Šta je novo?

Hamachi network

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pretprostavljam da vecina vas zna sta je Hamachi. Za one koji nisu upoznati neka posete www.hamachi.cc

Ima li zainteresovanih (odnosi se najvise na one sa brzim vezama) da napravimo nasu Hamachi mrezu za razmenu fajlova i multiplayer?
U slucaju da ima zainteresovanih, podigao sam mrezu:
ime: Benchmark Network
pass: benchmarkq1w2e3

Moj ip je 5.38.0.206
Javljajte se ako ima zainteresovanih 🙂

Poslednja izmena:
Zvuči zanimljivo samo što mi ovo ipak deluje da je namenjeno za šveđane i sl. gde svako ima 5/5 Mbita. I ovo malo "srećnika" u Srbiji što ima adsl/cable, 80% je na 256k sa uploadom od 64k tako da mi se čini da ovo može eventualno da se koristi za igranje a slabije za neki share fajlova.

Pa ono,lepa ideja ali kako to sprovesti u praksu,a i BojanBG lepo rece da treba bas brza veza,jer meni Shareaza ionako zauzima 2/3 upload-a na 512/128kb konekciji tako da to ne bi bilo bas... ali opet nije losa ideja!
Pozdrav ,)

I'm IN.
prijavljen sam.... videcemo kako ce to zaziveti...
nadamo se da hoce!

Evo i mene ako zastane ugasite AV.....

Poslednja izmena:
Ja sam podigao FTP server, user je guest bez sifre. Moja masina radi 24/7, organizovacemo i lokalni chat (van programa) i nemojte da budete toliko skepticni 🙂

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ja sam podigao FTP server, user je guest bez sifre. Moja masina radi 24/7, organizovacemo i lokalni chat (van programa) i nemojte da budete toliko skepticni 🙂

Podrzavam. Ima dosta ljudi sa raznim ADSL, cable i sl. konekcijama tako da ce, nadam se, da zazivi ova ideja.

Pozdrav

Evo, i ja se prijavih
Mada ne znam kako ce to ici sa mojom wiraless konekcijom od 128....

Evo jedan citat iz casopisa o Hamachi-ju:

"...ostavljeno je korisnicima da jedan od direktorijuma podese tako da bude "deljen" i bude na raspolaganju svima koji pristupaju racunaru. Ovo je malo rizicno jer cesto zaboravimo da su neki direktorijumi deljeni u okviru lokalne mreže, a odatle je samo korak do dopuštanja deljenja i u okviru Hamachi mreže."

Ima li nekih posebnih opcija u Hamaci-ju, ili to funkcionise kao i kod svake druge mreze?
Mozda je glupo pitanje, ali stvarno ne znam ovo....

Poslednja izmena od urednika:
file share preko hamachija je vishe nego loshe organizovan, i brzine su dosta male, jer njemu to nije prvobitna funkcija. Sa druge strane, igranje je mnogo bolje.

@ STIV

Vec sada imamo 17 korisnika tako da neznam zasto je ogranicenje na 16 mozda je 16 max. za online.

@ Highl1

Brzine nisu loshe izvini meni je download oko 22kbps sto za moju konekciju je ok (ADSL 256/64), jeste da je mana sto moze samo po jedan fajl da se downloaduje, a preko Total Commandera savrseno funkcionise.

Znam za ogranicenje, stoga ce biti napravljeno vise mreza.
Za sada postoje Benchmark Network i Benchmark Network 2, sifre za obe su benchmarkq1w2e3

Kada je brzina u pitanju, za sada je samo jedan korisnik imao veci problem. Sa svim ostalim, skidanje fajlova ide sasvim ok (20-30 KB/s). Sherovanje je nabolje odraditi dizanjem nekog FTP servera (Serv-U npr.) i odredjivanjem sherovanih foldera. Tako je najlakse pristupati fajlovima (a i najbezbednije).

Odziv za sada nije los, 17 ljudi je sasvim korektna cifra za pocetak koja jasno pokazuje da postoji interesovanje za projekat ovog tipa. Ukoliko se pokaze jos vece interesovanje, organizovacemo chat u Hamachi mrezi (van onog sto program nudi) i malo doraditi organizaciju mreze.

Stoga, pokazite malko entuzijazma jer ovo moze da bude korisno 🙂

Za one koji prvi put instaliraju Hamachi, preporuka je da prvo ugase AV ako imaju pa onda da ga instaliraju. Posle instalacije, program pita za username (izaberite koji zelite), "ukljucite" se na mrezu i onda samo kliknite na ikonicu na kojoj je nacrtan trougao -> Join network i onda ukucajte ime jedne od dve postojece mreze i sifru. Nakon toga, bicete primljeni.

P.S. Prva mreza je popunjena, svi koji zele da se pikljuce neka se zakace na Benchmark Network 2

Evo, i ja sam se uchlanio. Ideju upotpunosti podrzavam, svaka chast na ideji Kutija. Odziv ljudi je odlichan, dovoljan dokaz tome je shto je jedan kanal vec popunjen. Ukoliko neko ima problema sa povezivanjem na mrezu Benchmark Network neka se poveze na mrezu Benchmark Network 2.

Evo sad cu i ja da se prijavim. Inace malo sam se zezao sa ovim hamachijem i nisam mogao uopste da igram vecinu igara, NFSMW, FarCry i slicno, jedino sto je htelo da radi je bio C&C Generals...

kUdtiHaEX je napisao(la):
Za one koji prvi put instaliraju Hamachi, preporuka je da prvo ugase AV ako imaju pa onda da ga instaliraju. Posle instalacije, program pita za username (izaberite koji zelite), "ukljucite" se na mrezu i onda samo kliknite na ikonicu na kojoj je nacrtan trougao -> Join network i onda ukucajte ime jedne od dve postojece mreze i sifru. Nakon toga, bicete primljeni.

Tako sam i uradio, ali imam samo ovo na prilozenim slikama...
Ne vidim nigde u opcijama neka posebna podesavanja za razmenu fajlova

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    7.3 KB · Pregleda: 81
  • 2.webp
    2.webp
    12.6 KB · Pregleda: 88
Pa i nema, radi se preko windows share kao u klasicnom lan-u, ili preko FTP.

Hamachi omogucava vidljivost u mrezi. Razmena fajlova se obavlja klasicnim sherovanjem foldera i fajlova (kao sto rekoh vec, najbolje je dici ftp server i omoguciti pristup tim direktorijumima). Ako zelis da vidis sta neko sheruje, desni klik na nick u prozoru - browse.

Evo i ja da se upišem

Pozdrav

Ja vam se pridruzujem cim zavrsim sa download-om sa neta, posto mi je ovako 100% iskoriscen down/up bandwith...

Sto se tice ljudi koji bi da igraju igre i da dizu svoje servere, gx-x mi je juce dao jako dobar hint -> http://www.dyndns.com , pa pogledajte... To cudo resava sve probleme sa dinamickom IP adresom, tj. od dinamicke pravi kvazi-staticku dodeljivanjem jedinstvenog hostname-a, za koji se IP adresa konstantno update-uje na njihovom DNS-u (koriscenjem rezidentnog programcica koji ocitava vasu externu IP adresu i prosledjuje je njihovom serveru). Ultra korisno za game servere, aktivni mod u DCu, smislite dalje... 😉

Evo i ja sam se upravo prijavio na Benchmark 2 mrezu, a na 1 nece daje mi poruku da je puna ko oko i da nemoze vise od 16 ljudi da se prijavi. Nema veze videcemo kako ce da funkcionise.

Lepo je to zamisljeno ali videcemo kako ce da radi.

A kad smo vec kod toga - da li je neko od vas mozda igrao Warcraft 3 ili Frozen Throne preko hamachi-ja. Drugar i ja smo probali ali strasno secka onome ko nije server i totalno je neigrivo. Firewallovi su isljuceni, dc++ takodje, u to vreme se nije nista skidalo sa interneta da nebi doslo do zagusenja konekcije...
Ima li neko nekakvo resenje da ponudi.
Ah da obojca imamo kablovski net preko SBB-a.

Delija je napisao(la):
Ja vam se pridruzujem cim zavrsim sa download-om sa neta, posto mi je ovako 100% iskoriscen down/up bandwith...

Sto se tice ljudi koji bi da igraju igre i da dizu svoje servere, gx-x mi je juce dao jako dobar hint -> http://www.dyndns.com , pa pogledajte... To cudo resava sve probleme sa dinamickom IP adresom, tj. od dinamicke pravi kvazi-staticku dodeljivanjem jedinstvenog hostname-a, za koji se IP adresa konstantno update-uje na njihovom DNS-u (koriscenjem rezidentnog programcica koji ocitava vasu externu IP adresu i prosledjuje je njihovom serveru). Ultra korisno za game servere, aktivni mod u DCu, smislite dalje... 😉

Hocesh da mi kazesh da si do sada bio u passive modu u DC-u ??! Klijenti kao shto su PeerWeb DC ili LDC imaju automatski update IP-a pri startu, shto ce reci da ti ne treba takav servis, ali za igrice ili za hostovanje sajta je super varijanta 😉

Ima inace josh jedan takav servis koji je na sajtu www.no-ip.com

@kUdtiHaEX
Prijavio sam se za mrezu 1 i kad zelim da pristupim tvojoj masini trazi mi password nakon browse ,(koji ja neznam),sta uraditi da bih video tvoje sherovane foldere.Kod nekih clanova mreze vidim sta su sherovali.

Upali FTP klijent, upisi moj IP, user je guest bez sifre i videces sve 🙂

Typhoon.X je napisao(la):
Hocesh da mi kazesh da si do sada bio u passive modu u DC-u ??! Klijenti kao shto su PeerWeb DC ili LDC imaju automatski update IP-a pri startu, shto ce reci da ti ne treba takav servis, ali za igrice ili za hostovanje sajta je super varijanta 😉

Ima inace josh jedan takav servis koji je na sajtu www.no-ip.com

Pa za sta me ti smatras? 🙂

Naravno da ne, ali sam morao rucno da podesavam IP svaki put kad ga promene, posto automatska detekcija NE RADI sa router-om... 🙁 Dok sam imao modem sve je bilo OK, al' sa router-om (ne znam da li samo sa ovim) mora da se eksplicitno navede externa IP adresa...

p.s. Bio sam 3 nedelje u passive modu dok nisam bio u NSu. 7 dana ni cimer nije bio u stanu 🙂, a ne mogu ni da drndam coveka da mi non stop proverava IP. Jedino, na ovim mojim hub-ovima su skoro svi active, pa ni to nije problem.

+1.... Tiristor is the name.... Poz

Kolko ja znam ako neko sa mreze 1 hostuje igru, njemu ce se moci pridruziti samo onaj sto je sa te iste mreze, ja mislim da ce ovo predstavljati problem. Postavljanje dedicated servera za svaku popularniju igru na jednu masinu ce biti neizvodljivo (mozda jedino CS 1.6 dedicated servera). Mozda bi bilo dobro kreirati vise mreza, ako nista samo za odredjenu igru, npr Benchmark CS 1.6 Network, Benchmark DOTA Network, Benchmark Dawn Of War Network...

Ja bi preporucio postavljanje Intranet Chat servera na galvnu masinu (autor programa je neki Alexander Vorozhun ) u tom slucaju svi bi smo se mogli naci u jednoj Chat sobi i dogovoriti se ako neko oce nesto da igra.

BTW, da li neko od mase koji je na hamachiju igra WH40k Dawn Of War, Winter Assualt?

Elem....

Mogu da podignem DC hub ukoliko ima interesenata. Bio bi samo za clanove benchmarka, moze da bude ili u okviru hamachi mreze/mreza ili da bude hub sa javnom ip adresom van hamachija. Ili da ga ne dizem uopste?

Time bi mogli da olaksamo file sharing a hamachi da koristimo za igranje i chat u LAN-u (bice i irc server u tom slucaju).

Poslednja izmena:
Evo DC++ je otvoren pa dodjite za sada je bio max. 4 online!!!! Adresa je ********

Odlična ideja, ovaj DC hub. Samo kada bi se malo više ljudi pojavljivalo na istom. =) Nadam se da će zaživeti.

Nazad
Vrh Dno