Šta je novo?

Hackint0sh - GPU čipovi

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
690
da li vam grafika radi na hackintoshu kako treba?

meni se desi da se zamrzne sistem ponekad dok radim u safariju, ili expose i spaces baguju... daklem - ne radi mi grafika kako treba.

probao sam 7600gs koja je radila sa ndarvinom od pocetka - ali ne kako treba (bagovala se recimo kod transformationa u fotosopu) i takodje sam probao 9500gt - koju sam prvo jedva naterao da radi - a drugo i dalje imam problema (mada manje nego na 7600gs)

da li je neko koristio neku od ove dve kartice, i dali mu radi kako treba? 7600gs je relativno popularna kartica?

pozdrav!

takodje, ako ne - da li ste uopste naterali neku da radi savrseno - odnosno IMA LI KONFIGURACIJE NA KOJOJ TRENUTNO SVE RADI KAKO TREBA??

posebno me zanima za snow leopard - posto planiram da ga stavim cim nadjem USB od 8 giga :p

Evo u temi o SL user driver kaze da njemu Gainward 9800gt 512MB radi odma bez cimanja i kextova, proveri samo tacno za sitnice.

Radila mi je i Asus 7600GT 256MB bez probema...

aha... ajd mi je prodas :) :d

jel si se cimao nesto da proradi il je krenula od kad si je bocnuo? (obe kartice)
i takodje me zanima dal si probao na SL obe?

Radile obe i na L i na SL :)

7600GT sam prodao, shto ne gledash oglase :) Sa njom sam se malo zezao dok nisam namestio rezoluciju, tada sam imao 20" sa budjavom 1650 rezolucijom, u medjuvremenu sam preshao na 1080p i to je odmah radilo sa obe kartice, sam je i rezoluciju namestio. Kod 9800GT nisam ni stavljao drajvere, ubo, bootovao i sve radi...

8600gt radi kako treba i bez problema.

Zar ne bi trebalo svaka nvidia, posebno serije 9, da radi ?!

pa ne znam zato i pitam. - mozda ja nesto ne radim kako treba - al se bas iscimah sa ovom karticom.. i i dalje ne radi kako treba. hmm jedino ako nije do ovog ipc distroa?

koje kextove koristite - ako koristite dodatne?

Meni je HD3870 radila odlicno sa iPC 1.5.6, kasnije sa iDeneb 10.5.8, photoshop, ArchiCAD, cak i igre, sve je radilo perfektno, bez ikakvih problema vise od 2 meseca. Zbog SL-a sam menjao istu za 9600GSO, evo vec par sati uredno sljaka, kad testiram sav software koji koristim, javljam utiske.

Na mojoj konfiguraciji recimo radi BAS SVE, kao na pravom Mac-u. Cak mi je i USB install laksi nego Win install..... :) Od igara, igram WoW. Radi perfektno. nikada nije zakucao comp... 8800Gts 512 g92 radi out of the box. Po installu Snow-a prvi boot u OS mi je sa zvukom i fully working garfikom....

@luaks Tesko da ces instalirati Snow Leo na Asus P5K-E (zeza te chipset) Ali zato bi trebalo na tvojoj konfi da radi iDeneb ili Aitkos fino. Da ne bi imali ama bas nikakvih problema sa Snow Leo gledajte da ploca (strongly adsing Gigabyte) bude minimum p45 chipset, a grafika nvidia 8xxx series or above, Ati 4850 ili 4870.... bilo koji Core2Duo, svi Core2Quad osim q8xxx serije (na insanely mac forumu su ljudi prijavljivali panike sa q8200 i q8400... Koliko je ovo za Quadove osnovana teorija, ne bih znao....

Pre neki dan sam zamenio [email protected] sa [email protected] i Snow Leo je bootovao bez ikakvih panika, lepo prepoznao Cpu kao Quad Core Intel Xeon 3.4Ghz :)

Poslednja izmena:
Ja imam GeForce 9600GSO i ona radi sa SL-om odma bez dodatnih kextova ili bilo čega.

8600GT out of the box najnormalnije...

Jel ima veze ko je proizvodjac kartice?? Posto mi se cini da je i to jedno vreme jako bilo bitno.
Ili to sada nema nekakvog uticaja?? Vidim da se u distroima nalaze kext-ovi za graf sa 128/256/512 itd...

Izgleda da ima, baci pogled ovde.

GTX280 u L uz skidanje drajvera i igranja sa kextovima proradila kako treba.

Kako radi GTS250 ili da idem na sigurno (9600GT)?

... svi Core2Quad osim q8xxx serije (na insanely mac forumu su ljudi prijavljivali panike sa q8200 i q8400... Koliko je ovo za Quadove osnovana teorija, ne bih znao....

Evo ja ću da ti kažem da nema veze sa mozgom. Kod mene q8200/ga-p45 radi bez ikakvih problema mjesecima već bez gašenja... Dakle - 0 problema.

CPU uopste nije stavka koja moze da izazove probleme sem ako nije overklokovan, mnogo bitnija je sama ploca odnosno chipset na istoj i ostale komponente.

CPU uopste nije stavka koja moze da izazove probleme sem ako nije overklokovan, mnogo bitnija je sama ploca odnosno chipset na istoj i ostale komponente.

Osim ako nije AMD:d, evo kod mene nece da se podigne instalacija za SL, izgledasamo zato sto nije patchovan CD, gledao sam neke tut-ove za patch ali izgleda da uvek treba neki OSX da bi se to u njemu odradilo:(.

I tu je problem chipset, sem toga, sta si ocekivao, kreni lepo od nekog Leopard distroa, kod mene na AMD-u Leopard 10.5.6 i kasnije 10.5.8 su funkcionisali odlicno, naravno da ti treba OSX da bi odradio pripremu za install SL-a. Inace imas na net-u odlican tutorial za install SL-a na AMD platformu, kernel je jos uvek u nekoj beta fazi bio kad sam poslednji put citao, ali je dosta ljudi uspelo da dobije working SL na AMD-u.

јел ради? ја сам се зезнуо и купио 9500гс.... која не да не ради - него има бесконачно проблема... мада би могао да је продам тј трампим за рецимо 9600 ако ради оут оф тхе бох?

Kod mene sa iDenebom radile 8600GT, 8600GTS i GTS250 sve na istoj instalaciji.

Ma sto se tice leoparda nije problem, pitanje je za snow. Koliko vidim treba da je sve ok.

Snow iz mog iskustva radi sa svim nVidia kartama koje sam probao oob:

8400GS, 9600GSO, 9800GT, GTS250

Treba vam poslednji Chameleon RC4, preporucujem AsereBLN moded 1.19, ako ne radi sa GraphicsEnabler=Yes, radice po instaliranju NVEnabler64.kext.

rushko - jel postoji bitna razlika oko ovoga izmedju kameleona RC2 i RC4? dakle instalirao si eventualno NVEnabler - ili ovo ide u boot playlistu? graphicsenabler = yes?

pitam cisto iz znatizelje, posto moja nece raditi - bar sudeci po threadu o istoj na insainlymacu... jedino resenje je izgleda sa NVDANV40 i 50 Hal, NVDAResman, i NVEnabler kextovima...

Sto se grafickih karti tice, ne znam, ja nisam imao problema ni sa RC2, ali ima dosta drugih poboljsanja u odnosu na stariju ver. AsereBLN mod ima dodatne opcije za unosenje NVCAP stringa:

http://www.efixusers.com/showthread.php?t=644

NVEnabler 64.kext sam koristio samo u slucaju 9600GSO, ostale su radile/rade sa GraphicsEnabler = Yes opcijom.

Probaj NVEnabler.kext, sa njim bi trebalo da radi, ako ne, baci pogled na gornji link.

Poslednja izmena:
9500GT sa NVdarwinom 1.2.3 radi savrseno. CI, QE, rotacija.

aj probaj sledeci test. otvori jedno 12tak filmova, poredjaj ih tako da ispune ekran (ako treba preklopi ih ali neznatno, i pusti. jel seckaju? zanimljivo je da kod mene ne seckaju kad upalim expose, (pa se malo smanje) a seckaju kad su ovako jedan do drugoga. na winu na mojoj masini ne seckaju.

aj probaj sledeci test. otvori jedno 12tak filmova, poredjaj ih tako da ispune ekran (ako treba preklopi ih ali neznatno, i pusti. jel seckaju? zanimljivo je da kod mene ne seckaju kad upalim expose, (pa se malo smanje) a seckaju kad su ovako jedan do drugoga. na winu na mojoj masini ne seckaju.

Izvini ali kakav ti je to test i sta treba da pokaze?:)

Nazad
Vrh Dno