Šta je novo?

Half-Life 2 Episode Two

digitalis888

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2006
Poena
319
Almost a full year has passed since Valve released Half-Life 2: Episode One, the first of three promised episodes that will continue the saga of the blockbuster first-person shooter franchise. Episode Two was originally scheduled for release late last year, but Valve pushed the release date back to later this year. When it does arrive, it will feature not only the continuing story of series protagonist Gordon Freeman and partner Alyx Vance battling the alien Combine, but also the multiplayer action game Team Fortress 2 and a 3D puzzle game called Portal. To learn more about what's going on in Episode Two, we caught up with Valve project manager Erik Johnson. A warning to those who haven't played Episode One yet, as this preview contains spoilers to major events.

GameSpot: Obviously, we're not looking for spoilers, but what can you tell us about Episode Two's story? At the end of Episode One, it seemed that a major chapter had come to a close with the escape from City 17. What's next to come?

Erik Johnson: The Citadel's destruction triggers formation of a massive superportal. To close the portal and prevent the Combine from sending reinforcements, Gordon and Alyx must make sure the data packet they seized in Episode One gets to White Forest, a former missile base where their scientist friends and family have made their stand. It's a breakneck run through an alien-infested wilderness patrolled by Combine troops, marked by encounters with mysterious entities. If they make it on time, they stand a good chance of shutting down the portal. If they fail, then, in the words of Eli Vance, "It'll be the Seven Hour War all over again. But we won't last seven minutes this time."

GS: It's been reported that Episode Two will be longer than Episode One. Could you elaborate on that? Will it be approximately as long as Half-Life 2? Slightly shorter?

EJ: Our play tests of Episode Two are running closer to eight hours, where Episode One was taking around six. If you take a look at the statistics we compiled from people who actually played through Episode One, it looks like the average completion time ran around five hours, 41 minutes.

GS: Will vehicles return in this episode? Half-Life 2 featured the dune buggy and the air boat, but Episode One took place entirely on foot. Will either of those vehicles return, or is there something new to look forward to?

EJ: There will be a new vehicle in Episode Two. The buggy from Half-Life 2 was built by a group of rebels that was clearly skilled at welding together a tube frame but was a bit lacking in the horsepower department. In this episode you'll be driving a car built by someone with a lot of knowledge of older American hot rods.

GS: What can you tell us of the major characters, such as Alyx, Dog, and the G-Man? What are they up to? And will we meet any major new characters in Episode Two?

EJ: Most of the characters will be back in Episode Two, including the G-Man. Since the Vortigaunts stepped in at the start of Episode One and pulled you out of the G-Man's control, he'll be coming back to enlighten Gordon on a number of events and give you some insight into his line of thinking. There will be some new additions to the cast in Episode Two, as well.

GS: Will Episode Two introduce any major technological improvements to the Source Engine? For example, Episode One introduced high dynamic range lighting. Will Valve use Episode 2 to introduce DirectX 10 support in the PC version?

EJ: We've been building more technology into Source alongside the development of Episode Two, Team Fortress 2, and Portal. Episode Two specifically will be taking advantage of cinematic physics, which gives us the ability to create large-scale destruction events that are physically simulated. You'll see that feature in action right at the beginning of the episode.

Meanwhile, the visual budget for Episode Two is higher than Half-Life 2 and Episode One, so we essentially have a higher "high end" on the graphics side. We made this decision as a result of tracking the rapid GPU adoption rate of gamers on Steam via our hardware surveys. Having moved to episodic development, we are able to more accurately target these early adopters and provide an experience that does a better job of scaling to the power of their systems. And we've built a new particle system into Source. This has put more of the control of our visual effects directly into the hands of the artists, resulting in the most graphically sophisticated game we've ever made.

GS: Computing power has increased substantially since Half-Life 2. PCs now have dual-core CPUs, and the Xbox 360 and PS3 are powerful multicore systems. Will Episode Two support multicore CPUs for better physics or AI?

EJ: We've built a system for dealing with multiple cores and threading called hybrid threading. As opposed to using coarse- or fine-grained threading, we take the approach of building a system into the engine that makes the right decisions about how to deal with multiple cores on the CPU.

In Episode Two this will translate in a number of ways, benefiting not only systems that were traditionally CPU based, such as artificial intelligence and physics, but also systems that are on the graphics side. We went with this approach because it scales well over time. Desktop processors are going to have more cores over time for us to take advantage of, so we took the route that requires more work up-front so we can keep pace with our customers' hardware as we move from dual core to quad core and beyond.

GS: Finally, when can we expect Episode Two to ship, and will it ship on all three platforms simultaneously?

EJ: We're looking to ship in the fall of this year, on the PC, Xbox 360, and PS3 simultaneously.

GS: Thank you.

Sudetji po rechima choveka koji se zove Erik Johnson igrica bi trebalo da izadje za par nedelja :)

http://www.gamespot.com/xbox360/action/halflife2episode2/news.html?sid=6169501

na linku su skrinovi .. itd ..

Najzad, Gordon Freeman ponovo u akciji.
Ovo sam chekao, samo nadao sam se da cje epizode cheshcje izlaziti.

Svejedno, HL je bio prvi FPS koji sam ikad igrao tako da ovo je neshto kao prva ljubav, cetvrto izdanje.

First Love:Vol.4:p

Extra !! :) Half Life 2 mi je bio toliko dobar da sam proshao jedno 10-12 puta !! :D
Najpre na MX440 pa na 9600XT i sad ga igram drugi ili treci put na 7600GS.....
Episode One sam proshao samo 2 puta.....

Mali OFF
E sad koliko sam skontao postoji remake Half Life 1 koji se zove Half Life 1: Source i radjen je na Source Engine-u pa sam "kupio" sa neta ;) taj Half Life1 : Source ali samo je glavni meni drugachiji i imam veci izbor rezolucija ali igra je ista kao i Half life 1 :trust: Jesam pogreshan "kupio" ili ne postoji kompletno Remake-ovan Half Life 1 ( znachi da je sve u Source engine-u ) ???

Nikad nisam proshao HL1 a sad da ga igram tako kockastog nepada mi na pamet :d

Ne postoji potpuno rimejkovan HL1, taj koji imas koristi poneke naprednije teksture (voda npr.) i nesto lightninga iz Source engine-a.

Najzad, Gordon Freeman ponovo u akciji.
Ovo sam chekao, samo nadao sam se da cje epizode cheshcje izlaziti.

Svejedno, HL je bio prvi FPS koji sam ikad igrao tako da ovo je neshto kao prva ljubav, cetvrto izdanje.

First Love:Vol.4:p

Koliko sam mogao da procitam na netu, debeli je izjavio da ce posle ove epizode sesti i dobro razmisliti, da li ce vise izbacivati HL2 u epizodama:trust: Moze da se desi da je ova epizoda kraj za HL uopste.

Extra !! :) Half Life 2 mi je bio toliko dobar da sam proshao jedno 10-12 puta !! :D
Najpre na MX440 pa na 9600XT i sad ga igram drugi ili treci put na 7600GS.....
Episode One sam proshao samo 2 puta.....

Mali OFF
E sad koliko sam skontao postoji remake Half Life 1 koji se zove Half Life 1: Source i radjen je na Source Engine-u pa sam "kupio" sa neta ;) taj Half Life1 : Source ali samo je glavni meni drugachiji i imam veci izbor rezolucija ali igra je ista kao i Half life 1 :trust: Jesam pogreshan "kupio" ili ne postoji kompletno Remake-ovan Half Life 1 ( znachi da je sve u Source engine-u ) ???

Dobar ti ovaj sig. Ne videh takvo sto prosle sezone ili nisam dugo bio na benchu.
Ocekujem da ga menjas posle svakog kola.

Koliko sam mogao da procitam na netu, debeli je izjavio da ce posle ove epizode sesti i dobro razmisliti, da li ce vise izbacivati HL2 u epizodama:trust: Moze da se desi da je ova epizoda kraj za HL uopste.
Najavili su tri epizode koje se nadovezuju na HL2. Ako ce da se premisljaju, bolje je bilo da zavrse sa episode 2, Freemena u statiku opet, pa kad im zafali kesha, da ga vade (Freemena :) )...

Nisu rekli da će sesti i razmisliti da li izbacivati HL3, već da će posle ove epizode sesti i videti da li će ubuduće objavljivati u epizodama ili klasične hard-core igre sa ekspanzijama, kao nekada, a rekli su da će Half Life živeti večno, odnosno da ga nikada neće završiti. Drugim rečima, od "reakcije komjunitija" (čitaj - procene koliko su para zaradili epizodama a koliko bi zaradili da su išli na klasične igre sa velikom vremenskom rupom između) će zavisiti metod distribucije i tempo izbacivanja, ništa više. Što se tiče broja epizoda za HL2, mislim da su rekli da se radi o tri dela, pri čemu se sam HL2 ubraja u jedan deo, tako da će epizoda 2 biti poslednja za HL2.

Poslednja izmena:
Što se tiče broja epizoda za HL2, mislim da su rekli da se radi o tri dela, pri čemu se sam HL2 ubraja u jedan deo, tako da će epizoda 2 biti poslednja za HL2.
Ne. Explicitno je receno da ce posle originalnog HL2 izaci jos 3 epizode. Ako razmisljaju da vise ne objavljuju epizode, a trebalo im je jace od godinu dana za drugu, postoji dobra sansa da Episode 3 nikad ne objave. Bolje bi bilo da se prica zavrsava sa E2, pa onda posle te vremenske rupe da objave novi deo epopeje.

Mali OFF

Za sada postoji projekat da se HL1 prebaci u source engine na kao besplatan mod za hl2 http://www.blackmesasource.com/
Nadam se da ce uskoro taj mod i da opet opicim HL1.

Black Mesa već drugi ili treći put puca od hakera...ne znam o čemu se radi,zašto baš njih,kakva je korist od toga...Ideja je odlična,trebalo bi i zvuk pomalo doraditi..Igra je to stvarno zaslužila i malo još naslova zaslužuje tako nešto...recimo Retex Morrowind-a sa endžinom Obliviona feat.Voice :) ili Gothic 1 i 2 ili Vampire ili....
Zbog brzog napretka tehnologije,dobri naslovi u paketu sa lošim padaju u zaborav čime se stvara podloga za inflaciju mediocre naslova.Kada bi se uradili remake-ovi 7-8 legendarnih igara za današnje klince u duhu novije tehnologije,za 70% igara bi se videlo koliko su u stvari loše i da ih vadi samo grafika,a i developeri bi malo više razmišljali pre nego što zasuku nogavice.

http://mods.moddb.com/4384/black-mesa/image-gallery/

http://mods.moddb.com/4384/black-mesa-source/

Poslednja izmena:
Koliko vidim Portal, Hl2:Ep2 i Team Fortress ce traziti Steam aktivaciju?

half life 2 pored far cry-a mi je omiljena igra,da li ce i ovaj deo biti dobar videcemo.narucio sam je preko net-a,stize za koji sat

Sinoc sam malo igrao HL2 ep2 i mogu reci samo pohvale. Nepratim puno igre ali sve sto sam video u zadnje vreme (godinu dana), nemoze ni prici ovom ostvarenju. Prica je odlicna, zanimljiva, akcija je dobro dozirana, nije puko napucavanje vec ponekad treba upotrebiti i mozak. Grafika iako se koristi stari engine je sasvim OK za danasnje standarde. Teksture su odlicne, vazno je da nema zastajkivanja na otvorenim prostorima igra uvek tece glatko bez obzira na guzvu na ekranu. Na mojoj masini radi u 1024x768 sve na high sa 4xAA i 8xAF sa 40-50fps.

Jel se zna zahtevnost mozda ??Na zvanicnom sajtu pise da trazi 512MB rama ,Dx 8 kartu ,procesor (mislim da je 2,2ghz) ..........Jel se mozda zna tacno koje karte podrzava ,i dali je neko probao sa DX8 kartom ????????

Minimum: 1.2 GHz Processor, 256MB RAM, DirectX 7 level graphics card

Recommended: 2.4 GHz Processor, 512MB RAM, DirectX 9 level graphics card

par slicica

Po meni ovako bi trebalo da se prave igre.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    249.5 KB · Pregleda: 170
  • 2.jpg
    2.jpg
    346.2 KB · Pregleda: 189
  • 3.jpg
    3.jpg
    497.3 KB · Pregleda: 200
  • 4.jpg
    4.jpg
    294.5 KB · Pregleda: 185
Jeli ko isprobao na 6800GT ?

Episode 1 mi radi pri 1680x1050 na stabilnih 30 fps:a ali sumljam da ce i EP2 tako da se ponaša.

Mogli su i cijenu malo da spuste za nas koji smo vec kupili HL2 i HL2:EP1...30$ je ipak malo bezobrazno za par sati igranja.

Jeli ko isprobao na 6800GT ?

Episode 1 mi radi pri 1680x1050 na stabilnih 30 fps:a ali sumljam da ce i EP2 tako da se ponaša.

Mogli su i cijenu malo da spuste za nas koji smo vec kupili HL2 i HL2:EP1...30$ je ipak malo bezobrazno za par sati igranja.

Mislim da ce raditi bez problema u 1680x1050, ja sam probao i 1280x1024 i nije bilo nikakvih problema svega 4-5fps manje, doduse 16 pipelina na blizu 600MHz kod X850XT lepo odradjuju posao, dok je 6800GT ipak bar 10-15% slabija karta, doduse moj CPU je sporac (mada neverujem da je source engine optimizovan za 2 jezgra), a sto se cene tice znas i sam ko se kako snadje.

Poslednja izmena:
Sinoc sam malo igrao HL2 ep2 i mogu reci samo pohvale. Nepratim puno igre ali sve sto sam video u zadnje vreme (godinu dana), nemoze ni prici ovom ostvarenju. Prica je odlicna, zanimljiva, akcija je dobro dozirana, nije puko napucavanje vec ponekad treba upotrebiti i mozak. Grafika iako se koristi stari engine je sasvim OK za danasnje standarde. Teksture su odlicne, vazno je da nema zastajkivanja na otvorenim prostorima igra uvek tece glatko bez obzira na guzvu na ekranu. Na mojoj masini radi u 1024x768 sve na high sa 4xAA i 8xAF sa 40-50fps.

Ovde kažeš 40-50fps, a na šotkama koje si okačio posle jasno se vidi da to baš i nije tako :). Što pričaš nešto što nije tačno, a potom sam sebe pokopaš? Ova moja bolest precizluka će me ubiti :D

Smorise sa ovim gravity gun-om :S: a onih " Bosanskih " cudovista vala preko glave :p

a i mogli su neku " mladju curicu " da stave umesto ove " Botox babe " ... koliko godina izlazi ova igra a devojka stalno ista:d

mislim ... i Lara je dobila na VALUE pa je mogla i ova ... cisto da bude " prijemcljivije " za odrasle

Poslednja izmena:
Smorise sa ovim gravity gun-om :S: a onih " Bosanskih " cudovista vala preko glave :p

a i mogli su neku " mladju curicu " da stave umesto ove " Botox babe " ... koliko godina izlazi ova igra a devojka stalno ista:d

mislim ... i Lara je dobila na VALUE pa je mogla i ova ... cisto da bude " prijemcljivije " za odrasle

?????!?!? Mislim o cemu ti pricas, igra je odlicna sto se tice akcije, jedina igra koja joj staje rame uz rame po tom pitanju je Halo (i zabole me sta odredjeni samozvani "experti" ovde misle o toj igri), a sto se tice Alyx, nju mi ne diraj! :) Bila je to ljubav na prvi pogled...hmmm...crouch pa Z. :D

Vrh Dno