Šta je novo?

[Hackintosh] Mac OS X 10.7.x (x86 Lion) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

a jel si probao one sa iatkos lion l1?

tj ove
http://www.sendspace.com/file/9mnxtq

e sada, ovaj alc8xx ima u paketu system/library/extensions/ALC8xxHDA.kext
i ima josh jedan u koji ide u library/temp/appleHDA.kext

milsim da je samo bitan onaj u extensions...
isto mislim da je bolje da koristish kexthelper za instalaciju, nego sam instaler koji je u zipu sto sam okacio. doduse onaj u temp morash sam da ubacish ili preko instalera

Poslednja izmena:
a jel si probao one sa iatkos lion l1?

Nisam a i ovo mi je za sada xtra dobitna kombinacija (AplleHDA rollback+ALC8xx.kext+HDA889Enabler.kext - ili tako nekako :D).
Kako se dobro čuje ima da mi explodiraju ovi Armaggeddon zvičnici. Ni manje ni više 2x bolje nego pod WINom.

Aliii, pojavio se drugi problem.
Nakon uspešnog odlaska u Sleep, kada se kom probudi monitor se ne uključi a sve ostalo proradi normalno (valjda :(). Ima li pomoći tome???

@neogeo

kod mene moras i misom i tastaturom da klikces min. 2 puta da se probudi :)
bas cudno da se glasnije cuje nego na windowsu, jer kod mene na 2 konfiguracije, pod snow leopardom i lionom, tise se cuje nego u windowsu...

sada meni dodje da izjedem sto, par puta sam instal liona i update na 10.7.2 preko neta i uvek mi je zvuk radio OK. sada sam ga jedva naterao preko rollbacka. mozda zato sto sam skinuo combo update pa instalirao?

inace kada sam jurio kext za 889a neki likovi su pravili kext koji je imao audio gain u sebi i mogao si da skidash po postotcima gaina. pa je verovatno zato tako jak?

Poslednja izmena:
sada meni dodje da izjedem sto, par puta sam instal liona i update na 10.7.2 preko neta i uvek mi je zvuk radio OK. sada sam ga jedva naterao preko rollbacka. mozda zato sto sam skinuo combo update pa instalirao?

inace kada sam jurio kext za 889a neki likovi su pravili kext koji je imao audio gain u sebi i mogao si da skidash po postotcima gaina. pa je verovatno zato tako jak?

gde to ima?:p imas link?

Poslednja izmena:
uf, uf probacu da nadjem. ko zna gde sam ja to nabasao - da li na insainly ili preko googla.

Nisam a i ovo mi je za sada xtra dobitna kombinacija (AplleHDA rollback+ALC8xx.kext+HDA889Enabler.kext - ili tako nekako :D).
Kako se dobro čuje ima da mi explodiraju ovi Armaggeddon zvičnici. Ni manje ni više 2x bolje nego pod WINom.

Aliii, pojavio se drugi problem.
Nakon uspešnog odlaska u Sleep, kada se kom probudi monitor se ne uključi a sve ostalo proradi normalno (valjda :(). Ima li pomoći tome???

Naravno da ima... Problem je AppleRTC.kext koji mora da petchuje...

Reč je o tzv. CMOS reset patchu, ali koji bi trebalo mislim da reguliše i takve anomalije. Ovori terminal i odradi ovaj binary patch, pa probaj onda...

Kod:
sudo perl -pi -e 's|\x75\x30\x44\x89\xf8|\xeb\x30\x44\x89\xf8|; 
s|\x75\x3d\x8b\x75\x08|\xeb\x3d\x8b\x75\x08|' 
/System/Library/Extensions/AppleRTC.kext/Contents/MacOS/AppleRTC

Ako ti ovo ne pomogne, onda zameni AppleRTC.kext u Lionu, sa onim koji je korišten u SL-u. Neki su tako rešili ovu anomaliju...

Poslednja izmena:
Naravno da ima... Problem je AppleRTC.kext koji mora da petchuje...

Reč je o tzv. CMOS reset patchu, ali koji bi trebalo mislim da reguliše i takve anomalije. Ovori terminal i odradi ovaj binary patch, pa probaj onda...

Kod:
sudo perl -pi -e 's|\x75\x30\x44\x89\xf8|\xeb\x30\x44\x89\xf8|; 
s|\x75\x3d\x8b\x75\x08|\xeb\x3d\x8b\x75\x08|' 
/System/Library/Extensions/AppleRTC.kext/Contents/MacOS/AppleRTC

Ako ti ovo ne pomogne, onda zameni AppleRTC.kext u Lionu, sa onim koji je korišten u SL-u. Neki su tako rešili ovu anomaliju...

Thx Devla again.
S ' ovoj peč sve radi kao podmazano.
Bm ti WIN kome 3h treba da ode u sleep a isto toliko da se probudi.
Ovaj Lavić za delić sec ode u sleep a isto toliko se i budi.
EXTRA i THX!!!

@neogeo

kod mene moras i misom i tastaturom da klikces min. 2 puta da se probudi :)
bas cudno da se glasnije cuje nego na windowsu, jer kod mene na 2 konfiguracije, pod snow leopardom i lionom, tise se cuje nego u windowsu...

Zaista se extra čuje.
Sa ovakvim zvukom, kakav je, win mi dođe totalno neupotrebljiv ali moram zbog određenih subjekata da dobar deo dana provedem u WINu (na moju žalost).
p.s. inače pod winom mi iskoči ogroman Dolby TM sertifikat za ploču ali je zvuk očajan...

Thx Devla again.
S ' ovoj peč sve radi kao podmazano.
Bm ti WIN kome 3h treba da ode u sleep a isto toliko da se probudi.
Ovaj Lavić za delić sec ode u sleep a isto toliko se i budi.
EXTRA i THX!!!

Heh, ti očigedno nisi koristio do sada sleep pod OS X-om... Ja sam ga bio provalio još pod Leopardom, ali tada nisam imao propisno odrađen DSDT pa sam morao da koristim sleepenabler. I da... nije mi se palio komp preko miša, već sam morao da pritisnem dugme na kućištu, ali je radilo... Onda mi je trebalo malo više vremena da skockam DSDT za taj deo dok sam bio pod SL-om, ali je zato sada sve ok... i radi naravno i pod Lavićem uz naravno ovaj patch koji mi rešava CMOS reset koji se javljao kod mene kada odem u sleep, pa razbudim računar i onda napravim restart.

Sad mi sve fercera ko sat, jedino što se još nisam nakanio da pređem na Lava... Nešto ne trčim za tim... Imam ga instaliranog na jednoj maloj pomoćnoj particiji, čisto probe radi. Ali skoro i da ne ulazim tamo.

Heh, ti očigedno nisi koristio do sada sleep pod OS X-om... Ja sam ga bio provalio još pod Leopardom, ali tada nisam imao propisno odrađen DSDT pa sam morao da koristim sleepenabler. I da... nije mi se palio komp preko miša, već sam morao da pritisnem dugme na kućištu, ali je radilo... Onda mi je trebalo malo više vremena da skockam DSDT za taj deo dok sam bio pod SL-om, ali je zato sada sve ok... i radi naravno i pod Lavićem uz naravno ovaj patch koji mi rešava CMOS reset koji se javljao kod mene kada odem u sleep, pa razbudim računar i onda napravim restart.

Sad mi sve fercera ko sat, jedino što se još nisam nakanio da pređem na Lava... Nešto ne trčim za tim... Imam ga instaliranog na jednoj maloj pomoćnoj particiji, čisto probe radi. Ali skoro i da ne ulazim tamo.

Jasta nego jesam ;) na Leopardu preko Cartri BIOSa dok sam imao P43T-USB3 plocu i to je ferceralo besprekorno a i sada fercera thx tvojoj nesebicnoj pomoci i pomoci drugih korisnika...

Heh ništa... you are welcome! ;)

hteo bih da pitam pre nego što se upustim u avatnuru sa iatkos-om (l1) šta je potrebno znati da imam od konfiguracije?

do sada sam našao da imam:

1. procesor: sandy bridge intel pentium b940, 2.0 ghz.
2. matična: intel hm65
3. ethernet: atheros ar8151 pci-e
4. wireless: atheros ar9002 wb-1ng
5. zvučna: realtek alc 269
6. grafika: na procesoru intel gma hd
7. bluetooth: ne znam kako da nađem i da li je uopšte bitno koji je?

da li je potrebno još nešto znati o konfiguraciji?

i da li može neki link "step by step" sa slikama kako instalirati iatkos l1 pored windowsa?

Jutros pustim Bride koja je monumentalno blokirala i posle toga nesam mogao da podignem Lava nikako, ali nikako. Milon puta KP ...

Sav tuzan pustim WIN da se startuje kad, ono i tamo nemere. Auto CHKDSK se startovao za sve particije i nakon toga sve normalno proradili :):):).

Moje radosti :):):) a vec sam se uplasio da opet moram da instaliram Liona...

Negooo, mozete li mi pomoci kako da kompletno pobrisem Chimera instalaciju sa svim njenim pratecim fajlovima i da istu premestim na SD karticu na koju cu da je instaliram os 0le???
I kako bese ide redosled instaliranja: 1. Chimera install on SD, 2. pa tamo nabudzim i /Extra folder sa org.boot.plist-om i ostalom svitom koja ga prati... ??????

Moze li neko od Vas da mi preporuci da kupim laptop za firmu ali da mi Lion radi OOB prakticno?!?!?!

Pa sumnjam da ćeš dobiti odgovor onakav kakav očekuješ po tom pitanju...

Bolje izguglaj to sam ili odi na wiki.osx86project.org pa vidi šta tamo kažu po tom pitanju.

Tu ti je presudno ako možeš da nađeš neki laptop kome radi native sleep, ali čak i ako običan sleep ne namestiš uvek možeš da ga skockaš da mu radi deep sleep (hibernate) tako da u načelu ni to nije neki problem.

Poslednja izmena:
Negde po netu sam nasao da 2 modela DELL i HP Pro Book rade OOB ali da me covek sada ubije ne znam koje su oznake modela... :( :( :(

Pa ovaj ti je ok koliko vidim recimo...

Dell Latitude D630 Radi mu sve propisno...

ili recimo možda još: HP ProBook 4530s

Nije baš da im je sve native ali koliko vidim sve radi kako treba...

Poslednja izmena:
Pa ovaj ti je ok koliko vidim recimo...

Dell Latitude D630 Radi mu sve propisno...

ili recimo možda još: HP ProBook 4530s

Nije baš da im je sve native ali koliko vidim sve radi kako treba...

Pasce za firmu HP Pro Book 4530s mada me muci Ralink WiFi kartica koju ima model koji se kod nas moze naci...

Pa ok, ali to možeš i da zameniš nakadno sa nekim drugim modelom ako ne bude htelo da radi...

Pa ok, ali to možeš i da zameniš nakadno sa nekim drugim modelom ako ne bude htelo da radi...

Ma radiće samo nije svestan toga :d :d :d
Jedino što me brine je WiFi koja je ipak Ralink ali zamenićemo je već...

Ralink je jedan od retkih koji izdaje zvanicne hackintosh drivere, pa je solidna verovatnoca da se neces puno zezati sa wirelessom ;)

Danas ili sjutra stize 4530ka pa se bacam na instalaciju i javljam kako stoji stvar.
Nadam se da cu uspeti.

Moj Lion kuci fercera ko blesav i njime sam prezadovoljan.

Pa ja mojim i nisam baš nešto oduševljen i to iz dva razloga:

1. zato što animatici pomalo štucaju u odnosu na 10.6.8. U Open GL-u i CL-u rezultat mi je bukvalno prepolovljen...

2. i zato što Lion ore po hardu ko blesav svaki čas. Nisam još uvek siguran u čemu je vic i nije da je to nešto preterano strašno ali zna nervira, možda ponajviše zato što sistem ne odaje čvrstinu i zategnutost kakvu je imao njegov predhodnik...

Poslednja izmena:
Pa ja mojim i nisam baš nešto oduševljen i to iz dva razloga:

1. zato što animatici pomalo štucaju u odnosu na 10.6.8. U Open GL-u i CL-u rezultat mi je bukvalno prepolovljen...

2. i zato što Lion ore po hardu ko blesav svaki čas. Nisam još uvek siguran u čemu je vic i nije da je to nešto preterano strašno ali zna nervira, možda ponajviše zato što sistem ne odaje čvrstinu i zategnutost kakvu je imao njegov predhodnik...

Potvrdjujem! Ista situacija i na iMac-u i na starom dobrom Hackintosh-u. Mada me sada jako mrzi da se vracam na SL.

Mene urnisu OpenGL performanse u jedinoj igrici koju igram.

Lepo je sve radilo na SL-u, sad vise ne. Sam sam kriv kad se zalicem k'o budala pa instaliram sve sto mi padne pod ruku :)

Zato sam se ja vratio lepo na 10.6.8! :D Nema više štucanja a ni besomučnog oranja po hardu! Sledeći put kada budem odlučio da instaliram Lion-a, to će biti samo onda kada ga budu zbilja doterali i zategli propisno i kako treba...

Nit' ore, nit' kopa po disku a igrice ne igram tako da OGL i OCL performanse nisam ni proveravao i meni radi lepo.
Evo u zadnjih pola sata koliko pratim, HDD nije mrdnuo...

Vrh Dno