Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Jel se nekome desi na hiveos-u da jedna karta podivlja sa temp, ode na 75 recimo i kada se opali restart unormali se i bude kao i ostale? To mi baš čudno.

Sent from my MI 9T using Tapatalk
Pre tri-cetiri godine na win7 sam imao slicnu situaciju, i posle raznih kombinacija se ispostavilo da je ekstender pravio problem.

Послато са SM-G770F помоћу Тапатока

Ili termalna pasta, posao od 5min da se zameni.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Nije termalna pasta, nakon restarta ima normalne temperature i tako može danima normalno da radi dok opet ne "poludi".
Isto tako u jednom rigu prva karta prijavljuje 1mhs više od ostalih i ponekad baci incorrect mhs. A ista podešavanja ima kao i ostale. To se dešava otkad se rig prebacio na H110-D3A Gigabyte ploču.
Zanimljivo je da pre svih kartica prijavi i Intel iGPU kao u spisku. Jel nekome ovo poznato?

Claymore readme procitaj... ima neka opcija da se ignorise provera temperature

Ne pomaze -tt 0, probao to prvo.
@izzy nije rajser jer na svim masinama se desava i ne tope se rajseri jer su pravilo povezani

Ili probaj phoenix miner... mislim da tamo izolacija temperatura radi

fenix isto izbacuje samo na svom jeziku, nije mi sada rig upaljen pa ne mogu da kopiram ali isto

Jel se nekome desi na hiveos-u da jedna karta podivlja sa temp, ode na 75 recimo i kada se opali restart unormali se i bude kao i ostale? To mi baš čudno.

Ne znam jesi li pratio potrosnju W na hive os, meni se desi ponekad da kartica ode na 75c a potrosnja skoci sa 70-80w na 133w i poslije restarta sve radi ok...

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

Ne znam jesi li pratio potrosnju W na hive os, meni se desi ponekad da kartica ode na 75c a potrosnja skoci sa 70-80w na 133w i poslije restarta sve radi ok...

Tačno se to desi, napon skoči, samim tim i potrošmja i temp.

kartica vise ne moze da izdrzi taj klok ili neispravan riser, zato pukne i kopa na default podesavanjima dok se ne restartuje

overclock za rx Sapphire Radeon RX 570 NITRO+ 4gb

Treba mi pomoc za overclock za rx Sapphire Radeon RX 570 NITRO+ 4gb na simple mining os-u. Ovako je bilo na windows Capture.PNG ovamo me zeza izbacuje cuda gresku.

Koju grešku izbacuje overklok fail ili nesto drugo

kartica vise ne moze da izdrzi taj klok ili neispravan riser, zato pukne i kopa na default podesavanjima dok se ne restartuje
Biće ipak da je ekstender, jer sam je popustio skroz. I taktove i napon pojačao i isto.

ne mora da znaci, moguce da je pred kraj, svakako promeni extender pa vidi znaju i oni da *****avaju

Može malo pojašnjenje za ovaj KVM switch, nisam nikad koristio tako nešto - vidim da ima samo jedan USB, da li to znači da kroz taj jedan USB "ide" i tastatura i miš ili kako!? :) Izvinjavam se ako je glupo pitanje :)

Može malo pojašnjenje za ovaj KVM switch, nisam nikad koristio tako nešto - vidim da ima samo jedan USB, da li to znači da kroz taj jedan USB "ide" i tastatura i miš ili kako!? :) Izvinjavam se ako je glupo pitanje :)

Ide :)
Zar je moguce da ti trebaju dodatni kablovi na rigovima , sve remote , ako nesto vec krene da zeza na rigu ne treba ti jos jedna dodatna stvar koja moze da te zeza:)

Hvala za info :) Naravno što manje kablova kad može, ovo me čisto zanimalo ovako, jer znam za one neke stare PS2 modele, svaki kabl za sebe [emoji56]

koliko baca 1660 na eth?

Znam da super baca 30mhs verovatno i ta je tu negde.

А колико извлачи 1060 6GB на ЕTH? (И да ли зависи од модела/произвођача)
По интернету видим свашта, негде пише да може до 30 MH/s,
негде да може 23~24, док неки пишу да може само до 20~22 MH/s.

Никад до сада нисам имао nVidia картице, па немам никаква искуства са њима.
Имам добру понуду за куповину па да проверим пре него што купим.

Хтео сам да узмем још RX 580 8GB, али по интернету пишу да ове (1060) троше мање,
па ако дају макар приближно а мање троше, узео би њих.

1060 nema sanse da radi na 30, mislim da je njen max bio oko 24-25 i to ne za sve modele jer zavisi i od memorije koja je na njima.
E sad, to je bilo pre 2 godine, sa povecanjem dag file se smanjivalo kopanje i jedini nacin da odrzis brzinu kopanje je bilo da povecavas potrosnju. U principu, nvidia je izgubila oko 10% na brzini pri istoj potrosnji.
Sto se tice AMD vs nvidia, svako ima svoje misljenje, ja sam pre za AMD.

P106 koja je ista kartica kao i 1060 daje oko 24.5mh/s i veoma je laka za podesavanje, za razliku od amd kartica sa kojima imam uvijek nekih problema...

Ali P106 ima sigurno Samsung mem koliko znam, a Micron i Hynix mogu da zapadnu na 1060 i ne mogu da daju kao Samsung. Samsung ide oko 25mhs.

А колико извлачи 1060 6GB на ЕTH? (И да ли зависи од модела/произвођача)
По интернету видим свашта, негде пише да може до 30 MH/s,
негде да може 23~24, док неки пишу да може само до 20~22 MH/s.

Никад до сада нисам имао nVidia картице, па немам никаква искуства са њима.
Имам добру понуду за куповину па да проверим пре него што купим.

Хтео сам да узмем још RX 580 8GB, али по интернету пишу да ове (1060) троше мање,
па ако дају макар приближно а мање троше, узео би њих.

Imam ja jednu sa samsung memorijom maks je 24mh/s a ove ostale od 21-22 zavisi od lutrije. Sve zavisi za kolko para ih nadjes.

nemam bas iskustva sa trazenjem mining biosa. a drugar koji mi to radi nije tu :) gde naci bios za rog-strix-rx570-o8g-gaming ? sa samusng memorijom. nisam uspeo da izguglam? ili ako neko ima da mi posalje na mail? pa i da castim sa kriptom :)
jel moze da daje 30mhs?

Ako kopas Claymore-om, probaj da stavis strap 1 ili strap 2 (vidi u readme), bez modifikacija biosa.

Odradi sam sa polaris bios editorom ili srbpolaris-ovim pimp my straps. Samo provuci stock bios kroz neki od ova 2 programa i nista drugo ne pipaj.

Nikad ne znas sta je neko petljao po bios-u, ako ga skines sa nepouzdanog mesta.

Vrh Dno