Šta je novo?

Half life 2 benchmark rezultati

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Upravo sam odgledao tech demo testiran na Radeon 9800Pro kartici.
😱 😀

Steta je ne odigrati ovo cudo barem na pola sata....

Stvarno NV3x useri ce mnogo da propuste.

driver je napisao(la):
Al ne verujem kako su svi navalili na neke tamo rezultate sa neta i ubishe se od priche, a dovoljno je samo pustiti demo koji odavno postoji, i videti odmah kako radi 🙂 moze da radi samo bolje 🙂

Ma sta pricas? Kakav to HL2 running demo postoji? Pa Nedjo i ja bi ga imali odmah 🙂?

http://www.amdmb.com/article-display.php?ArticleID=257

novi FX drajveri 😉 Nego, sto ne uporedishe u HL2 🙂?

Prvo ne pada mi na pamet da branim nvidiu ..ako su zasrali i treba da snose posledice, i moja sledeca karta ce verovatno biti r9800pro ali,
kako to da u svakom testu gde je nvidia bolja onda se radi o navodnoj optimizaciji,varanju itd. a prvi put kada je ati negde bolji onda je sve cisto
i uopste se ne razmatra mogucnost optimizacije spec. za ati od strane valva u ovom slucaju.
Ajde pre nego sto pustimo Nvidiu niz vodu sacekamo jos te famozne drajvere i jos neku dx9 igru ( da nebude da se ovo desava samo u HL2)
rece li neko doom III..

nVidijino saopstenje je pateticno!
Sad su mulci svi oni inzenjeri koji su radili na DX9! Kog vraga su ga razvijali ako je PS 1.4 (kog je nVIdija svojeveremeno tako zastoko osporavala) bolji i lepsi od PS 2.0
Ako me ista nervira to je kada neki PR baja pocne da mlatimudi o tehnologiji i da me ubedjuje da ne treba da verujem svojim ocima vec njegovim!
Cinjenica je da nVidija ponovo mora da se pravda za lose performanse NV3x GPU-a! FutureMark su sredili zahvaljujuci cinjenicici da finci zive od para koje ima nVIdija i slicne kompanije placaju za njihove Benchmarke, ali Valveu mogu da pljunu pod prozor! Oni izve od para gomile igraca i nikakvo nVidijino ucenjivanje nece pomoci da se sakrije prava istina: NV3x je los DX9 akcelerator! Svaka cast za OpenGL i DX7/8 akceleraciju, ali DX9 sux!!!
Aquanox3 je cist EPP za nVidiju! Uostalom ne vidim zasto bi taj benchmark bio znacajniji u odnosu na jedan GunMetal (koji je iso nVidijino sponzorstvo)! Ko god bude pravio trule kompromise (smanjivanje fp preciznosti, menjanje hadera, app-specific optimizacije, a to ne bude dkomumentovao i ostavio kao opciju krajnjem korisniku ili testeru, ima samo moj prezir kao krajnjeg potrosaca, i nikakvu podrsku kao coveka koji se bavi testiranjem grafickih kartica!

Ja se potpuno slazem sa Nedjom. Vidi se da je stav o tome veoma chrst, posto je tri puta potovan isti post. :mrgreen: :mrgreen:

:wave;

Nema sta da bude samo HL2... Ljudi su potrosili mnogo vremena optimizujuci kod za nV3x kartice, i to se vidi u FX modu rada. Parcijalno izvrsavanje floating point kalkulacija i prelazak na 16-bitnu preciznost gde god je to bilo moguce a da se neki efekti i dalje prikazu... Bas su se namucili, i opet, FX pokazuje lose rezultate. 5600 i 5200 su neupotrebljivi, a to vazi i za novu Laru, gde FX5900 radi kao moj 9500Pro, i to bez PS2.0 i nekih efekata (Glow, Render to target i sl.)... Uzas!

Nadam se, for our sake, da ce nV40 biti MNOGO bolji! Ovo je debakl!

byMaX je napisao(la):
Nema sta da bude samo HL2... Ljudi su potrosili mnogo vremena optimizujuci kod za nV3x kartice, i to se vidi u FX modu rada. Parcijalno izvrsavanje floating point kalkulacija i prelazak na 16-bitnu preciznost gde god je to bilo moguce a da se neki efekti i dalje prikazu... Bas su se namucili, i opet, FX pokazuje lose rezultate. 5600 i 5200 su neupotrebljivi, a to vazi i za novu Laru, gde FX5900 radi kao moj 9500Pro, i to bez PS2.0 i nekih efekata (Glow, Render to target i sl.)... Uzas!

Nadam se, for our sake, da ce nV40 biti MNOGO bolji! Ovo je debakl!
Sve u svemu.. stvari se lose odvijaju za sve nas. Udarite malo search pa da vidite sta se pricalo na forumu pre pojave nV30 i 35... mnogo buke a ono $#^@%# nV ocigledno ima snage da izdrzi ove katastrofalne trenutke, samo je pitanje gde je granica izdrzljivosti materijala. Ako nV 40 drasticno ne promeni stvari 3dfx karma ce se desiti i njima. Sve ce to imati lose posledice po nas jer ce nam onda ATI udarati cifre za bol u srcu i dusi a ciklusi pojavljivanja novih cipova ce da se otegnu kao gladna godina!
Sa druge strane gledano - tako im i treba! Nije mi jasno kako su mislili da ce uspeti da prevare ceo svet sa svojim "dx9" cipovima. U advertajzingu postoji jedan izreka, koju je menadzment nV-a zaboravio - Neke ljude mozete lagati neko vreme ali nemozete sve ljude lagati sve vreme!
Amen
[/b]

Tom ima interesantne rezultate
http://www20.tomshardware.com/graphic/20030912/index.html

dobro, mene je ovo definitivno ubedilo da uzmem radeona 9800pro... e sad, posto sam lejmer, teo sam da vas pitam za savet oko proizvodjaca (saphire, his, gigabajt, etc...), kao i modela (128mb, 256mb, + neka izivljavanja)... koja je vasa preporuka?
fala unapred!

Nesto kontam! Valve je silno vreme potrosio na optimizovanje za NV31! Razumljivo je da je njima u cilju da igricu kupi sto vise ljudi, ali zamislite da su to vreme potrosili na razvoj samog endzina i same igrice!!?
Da se nVidija nije pravila pametna i da je ispostovala DX9 specifikaciju do kraja siguran sam da bi smo danas imali mnogo bolje igrice, nego sto to jeste i sto ce jos dugo biti slucaj!
Nvidija je postala ogroman kolac u tockovima razvoja 3D grafike i igracke industrije! To je sramotno za kompaniju koja je donedavno bila lider u inovacijama! Pih, kad samo procitam izjavu da je PS 1.4 bolji od PS 2.0!!? Pa kad se setim izjava Dejvida Kirka da ce oni sa NV30 doneti "pametnije pixele" i da iz tog razloga nema potrebe za 256bitnim mem. BUS-om! Ma sve sharlatan do sharlatana! Mislili su narodu da uvaljuju muda za bubrege u nedogled!!!
Jos nesto! Pouzdano znam da je razvoj STALKERA zapocet na Radeonu 9700. Kasnije je nVIdija umesala prste u rusku programesku kucu i izvrsila snazan uticaj da STALKER postane najjaci TWIMTBP naslov! Zamislite samo koliko su jadni i bedni rusi morali da optimizuju kod da bi STALKER radio na NV3x kako treba! Verujem da je STALKER davnih dana mogao ugledati svetlost dana ili su mu barem mogli unaprediti ostale elemente (fiziku pre svega) da nije bilo potreba za ogromnim "optimizacijama" za NV3x!!!
Da, da, ogorcen sam na nVidiju :mig:

Zato su i izmisljeni standardi da bi nam svima bilo lakse, ko ne igra po pravilima.... I'm so sorry..
Salu na stranu - nV vec dve godine ne moze da napravi posten GPU!

Ovo je tolka bruka... eto im sad 3D mark jos samo im je on ostao...

Stalker je davno uradjen i koristili su r300 chip tj Radeon 9700Pro. I ta igra je davno trebala da izadje, medjutim izlaskom NV3x sve je to odlozeno i evo skoro godinu dana tu igricu prave za NV30. Trpi industrija zbog ovog...

Jos veca bruka je Aqua3 test, sve PS 2.0 su konvertovali u PS 1.4 i dalje Radeon izlazi brzi. Kad se uporede slike, DET 5.0 image quality je jedan uzas.

http://www.driverheaven.net/articles/aquamark3/index.htm

http://www.tweaktown.com/document.php?dType=article&dId=517&dPage=7

Aquamark 3, High detail, takodje uporedjeni i novi detonatori.
Sramota za nV, nista vise...

A tek ostale DX9 kartice 5200, 5600, to je tek bruka...

byMaX je napisao(la):
...

Ma sta pricas? Kakav to HL2 running demo postoji? Pa Nedjo i ja bi ga imali odmah 🙂?

A shta je ono barricade, trapdown, tunnels ? 🙂

Vocko je napisao(la):
http://www.tweaktown.com/document.php?dType=article&dId=517&dPage=7

Aquamark 3, High detail, takodje uporedjeni i novi detonatori.
Sramota za nV, nista vise...

Upravo tako, samo nema tu bas mesta za nadu u dodatnu optimizaciju drajvera. ATI je daleko bolje uradjen cip i tacka. cheers

HL2 Test part 2 by FiringSquad
http://firingsquad.gamers.com/hardware/hl2_performance_preview_part2/default.asp

http://www.benchmark.co.yu/article.php?sid=3688&PHPSESSID=550c428061079c1b0b2d98b309cafcef

Freak to je ova promocija

Evo dobrog primera "zavrtanja ruke"

"EIDOS Interactive, the publisher for Tomb Raider: Angel of Darkness issued a patch a couple of weeks ago for the game which happened to include a way to use the game as a DX9 benchmark. Since it shows NVIDIA hardware performing slower than ATI, EIDOS has pulled it down. Remember, this is a "Way it's meant to be played" game, which means NVIDIA has paid EIDOS marketing money.

Here's is a blurb from the press release:

It has come to the attention of Eidos that an unreleased patch for Tomb Raider: AOD has unfortunately been used as the basis for videocard benchmarking. While Eidos and Core appreciate the need for modern benchmarking software that utilizes the advanced shading capabilities of modern graphics hardware, Tomb Raider: AOD Patch 49 was never intended for public release and is not a basis for valid benchmarking comparisons. Core and Eidos believe that Tomb Raider: AOD performs exceptionally well on NVIDIA hardware."

Jednom recju strasno! nVidijina Hegemonija zahteva jedan "5/10" u svetu 3D grafickih akceleratora"!!!

Ma idi, kada sam video kako taj TR radi na fx5900, rekao sam CAO!!! Bre, 9500Pro ga odvaljuje, i to radi u ps2.0 modu, a FX u 1.4 🙁

Jel to Freak razbio forum pa postuje pod imenim najuglednijih clanova ili je to samo moj utisak?

Anyway kad ce se moze ocekivati HL2?
30 septembar 2003?
Kasnije???

Da treba im jos vremena za "optiizaciju" :cuss: tako da je sad nezvanicni datum holiday season 2003. Ali zivi bili pa videli. Ja bih voleo da jos malo kasni dok ne skupim pare da ti4200 zamenim za R9600pro.

Nazad
Vrh Dno