In an extended version of our Retro PC Time Capsule formula, John and Alex stack up the new RTX version of the classic game running on a 12900K/RTX 5090 up against the original 2004 release version of the game, operating on period-appropriate PC hardware.
Ispade sa razlogom...Voleo bih da si spomenuo na cemu teraju ovaj demo. ...
Ovaj cak teraju bez fps countera.
...Nemamo predstavu kako zaista radi i koliko je neoptimizovan.
Druga stvar - izvor je Digital Foundary, koji dokazano pojma nema gde tera i dovodi samo neke kvazi strucnjake iz nvidie koji su tu vise da propagiraju nego da se bave pravim stvarima.
Treca stvar - izgleda bolje nego 20 godina stari original, ali uz cenu rayrtacinga, koji je mogao da bude izbegnut a vizuelni ugodjaj bi bio isti ili slican. Jer ovo osim malo tog dinamickog osvetljenja, koji se isto moze uraditi restorski, nema apsolutno nista. Dodate detalje i srafove ne racunam, jer koga zabole.
Ovo je cista nvidia promocija.
Bas u tom klipu prica o gorepomenutom digital foundry-u i njihovoj unbiased expertizi![]()
Kad se samo setim, pikao sa HL2 sa Radeon 9200 na 640x480.Ispade sa razlogom...
*** kakav nos imam za bullshit, to je strasno...
1080p, sa DLSS ultra = 64 fps.... igra koja je 20 godina matora, samo dodat "RT" i malo sitnih detalja.... 20 godina..
I to 59 fps u ovoj sceni gde nema nicega.
Pogledajte prilog 485038
Svaka cast njima na trudu i entuzijazmu, niko njih ne pljuje, vec nVidia koja je na sva usta hvalila svoju RT Remix tehnologiju, a ono ispade da je mrtvorodjence.Ovo je radio tim modera i entuzijasta koji vole igru. Jel sad treba da ih drvljem i kamenjem gadjamo jer NiSu LepO OpTiMizOvaLi igru...*** dokle ide ovo sve
@Solesoslav - bas tako, ovo i izgleda kao projekat koji je prosao kroz RT remix i usput jos dodatno detaljisanje i slicno.
Zato sam i spomenuo onaj ubogi yt kanal koji ga medju prvima streamuje, a koji je indirektno sponzorisan od NV. Ako treba iskopacu vam vezu jer sam video negde ali smem da se kladim u to.
@nex999
Naravno da ne. Ali ne treba bas ni promovisati i pri tom kriti kako i na cemu igra zapravo radi, jer ja licno to smatram prevarom.
Klinac ima da se nahajpuje, kupi igru i shvati da njegov 3060 ima da "secka" jer ne zna da koristi DLSS.. ako 3060 uopste moze da ga koristi. I sad ce biti na njegovom caletu da sve to namesti, a posto je igrao to pre 20 godina, mozda i uspe. Sta sa onima koji nisu.
Osim toga ovo je internet, gde sloboda govora bi trebala da bude faktor, narocito u ovakvim stvarima gde kako vreme prolazi, sve vise ima tih nekih pristrasnih naklonosti brendovimna i proizvodima (da igre su proizvodi iako mnogi na njih ne gledaju tako).
Klinac je primer. Mozak tipicnog gamera nije mnogo napredniji od bilo kog klinca nazalost.aahh ti ovo sve pišeš i spinuješ iz brige za nekog klinca sa 3060 i njegovog ćaleta, a ne iz tih nekih pristrasnosti nekim brendovima. Važi. Min za ovaj demo je 3060 ti. Još je i FREE, tako da i taj deo o kupovini moda ne mora da te brine, klinac će ipak imati orig igru da nastavi da igra, kako opisuješ ovaj mod sigurno neće primećivati razliku.
Ovo nije AMD naslov. RTX5090 u 4K daje svega 30 FPS-a bez DLSS-a i FG-a. Šta dalje da pričamo ?Demo je izašao, 45Gb, pravac steam.
Ja sam dobio slajd šou, čak i ne renderuje dobro, sve je mutno, mislim nije mi neka konfa ali kada je izašao originalni HL2, sa tadašnjom prosečnom konfom je moglo da se igra opušteno.
Da se nadamo da će malo da ga doteraju, dosta lošije radi na AMD karticama.
Voleo bih da vidim kako izgleda na nvidia karticama.
Za mene je ovo hladan tuš.
Edit: zakucava igra već drugi put, pokušavam da otvorim vrata i onda učitava ceo minut, na kraju alt tab zabode skroz.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari