Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Sramota, naručim asus i u drugoj firmi gde navodno ima na lageru. Sutra dan me zovu, kao sve je ok al moram prvo da uplatim pare na račun. Pa reko od vas kupujem godinama, čak i mnogo veće svote su bile u pitanju, al kao zbog uvoznika ovo je specijalan slučaj i mora pare unapred.... Ajd dobro uplatim ja, kad ono danas me zovu da je baš moja oštećena i nemogu takvu da mi je prodaju... Strašno ko da sam malo dete... Kao svaku oni testiraju.. nemaju pametnija posla...

Ajao koja fora ccc

e fore su ima, malo ima malo nema , ustvari nema
Ajde kvik kveščn da li ko zna kako se vapor x ponasa , takodje r9 280x

a nemaju ni nju na stanju , nude mi GV-R928XOC-3GD sa 3 venta i R9 280X Sapphire Dual-X OC 3G GDDR5 .
Jel nesto od toga valja

Valja i dual-X. Imao sam 10 komada 7970 dual-X, jeste da im brze vrti ventilator nego na vapor-X, ali su sitnije "lopatice" i manje galami i to dosta manje. recimo da na 70% galami kao vapor na 50%, ako ne i nesto manje. Vapor na 55% nije dobar za usi, doduse tada bas extra hladi. U principu bices zadovoljan. 650kh/s na 930/1450-1500Mhz i napon od 1,03--1,05 zavisno od tprimerka kartice. Temperatura ce ti biti oko 72-73 ako imas dobro provetravanje i odmaknute kartice.

Ni pod razno ni u ludilu, 7970 Gigabyte ja ne znam niti jedan da baca 600kh/s bez obzira sta mu radili. Jednostavno ne moze. Zaobici u sirokom luku. Gigabyte 7950 je korektan i radi bolje od gigabyte 7970 verovao ili ne, naprosto daje vise kh/s.

Upravo testiram tu saphire 280x dual-x, ista je matična kao 7970 dual-x al ima razlika na kartici. Za početak napajanje nije 2x8 već 6+8, kuler nije isti, ventilatori su tanji tj plići ko na gigabajtu pa je hlađenje malo slabije i bučnije, ima dodat kuler na čipu blizu konektora i još po koja sitnica. Nisam uspeo iz ab da mu menjam napon, al iz trixx radi bez problema, s ti da mi kao defaul pokazuje 1.2v.
Ja bi pre doplatio još malo pa uzeo ako ne asus onda vapor pa da mirno i leti spavam...
Zaboravih najvažnije :) dakle rezultati identični kao i na 7970ci, tj na 1000/1250 napon 1.05v daje 703khs temperatura par stepeni viša i kuler na većim obrtaja od brata mu 7970ke.

Poslednja izmena:
Hladnjak je kao na zadnjoj seriji 7950 dual-X, malo losija plastika, naizgled plici ventilator - u principu nesto losiji nego pre. Tu si skroz u pravu. Imas prekidac za BIOS, moras ga presaltati u 2 polozaj (ako se ne varam) da bi ti davao mogucnost promene napona u AB i obavezno koristi poslednju BETA verziju. Vapor- je "tata" i samo ASUS pravi nesto bolje karte za mining.

probaj ovako

"api-listen" : true,
"intensity" : "19",
"vectors" : "1",
"worksize" : "256",
"kernel" : "scrypt",
"auto-fan" : true,
"temp-cutoff" : "85,85",
"temp-overheat" : "75,75",
"temp-target" : "70,70",
"expiry" : "30",
"gpu-dyninterval" : "7",
"log" : "5",
"no-pool-disable" : true,
"queue" : "1",
"retry-pause" : "5",
"scan-time" : "30",
"scrypt" : true,
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"shaders" : "1792",
"thread-concurrency" : "21712",
"gpu-thread" : "1",
"gpu-engine" : "1070",
"sharethreads" : "32",
"lookup-gap" : "2",
"gpu-powertune" : "20",
"gpu-memclock" : "1250"

Probao sam ova podesavanja, karte mi daju isto 600khs kao i sa mojim nesto drugacijim setup-om 1020/1250... Sta god da uradim asusi daju 600 +-10..... Ali zadovoljan sam, ne pregrevaju se i zadnjih par dana rade kao sat :)

Ma nemmmmmmaaa djole nemaaaaaaa! Znaci na par mesta u NS nema , satro ima na stanju ali nema ! Mislim na asusa i na vapor x 280x. Porucio sam 7950 asusa pa kao bice u petak ! Mada treba jos na jednom mestu da mi jave za vaporku pa videcemo do kraja nedelje ! Gigabajt sam imao jednu 7770 i nervirali su me bucni ventovi , kao i neocekivano visoke temp za ta 2 venta.
Imao sam 7870 asus , skoro pa je necujan bio nasprem ostalih karti.

Evo odgovorili naši prodavci hardwera na povećanu potražnju... dizanjem cena :-(

Mislim da ce se ulazak novih rudara osetiti u narednih nedelju dana dok se rudnici podese...

A sad koliko ce diff da ode gore videcemo... S obzirom na situaciju cenim da je 5$ neka donja granica ispod koje LTC nece vise ici...

Momci, "magicno" mi se je zakljucao napon na MSI 7970 TF3. Reinstalacija drivera ne pomaze, novi drajveri ne pomazu, poslednji Afterburner isto. Jel imao neko slican problem?

EDIT: Ipak nije do grafe, MSI Afterburner je problem, TriXX radi posao.

Poslednja izmena:
Evo odgovorili naši prodavci hardwera na povećanu potražnju... dizanjem cena :-(

Zaključivanjem SSP Srbija je privredi obezbedila bescarinski pristup tržištu od pola milijarde
potrošača na ugovornoj osnovi, sa manjim izuzecima. Sa druge strane, Srbija se obavezala da
fazno u roku do 1. januara 2014. godine ukine carine na industrijsku robu
kao i carine za oko 75-
80% poljoprivrednih proizvoda poreklom iz EU prema ugovorenoj dinamici.
Ne mogu dočekati 2014 :-devil-:

Cekaj, PDV ide gore a carina dole? Ako je ta vest uopste tacna, bicemo na istom (tacnije malo gorem) nivou sto se tice cena.

Momci, "magicno" mi se je zakljucao napon na MSI 7970 TF3. Reinstalacija drivera ne pomaze, novi drajveri ne pomazu, poslednji Afterburner isto. Jel imao neko slican problem?

EDIT: Ipak nije do grafe, MSI Afterburner je problem, TriXX radi posao.

Edituj bio i podesi kako ti odgovara, mada ako radi iz Trixx čemu panika.

Cime se to moze editovati bios ?

Moze neki link do njega i sta sve moze taj Bios Editor ?

Evo link
Bios editor može svašta ali ako neznaš šta radiš bolje da to i neradiš...

Ni pod razno ni u ludilu, 7970 Gigabyte ja ne znam niti jedan da baca 600kh/s bez obzira sta mu radili. Jednostavno ne moze. Zaobici u sirokom luku. Gigabyte 7950 je korektan i radi bolje od gigabyte 7970 verovao ili ne, naprosto daje vise kh/s.
giga 7970 daje 735 khsha svih 10 komada koje imam

Onda ti naprosto imas ludu srecu. Na forumu je more ljudi imalo zestoke probleme sa Gigabyte 7970 kartama da nikako nemogu 600kh/s

Onda ti naprosto imas ludu srecu. Na forumu je more ljudi imalo zestoke probleme sa Gigabyte 7970 kartama da nikako nemogu 600kh/s

mozda nema ludu srecu vec ima v1 reviziju, kao apple-ova shto je sa referentnim pcb-om....mada i sa njom malo teze na vazduhu.

ili pak obrnuto, ukoliko si ti pricao za v1, a on ima v2

Jedino tako, jer smo ja i zmajNS od jedne 7970 (pa i od druge) svojevremeno izvukli maximum 560-570kh/s, dok su nam sve 7950 isle 600kh/s, a Sapphire 7970 laganica 650kh/s pri 930Mhz i 1,03V

Jedino tako, jer smo ja i zmajNS od jedne 7970 (pa i od druge) svojevremeno izvukli maximum 560-570kh/s, dok su nam sve 7950 isle 600kh/s, a Sapphire 7970 laganica 650kh/s pri 930Mhz i 1,03V

Meni citajuci postove nije jasno kako moja 7970 MSI oc na 1100 daje 920 - 950 kh/s

Prvi put sam ovo poceo da radim da pratim pre oko 2 dana pa sam namestio sve sto je potrebno preko LTC ,ako mogu na kraju ovog ili sledeceg meseca da izvucem pare od toga posto neznam na koji nacin to jos radi ali vidim da radi inace ne bi bilo oko 200 strana ovde :)

Tako da mozda sledece godine odlucim da kupim Hardvare za novu konfu jer ova mi je samo za mene , koliko sam negde procitao bolje je recimo imati 4 kartice od po 20 k dinara nego recimo dve ove 7970...

Nemogu da pratim sve ovo pa bi bilo bolje da mi se malo pojasni ukratko ako moze da mi se i da savet za komponente :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno