Izvući DSDT obavezno iz Linuxa, pa zatim dalje sledi editovanje iz Mac os-a.
Što se tiče alata okačiću ovde sliku gde se vidi šta ja koristim.
A kad su zakrpe u pitanju i samo editovanje DSDT-a, najjednostavnije je skinuti neki gotov sa tonymac sajta za identičnu ili neku similarnu ploču ili još bolje pogledati ove iz mojeg instalcionog paketa jer su namenski pravljeni (što je bolje jer su kompletniji), pa prema njima izraditi sopstveni DSDT. Zakrpe su uglavnom u 99% slučajeva identične, tako da je to najbolji i najbrži metod.
Kad su alati u pitanju,
EvoDSDT simple editor je odličan, jer sve stavke bitnije imaš sa strane u menijima. Tako da kad izabereš recimo HPET, on te automatski prebaci na to prače koda i nema zime. Dakle pokreneš ovaj DSDT editor pa preko
compare opcije otvoriš dva DSDT-a odjednom u prozoru (jedan pored drugog) gde obavezno svoj DSDT treba da otvoriš da ti bude u levom prozoru jer se taj kompajlira. Zatim kreneš da klićeš stavku po stavku, on te lepo prebaci na to prače koda i onda pogledaš kako je i šta urađeno u ovom gotovom DSDT-u desno koji služi kao predložak i to kopiraš u svoj na isto mesto.
Znači toliko je to prosto, da nemam reči.
E sad ako se ispostavi da ti treba neka zakrpa za nešto što nemaš u tom koji ti služi kao referenca, onda malo progooglaš pa to lepo nađeš - ako ima. Do tada ćeš ionako pokapirati sve iole bitnije stvake što se tiče samog DSDT-a i njegove koncepcije iliti strukture.
Na kraju kada ga staviš u pogon pokreneš program tipa recimo system profiler pa pogledaš dal je sve prepoznao kako treba. I to bi bilo to u kratkim crtama što se tiče smernica.
Gledaću da napravim u neko dogledno vreme video gde će sve ovo biti lepo i detaljno objašnjeno da me niko ne bi više cimao oko toga...
Ljudi se uglavnom isprepadaju kada raspakuju DSDT, što je razumljivo... ali kada ovako uradiš onda nema zime. Ja nemam pojma šta konkretno bilo koja od ovih zakrpa tačno radi, ali znam da je IGPU za integrisanu grafiku dok je PEGP za standardnu grafiku, da je HDEF za audio, SATA za HDD itd... Drugim rečima - Cole Trickle fazon: znam da vozim auto, ali nemam pojma kako mu radi motor i to ne me savšreno ne zanima...
Eto...