Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

^
Mi emesajvci mozemo samo da vaporkamo (vapimo) za njom, lol :d

Sto komplikujete miner rig cete paliti jednom u par meseci.... dovoljan je i obican srafciger

Objasnte vi kevi koja pritom i ne vidi dobro gde da gura srafciger!!! Uzgred, za 10 dana sam ja 3x morao da palim posto mi je jednom crko net, a 2x sam gasio masinu zbog grmljavine!!

ima li 7950 vapor-x u radnjama?

CHIEFTEC APS-1000C 1000W Full A-135 ...da ili ne za 3 x VAPOR-X 7950 1100/350 ... ?

Napajanje 750W Chieftec Nitro BPS-750C2 ili 650W Seasonic SS-650AM ?

2x7970 ce na njega.

Ma jel ovi ASICi stvarno izgledaju ovako bedno?
I jesu li stvarno počeli da stižu i u Srbiju?

Kod nas u CG, kad grmi moras da ugasis sve od tehnike sto vrijedi, jer tad obicno pada napon i nestaje struja...
Mada do sada nisam imao tu "srecu" da mi nesto crkne zbog struje.

moze li Thermaltake smart se530W da tera klokovanu 7970? ili da idem na 7950?

to napajanje vec imam

Danas sam sklopio kostur, za 4 grafe, da sve bude spremno unapred. Morao je da stoji uspravno zbog mesta gde ga drzim. Odradjen drzac za dvd, zasrafljen hdd, napajanje zasrafljeno, ima mesta za jos jedno, uzbusene rupe, samo jos da kupim hardware :d

Fino urađeno, ali moje je bolje haha :D

^
Ne verujem dok ne vidim fotke

Ja upravo sklapam 4x 7950 i stavio sam Win8 ali me zestoko zeza prva graficka ako ne prikljucim nista, kad se logujem preko VNC-a (real VNC) ekran je crn, ako se logujem preko windowsowog RDP-a dobijem sliku ali prva graficka daje 5% i naravno u oba slucajeva MSI afterburner nevidi napone i frekvencije :(
Kontam da treba dummy plug za primarnu grafiku

Vec se 4h mucim i probavao sam registi da menjam i Afterburneru da forsiram da graficke ne idlu-ju i nema sanse da proradi OK bez monitora :(

Ako neko ima ideju a da nije Linux nek pise, za sad u da dovucem star CRT monitor i zakacim ga samo nema mesta samo na glavi da ga stavim!

Stavi Win7, sto se mlatis s osmicom. Ja sam za sat vremena instalirao sve sto treba, podesio teamviewer i minere i nema sta da ne radi. Osmica je poprilicno sveza i ko zna na kakve ces jos probleme nailaziti. Drz se sigurice ;)
Edit: odmah da ti kazem, dva rudara mi rade savrseno od prvog dana bez monitora i bilo kakvih periferija. Sve sto mi treba je Teamviewer, to mogu i preko fona.

Poslednja izmena:
sad sam mu nabo CRT na primarnu i sad radi OK, win8 ne uopste dize desktop ako nema monitora, mada koristim zadnje drivere 13.6 beta
E sad prve dva asus-a su opet KRIMINAL asic 59, 61, sad cu da nakacim i ostale ali ovaj AMD me bas MRZI!

Ili ona bagra od uvoznika znala koje graficke idu meni.. ccccccc..!

hahaha Ima Boga :d
A ti pljuj i dalje po crvenima. Mada ti si nista. Beast-u bi trebalo da se zapali karta pa stan i izgori i on u najgorim mukama s obzirom sta je sve pricao :)

***, zadesi se los primerak. Meni od 8 karti jedna ima 55%, ostale su 65-69 i jedna je 76%. Racunaj da i nisi nesto ispod proseka. Nije to strasno. To se skoro i ne primeti na manjim klokovima. Jedino je kasnije bas gladna napona ako je nasviras.

Blizu 2500M LTC izvlacim sa 4x Asus 7950, klok za sad 1030 mem 1530, napon 1.092v (to je default) asic je los 59, ostale tri sve 60-61
fan na 38% videt cu dve sto se greju da ih malo ubrzam
Pogledajte prilog 115462
Pogledajte prilog 115463

Ono sto me je zacudilo je da se chiftec 1200 BPS uopste ne greje i ventilator je prakticno necujan, iako kopa script na 15% vecem kloku, veoma pozitivno me je odusevio

Poslednja izmena:
@Saj koji program da koristim za daljinsko paljenje i gasenje racunara, odnosno reset, jer me zeza jedna masina

Gle ovako: Daljinski da upalis komp ne mozes bez nekog ozbiljnog rutera. Ono sto mozes da uradis je da u biosu setujes da se masina upali odmah po gasenju ili cim dodje struja i sl. Mozes i minera da stavis u startup tako da odmah da krene da kopa.
Ja sam podesio teamviewer i sve preko njega radim, menjam klokove, prebacujem masine s btc-a na ltc i slicno. Mogu i s fona ako nisam kuci. Stigne mail da su mi rudari idle i odmah se kacim da vidim sta je.
Jedini je problem ako ti masina blokira. Onda joj ne mozes nista dok je ne resetujes.

E to mene i zeza da je resetujem ako blokira, ruter mora da ima port 9 irq

Ako neko ima Asus 7970 DCU TOP ....a koristi Guiminer.....koliko ima MH/s i na kojim klokovima,temperature,ventovi i napon?

E to mene i zeza da je resetujem ako blokira, ruter mora da ima port 9 irq

Ako ti mašina zaglavi i treba hardverski resetovati istu ne postoji način da to uradiš osim da joj isključiš napajanje i zatim ponovo uključiš. Da bi to uradio daljinski, moraš imati uređaj koji to obezbeđuje (PDU). Takvi uređaji se ne koriste za po kući već se nalaze u telekomunikacionim centrima i server salama. Mi smo svojevremeno pravili u firmi nešto slično (moglo mu se pristupiti iz konzole preko serijske veze i upravljati napajanjem za PoE uređaje). Nije ga bilo jednostavno ni razviti ni napraviti pa ne preporučujem nekom da se u to upušta.

HTML:
Ako neko ima Asus 7970 DCU TOP ....a koristi Guiminer.....koliko ima MH/s i na kojim klokovima,temperature,ventovi i napon?

Asus 7970 dc2 top 1170/350 712Mh/s fan 48 2400 RPM 65-66 celzijusa :) suteren lepo hladno

Poslednja izmena:
genijalcin@23 je napisao(la):
uvalite masine matorima ili babi, i naucite ih da pritisnu dugme.
To je prvo sto sam ja uradio. Stavio na masine crvene prekidace (power) i objasnio kako da resetuju modem u slucaju da nestane neta :D

E sad, Gaco ti imas neki HW problem ocigledno cim masina zabada. Tu nema leka osim da nadjes uzrok. Grafike nebi trebale da budu jer bi prsao driver ili bi samo jedna stala i sl.
Jesi proveravao napone na napajanju kad je full optereceno? Tvoje su masine lepo naklokovane koliko se ja secam.

Vrh Dno