Šta je novo?

Hansa uredjaji

MarijaA

Zapažen
Učlanjen(a)
19.04.2021
Poena
22
Zdravo svima,
Zanima me da li neko ima iskustva sa ovom meni nepoznatom nemackom markom, za ugradnu rernu i plocu? U jednoj radnji su mi juce nagrdili gorenje a nahvalili hansu 🙄

Koliko mi je poznato, u pitanju je Poljski brend za kućne uređaje. Prozvodnja im je (verovatno) bar jednim delom outsourced (pretpostavljam Kina i sl.)

Poslednja izmena:
Zdravo svima,
Zanima me da li neko ima iskustva sa ovom meni nepoznatom nemackom markom, za ugradnu rernu i plocu? U jednoj radnji su mi juce nagrdili gorenje a nahvalili hansu 🙄

Nemam iskustva sa Hansa uređajima, ali imam sa trgovcima. Ne slušaj ih.

Nemam iskustva sa Hansa uređajima, ali imam sa trgovcima.
Isto, bio ja otisao neki dan do Tehnomanije neki ljudi hteli da kupe Gorenje masinu, a onda tu dođe prodavac i kaze ne bih ja uzeo Gorenje nije to vise slovenacko Gorenje i pitaju ljudi cija je ova Hisense on kaze nemacka i ljudima je na kraju hvalio Teslu kaze kako je se dobro pokazala i na kraju je ljudima prodao Teslu 🤣🤣🤣.
Post automatically merged:

Koliko mi je poznato, u pitanju je Poljski brend za kućne uređaje. Prozvodnja im je (verovatno) bar jednim delom outsourced (pretpostavljam Kina i sl.)
Hansa je nemacki proizvodjac, a preuzeo ga je poljski Amica.

Zdravo svima,
Ne slusaj prodavce, oni ponekad lupaju gluposti i mogu jedino da zezaju neupucene ljude. A sto se tice Gorenje. Gorenje je skroz ok brend.

Isto, bio ja otisao neki dan do Tehnomanije neki ljudi hteli da kupe Gorenje masinu, a onda tu dođe prodavac i kaze ne bih ja uzeo Gorenje nije to vise slovenacko Gorenje i pitaju ljudi cija je ova Hisense on kaze nemacka i ljudima je na kraju hvalio Teslu kaze kako je se dobro pokazala i na kraju je ljudima prodao Teslu 🤣🤣🤣.

Hansa je nemacki proizvodjac, a preuzeo ga je poljski Amica.

Ne slusaj prodavce, oni ponekad lupaju gluposti i mogu jedino da zezaju neupucene ljude. A sto se tice Gorenje. Gorenje je skroz ok brend.
U tehnomaniji hvalili gorenje, imali neku vikend akciju... u Tehnomediji hansu, jos nagrdili bosh, kazu da je krš... koga slusati....

Trgovce svakako ne, oni hvale robu sa najvećim maržama.
Kod ploča i rerni smisli šta želiš od funkcija, definiši budžet i na kraju kupi šta ti se svidi. Ako nešto iskrsne na akciji još bolje.
Gorenje je popularno zbog dobre servisne mreže, pa se lako nabave delovi poput grejača za rernu npr. Moja majka je menjala i ručice za šporet jer su se skroz izlizale od ribanja. Pitanje da li će za Hansu biti takvih delova za 10ak godina npr.

... koga slusati....
Nikako trgovce.

Mislim, ako trgovac kaže da nešto jeste dobro, ne znači da nije. Niti obrnuto.
Poenta je da ono što oni pričaju nema veze sa stvarnim stanjem niti sa njihovim zanjem o određenim uređajima u eksploataciji, već sa trenutnom politikom prodaje ovog ili onog.

Takođe, postoji problem da pojedinac (npr. trgovac), načuje da se pokvarila jedna skoro nova mašina jednog proizvođača, i onda to preslika na sve uređaje tog brenda. Pritom zanemari da je prodato još 1000 istih uređaja koji rade bez problema, ili da neki drugi uređaj crkava u velikom procentu, ali to nije čuo iz prve ruke od nekog vlasnika.

Gorenje je ok brend za ploče za kuvanje, rerne, frižidere. Primetio sam nešto više žalbi na mašine za veš i za sudove, što opet može biti samo posledica velikog tržišnog učešća (puno prodatih primeraka).

Keva je kupila pre 3 godine Hansa ugradnu ploču (staklo-keramičku) sa 4 polja i Hansa ugradnu pećnicu sa ventilatorom. U suštini je zadovoljna, sve to lepo radi i dan danas, bez problema. Zamerka joj je na ploču oko estetike jer su se jako brzo pojavile sitne površinske ogrebotine na toj staklo-keramici. Stalno pominje kako na prethodnom Elin šporetu sa keramičkom pločom koji je koristila preko 10 godina nije imala nikakve tragove od korišćenja, a ovde su se pojavile maltene za par dana. U suštini pozitivno iskustvo imajući u obzir cenovnu klasu uređaja. Možda skuplje ploče imaju izdržljiviju staklo-keramiku, a možda je to kod svih slično. Na ovoj Hansi piše u uglu ploče SCHOTT CERAN što mu dođe kao neka brend preporuka za staklo-keramiku koju su stavili, ali nije se pokazala što se tiče tragova džezvi, šerpi i sl. (nije to ništa stašno, ne utiče na funkcionalnost, ali eto, nekome smeta manje - nekom više).

Generalno je istina da ljudi u prodavnicama malo znaju i da će da predlože ono što im se kaže, zbog većih marži, promocija i sl. Međutim, ima i situacija kada mogu da pomognu ako manje-više znate šta hoćete da kupite, te vam je potrebno malo pomoći.
Imao sam takav konkretan slučaj u G radnji kada sam kupovao jedan uređaj; odmah me čovek uputio šta važi za najbolje, šta važi za najbolje u smislu cena/kvalitet i sl. To se poklapalo sa onim što sam znao, ali neke detalje i nisam.
Verujem da zavisi od samog prodavca, ali takođe i od kupca; dosta ljudi uđe u prodavnicu sa pitanjem "da li je brend A bolji od B, ili ipak C" (komšija rekao A, rođak B, a ja mislim C). Tada svakako dobija ono što je najbolje za prodavca u tom momentu. :) A često sve to ume da bude jako slično ili isto.
Npr. sada ako uđete u Tehnomaniju, vrlo je verovatno da će vam najviše nahvaliti Haier veš mašine; reklamiraju se da ih jedini prodaju, vrh brend, garancija 7 godina... Ma ni Miele niti bilo koji drugi ne može da im priđe... :)

Poslednja izmena:
Samo da skrenem paznju buducim kupcima da se ne prevare.
Bacila sam ga iz kuce posle tri godine. Dva puta je pregoreo displej za rernu, posle dva meseca, polomio se kotur od klizaca na fioci, koja je od takve plastike, da podseca na igracku. Zatim se.odlepila rerna tako da mi je ostao na jednom drzacu, a dugmici za podesavanje vremena su ispali posle godinu dana. Da, on radi, al se svi pomocni delovi raspadaju. Nisam indijanac, kompletno sam uzela novu kuhinju i ovu ruinu vise ne zelim da gledam. Lagan je ko pero, pa sam ga izbacila sama, a inox je samo maska i malo na fioci, sa strane neki lim i boja se skinula posle prvog obicnog pranja deterdzentom za sudove, kao i sa dugmica. Uzas! Volela bih da prilozim fotografiju. Na kraju sam ga izlupala i bacila sama i narucila Koncar.

Prilozi

• IMG-b95ec6d3a4ee4c61e4987befc40c66aa-V.jpg
    IMG-b95ec6d3a4ee4c61e4987befc40c66aa-V.jpg
    88.8 KB · Pregleda: 65
U stanu imam ugradnu Hansa rernu, ima 10-11 godina, prošle godine zamenio donji grejač i to je sve za ovaj period. Rerna se koristi bar 3 dana nedeljno.

Nazad
Vrh Dno