Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Hehehe, eto sad imamo svakakve vrste ramova za rigove.
Ma kad nesto imas to je dzabe, a i prakticnije mi je za iznosenje na terasu nocu dok je hladnije, bar meni u odnosu na dosadasnji "ram" koji sam imao.

Verovatno mnogo pitam ali ima li neka ploca sa pci-e x5 (ili x4) i integrisanom grafom a da je amd cpu, sinoc podesavah integrisanu intelovu ali bezuspesno, ploca je shit na jeftinijim sam podesavao a ova nece, i da nije neka mnogo skupa, gledam po radnjama ima intelova

Poslednja izmena:
Meni sa ovom iz potpisa radi i vise nego dobro. Igram i igrice na njoj...

Sreca samo sto je vreme ovakvo. Ja svezije leto ne pamtim.

I cena btc-a je hladna ...

Aha, ko tastina... :d
Malo se podgreva cena, opet ce da padne neko muljanje. S obzirom kakve su vrucine bile u Aprilu ovo je sada odlicno za karte, taman malo struje da ustedimo.

Da li je moguće i kako naterati grafičku da koristi svu gpu memoriju, da li će se time postići bolji rezultati prilikom rudarenja ltc-a? U prilogu je moja postavka gde se vidi da koristi samo polovinu od ukupne memorije (Saphire HD5850/1G ref.). Može (ako neko ima) i neka sugestija za bolju postavku parametara za 24/7 rudarenje ali samo na def. naponu :eyebrows:
PS. prilikom slikanja intens. je bio 17 (VDDC 47-54.0A) a kad se smanji na I13 VDDC bude 47.0A

Poslednja izmena:
"--setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100" sam probao da dodajem i ranije ali kod mene ne funkcioniše tj. neće cgminer da se pokrene (ni Desni klik --> "Run as Administrator" ne pomaže kao ni brisanje .bin fajla). "Blicne" na momenat i ne pojavljuje se na monitoru, inače ga pokrećem preko .bat
Kod:
--intensity 17 --worksize 256 --lookup-gap 2 --shaders 1440 --thread-concurrency 7168 -g 1 --gpu-engine 860 --gpu-memclock 1000 --auto-fan

Poslednja izmena:
Idi u cmd ma tamo otkucaj, sačekaj 2 sekunde i ispisaće ti nešto tipa "SUCCESS: Specified value was saved.". Pokretanjem iz .bat fajla se ponaša tako kako si opisao ali ne možeš videti rezultat.

Idi u cmd ma tamo otkucaj, sačekaj 2 sekunde i ispisaće ti nešto tipa "SUCCESS: Specified value was saved.". Pokretanjem iz .bat fajla se ponaša tako kako si opisao ali ne možeš videti rezultat.
Uradio i dobio obaveštenje "succes...." zatim pokrenuo direktno cgminer.exe i ništa se ne dogadj tj. grafička radi (zauzeće je 99%) ali cg ne prikazuje nikakva obaveštenja. Takodje memory usage (grafičke) 128 :trust:. Prekinuo a onda pokušao pokretanje cg preko .bat...cg radi normalno ali ne vidim nikakvih promena (memory usage 510) :wall:
Ili ja nešto pogrešno radim ili me gremlini zaj****ju :d

@karanovicz nista se ti ne brini kod mene je 460MB zauzece na 5850 radi bas kako sto treba na 800/1000 daje 312kH/s

Hvala momci, sad sam mirniji :D
Nego, koji intensity daje ovaj skor "800/1000 312kH/s"? Kod mene 800/1000 -I12-289kH/s a tek na I16 daje 320kH/s (na I16 komp je neupotrebljiv za bilo šta drugo). Zato sam podigao klok na 860/1000-I12-315kH/s dok na I16 daje 340kH/s (noćna varijanta ,)) ...e sad mučim se da nadjem koja je najoptimalnija varijanta za 24/7 da se komp može koristiti i za neke druge stvari (net,muzika,film) a da ima najveći h-rate bez maksimalnog opterećenja karte (što bi narod rekao "mnogo muzike za malo para" :d)

Ja koristim GUIMiner-scrypt alpha to sto sam rekao je na intensity:18 ali koristim ga samo nocu kad legnem posto ne mogu da koristim racunar inace sad mi je na I15 i daje 270kH/s pre jedno 3-4 meseca koristio sam reaper na ovaj setup davao je preko 330 ali nemogu sad da ga pokrenem ne znam sta mu je

Ja koristim GUIMiner-scrypt alpha to sto sam rekao je na intensity:18 ali koristim ga samo nocu kad legnem posto ne mogu da koristim racunar inace sad mi je na I15 i daje 270kH/s pre jedno 3-4 meseca koristio sam reaper na ovaj setup davao je preko 330 ali nemogu sad da ga pokrenem ne znam sta mu je
Probaj sa cgminerom malo je komplikovaniji od guiminera ali možda dobiješ bolje rezultate (malo mi je 270kHs na I15)...Možeš da vidiš moje rezultate na tim podešavanjima. Poslednji cgminer (3.3.1.) i kako se pravi (i podešava) .bat fajl za pokretanje cgminera imaš na http://forum.benchmark.rs/showthread.php?305042-Softver-za-kopanje-CGMINER. Najlakše ti je podesiti preko cgeasy a video uputstvo za njega imaš OVDE. :wave:

Zeza me i cgminer radi samo do I11 posle toga imam samo HW-error digao sam ruke i od njega ovako mozda imam 20-30 manje ali mnogo je lakse za saltanje sa jedan na drugi pool ili valutu

Pitanje....da li je neko probao ili koristi par masina preko wifi routera....tj. kaci masine preko UTP-a na router a on se kachi wifi na npr. Telekomov ADSL router?
Meni dve masine sada rade tako...ali kao da prave manje share-ova....ima li neko ideju ?

Zeza me i cgminer radi samo do I11 posle toga imam samo HW-error digao sam ruke i od njega ovako mozda imam 20-30 manje ali mnogo je lakse za saltanje sa jedan na drugi pool ili valutu
Ja sam isto imao problem sa HW dok u .bat nisam upisao "--lookup-gap 2 --thread-concurrency 7168" posle toga sve radi kao podmazano :guitar: bez ijednog HW-a.

Ja sam isto imao problem sa HW dok u .bat nisam upisao "--lookup-gap 2 --thread-concurrency 7168" posle toga sve radi kao podmazano :guitar: bez ijednog HW-a.
Sa kojim drajverom i SDK kopas probao sam ja te tvoje stavke ali nece da krene samo blicne na sekund i nestane

Ljudi ajde molim vas ako neko radi sa BAMT-om da mi pomogne. Tacnije ne mogu da povezem sa internetom sa TL-WN721N tp link-ovim bezicnim adapterom.

Ima li neko iskustava sa ovim i ima li resenja?

Sa kojim drajverom i SDK kopas probao sam ja te tvoje stavke ali nece da krene samo blicne na sekund i nestane
To se i meni dešavalo (blicne al se ne pokreće), reinstalirao drajvere i opet isto sr*nje...Onda sam na forumu našao da se to uradi sa Altmanom i sve krenulo kako treba. Inače kod mene je radio sa 13.1 a trenutno je 13.4 (i ne vidim razliku u radu CGminera), SDK 2.8 (mada neki kažu da ne treba jer svi driveri 13+ imaju u sebi SDK)

Hvala druze probacu i to sa 13.4 ja momentalno sam na 12.10 i SDK 2.8 ali sigurno kod mene je krivica sto ne radi ne znam fino da podesim jer imam i drugu kartu 7850
btw:eek:va druga radi bas lepo sa 390kH/s nemogu da se zalim

Poslednja izmena:
ko hoce u soping dual-x 7950 oko 28k din

ima li dual-x hladnjake na naponskoj i po memorijama kao vapor?

Ima hladnjak, sad dal je bas kao na vaporu...

Sto se tice hladjenja zaostaje dosta za vaporom ali sto se tice samih performansi tu su negde...

10% odocno slabije hladjenje ima dual. Neprimetno na manjoj kolicini rigova (4x kartice u rigu), preko 4 komada osetno u 15-ak kvadrata prostora.

Jel se desilo nekome da Trixx odjednom izgubi mogućnost podešavanja napona, cela ta linija iz programa je samo nestala, a pre je radilo najnormalnije?

Probaj reinstalaciju istog .

Nazad
Vrh Dno