Šta je novo?

Hajde da pomognemo coveku

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

civi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.01.2006
Poena
349
Mozda nije mesto za ovo ali mi se srce cepa kada vidim ovakve stvari, hajde da probamo da sprovedemo nesto u delo za ovog coveka i njegovu cerku, ako svaki 100 clan uplati samo 100din mislim dabi bilo dovoljno novca, preskocite dopunu za mob jedne nedelje i to je to....
"Razlog prodaje je bolest u porodici(znam da to mnoge ne interesuje, ali imam razloga zasto to navodim).
Naime, pre mesec i po dana sam jednom nasem postenom(barem sam ja tako mislio) clanu prodao mob telefon Samsung I7500 Galaxy na dve rate(coveka nisam nikad ni video, a nisam nikad ni pre s njim trgovao) za ovo imam i svedoka koji je uvazeni clan( i vise od toga) ovog foruma. Molio me da mu dam telefon na dve rate, prva rata odmah, a druga 20 Oktobra. Ni do dan danas mi nije dao drugu ratu(120Evra). Danas mi je obecao do kraja iduce nedelje, to jest u intervalu sreda-petak. Bolje da vam ne govorim koja je bolest u pitanju, dovoljno ce biti da kazem da je u pitanju moja cerka(22 god.) i da operacija mora da se obavi sto pre u Sremskoj Kamenici, a lekovi koji se daju posle operacije kostaju jedna doza 2000 evra( i slovima dve hiljade evra), a njoj je potrebno u prvi max dve doze. Ako nemam te pare to jest lek, lekar nece da je operise. I njemu, a i vama kazem: ko mi ne veruje neka mi posalje mail pa cu mu sve nalaze i upute skenirati i poslati. Moje ime je Pavle Acanski. Njegovo ime vam jos necu reci, ali cu to uciniti u petak u rubrici "Ispala".
Molim moderatore da prebace temu na drugo mesto hvala

evo o kome se radi
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=217268

Kako uplatiti
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=217901

Poslednja izmena od urednika:
^ tri puta procitah ovo gore, i nisam uspeo da razumem ko je ko u ovoj prici. Ajde malo jasnije, molim te

ja cu uplatiti ako covek da neki racun

I ja sigurno, evo neka mod trazi ziro racunod coveka da svi mozemo da uplatimo....

Procitaj thread na linku i skapiraces....

Ako su stvari ovakve....neznam ja bih licno poslao coveku neki novac,znam da ne znaci bog zna sta ali civi je u pravu,kada bi svako dao po 100 dinara skupilo bi se sasvim dovoljno novca za da mu se pomogne.

@Civi:Jel mozda kojim slucajem znas ko je covek?I jel neki moderator ima ideju kako da sakupimo ovo i da posaljemo?Mozda neki ziro racun ili sta vec.mislim potpuno je svejedno,ali ako su stvari ovakve kakvih im je covek napisao....brate to je dopuna ili sta vec,a mogu da garantujem da ima dovoljno nas koji bi odvojili i vise novca,ja cu prvi da mu dam 1000-2000 dinara,nije neka bog zna koja cifra al',eto.Nadam se da moze da se skupi dovoljno da se pomogne coveku.

Ukoliko bilo ko ima ideju neka postuje.Milsim da je suvisno pricati o tome da je to hitno i blablabla.

Da neka neko uzme njegov ziro racun ili sta god.

Poslednja izmena:
Covek sa gornjeg linka "marinko98" ima bolesnu cerku i treba mu svaki dinar (evro) da skupi za dve doze leka bez koje Dr nece da je operise. Verovatno te je zbunila ona prica sa mobinim telefonom i ratama...

Kontaktiracemo coveka da postavi ovde ziro racun, pa nek svako uplati koliko moze.

Racunajte i na mene! Licno ili na ziro racun, nebitno.

OK, sad je jasno, civi dodao link
Nadam se da ce marinko98 dati neki racun

Poslovao sam sa covekom par puta i maksimalno je fer i korektan, a preko svega mislim da treba da se pomogne u ovakvim situacijama....

Hvala vam od srca prijatelji, ali niti imam ziro racun niti nameravam da ga otvorim jer ne zelim milostinju, zelim samo da moja cerka ozdravi i molim boga svako vece za to, i da se ispuni obecanje koje mi je dao covek da ce mi isplatiti drugi deo para, jer je za mene rec svetinja.

Moj predlog je da se coveku uplacuje postnetom uplatnicom, ne mora da otvara racun. I ja znam da je covek maksimalno posten i da mu je zaista novac neophodan za operaciju deteta, ali i da je isuvise ponosan. Znaci na postnet i to je 2 minuta posla, pa ko koliko moze

Druze gledaj na to kao pomoc, nije milostinja , i nisi ti trazio nego smo se mi skupili.... ko hoce moze da pomogne ko nece ne mora....

Druze gledaj na to kao pomoc, nije milostinja , i nisi ti trazio nego smo se mi skupili.... ko hoce moze da pomogne ko nece ne mora....

Slazem se sa tobom, jqa samo garantujem da bilo kome od nas, ne daj boze zatreba za slicnu stvar, da bi on , siguran sam, medju prvim ljudima uplatio, rekao sam mu da batali svoj ponos, covek ce da mu da tih 120 evra, ali njemu treba mnogo, mnogo vise, sve sto mu posaljemo ce mu pomoci koliko-toliko da prebrodi ovu krizu

i ja sam za pomoc.

@marinko98
nemoj to da shvatish loshe, i ti bi sigurno pomogao da se slichno desi nekom drugom, nemoj da se vredjash i ostavi neke podatke da ti poshalje ko koliko moze postnetom.

Takodje sam za.

U krajnjem slucaju da neko od clanova bench-a otvori racun (da svoj racun) pa da njemu uplacujemo pa kad se skupi neka prosledi covjeku.

Ja se isto slazem potpuno sa svima vama

Kada sam procitao oglas odmah mi je palo na pamet da mu se javim i zatrazim neki racun da uplatim neku pomoc, i bas mi je iskreno drago sto je neko potegao vec incijativu, apelujem na administratore da naprave jednu temu ovde na forumu sa idejom da se pomogne pomenutom clanu.

Marinko prijatelju, nemoj molim te da to shvatas kao milostinju, zdravlje nema cenu, ako postoji vec mogucnost da se nekome pomogne prihvati to i to neka ti bude glavna ideja, ako mozemo tako da pomognemo bice dobro, koliko god da se skupi.

Otvori neki ziro racun i postavi ovde siguran sam da ce pored mene bar jos par ljudi da uplati neke pare pa koliko god da se skupi bice od koristi.

Sve najbolje zelim i tebi i tvojoj cerki,
Marko

Procitao oglas, i u istom trenutku mi je bilo tesko kad sam shvatio da kada bi kupovao tako nesto koju god cenu za racunar ponudio/dao coveku savest mi ne bi bila mirna. Covek rece da moli boga svako vece, a bog mu pomaze tako sto mu salje ljude koji su voljni da pomognu. Nema razloga da se pomoc ne prihvati koja je od srca, to znaci da smo ljudi od krvi i mesa i da jos uvek imamo ono sto nas cini ljudima i razlikuje od ostalih zivih bica.

Mogao bi da se pusti jedan mail ili pm svim korisnicima sa podacima za uplatu kada se srede detalji.

Mogao bi da se pusti jedan mail ili pm svim korisnicima sa podacima za uplatu kada se srede detalji.

Mislim da bi ovo bilo kontra-produktivno. Svi znamo kako se ponašamo kada na mail dobijemo nešto što ne želimo (bez ljutnje). Sa druge strane, Benchmark (još uvijek) ne stoji iza ovoga, a samo bi Peca ili neko sličan (po pravima na forumu), mogao da to pošalje.

Je bi predložio da se link ka ovoj temi, pojavi kao ono obavještenje što je bilo za promjenu uslova za dobijanje member statusa prije neki dan, samo da stoji stalno u nekom narednom periodu (odnosno da se veže za trenutnu sesiju na forumu).

Naravno, priključujem se akciji, samo da se marinko98 javi...

evo prijavljujem se i ja, znam kako je i pomoći ću koliko mogu, a što se tiče lopuže koja je maznula telefon **CENSORED**...

Mislim da bi admini trebalo da se ukljuce u ovu pricu. Slazem se da treba da pomognemo coveku.

Šta mogu admini osim da pomognu kao i ostali članovi. Eventualno da stave temu kao sticky ili announcement.

Najbolje bi bilo da neko ko poznaje čovjeka (npr. user "arena") otvori račun ili da podatke svog postojećeg računa, i onda da svako od nas uplati koliko može/želi (pa bilo to 100-200 ili 1000-2000 din), pa da to on na kraju uruči Marinku u ime članova Bench foruma.

/moje mišljenje

Šta mogu admini osim da pomognu kao i ostali članovi. Eventualno da stave temu kao sticky ili announcement.

Najbolje bi bilo da neko ko poznaje čovjeka (npr. user "arena") otvori račun ili da podatke svog postojećeg računa, i onda da svako od nas uplati koliko može/želi (pa bilo to 100-200 ili 1000-2000 din), pa da to on na kraju uruči Marinku u ime članova Bench foruma.

/moje mišljenje

+1

/moje mišljenje

Bez uvrede, mislim da bi ovde samo Peca ili modovi bili dovoljno "respektabilni", tj, za ljude koje znamo da ne bi ovo okrenuli u svoju korist (imao par losih iskustva u proslosti) (ovo pricam za otvaranje ziro racuna) (P.P.S ne zelim nikog da uvredim, samo dajem my 2c misljenje). Inace sam za 100%

Poslednja izmena:
Stavljeno u sticky ....

Ja cu pomoci maximalno koliko mogu i vise ....
Samo nek covek otvori racun uplaticu kad god budem imao/mogao.

Ajde da ovo sve malo organizujemo, ako moze, prvo koji lek za koju bolest, mozda neko zna nekog lekara koji to jefitinje/ bolje radi, ili ima nekog u nabavci lekova pa prodje se malo jeftinije, i 100e malo li je na ovu krizu, ako moze da se ustedi, drugo mozda zdravstveno daje makar deo sredstava, ima jos milion mogucnosti....100din je sitnica za svakoga, al nije sve u parama, siguran sam da ovde ima i onih koji ili rade u zdravstvu ili su povezani sa istim pa bi pomoc bila jos sira.

malopre sam procitao oglas i hteo i sam da pokrenem ovakvu temu, ali vidim da ima jos dosta ljudi koji bi hteli da pomognu
ubedjen sam da bi bench zajednica mogla u kratkom roku da sakupi nezanemarljivu svotu

@marinko98
mozda bi i meni u slicnoj situaciji bilo u na neki nacin neprijatno da prihvatim ovakvu pomoc, ali stvarno mislim da moras da predjes preko toga sto osecas (ponos ili sta god) i mislis na mnooogo bitnije stvari

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno