Šta je novo?

Hackint0sh - GPU čipovi

Izvini ali kakav ti je to test i sta treba da pokaze?:)

spontan. pa da ti pravo kazem - ne znam teoretsku podlogu, ali def pokazuje da li ti sistem radi kako treba, tj dal je grafika u redu. jer ako na win-u ova moja konfiguracija moze tako nesto da uradi ko od sale, sigurno moze i na meku.. pod uslovom da sve sljaka kako treba.

inace ja sam primetio povremeno neke sitne bugove, vezane bas za 3d okruzenje - koji se verovatno ticu nesavrsenih kextova...

Izvini ali kakav ti je to test i sta treba da pokaze?:)

Kako po n-ti put njemu Windows bolje radi u nekim trivijalnim situacijama i kako mu je u stvari jako dosadno pa nas smara ali i dalje ostaje na MacOS-u i pored silnih "nedostataka"...

aj probaj sledeci test. otvori jedno 12tak filmova, poredjaj ih tako da ispune ekran (ako treba preklopi ih ali neznatno, i pusti. jel seckaju? zanimljivo je da kod mene ne seckaju kad upalim expose, (pa se malo smanje) a seckaju kad su ovako jedan do drugoga. na winu na mojoj masini ne seckaju.

Ajde ti pusti 1080p film na Dual Core procesoru u Winu :d

1080p nije onaj DVD shto si kupio u supermarketu :) Bre time se zezam godinama, i tek na Core2Duo sa dobrom grafikom 1080p radi kako treba ili uz pomoc GPU-a, ali ja pricham o tome da u OSXu mozesh da pustish 1080p film bez ispushtenog frejma na matorom CoreDuo procesoru sa integrisanom GMA950 i sherovanom memorijom i to na laptopu. Znachi nadji mi takav laptop ili slichnu mashinu koja ce to da pusti i ja prelazim na Windows zauvek :) Pa na tome ako ce da radi i 720p :d

Poslednja izmena:
Pa recimo da je bitno ako imam 500 diskova sa 1080p filmovima, pa mogu da odaberem i da ih ponesem "na more", a ne da skidam ponovo 720p verzije.

Nemoj koristiti Kextove! ubaci EFI String ili skini neki noviji bootloader pa ukljuci GraphicEnabler i neces imati problema sa nVidiom pa u vecini slucajeva ni sa ATijem... Ako ti treba EFI string pitaj zakacicu ga ove :)

aj probaj sledeci test. otvori jedno 12tak filmova, poredjaj ih tako da ispune ekran (ako treba preklopi ih ali neznatno, i pusti. jel seckaju? zanimljivo je da kod mene ne seckaju kad upalim expose, (pa se malo smanje) a seckaju kad su ovako jedan do drugoga. na winu na mojoj masini ne seckaju.

Hahah najbolji test ikad :D:D

Ako hoces da proveris da li ti je QE/CI tj. hardware akceleracija uklucena onda imas dva izmedju ostalih nacina da proveris
1. Spustis Dashboard i ubacis novi widget i ako ti se vidi Ripple animacija tj ti zatalasa sliku ispod onda ti sve radi ok.
2. U System Preferences pod Desktop & Screen Savers ukljuci Translucent MenuBar ako radi onda je QE/CI enabled :)

Navedeni nacini se odnose na 10.6 i 10.5. Za 10.5 moze jos u System Profiler-u da se vidi pod Graphic/Displays - Treba da pise nesto tipa Quartz Extreme: supported... zaboravio davno bese 10.5 :D

Ne znam za vas, ali ja na Snow Leopardu sa mojom 8800GT imam problem, animacije seckaju. Dakle kapiram da dosta vas to ne primecuje, ali ja to primecujem pri npr minimizovanju prozora itd. I svaki put kad upalim komp moram da iskljucim beam synchronisation iz QuartzDebug alatke, tj to je nesto kao VSync kad ukljucis u igrici. Posle toga sve glatko ide kao podmazano, ali ume da izgleda ruzno ponekad pri brzim kretanjima zbog nesinhronizacije.

E sad da mi je znati da li jos neko ima takav problem. Drajveri su full (akceleracija itd), menjao sam sve zivo i kextove, efistringove, a trenutno drzim na sredjenom dsdt.aml dakle bez drajvera i zasad to najbolje radi.

Zbog ovog bih rado menjao i grafiku.

Generalno svi imaju taj problem...
Nestao je sa verzijom 10.6.3 pa se vratio u 10.6.4 :/
Stim sto npr. 8800GTS na jednoj masini koja ima G80 secka dok npr 220GT na drugoj masini nema problema... Svodi se na to da G92+ nemaju problem... sa 10.6.3+

Mozes da probas nove nvidia drajvere skoro su izasli tj malo posle 10.6.4 malo manje seckaju mada se razmisljam da vratim grafiku od 10.6.3 nesto su opet promenili...

BTW Mustang ako ti je ta grafika G92 i ima 1Mbit bios rado bih je kupio :)
PM me :)

Ne znam za vas, ali ja na Snow Leopardu sa mojom 8800GT imam problem, animacije seckaju. Dakle kapiram da dosta vas to ne primecuje, ali ja to primecujem pri npr minimizovanju prozora itd. I svaki put kad upalim komp moram da iskljucim beam synchronisation iz QuartzDebug alatke, tj to je nesto kao VSync kad ukljucis u igrici. Posle toga sve glatko ide kao podmazano, ali ume da izgleda ruzno ponekad pri brzim kretanjima zbog nesinhronizacije.

E sad da mi je znati da li jos neko ima takav problem. Drajveri su full (akceleracija itd), menjao sam sve zivo i kextove, efistringove, a trenutno drzim na sredjenom dsdt.aml dakle bez drajvera i zasad to najbolje radi.

Zbog ovog bih rado menjao i grafiku.

Nemam takvih problema, niti sam ih imao na 10.6.0/1/2/3, čak ni na 10.5.8 (Retail). Sve što se tiče grafike radi savršeno i animacije idu glatko.

GraphicEnabler = Yes i to je sve!

Radilo mi je super i sa Asus nVidia 6600, ali je znao nekada da secne kada imam više (čitaj mnogo) otvorenih programa/prozora i kada pritisnem F9 da mi pokaže sve prozore.

Paa ne znam meni je npr Palit 8800GT bio problematican dok 8800GTS 320 i 640 rade rock solid stim sto mi npr jedino ne radi MonitorCalibrator... dok GT220 je bio problematican na 10.6->10.6.2 dok nije izasho 10.6.3 koji je specificno radjen da sredi graficke/openGL probleme etc...

Paa ne znam meni je npr Palit 8800GT bio problematican dok 8800GTS 320 i 640 rade rock solid stim sto mi npr jedino ne radi MonitorCalibrator... dok GT220 je bio problematican na 10.6->10.6.2 dok nije izasho 10.6.3 koji je specificno radjen da sredi graficke/openGL probleme etc...

Calibrator je kod mene radio i na 6600.

Ne znam da li sam pisao u ovoj temi...

MSI 7600GT Silent 256Mb GDDR3 nikako nisam uspeo da nateram
Gainward 8600GT Golden Sample 256MB GDDR3 out of the box
Gigabyte 8600GTS Silent 256MB GDDR3 out of the box (kad je gainward crkla, ovu sam bocnuo i OS X se nije bunio)
Gainward GTS250 512MB GDDR3 out of the box

uskoro ću moći da vam kažem da li može FX 5900XT (čim dobijem instalaciju)

sve probano sa iAtkos v7

EDIT: sad videh da jesam x)

Poslednja izmena:
Kada kazes out of the box mislis no efi string, no dsdt gfx patch, no graphicEnabler and no 3rd party kexts? :)

Poslednja izmena:
Kada kazes out of the box mislis no efi string, no dsdt gfx patch, no graphicEnabler and no 3rd party kexts? :)

Ma da to nikako nije OutOfTheBox!

Nijedna grafička neće raditi OutOfTheBox, osim neke Mac verzije, minimum je GraphicEnabler!

Ipak je tu distribucija u pitanju... iAtkos...

7300, par 8800GT i 9800GT rade OOTB na Hackitntoshu :)

Bez ovoga?

Screen%20shot%202010-07-15%20at%2021.46.18.png

e i ja tebi isto :d

ne znam, radio je 1080p playback, radile su igre normalno, efekti nisu seckali...

Vrh Dno