Šta je novo?

HAF 932 vs Stacker 830

bojanh

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.08.2008
Poena
330
sta uzeti od ova 2 kucista ?

razlog prelaska sa nzxt tempest na neko od ova dva je:
bolje hladjenje,vise prostora i bolji cable managment

ono sto sam citao o hafu i na sta se vecina zali je puno prasine posto nema filtere za prasinu.

sta biste vi izabrali da je cena ista?

koje je kvalitetnije,koje ima vise prostora,bolje hladjenje,bolji managment ?

sto se tice izgleda,kuciste mi ne sluzi da bih gledao u njega,vec da bi obavljano funkciju,tako da zanemarite izgled.

Nisi odgovorio el vozis golf II gtd da nastavim raspravu ili ne.... inace ovo je iz druge teme" Ajd da ne trolujemo temu, ja ću ti odgovoriti pošto imam stacker 830b. 831 je faktički revizija 830 modela, ne poseduje fan panel, i ima bolje odrađen cable management od modela 830, i uz njega se ne dobija BTX kit, za razliku od 830, oba imaju šine, ali se za 831 BTX dokupljuje Znači da rezimiramo:
830 SE koji ima sine sa obe strane pa moze tray da se okrece...
830: BTX kit, multi fan side panel
831: Bolji cable management, i još nekih par sitnica."

Poslednja izmena:
Se ima par izmena , mislim da se ticu mTraya , za slican novac ima da se nabavi i ANTEC p180 , ozbiljno bih se dvoumio oko doticnih , p180 je tisi(ako se zapusi gornji fan) a stacker je hladniji, mrtva trka , mada mi cm deluje kvalitetnije bruseni aluminijum uvek ostavi WOW efekat na svakoga ko ga vidi

ipak bih ja uzeo stackera posto moze da primi 9 ventilatora,dok taj p180 moze valjda 4,5 komada,a i ne svidja mi se :)

najverovatnije cu uzeti stackera 831 crne boje.

e sad me zanima gde ima da se kupi onaj side panel na koji stavljam 4 ventilatora ?

A civi druze, nije ti palo na pamet da si dobio fabricki lose ventilatore? :) (prije nego si poceo da blatis na osnovu jednog uzorka). HAF ima bolje hladjenje out-of-the-box i to je cinjenica, vjerovatno bih i ja sebi uzeo stackera da nije kostao toliko i po mom misljenju, nije mi se nikako isplatila razlika jer mi je trebao full tower sa odlicnim hladjenjem i mogucnosti monitranja radijatora sto je stacker imao drugacije odradjeno (napajanje gore). A kada bih birao za iste pare, dao bih prednost stackeru iako ima losiji cable m. pa bih naknadno uradio modove za isti iako je onaj mb tray prilicno tesko fino izrezati.

Menjao sam tri komada druze radim u servisu i nista meni ne pada napamet

pa evo,znaci da je za istu cenu,vecina bi izabrala stackera,zar ne ?

a ovako posto sam nasao stackera za 110e,a haf je oko 140,150e ako ne laze pcberza,onda je izbor jasan,em je navodno kvalitetniji i bolji,a pritom jeftiniji.....

koliki pad temperatura mogu da ocekujem u odnosu na tempesta ?

posto imam ocz vendetu 2,da li cu moci da zatvorim bocnu stranicu sa 4 ventilatora,a da ne smeta vendeta 2 ?

za tih 4 ventilatora ja bih pre kupio corsair h50 i dobio i tisine i temerature a ti kako hoces

Menjao sam tri komada druze radim u servisu i nista meni ne pada napamet

Sva tri komada su ti bila losa ili je bila neka greska na limu... Svi sa haf-om su ti potvrdili da ventilatori slabu cuju, ja konkretno ih drzim na nekih 50-60%, skoro nista se ne izgubi na temperaturi a meni su tisi od 12ki na stackeru.

@bojanh je li se meni cini ili uporedjujes polovno sa novim? :) Sto se tice razlike u temperaturi, vjerovatno ce ti biti rast :D jer koliko se sjecam, uz stackera dolaze 2 12ke. Ako ti je cable m. vazan a neces da modujes, haf ima prednost (a ima i bolji sistem za diskove)...

Poslednja izmena:
pa da,uporedjujem polovnog stackera od 110e sa novim hafom od 140,150e,jer nisam nasao nigde polovnog hafa,pa zato usporedjujem cene po kojima mogu da nadjem ta 2 kucista i time je u prednosti stacker.

pa nisam ja mislio da se zadrzim na samo 2 ventilatora,vec da ubacim na stranicu jos barem 2,3 komada,napred 2,3,nazad 1 da izvlaci i gore isto mozda.

pa da,uporedjujem polovnog stackera od 110e sa novim hafom od 140,150e,jer nisam nasao nigde polovnog hafa,pa zato usporedjujem cene po kojima mogu da nadjem ta 2 kucista i time je u prednosti stacker.

pa nisam ja mislio da se zadrzim na samo 2 ventilatora,vec da ubacim na stranicu jos barem 2,3 komada,napred 2,3,nazad 1 da izvlaci i gore isto mozda.

To onda vise nije 110e :) Dok pokupujes sve ventilatore, cifra ide prilicno... A znas da se novo i polovno ne moze porediti, iako je kod kucista to malo specificno, ali svejedno.
Ja kada smanjim ventilatore, najglasnija 'komponenta' mi je vodena pumpa ;) a kao sto je rekao ocz (sto sam ja vise puta naglasavao), vent na gtx280 se mora smanjiti sa stock 40% na 30-35% kako bi bio jednako tih.

Stvarno ko je ovdje lud, nas pet tvrdimo da je haf tih (kada se uspore ventilatori) samo ti zapeo da je bucan, nesto stvarno nije sa tobom ok. ali nije moje da se stobom natezem postoje ljudi koji su placeni da se sa takvima naglabaju, ja bih sada trebao da posudim SPL metar da ti dokazujem da je jako tih ili sta vec.

Isto kao sto si mi dokazao da samo englezi prave zvucnike, tih je ako gledas protok vazduha ali je daleko od tihog , u odnosu naprimer na p180 ili 183 je smesan , a ti mi i dalje ne odgovaras koji auto vozis :) (a ti se natezes sam sa sobom)

Sada pricas svasta, uporedjivati suplja kucista kao sto su haf i stacker sa antecovim koja imaju zvucnu izolaciju je stvarno pogresno. Poenta je da ti tvrdis da su ventilatori na stackeru tisi (koji dolazi sa 2 venta) a naravno da pricamo u odnosu na protok vazduhu pa sta jos ostaje? Ako vazduh nije bitan, mogu biti i ugaseni, najtisi su tada :)

Poslednja izmena:
I tada ce HAF da zveci jer je supalj i tanak

Bit ce da si ti tanak, a haf je kao tenk i nemoze od tankog lima nesto biti preko 15KG.
I nemam golf 2d nego audi A4 ako te vec zanima, i englezi koji su lopovi bjelosvjetski prave najbolje zvucnike mada su tu jos i francuzi i italijani.

jel zna neko gde ima i posto kosta ona bocna vratanca na koja se stavljaju 4 ventilatora ?

verovatno to odgovara na sve modele stackera,830,831 i 832.

e ovako,ozbiljno se dvoumim da li da zadrzim NZXT Tempest ili da predjem na CM Stacker 831 SE black.

nasao sam stackera za 110e,mozda spustim cenu na 105e recimo,i uz njega idu 2 venta.
nasao sam i bocnu stranicu za 1000 dinara na koju se stavljaju 4 venta.

ako tempesta prodam za nekih 80e,trebalo bi da doplatim
-oko 25e za kuciste
-oko 10e za bocnu stranicu
-5e postarina za kuciste
-2,3 venta to je oko 10e

dakle,otprilike oko 50e :S:

jel se isplati ovo raditi ili ne?

nije bas da se rasipam s parama,jedva dolazim do njih,pa mi je bitno da je svaki dinar kvalitetno ulozen,a ne bacen.

ne znam kakav je cable managment kod stackera 831 u odnosu na tempesta,da li ima prostora iza da se posakrivaju kablovi?

kakvo bi bilo hladjenje u odnosu na tempesta ako bih kod stackera drzao ventove na sledecim pozicijama:
-1 napred ispred harda
-1 nazad da izvlaci
-2 sa strane da duvaju u graficku

kod tempesta se iznad procesora nalaze 2 od 14cm koji izvlace,a kod stackera se iznad nalazi prostor za napajanje :d

tako da sam u velikoj nedoumici,ozbiljno razmisljam da li da otkazem rezervaciju,jer jos uvek nisam narucio kuciste,a opet jedna strana u meni kaze da ipak uzmem kuciste,jer je cena solidna,kuciste je dosta vece,od aluminijuma je,moze vise ventova,pa pretpostavljam da bi hladjenje trebalo da je bolje od tempesta,ali ne znam ni sam vise sta da radim.

zato ako moze pomoc :type:

E, drugari.. Problematicni HAF je dosao kod mene posle civi-ja ;) Pa da kazem ja par reci.. Nema price da je ovaj HAF los primerak, da su mu ventovi otisli.
Znaci, na ~700-800rpm koliko se vrte ventilatori po def. jeste mozda bucan ali ne zato sto su otisli lezajevi na ventovima nego zbog rupica kroz koje vazduh struji. Ovih dana cu izrezati resetku prednjeg ventilatora i zadnjeg i verujem da ce taj huk vazduha nestati skoro skroz.
Kad kazem bucan.. hm.. Bucan je za spavati pored njega, dok je preko dana u uslovima dnevne buke koju imaju ljudi u gradovima, pa prakticno necujan ;)

Ipak, ja drzim ove ventove od 220mm na ~400rpm i prakticno su necujni.. Samo kuciste bez ventilatora moze da bude tise od ovoga.
Zadnja 14-ka se vrti na 800rpm i ona se prakticno ne cuje.

Lim je odlican. Nema savijanja na stranicama kao na CM 590, 690 i tu nema price.
Nikakve vibracije se ne osecaju, imam tri harda, jednu optiku i svi njegovi ventilatorii su ukljuceni.

I evo, ponovicu. Ukoliko korisnik ema kontrolu nad ventilatorima, nema sta, bice bucan, makar nocu. Ukoliko postoji ikakva kontrola ventilatora, sva buka nestaje. I btw.nepravilno je reci buka za to sto se cuje iz HAF-a. To je samo huk vazduha i 80% grafickih karti sa ventilatorima ima priblizan ili veci nivo buke.

@civi, mozda su tebi problem buke i vibracija pravile podloske maticne ako nisu bile sve iste, tj.iste visine navoja ;)

dobro si mi rekao da ne uzimam p180 , stacker ostaje jedini izbor

Ako je isti ko na HAFu definitivno mi ne odgovara , video sam ga pre vise od godinu dana i nikako da se setim kako izgleda...

Malo si ti to preuvelicao :d
Od celicnih kucista, tesko ces naci neko sa "kvalitetnijim" limom od HAF-a :p

P182 samo jos ima podebljane stranice sa nekim plastikama unutra. Sam lim sigurno nije deblji ali jos nisam cuo da je negde neko rekao za P182 da je lim lose cvrstine.. ;)

Nazad
Vrh Dno