Šta je novo?

Half-Life 3 - Open world i stiže posle 2013.

Slabo ti rezonuješ ili jednostavno nisi upućen.

Tvoj mozak radi ovako: Hmm Valve najavio OS, možda će i konzolu... hmm konzole su Playstation i Xbox... hmm tamo se sve igra džojpedom... hmm to znači HL3 ćemo morati da igramo džojpedom. Eureka! Hmm idem da napišem G@Wu sa bencha da je tenkre jer podržava igranje HL3 sa džojpedom.

Realno je ovako. GabeN nije glup jelte, GabeN ne kopira Sony/MS. GabeN inovira konzolu. GabeN te neće terati da se igraš na jednoj konzoli uz jedan kontroler sa jednog mesta. GabeN ti daje opciju da se igraš iz dnevne sobe kao prost konzolni svet. Ali to ne znači da se gube druge opcije.

Ali GabeN ne voli MS i želi da zameni Windows sa Linuxom pa i na tvojoj desktop mašini između ostalog. To traži vreme, nekoliko godina. Ende...

pa da, ali ovo sto su oni kao izmislili, ili ajde inovirali, vec postoji, bolje

realno, xbox ili ps4, su bolje kao konzole od ovoga, pc je bolji kao pc od ovoga (na stranu sto linux/win+steam klijent su u stanju da urade sve ovo sto najavljuju za steamos)
to sto gabe ne voli ms i windows mene kao krajnjeg korisnika totalno nije briga

ali ajde, kako sa kauca u dnevnoj sobi da igram neku rts igru? :)

koliko vidim i dalje mi treba pc+win/linux za sve sto i do sada, plus sada jos pc+steamos(ili gabecube, kako god) za ovaj novi steam i nove igre (ako ih i bude :) )

zasto bih u dnevnoj sobi koristio ovo umesto neke prave konzole?

ali dobro, kazem, ja im nisam ciljna grupa ocigledno
:)

btw, kako u dnevnoj sobi na kauču sa tim kontrolerom da se igraju rts, fps... igre? ili da se surfuje recimo, kuca nesto u pretrazi? bude na forumu nekom? :)

Nije plan da steamBox zameni PC, plan je da se lansira konzola koja neće imati ograničenja poput Sony/Xbox u smislu razmene, modovanja dodatnog sadržaja i koja će koristiti sve "cool" funkcije steam-a kao što je workshop itd... Ko ne voli konzolu ovakvu kakva jeste možda će probati SteamBox, ko ne voli ni tu ideju, jednostavno neće ni kupiti SteamBox, dakle niko te neće terati da igraš RTS i FPS na džojpedu... Pored toga tu je gomila ljudi koja i sada ima konzolu pored gejmerskog PC-a (ja lično ih poznajem nekoliko) i za njih bi ovo bila zanimljiva nova opcija ako se uzme u obzir da će sve igre kupljene i vezane za Steam moći da se igraju na obe platforme.
Ne vidim šta ti i dalje nije jasno jer postavljaš ista pitanja na dva foruma?

Evo ja lično bih voleo da sa "kauča" odigram Rayman-a, GTA V, Dark Souls i sl... A igre bi mi bile dostupne i na PC-u i ne moram ih kupiti dva puta.

Poslednja izmena:
pa da, ali niko nece zameniti neku pravu konzolu zbog ovoga
ovo mi dodje samo kao jos jedna masina vise u kuci, nije zamena ni za konzole, ni za pc :)

Osim toga nisam nigde video da neće biti moguće priključiti Tastaturu/Miš na SB... Ali hajde da se vratimo na HL3.

za tastaturu sam i rekao da će morati, tj bice potrebna, neka, makar zbog surfovanja, mejlova, forumasenja...

zamena je mahom za MMC PC, koji pored televizora poseduje svaki bolje opremljeni stan

Upravo, nikako ljudi da shvate da ih ovo u ničemu ne ograničava u onome što su do sada radili, već im daje mogućnosti koje do sada nisu imali, a mogućnosti koje su do sada imali niko im neće zabraniti :)

Kako sam mogao da streamujem igre sa PC-a na TV u dnevnoj sobi, a imao sam želju za tako nečim? Kako sam mogao koristiti PC u dnevnoj sobi i za igranje, osim za neki slabašan htpc kao što koristim sada, kada windows UI nije prilagođen za korišćenje sa veće daljine od TV-a i uz pomoć kontrolera?

A sada će mi ovo omogućiti da igram igre i na klasičnom desktopu i u dnevnoj sobi iz kauča, u zavisnosti od toga kako je koju igru prijatnije igrati, a bez potrebe da ih plaćam dva puta i da mi sve igre budu u jednoj velikoj biblioteci dostupne sa svakog mesta.

Kako sam mogao igrati igre na linuksu, umesto na ubogom windowsu? Pre nego što je steam izdao linuks klijent, tako nešto je praktično bilo nezamislivo, a ako steamos i steambox zaista uspeju i zažive kroz naredne godine, ovo će biti standard i glavna platforma za igranje.

Na ova pitanja i još puno drugih do sada nisam imao odgovor.

Poslednja izmena:
zar nije nvidia skoro izbacila onaj shield? a slicne stvari mozes i da izguglas, neke 3rd party programe

pc si mogao da imas u dnevnoj sobi kada hoces, i sada mozes da napakujes neki jak hw u htpc, kao sto ces morati i za steamos ako budes na njemu igrao igre
i da, na htpc ne moras da vozis ubogi windows ako neces

imas remote tastatura, miseva, tastatura sa trackpadom, dzojpepa koliko hoces
a neko je vec kacio proram za konfigurisanje dzojpeda da moze da se koristi i u klasicnom desktopu

linux igre :) da je bila potreba za njima, bilo bi ih

videcemo kada ovo krene, da li ce se ista promeniti
ovo sada je samo sve to upakovano na jedno mesto, da se korisnik ne cima previse :)

Moze sve da se poveze i to obicnim hdmi kablom... ja pola ovih igara sa PC-a igram sa kauca na TV-u.

Poslednja izmena:
@GdinM Znam ja da si ti konzolaš u duši odavno, nema potrebe da to tek sada javno priznaješ :p

Sigurno, posto se ja neverovatno odusevljavam na neko otkrivanje tople vode u kojoj je prepakovana PC kanta i nazvana konzola za dnevnu sobu, kojoj je stavljena nova nalepnica koja je bitna da nije ni Sony ni Microsoft vec nesto sa presvetog PC-a... :p

I don't care za njegove Gejboxove niti "zavaljivanja" iz kauca, koje btw vec svaki iole sposoban PC igrac zna da namesti i poveze sa TV-om, daj mi lepo novi HL3, nesto novo od IGARA a ne kojekakve moderne all in one vizije za padanje u nesvest...

Pa i ja povezujem PC sa TV-om za pojedine igre, nije stvar u tome, prosta stvar je što win ui nije prilagođen korišćenju na TV-u sa normalne udaljenosti sa koje se koristi TV, tako prestavlja malu muka to što ti moraš da se primakneš TV-u i makljaš mišem da bi uradio bilo šta van same igre :)

A steamos, pa i ovo streamovanje sa glavnog PC-a će omogućiti i jedno i drugo. Jednostavno pojednostaviće i olakšaće ovaj posao :)

A što se tiče steambox-a, ne moraš ti kupiti PC sa steambox nalepnicom, možeš narpaviti svoj pc, htpc u te svrhe, kako to ne razumete. Tako da nije isto kao sa PS ili xbox konzolama. Tamo moraš kupiti m$ ili sony hw da bi terao njihov sw, ovde tu obavezu hvala bogu nemaš.

Poslednja izmena:
Prvo treba da najave Source 2, pa tek onda HL3. :) Diskusiju o SteamOS-u nastavite u drugoj temi.

edit: Mada, bio bi pun pogodak kada bi mogucnosti endzina demonstrirao HL3. :)

Poslednja izmena:
Nemogucnost povezivanja,mali prostor itd...

O čemu ti pričaš?

Potreban ti je hdmi ili dvi to hdmi kabl, bežična tastatura i miš ili neki ultra mini combo miks, tipa... http://www.duocom.rs/index.php?c=1&p=10033784 ili http://www.duocom.rs/index.php?c=1&p=10033784 ili bilo koja od gomilu tastaturica sa touchpadom (logitech) ili trekbolom (hama)... i to je to.

Ja imam ovu bkm 500 i koristim je za puštanje filmića i muzike iz kreveta uglavnom, za ozbiljnije surfovanje i kucanje iz kreveta koristim bežičnu tastaturu i trekbol (logi m570), u browseru zumiram nešto sitno po potrebi i to je to.

Ne znam u čemu je problem? PC možeš da koristiš kako god hoćeš, samo je pitanje koja ti je namena najbitnija i prema njoj sklopiš mašinu. Možeš da sklopiš i jaku geming mašinu u neko htpc kućište, pa da ti i ne zauzima mnogo prostora.

No, ne bih da oftopičarim dalje, pošto se konačno pojavio gosn moderator da malo utegne uzde i vrati temu na pravi kurs.

Diskusiju o SteamOS-u nastavite u drugoj temi.

Bravo.

edit: Mada, bio bi pun pogodak kada bi mogucnosti endzina demonstrirao HL3. :)

I ja se tome nadam.

Sigurno, posto se ja neverovatno odusevljavam na neko otkrivanje tople vode u kojoj je prepakovana PC kanta i nazvana konzola za dnevnu sobu, kojoj je stavljena nova nalepnica koja je bitna da nije ni Sony ni Microsoft vec nesto sa presvetog PC-a... :p

I don't care za njegove Gejboxove niti "zavaljivanja" iz kauca, koje btw vec svaki iole sposoban PC igrac zna da namesti i poveze sa TV-om, daj mi lepo novi HL3, nesto novo od IGARA a ne kojekakve moderne all in one vizije za padanje u nesvest...

+1 ;)

Pa i ja povezujem PC sa TV-om za pojedine igre, nije stvar u tome, prosta stvar je što win ui nije prilagođen korišćenju na TV-u sa normalne udaljenosti sa koje se koristi TV, tako prestavlja malu muka to što ti moraš da se primakneš TV-u i makljaš mišem da bi uradio bilo šta van same igre :)

Za sve osnovne potrebe moze i Windows da se prilagodi kako bi se koristio na TV-u. Dovoljno je da se ikonice povecaju i da se zumira neki internet pretrazivac. Za igre je dovoljan ovaj "big screen" na Steam-u. Ne znam zbog cega pojedini zele da predstave Windows kao lose resenje?! Kao da je na njemu nemoguce uraditi bilo sta, moras da si 10cm blizu ekrana kako bi ga mogao koristiti?! Kakve su to gluposti sto plasirate?!

Zar ste svi toliko postali razmazeni i lijeni pa da se ne ustaje sa trosjeda?! Zar sve morate da radite lezeci?! Nekima je i sjedenje postalo previse zamorno, fizicki posao...

PS. Ne znam ni gdje je tema vezana za Steam OS.

Poslednja izmena:
+1 ;)

Za sve osnovne potrebe moze i Windows da se prilagodi kako bi se koristio na TV-u. Dovoljno je da se ikonice povecaju i da se zumira neki internet pretrazivac. Za igre je dovoljan ovaj "big screen" na Steam-u. Ne znam zbog cega pojedini zele da predstave Windows kao lose resenje?! Kao da je na njemu nemoguce uraditi bilo sta, moras da si 10cm blizu ekrana kako bi ga mogao koristiti?! Kakve su to gluposti sto plasirate?!

Zar ste svi toliko postali razmazeni i lijeni pa da se ne ustaje sa trosjeda?! Zar sve morate da radite lezeci?! Nekima je i sjedenje postalo previse zamorno, fizicki posao...

PS. Ne znam ni gdje je tema vezana za Steam OS.

Vidim da su se svi fokusirali na taj TV... To jeste ono sto je fino, ali po meni mnogo bolja vest je to sto ce steam OS biti potpuno optimizovan za gaming. Recimo PS3 ima koliko, 256mb memorije? Prosecan PC ima recimo 8 gb. Kada konacno izadje GTA5 za PC, jel mislite da ce moci da se pokrene na masini sa 256mb? Ako optimizuju steamOS bar upola kao konzole, to ce biti neverovatan napredak u gaming industriji.

Nema teme za SteamOS i sve ove najave od Valve-a... u tome je i problem, tamo u industriju igara su strpali ovako bitan dogadjaj :)

Dobro bi došla tema za steamos/steambox. Ovako gušimo 10 tema. Industrijska tema nije za to, a piše se i po ovoj temi i po Steam for linux temi u linux podforumu. Treba bi neki moderator da skupi sve to i napravi jednu temu koja će biti vezana samo za ovu priču.

Poslednja izmena:
ufStqXq.png

Mozda je nesto, a mozda samo zele da zastite IP.

Mislim da je samo produzenje trademark-a, kojeg su tajmirali da bude naruceno posle Steambox unveila da se izbegnu prevelika ocekivanja oko proslonedeljnih najava.

Bila bi fora da je neko drugi registrovao trade mark :D Onda bi sledeci HL morali da nazovu 4 ili 2.5 :D

Tako nešto ne prolazi protiv velikih kompanija, odmah bi njihovi ljudi u odelima oborili to na sudu :)

Nazad
Vrh Dno