Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pogledajte prilog 124404

vidis to imam i ja ali ja mislim da to nije hardverski problem vec da je to do biosa karte, inace su to karte poredjane sledecim redom :
sapphire 7950, giga 7950 WF3 V1, giga 7950 WF3 V2

ugalvnom i sa tim pikovima karta kopa sasvim normalno i ide to tacno 1.049V, to mi je ujedno i najhladnija karta koju imam tako da ako budem prodavao nju ostavljam za sebe, ja sumnjam na njen bios F43 ali ga ne menjam zato sto je na njemu sve otkljucano .....
Imao sam ja 10 komada 7970 i bilo je ponekad da neka od karti pokazuje ovo. U pitanju je neki BUG, nista vise.

Single rail all the way... samo je problematicno naci dovoljno jako za normalne pare kod nas...

edituj post dobices upozorenje zbog reklame
predpostavljam da se ovo odnosi na mene!?
nemogu sad da editujem (nema vise te opcije)! nisam razmisljao kad sam pisao:smash:
uglavnom nije bilo namerno reklamiranje samo hteo da pomognem kome treba napajanje...

ja takodje preferiraam single rail napajanje

Poslednja izmena:
Danas sam odluci da probam da podmazem i vapor x i asus DC II obe 7950 kod obe po jedan vent oce da skripuce iako su radile same na bengavih 35-46% obrtaja (i nisu nikad presle 70C) i niskim temperaturama... i zamislite NI jedna ispod nalenice nema mogucnost pristupa osovinici???
Na asus sam skidao samo donje nalepnice i nista a vaporu sam pocepao i gornju od besa i NISTA!

Sto je najgore na asus izgleda da vent odlazi a na vaporu verovatno treba da se podmaze, nisu radile ni puna 3 meseca??

Asuske koje mi se vrte na 80% i kojih je 4 x 7950 nikakvih problema do sad i koje rade u drugoj sobi gde je +10C, nikakve logike, izgleda im stvarno odgovara vise obrtaja ili sam ja bas baksuz da ubodjem skart

Ti si bre covece poludeo skroz... 80% ventilator?!? Moja se nijedna nije zavrtela na vise od 37% i eno ih kao prvog dana sljakaju.
Zasto si im skidao nalepnice? Mogao si lepo da pitas sta da radis, ja bih ti odmah rekao da ne mozes to tako. Samo kapni 2 kapi ulja s donje strane ventilatora, zavrti malo prstom, obrisi ako je nesto izaslo i zavrsio si posao. Uradi to na obe karte slobodno i radice jos jaaaako dugo bez ikakve frke. Mislim da su samo nahvatale prasine, nemas razloga za brigu uopste.
Mozda su samo izasle iz fabrike malo posnije nego inace ili im nesto ne prija u uslovima u kojima rade. Manje brzine ventilatora nisu mogle da naskode, to je sigurno ;)

pa jedino gde mozes prici osovinici je sa strane da umrljas , odozdole nema pristupa ispod nalepnice je skroz plastika, mada neverujem da ce ciscenje pomoci taj jedan ventilator i kad ga sa rukom zavrtis zvrnda

a nisi me razumeo te karte sto zezaju asus i vapor su u big toveru sa razmakom od blizu 20cm sa brdo ventilatora i one se ne greju i ventilatori su im isli jako sporo skoro su necujne, one su produvale :) (zato me i nerviraju jer sedim pored njih)

one sto rade u sobi 2x3 e te zvrndaju na 80% 4x asuske i one rade ko singerica :p

Skontao sam te ja ali 80%... :zgran: To da rade ko singerice, to ti verujem. I cuju se isto tako :d
Ajd poslusaj me makar za Asusa, ocisti je prvo dobro od prasine, skini ona 3 srafa sto drze vent i pazljivo ga podigni, nemoj da slomis krilce jer je kabl kratak. Sipaj 2 kapi ulja sa strane, provrti malo prstom i vrati sve nazad. Ima da radi ko zmaj, videces. Vapora nisam ni gledao nikada iskreno da ti kazem, mozes me ubiti ali ne znam ni kakav je pristup ventilatoru. Odradi isto i s njim ako mozes.

pa jedino gde mozes prici osovinici je sa strane da umrljas , odozdole nema pristupa ispod nalepnice je skroz plastika, mada neverujem da ce ciscenje pomoci taj jedan ventilator i kad ga sa rukom zavrtis zvrnda

a nisi me razumeo te karte sto zezaju asus i vapor su u big toveru sa razmakom od blizu 20cm sa brdo ventilatora i one se ne greju i ventilatori su im isli jako sporo skoro su necujne, one su produvale :) (zato me i nerviraju jer sedim pored njih)

one sto rade u sobi 2x3 e te zvrndaju na 80% 4x asuske i one rade ko singerica :p

Sto se tice Vaporx-a tu je podmazivanje veselo jel mora da se rasklopi vent skroz. To sa uljem sa strane ne pije vodu jel ne dolazi gde treba... Evo slika koja govori vise od hiljadu reci

Pogledajte prilog 124565

Kako se rastavlja vent na vaporu? Na msi tf3 se samo iščupa, ovde je slično ili?

Kako se rastavlja vent na vaporu? Na msi tf3 se samo iščupa, ovde je slično ili?

Heh ja to ne bih nazivao cupanjem ali to mu dodje na kraju :) za dual x ne znam nisam jos ima prilike da ga rastavljam...

Na Vopor-a sam sa oba venta skinuo nalepnice i razliciti su???
Na jednom dole ima tri rupice blizu centra nemam pojma da li kad sipas u njih ulje stigne gde treba, na drugom je samo kompletna plastika i vidi se oblina kruga kojeg treba da izcupas ali koji kao da je stopljen??

Ocaj zivi, stoka kako su uradili, ja sam vec do sad bar 20-tak kineskih vetilatora 100% rasklapao cistio i podmazivao a sa ovom djubrestinom samo sila!

Ne vredi ti nista da sipas ni na koje rupice mora se otvoriti ocistiti i podmazati kako valja... najbolje ti je da uzmes 2 poluge stavis u prostor izmedju samog venta i donjeg dela i lagano odvojis mada sam ja posle i rukom uspevao to da uradim bez poluga.

Neces sa tim nista postici ...

He ja htedoh da ga pitam a cemu to? :D

evo vam uputstvo , jeste da je u pitanju turbina ali tako se rasturaju svi fanovi do cijih osovina nema pristupa :

Hrabar je nema sta :) po naglasku mi se cini da je odavle il neki bugar a mozda i rus

Ne vredi ti nista da sipas ni na koje rupice mora se otvoriti ocistiti i podmazati kako valja... najbolje ti je da uzmes 2 poluge stavis u prostor izmedju samog venta i donjeg dela i lagano odvojis mada sam ja posle i rukom uspevao to da uradim bez poluga.

Boli ma gleva, zvuk iritira jos malo pa cu biti spreman zubima da ga iscupam :p

Ne preporucujem da na ovaj nacin otvarate vent sa Asus 7950 DC II kod mene nije islo jednostavno kad guras sa dva srafcigera cupa se sve, pre ce da se icupa ceo kolektor nego samo ventilator :(

Ja odustao mada sam ga iscupao do pola i jos nije ispao iz lezista ali je vent ne popravljiv i tu sav se trese kad ga okreces taj ni fabricki nije bio u vinklu :)

Sad sam skinuo oba i oklop, stavio jednu 12 i jednu 7-cu dok ne nadjem veci i malo brzi jer su spori 1200 rpm pa mi sad ide na 84C dok ne nadjem veci vent, a pokvaren ventilator ce da ceka prestanak slube i onda ide nazad Asus-u a ja trazim KES! (cekam prestanak proizvodnje)

Momci reko sam vam da ventovi ne mogu da izdrze ovoliko cimanje u komadu, sad ce polako jedan po jedan da otkazuje, vlaga je sad velika a napunili su se zazori prasinom i eto blata, spas vam je garancija al dokle videcemo

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno