Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

2apevy4a.jpg

Evo kompletne specifikacije, gledam amperazu na 12v granama zar ne?

To napajanje ne da je dovoljno za jednu nego za nekoliko 290x karti, u pitanju je Andyson i kvalitet je daleko od SSa naravno(u smislu trajnosti u prvom redu) ali snage ima napretek. Cak ako gledas samo jednu granu ima dovoljno lufta a ti ces svakako odvojiti minut-dva i jedan sestopinac nakaciti na jednu 12V a osmopinac na drugu 12V granu tako da imas ihaha viska.
Imam utisak da ovde iz nepoznatih razloga vlada uverenje da multirail napajanja ne valjaju nista i da im je ukupna snaga na 12V granama jednaka snazi jedne pojedinacne :smash:

Da li neko zna zasigurno, da li je kod Sapphire Toxic-modela otkljucan napon na dole, vidim da su testirali da li moze jos vise od 1150MHz na 1,2V ali i nabavim eventualno ne bih voleo da se iznenadim da ne moze nize od 1,2V... Kao i kod drugih Sapphire modela 280X, neko je spomenuo da je napon zakljucan neko da je otkljucan u trix-u, koja je verzija sigurna/proverena? :)

To napajanje ne da je dovoljno za jednu nego za nekoliko 290x karti, u pitanju je Andyson i kvalitet je daleko od SSa naravno(u smislu trajnosti u prvom redu) ali snage ima napretek. Cak ako gledas samo jednu granu ima dovoljno lufta a ti ces svakako odvojiti minut-dva i jedan sestopinac nakaciti na jednu 12V a osmopinac na drugu 12V granu tako da imas ihaha viska.
Imam utisak da ovde iz nepoznatih razloga vlada uverenje da multirail napajanja ne valjaju nista i da im je ukupna snaga na 12V granama jednaka snazi jedne pojedinacne :smash:

Ma kapiram sve sto govoriš, i ja sam stekao slican utisak pa reko bolje da pitam prvo...

2x290x Asusi idu na ovo napajanje uz mogucnost dodavanja jos jedne. Dakle maksimalno 3.

E sad da ti kazem nesto. To napajanje nije ni priblizno dobro kao V1000 npr. To napajanje gura samo 1020W na 12V grani. To napajanje moze da izgura 40A na jednoj grani ali ne moze da gura 4x 40A jer je to 900W preko njegove specifikacije. Ako stavis 4 grafike na njega on ce gurati max 255W ili 21.5A po grani. Tako da nemojte da se zanosite tim ciframa ako ne znate sta one znace.
Ako stavis grafike koje vuku po 300W u problemu si jer jedna grana ne moze da pokrije tu potrosnju. Onda si limitiran na 3 grafike i opet imas problem da rasporedis konektore.
E sad, ako potrosnju svedes na 200W po grafici to ce raditi bez frke.

Single rail je keva, nema mozganja uopste, obodes i vozis.

Ne znam kolika je potrosnja na 290X ali trebalo bi da ima snage za 3 karte. Srecno s konektorima. Ali nije mi jasno sto dajete tolike pare za grafike a stekate se za napajanje?

Poslednja izmena:
Da li neko zna zasigurno, da li je kod Sapphire Toxic-modela otkljucan napon na dole, vidim da su testirali da li moze jos vise od 1150MHz na 1,2V ali i nabavim eventualno ne bih voleo da se iznenadim da ne moze nize od 1,2V... Kao i kod drugih Sapphire modela 280X, neko je spomenuo da je napon zakljucan neko da je otkljucan u trix-u, koja je verzija sigurna/proverena? :)

otključan u trixxu, bar ova moja.

Joj sad vidim da pitaš za toxic, ja imam vapor-x :)

Poslednja izmena:
Pitanje za urosa novakovica , koliko ti bacaju te 290x

otkljucani su ti naponi u trixx-u provereno...

Pitanje za urosa novakovica , koliko ti bacaju te 290x

Cekam kartice da mi stignu, nemam rig sklopljen jos uvijek.

@Sajber
Lako je dati pare za kvalitetno napajanje, ali ja u CG jedino ovaj Raidmax mogu da nabavim. Da ima SeaSonic ne bih ni pitao nista.

Zbog toga i pitam da li cu moci 3 kartice da ubodem na njega. 2 hocu sigurno.

E sad da ti kazem nesto. To napajanje nije ni priblizno dobro kao V1000 npr. To napajanje gura samo 1020W na 12V grani. To napajanje moze da izgura 40A na jednoj grani ali ne moze da gura 4x 40A jer je to 900W preko njegove specifikacije. Ako stavis 4 grafike na njega on ce gurati max 255W ili 21.5A po grani. Tako da nemojte da se zanosite tim ciframa ako ne znate sta one znace.
Ako stavis grafike koje vuku po 300W u problemu si jer jedna grana ne moze da pokrije tu potrosnju. Onda si limitiran na 3 grafike i opet imas problem da rasporedis konektore.
E sad, ako potrosnju svedes na 200W po grafici to ce raditi bez frke.

Single rail je keva, nema mozganja uopste, obodes i vozis.

Ne znam kolika je potrosnja na 290X ali trebalo bi da ima snage za 3 karte. Srecno s konektorima. Ali nije mi jasno sto dajete tolike pare za grafike a stekate se za napajanje?

Saj, naravno da ne mozes da nakacis 4x40 ali to ni ne tvrdimo, pa sumnjam da je iko tolika nubara. Moze da izgura 3 290x i to je to, da se ne moze porediti sa V1000 kao sto kazes-ne moze, ali ja sam u svom postu bas to i napisao(da nije klasa jednog Seasonica(a V1000 i jeste interno SS kao sto verujem svi ovde znaju, stoput prezvakano)

Poenta-radice korektno sa 3 karte a za te pare je ok. I jasam uzeo jedan Raidmax od 1000 bas, ne zato sto "stekam" nego sto drugo nema trenutno. A odradice posao za mining jos ovoliko koliko ce trajati balada, sto mu je i svrha.

Ima snage za 3 komada, ali cimanje je s konektorima. Mada moze nesto s moleksa da se iskombinuje ali opet, ko zna na koju je to granu nakaceno.
***, ako nema drugo onda nista, improvizacija ;)

Ono gore sam napisao onako jer primecujem u poslednje vreme da dosta ljudi ne kapiraju fore s napajanjima i da posle imaju problema. Bilo je vise u obrazovne svrhe, ne licno tebi :)

Cek malo, na napajanju su 4 grane. Asus 290x ima 6+8 jel tako?
Jedan 6 pin ide na jednu granu, 8pin na drugu. Za drugu karticu isto tako.

Na sta kacim molex?

napokon mi stigli delovi, sad da se bacim u gledanje propustenog, a kasnije mozda i bude testova u onoj temi

Cek malo, na napajanju su 4 grane. Asus 290x ima 6+8 jel tako?
Jedan 6 pin ide na jednu granu, 8pin na drugu. Za drugu karticu isto tako.

Na sta kacim molex?

Ne kacis molex uopste, taj raidmax ima 6 x 6+2 pin PCIe konektora, znaci sto se konektora tice-imas prostora za tacno 3 290x karte, bez improvizacija sa molexima. Opusteno Urose, Andyson kao OEM tog napajanja kao sto rekoh nije rang Seasonica, Enhancea, CWT-a, ali taj model ima 1200w od cega 1020 na 12V sekciji i bez problema ce raditi to za sto tebi treba, a ti koliko sam shvatio nameravas da nakacis samo jednu 290x ;)

Namjera mi je dvije 290x i jos jedna tamo oko ng kad stigne.

Kad smo kod kartica vec, smijem li uloziti u PowerColor 280x? Nigje na netu ne mogu da nadjem neki konkretan odgovor

Taj V1000 je u stvari CM V1000 zar ne? On je single rail?

Uroše, 20k je kod nas. Imaš vezu da ga dovučeš kod tebe?

LINK

Da to je to napajanje ;)

Raidmax? 165e je kod mene cijena...

Mogu da dovucem par stvari, ali nema.
Zvao zam prije neki dan jedno 10-ak radnji po Bg-u za napajanja, niko nista nema.

Jeste

adagahem.jpg

A evo kako izgleda specifikacija multi rail napajanja

a8yje2e9.jpg

Vidis 4 x +12v....

ja sam pitao nedavno to pitanje ovde i dobio sam odg da su 7970 powercolor sasvim lepo radile rudarenje i da ne bi trebalo biti problema sa 280x.

mene sa druge strane kopka jako da li mi je dovoljno neko 80+ gold sert napajanje (tipa CM v1000 ili seasonic x-series 1050w) od 1000w za 4x 280x?
nadjoh ovde odg:

Radice ti provereno na tom Seasonicu, seasonic stavi lufta 10-15% tako ta to napajanje moze da daje konstantnih 1150w bez problema, ja drzim 4x7950 na Seasonic-u 850w sa gold sertifikatom. Napajanje radi kao zmaj i hladno je, kao da nije optereceno :D.

ali opet tomshardware tvrdi da 280x pri bitcoin kopanju trosi 257w (puta 4 dodje preko 1000w) a pri LTC ce trositi jos vise... zato sam u nedoumici. a stize mi 10 komada asusu TOP 280x i planiram po 4 na plocu da kacim zato pitam.

Rekao bih da si veoma knap sa tim napajanjem i 4 kartice. Ne zaboravi ostale komponente kojima je takodje potrebna struja. Morao bi da spustis voltaze da bi trošile ispod 250w po kartici. Ne znam da li je to moguce uopste.

To su iz Madjarske. Mada i tamo se tesko nalaze.

430E ALOOOO?? pa ko ce to da mu kupi? ja sam iste karte (ASUS top) nabavio za 76 000ft + AFA (koju cu da skinem svakako..). a sto se napajanja tice da gadjam onda 1200w seasonic ili CM? ovaj raidmax nikako a? :)

430E ALOOOO?? pa ko ce to da mu kupi? ja sam iste karte (ASUS top) nabavio za 76 000ft + AFA (koju cu da skinem svakako..). a sto se napajanja tice da gadjam onda 1200w seasonic ili CM? ovaj raidmax nikako a? :)

Tvoj je komšija :) Pitaj ga :)

odakle god da su 430€ je 430€, a realno ta kartica košta 300€, još ako je iz mađarske, pa mu vrate pdv, dođe na 270€

Pa ako pojedini mogu da prodaju 7950, polovne, sa losijim hladjenjem za 280-300e, sto i on ne bi mogao 100e vise od realne? :)

Nije da branim lika, niti znam ko je, ali i treba da cepne bezobrazne cene jer se ti Asusi pretesko nalaze, a jos je i AMD povisio cene za 100$. Da ne pricam i o porezu koji nam ide na manje od dve nedelje. :)

Pa ako pojedini mogu da prodaju 7950, polovne, sa losijim hladjenjem za 280-300e, sto i on ne bi mogao 100e vise od realne? :)

Nije da branim lika, niti znam ko je, ali i treba da cepne bezobrazne cene jer se ti Asusi pretesko nalaze, a jos je i AMD povisio cene za 100$. Da ne pricam i o porezu koji nam ide na manje od dve nedelje. :)

I usput ti ne daje 3 god garanciju, strašno kako ljudi zavrću sad na karticama, mogli su i ovi po prodavnicama da kažu e nije više 34k već 40k jer ih ljudi traže :)

Nazad
Vrh Dno