje je da nekom date na raspolaganje novac da vam sklopi mining rig nego da stedite do krajnjih granica i sami pokusavate sturo preko foruma da se informisete i krenete da "mlatite" evrice :)

ma ne vredi vise govoriti, vec smo govorili novim clanovima kako i gde, ali ne oni su najpametniji (a nama se sve to vec izdesavalo i naucili smo skolu na zalost po dzepu), ali neka izgleda da tako treba i mora, jer ne mogu da shvate da zbog 50-100e vise za napajanje rizikuju 500-600e

Zato sam ja lepo za novi drugarov rig od 4x280x naručio chiftec 1kw + RaidMax 700w (običan ništa modularno) i miran sam.

Jel to kad se nakace dva napajanja na jedan racunar, jel pri paljenju maticna popali oba napajanja ili kako? Nisam jos radio takve egzibicije...

I kakve su opasnosti?

Nema opasnosti. Jedno napajanje prikacis regularno a u drugo napajanje ubodes spajalicu u 24 pin, spojis zelenu i bilo koju crnu zicu. Posle toga napajanje palis pozadi na prekidac. Jedino sto je bitno je da i komp i dodatno napajanje upalis u isto vreme jer ako upalis kasnije nece ti detektovati karte. Eto, to je cela nauka.

Da, to je cak i bolje resenje za ove nove karte sto trose po 10000W... velika napajanja su preskupa

Ja sam imao problema sa dual psu resenjima na masinama. Nekad se desi da se graficke pogube, zakucaju vent na 100%, MSI Afterburner pokazuje optrecenje od 1000% i temperaturu od -1s. (zuta linija). Onda moram restart masine, pa iako upalim oba napajanja u isto vreme, desava se da nece odma da se upali nego tek iz 2-3-4 puta. Ne dao bog da nekome prepustim masine dok sam ja na putu da ih on/ona mora paliti.

Zato sam lepo uzeo jaka napajanja, i ako se nesto desi masini, samo crveno svetlo dugme stisnuti, kada se restartuje, programi se automatski pale rudari se.

Za drugarov rig ok,za moj NIKAKO :)
Upravo o ovome pricam,chieftec ima i single i dual rail,ako si uzeo dual zaebo si se,a raidmax necu ni da komentarisem.Forum po meni za onoga ko ga prati treba da sluzi upravo da saznas iz iskustva drugih ljudi,njihovim greskama,koja komponenta daje najbolji odnos ulozeno/dobijeno.Ako svi pisu da je V1000 ili Seasonic napajanje sa kojim niko zivi nije imao ni jedan problem zasto uzeti bilo sta drugo?Za chiftech 1200 recimo ZNAM da ce izgoreti kablovi sa 4x7950,a recimo chieftech 850w nitro2 tera bez problema 4x7950 vec godinu ipo.Taj sto si ti uzeo je dual rail i imace ti drugar problema,sa kljakavim raidmaxom nece ako zakacis samo jednu na njega.Za te novce ili malo vece si mogao da kupis Seasonic 1250 i da rig radi zauvek.Ovako ce imati kad tad reklamaciju i izgubice mnooogo vise od razlike u ceni za to vreme sto ce mu masina blejati.Takodje sam 100% siguran da mu nisi kupio jos jedno napajanje za rezervu da ima u slucaju otkaza.
Necu vise komentarisati na ovu temu (koje komponente i zasto)jer ljudi nece da slusaju uopste :(

edit: dva napajanja na jednoj masini za mining su drzi vodu dok majstori odu.

edit2: da se ispravim to ne vazi ako stavite dva extra kvalitetna napajanja ali to niko ne radi.Uvek se taj budz svede na "stavicu ja dva raidmaxa od 700w i to ce da radi samo tako".E pa trt :)

edit3: i za kraj: Can't get pussy with no money,self money

Poslednja izmena:
Jel moze chieftech 850w nitro2 da tera 3 x 280x?

La.Prestige je napisao(la):
Ja sam imao problema sa dual psu resenjima na masinama. Nekad se desi da se graficke pogube, zakucaju vent na 100%, MSI Afterburner pokazuje optrecenje od 1000% i temperaturu od -1s. (zuta linija). Onda moram restart masine, pa iako upalim oba napajanja u isto vreme, desava se da nece odma da se upali nego tek iz 2-3-4 puta. Ne dao bog da nekome prepustim masine dok sam ja na putu da ih on/ona mora paliti.

Zato sam lepo uzeo jaka napajanja, i ako se nesto desi masini, samo crveno svetlo dugme stisnuti, kada se restartuje, programi se automatski pale rudari se.
Ja nikada nisam imao problem samo kad sam naucio kako da palim rudara, prvo masina, onda to napajanje posle pola sekunde i pali iz prve 100%, sve grafike se vide. Do sada mi je samo jednom nestalo struje i to je to, nikakvih prekida nemam. Jednom upalim masinu i mesecima radi bez ikakvog stajanja. Bukvalno 0 problema. Nisam siguran sto je tebi to radilo, nemam nikakvu ideju.

Sajberu,koja napajanja tacno koristis?

imam cm v1000 i tera 4x 280x undervoltovane, i oseca se malo mlak vazduh, temp sobe je 22-23 'C, ako hoce neko da ih odvrne mora jace napajanje

na drugom imam ss750am+tt 530w smart i rade za sad bez problema, samo spojis zice od oba napajanja (ne sve, da ne pomisli neko) vec samo ogredjene

Poslednja izmena:
ledio je napisao(la):
Sajberu,koja napajanja tacno koristis?
Ma na toj masini sam imao nesto drugo ali posle jednog crknutog napajanja ostao sam na kombinaciji GX750 (gura masinu i 2x7950) i neki stari LC 6550 koji mi je godinama drzao vrata od terase (gura jednu 7950). Radi sve ko sat pa nisam nikada ni imao potrebe da menjam. Na tom rigu su 3 karte a na drugom rigu gde su 4x7970 je CM SPG1000. Dok sve radi kako treba ne pipam nista.

ako ima neko asus 280x DC2 (ne top), neka javi podesavanja, 1070/1500 dame mi oko 650kh,

uspeo sam da izvucem 700+ ali ne znam podesavanja, afterburner mi je kresovao driver, kad sam ga izbrisao kartica ode preko 700, koristio sam cgminer, posle reinstalacije win-a sam zaboravio podesavanja i sad ne mogu da se setim tako da rade na 590kh, undervoltovane

ako ima neko asus 280x DC2 (ne top), neka javi podesavanja, 1070/1500 dame mi oko 650kh,

uspeo sam da izvucem 700+ ali ne znam podesavanja, afterburner mi je kresovao driver, kad sam ga izbrisao kartica ode preko 700, koristio sam cgminer, posle reinstalacije win-a sam zaboravio podesavanja i sad ne mogu da se setim tako da rade na 590kh, undervoltovane

http://www.smos-linux.org/r9

na SMOS-u ASUS 280x - 720khs

e zbog tih stvari ja sam kupio za dva riga dva komada coolermaster M2 1500 w svako... pa da vidimo sta ne moze da potera :)

Aj i ja da i ja kazem nesto.

Stose tice potrosnje struje za za 7950, kad je slabiji klok trose 900w i daju oko 2200kh (imam ring sa 4 graficke), na malo jacem kloku trose 1050w i daju oko 2350. U pitanju su ove kartice http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1157&pid=1439&psn=&lid=1&leg=0

Probao sam i da ih jos nasviram i to ide ali i porosnja struje ide uz to :d.

Aj sad da i ja pitam nesto.

Planiram da uzmem par komada Asus R9 280x, pa me iteresuje koliko trose kartice kad su nasvirane?

Rig od 3x280x asus T verzija na 1010/1250 napon 1.05v iz trixa, potrošnja 800w.
Daju oko 715khs

Ma terace sve bez problema. Ok su skroz ta napajanja, jedino bas cena nije toliko popularna ali s obzirom na snagu ok je.

ljudi raidmax koji kazete da je los u praksi radi ima garanciju 36meseci,vrlo moguce da i ako crkne nece imati isti...da moze samo nesto bolje da dobijete ...koliko para toliko muzike daleko je od nekog kineza...

Nazad
Vrh Dno