Šta je novo?

HAF 932 vs Stacker 830

bojanh

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.08.2008
Poena
330
sta uzeti od ova 2 kucista ?

razlog prelaska sa nzxt tempest na neko od ova dva je:
bolje hladjenje,vise prostora i bolji cable managment

ono sto sam citao o hafu i na sta se vecina zali je puno prasine posto nema filtere za prasinu.

sta biste vi izabrali da je cena ista?

koje je kvalitetnije,koje ima vise prostora,bolje hladjenje,bolji managment ?

sto se tice izgleda,kuciste mi ne sluzi da bih gledao u njega,vec da bi obavljano funkciju,tako da zanemarite izgled.

Pa i ne dobijas nesto mnogo, hladjenje je mozda za nijansu bolje, eto jedino management bolji, ja bih uzeo HAF od ta dva...Mada mislim da ti se ne isplati da menjas, neces nesto mnogo postici ako menjas samo iz razloga koje si naveo.

koliko je veci haf od tempesta ?

verujem da je dosta veci i siri,pa samim tim,imacu vise mesta za cable managment.

kod tempesta,koliko god se potrudio sa potrpam kablove iza kucista,uvek nesto viri.

a i haf ima one velike 23cm ventove koji hlade super,a dosta su tihi,za razliku od nzxt tempesta kojeg mozes cuti sa nekih 5 metara kako mu zuje ventovi.

koliko je veci haf od tempesta ?

verujem da je dosta veci i siri,pa samim tim,imacu vise mesta za cable managment.

kod tempesta,koliko god se potrudio sa potrpam kablove iza kucista,uvek nesto viri.

a i haf ima one velike 23cm ventove koji hlade super,a dosta su tihi,za razliku od nzxt tempesta kojeg mozes cuti sa nekih 5 metara kako mu zuje ventovi.

Ja imam HAF, sve preporuke za njega, jeste da brzo nakupi prasinu ali budimo iskreni, koje kuciste je ne nakupi. Imao sam istu dilemu kao i ti i odlucio se za HAF i prezadovoljan sam.

pa da,vecita dilema,haf ili stacker :)

iskreno,prasinu bih duvao jednom mesecno iz kucista sa kompresorom,tako da se oko toga ne brinem.

a i ti filteri za prasinu smanjuju protok vazduha,danas sam bas isprobao na mom tempestu da sklonim mrezicu sa bocne strane,kao i mrezice na prednjoj strani i pomogne za par stepeni.

ajd sto se tice hladjenja,tu su negde,oba imaju 4x12cm na bocnoj strani,zato sam se i odlucio za njih,posto obozavam dobro hladjenje.

zamolio bih da mi odgovorite sad na ova pitanja kako bi mi pomogla u konacnoj odluci:
1.koje kuciste ima bolji cable managment ?
2.koje kuciste ima bolji odnos tisina/hladjenje ?
3.da li je pametno umesto 23cm sa strane,staviti 4x12cm,jel bi to smanjilo temperature za nekoliko stepeni?
4.kakva je zvucna izolacija kod oba kucista?
5.gde nabaviti te 23cm ako pocnu da se cuju glasnije,odnosno ako prozuje.ima li toga negde i kakve su cene otprilike ?

ovo su ta pitanja koja mene iskreno muce.

kad bih nasao negde direktan review gde porede oba ova kucista,to bi bilo dobro,ali nisam uspeo naci,pa zato da pitam vas ovako koji znate dosta oko toga.

1. Oba imaju dobar, mozda je malo lakse sakriti u HAF-u zbog vise "otvora" koje poseduje na Mobo tray-u. Ali realno u skoro svakom kucistu se kablovi mogu sakriti da izgleda tip-top ako imas volje da ides u finese.

2. Meni su nekako oba slicna ...poprilicno su tihi, ako nisi neki freak za buku moglo bi se onda reci i skoro necujni.

3. Mozda ...

4. Nema je ...HAF je nesto gori od Stacker-a.

5. Desk.

odlicno,hvala ti na odgovorima,to me zanimalo.

jesi li mozda koristio stackera 830,posto vidim da imas haf 932,pa ako mozes reci neko tvoje misljenje,koje su prednosti jednog,koje prednosti drugog ?

koliko vidim prema tvojim odgovorima,oba su veoma slicna i koje god da uzmem necu pogresiti,zar ne ?

Jako kratko Stacker-a ali dovoljno da ocenim. Sto se tice hladjenja sta god da uzmes dobro si prosao.
Ako ne biras po izgleda ja bi ti preporucio Stacker-a jer je jednostavno kvalitetnije kuciste.

Prednosti i mane...sta ga znam ..u HAF-u se skuplja dosta prasine i na dodir i izgled bi ga opisao kao kanister. Stacker je malo sofisticiraniji i jednostavno cim ga pogledas znas da je skuplji i kvalitetniji.
Nemam nekih drugih mana za HAF-a, stranice iako sam ih dosta puta skidao ne zveckaju kako su umele da zveckaju usled vibracije fana na npr. Tt Armor-u ..plastika je OK...prostran je ...isto vazi i za Stacker-a.

stacker
full aluminium je,svaki deo mozes da skines na "klik",ja imam samo 1 vent iza koji izbacuje i temp su mi odlicne,cak sam skinuo i panel za ventilatore skroz.
stacker830_2.jpg

sto se tice cable menadzmenta odlicno je,donekle,jedino fale rupe na mobo trayu za kablove,ja sam na svome izbusio ;)
prostrano je kuciste,ima mesta za razne egzibicije :p
ako zatreba postoji mogucnost BTX-a ( http://www.techpowerup.com/gallery/1332/__1.jpg )

hvala vam na odgovorima.

zaista teska odluka,ali odlucicu kroz par dana.

nasao sam ovde na forumu stacker 830 nvidia edition,pa cu videti jel prodat.

:wave:

HAF tih, skoro nisam cuo bolji vic, inace hladjenje je vrh al je sam kvalitet kucista i njegova izrada mene potpuno razocarao u odnosu na suparnika koji je cista perverzija

da li ima neke bitne razlike izmedju stacker modela kao sto su:
-830
-830 se
-830 evo
-830 nvidia edition
-831
-832
-itd

ili su razlike samo u dizajnu i tako ponekoj sitnoj stvarcici ?

HAF tih, skoro nisam cuo bolji vic, inace hladjenje je vrh al je sam kvalitet kucista i njegova izrada mene potpuno razocarao u odnosu na suparnika koji je cista perverzija

Pojam tisine moze biti subjektivan ali ja nisam nagluv. Kuciste sa svojim ventilatorima samo po sebi je tiho.

Jesi li ga ti cuo "klot" ili sa komponentama unutra ? Fanovi od 230mm su bukvalno necujni sa pola metra, pa takodje i onaj pozadi, 140mm bese ..

To da se razlikuju budi ubedjen , a sto se naziva tice trebalo bi da bude HUK posto HUCE ko nezdravo, fabricki ventovi su krs, lim je previse tanak a i silne rupice bas i ne pomazu u izolovanju buke , no kako god , neki zive ispod aerodroma i sve jedno im je naviknu se ljudi....

OK, prihvatam tvoje misljenje. Ja kada sam ga uzeo stavio sam ga na sto i ukljucio bas da bi cuo kakvi su fanovi. Ja ga tada sa 1m apsolutno nisam cuo, kada se uvo priblizi mrezici normalno je da se cuje strujanje vazduha.

No ajde OK, ja sam ga probao taj prvi put po danu kada nije bas apsolutna tisina, nocu to mnogo lakse dodje do izrazaja. Inace evo i dan danas kada u kucistu imam gomilu ventilatora najbucnija komponenta mi ja ovaj GTX280. Fan moram da spustim sa 40% (sto je def. u idle) na ~35-30% da bi "izjednacio buku".

P.S nije bas da je lim fizicki tanak ali recimo da se vidi/oseti da nije neki kvalitet. Kada se skine fan odozgo lim se moze rukom ulegati. Takodje se desna stranica moze malo "savijati". Ako je za nekome utehu lim iza ploce u SS Raven-u se takodje mogao savijati i bio je mnogo losiji od ovog u HAF-u (na tom delu kucista...)

Poslednja izmena:
Pricam na razliku u odnosu na stalckera , imao sam oba , nebo i zamlja , kvalitet buka izrada ma .....

Ljudi ja stvarno ne kapiram sta vi cujete(u ovom slucaju ne cujete) ali fizika dokazuje da to sto pricate nije moguce , ogroman fan sa velikom masom zakacen na tanku i klimavu perforiranu izbusenu limcinu jednako buka , nekome i tranzistor svira vrh ali meni to nije muzika over and out, PS stacker je za dve klase ma kakve klase dve svetlosne godine kvalitetnije a po meni i bolje kuciste a vi kako hocete...

stacker.jpg

jednu stvar ne kapiram.

da li postoje SE verzije i obicne,dakle recimo 830 i 830se ?

posto vidim da se negde spominje bez oznake SE,a na cooler master sajtu stoje samo sa oznaka SE.

i ako postoje obicne verzije i SE,koja je razlika ?

Pricam na razliku u odnosu na stalckera , imao sam oba , nebo i zamlja , kvalitet buka izrada ma .....

Neznam samo dali ti lupas napamet ili si koristio kuciste, ali ja ti tvrdim da usporeni ventilatori na HAF-u preko maticne asus ili fan matea se skoro necuje na 1m. a kamoli dalje, drugo kakve to gluposti pricas tanki lim pa bocna stranica JAF-a je teska ko ona cijela kineska djubrad koja se koriste, nema traga vibracija i veci mi je problem bio hladnjak na grafickoj nego citavo kuciste.

Druze nemam nameru da se raspravljam sa tobom(ovo je treci put da pokusavas da nametnes svoje misljenje bez argumenata) HAF sam nabavio cim je stiglo kod nas (voodoNS ga i danas korist) a stackera sam koristio 3 komada i odgovorno tvrdim da je najkvalitetnije kuciste koje je CM napravio (video sam i cosos i cosmos S , bili po par dana kod mene) a to dali ja LUPAM ili NE LUPAM sigurno nije na tebi da odlucujes, to sto je sve sto ti posedujes najbolje i nema manu je samo tvoj problem , ja sam citao razne testove svidelo mi se kuciste i narucio ga i *****ao sam se i priznajem , kao sto vidis u tabeli stacker je tezi a izradjen je od lakseg materjala http://www.coolermaster-usa.com/product_comparison.php el ti govori to nesto, inace u tvoje slusne sposobnosti sam se vec uverio posto ti cujes muziku samo iz engleskih zvucnika, HAF je bucno kuciste i kraj mozes ti da mu stavis ventilatore kakve god hoces da ih iskljucis al dzabe kad je busno.... Inace ti sedis na vise od metar od kucista ti sigurno imas neki 30 monitor OA

Poslednja izmena:
nasao sam stacker 831 za 110e.

ali sad ne znam jel to obicna verzija ili se verzija,pitam se jel uopste i postoje 2 verzije ili je to sve jedno te isto?

posto po review-ovima neko napise SE,a neko ne napise,pa sam sad zbunjen da li uopste postoje 2 verzije svakog stackera ?

sta ti kazes na to civi ?

Druze nemam nameru da se raspravljam sa tobom(ovo je treci put da pokusavas da nametnes svoje misljenje bez argumenata) HAF sam nabavio cim je stiglo kod nas (voodoNS ga i danas korist) a stackera sam koristio 3 komada i odgovorno tvrdim da je najkvalitetnije kuciste koje je CM napravio (video sam i cosos i cosmos S , bili po par dana kod mene) a to dali ja LUPAM ili NE LUPAM sigurno nije na tebi da odlucujes, to sto je sve sto ti posedujes najbolje i nema manu je samo tvoj problem , ja sam citao razne testove svidelo mi se kuciste i narucio ga i *****ao sam se i priznajem , kao sto vidis u tabeli stacker je tezi a izradjen je od lakseg materjala http://www.coolermaster-usa.com/product_comparison.php el ti govori to nesto, inace u tvoje slusne sposobnosti sam se vec uverio posto ti cujes muziku samo iz engleskih zvucnika, HAF je bucno kuciste i kraj mozes ti da mu stavis ventilatore kakve god hoces da ih iskljucis al dzabe kad je busno.... Inace ti sedis na vise od metar od kucista ti sigurno imas neki 30 monitor OA
Nemam ni ja namjeru sa tobom da polemisem posto ti ocito mislis da sve znas, ja sam promijenio vise kucista nego ti carapa pa nemislim da je moje najbolje niti sam to rekao, ali tvrdim da je izuzetno tiho a ti misli sta hoces, ako je tebe zapao skart neznaci da je sve nas i naravno ja ga imam vise od godine pa ga nebih sigurno trpio da je tako kao sto ti kazes, i tacno priznam samo engleske zvucnike kao i vecina onih koji znaju nesto o audiju.

Ti u zivotu neces da vidis kucista koliko sam ih ja sastavio i preturio preko ledja i serviserskog stola, ja sam samo realan, kuciste je provetreni ima odlican cabele managment , ali je povrsne izrade, bucno, i busno, ako nekome smeta(meni da) neka ima ovo u vidu pre kupovine, apropo ovoga posto samo englezi znaju da naprave zvucnik verovatno vozis golf II

Se ima par izmena , mislim da se ticu mTraya , za slican novac ima da se nabavi i ANTEC p180 , ozbiljno bih se dvoumio oko doticnih , p180 je tisi(ako se zapusi gornji fan) a stacker je hladniji, mrtva trka , mada mi cm deluje kvalitetnije bruseni aluminijum uvek ostavi WOW efekat na svakoga ko ga vidi

Ti u zivotu neces da vidis kucista koliko sam ih ja sastavio i preturio preko ledja i serviserskog stola, ja sam samo realan, kuciste je provetreni ima odlican cabele managment , ali je povrsne izrade, bucno, i busno, ako nekome smeta(meni da) neka ima ovo u vidu pre kupovine, apropo ovoga posto samo englezi znaju da naprave zvucnik verovatno vozis golf II

samo da znas i ja sam radio u servisu dosta godina, tako da nisam skupljao price po mahali.

Nazad
Vrh Dno