Šta je novo?

H 200 V.S. MX 5021

Ljanmi

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2006
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 7600
Matična ploča
Asus TUF B650M
RAM
2x16 EXPO
GPU
Phoenix RTX 3080
Storage
2 TB Samsung 990 PRO Heatsink
Zvuk
Solo 6C
PSU
EVGA G3 1000W
Kućište
Lian Li Dan 3 Snow White
Monitor
LG 42LA660S-ZA 2014 / LG 82UP80003LA 2021
Miš & tastatura
DeathAdder V3 Pro Snow White
Pristup internetu
  1. Optički internet
Posto sam imao do skoro MX 5021 i bio prilicno impresioniran visokim prstecim tonovima i celokupnom zvucnom slikom kako u filmovima i igrama tako i u muzici razmisljam o kupovini drugog sistema koji bi nadmasio MX 5021. Nisam bio potpuno zadovoljan nizim opsegom, smetao mi je malo mutan, neprecizan zvuk koji je dolazio iz woofera. Ima li ko kakva iskustva i kakvi su generalno stavovi kada se porede ova 2 sistema?

Ako nisi bio zadovoljan sa MX5021 po pitanju zvuka, neces ni sa jednim 2,1 kompjuterskim sistemom... ne znak kako zvuci h200, znam kako zvuci H300. Ima malo prijatnije srednje/visoke tonove od MX5021, ali zato ima malo mutan i plitak bass. Ko je slusao H300, zna o cemu govorim. Predlazem ti da polagano predjes na HiFi, ukoliko trazis bolji zvuk. pozz.

Ma kakav Hi-Fi, naslusao sam se Hi-Fi sistema i bolje je zvucao MX 5021(uporedjivao sam jedne pored drugih), da ne duzim - preskacemo svaku ideju o HiiFi sistemima u ovoj temi.

Auuu sta procitah :D ja sam se naslusao svih mogucih 2.0 i 2.1 kompjuterskih sistema, mogu da kazem samo suprotno! Posedovao sam skoro sve bolje 2.1 kompjuterske sisteme (H300, MX5021, PT6021, ATP3, Altec 4100, Logitech Z2300). Izuzimam PT6021, o tome sam pisao vise puta na ovom forumu. Ja sam ti dao najbolji moguci savet. Ako ti MX5021 ne zavrsava posao, ti moras da pljunes ~100e min za polovno dobro pojacalo i ~150e za solidan par zvucnika + solidna zvucna. Ako mislis da je to bacanje para, uzivaj u carima PC 2.1 sistema.

:zgran: :trust: :sceptic:

bez komentara

E honda necu da komentarisem tvoja ubedjenja i iskreno ne interesuju me, idi na hi-files i diskutuj o tvom Hi-Fi-u. Lepo sam rekao da preskocimo bilo kakvo pominjanje Hi-Fi-a u ovoj temi i diskutujemo o ovim 2.1 sistemima sto je i tema ovde.

Poslednja izmena:
gde si nasao H-200?

pa ako nema na stanju kako mislis da ih kupis?

Druze da se razumemo... ja sam pokusao da ti ukazem na sledece;
Altec MX5021 su jedni od boljih 2.1 PC sistema. Ti sa njima nisi zadovoljan, mislis da ce te zadovoljiti H200? Zalis se da ti MX5021 imalo malo neprecizan u muljav BASS, i da visoki prste? ja sam ti odgovorio da sam imao Microlab H300, posle njega sam uzeo MX5021. MX5021 je bolja kupovina, potpisujem! Slazem se da H300 ima za nijansicu pitomiji visoki/srednji spektar (nista specijalno), ali zato ima za citavu klasu slabiji i neprecizniji bass!! Bass je plitak, gubi se u prostoru i vec na 50% volumena kao da gubi dah, sto je po meni veliki minus za 8" driver!! Generalni zakljucak je da ako nisi bio zadovoljan sa MX5021 sistemom, neces ni sa H200/H300, uostalom shvatices to, ako nadjes doticni sistem i pazaris. Kao 2.1 sistem mogu da ti preporucim Altec PT6021, ako ih negdje nadjes u prodaju..

Poslednja izmena:
A sta si na kraju uradio sa onim RX2? Koje pojacalo si na kraju uzeo ili probao? Ti zvucnici nemaju predubok, masniji, tezi bass kakav si ti verovatno ocekivao i trazio od takve kutije na osnovu nekog verovatno woofer sistema, ali one su zapravo u svemu zvucno bolje od ovoga sto pominjes ovde, pa i u definiciji tog bass-a sa kojim si rekao da nisi zadovoljan. Svaki 2.1 sistemcic od ovih ce ti posle njih samo farbati sve, a najvise bass.

Mozda je nesto ovako mnogo bolje. :)

Ja ne bih menjao MX5021 za H200.

Honda ja nisam rekao da mi se ne svidja sto visoki prste, bash naprotiv ;) , a Chinaski ako bih utvrdio da je H 200 superiorniji sistem onda bih cekao, jurio, sta znam... nikk18adsl - RX2 sam prodao za 400e, nije to radilo kod mene u sobi cak stavise MX 5021 je zvucao u svemu bolje i to je otislo. Radilo je na NAD-u C355 BEE i to je otislo za 300e. Nije mi zao sto sam pravio izlet u Hi-Fi koliko mi je zao MX 5021 sistema koji sam prodao nadajuci se da je ovo daleko bolje. Eh da sam samo znao da ne slusam gluposti o Hi-Fi-u... :(

sta da se radi... ti pazari H200 kad bude bio dostupan na nasem trzistu... ko zna, mozda ti i odgovara. Kad si vec promenio HiFi, MX5021..probaj jos i ovo. H200 ces uvek moci da prodas ukoliko ti se ne svidi, jer je redak na nasem trzistu ;)

Znaci MX 5021 ostaje suvereni vladar u 2.1 PC sistemima?

Samo jedan je po meni bolji od MX5021, a to je PT6021. Ako ga nadjes negde polovnog, novog, to ti je moja preporuka... Nemoj pogresno da shvatis moje tumacenje za H200-H300 sistem. Daleko od toga da su losi, cak sta vise vrlo dobri, kvalitetno uradjeni, ali po meni MX5021 daje puniji i detaljniji zvuk. Zbog toga ti i govorim da te H200 nece oduseviti, jer si imao MX5021. Ti svakako poslusaj H200 kada stigne (mada je relativno tesko oceniti kvalitet zvuka kada slusas u nekom haustoru i na budjavom izvoru zvuka).

Ma da, iskren da budem to sam i pretpostavljao :( Altec je prestao sa proizvodnjom PC zvucnika koliko sam informisan, a sta kazes za MX 6021 to im je poslednji model i trebalo je da ispravi sve nedostatke MX 5021 koliko se pricalo o tome?

Za MX6021 ne bih znao, nisam ih slusao. Citajuci komentare za MX6021, rekao bih da se losije pokazao. Mislim da im je los potez sto su prestali sa proizvodjom MX5021 i PT6021 modela, jer nemaju dostojnu zamenu. Nijedan novi Altec 2.1 sistem mi ne uliva poverenje po pitanju zvuka kao prethodni modeli. Sta se sa njima desilo, nemam pojma :D Ja nesto ovih dana merkam onaj Microlab PRO1. Cini mi se da bi mi oni legli za sobu samo tako :D

Pojeo sam se ziv sto sam prodao MX 5021 :(

H200 :)

Danas sam uzeo Microlab SOLO6C, posto sam svasta probao - da probam i nadaleko hvaljene zvucnike. Visoki prste(bas kako volim - mislim mogu josh vise da prste ali je i ovo OK), srednji spektar je fenomenalan i zvuk je neverovatno prijatan za usi pogotovu u Mafia 2 video igri koju tenutno igram. Muzika lepo zvuci, vrlo prijatno i filmovi takodje. Jasno je da ovde za mene nedostaje woofer i to je ok ali sada cisto slusam Microlab i njegovu "boju" zvuka. Jako sam zadovoljan, naravno josh uvek je rano da iznosim bilo kakve komentare vezano za ovaj sys ali eto nisam mogao a da ne iznesem utiske ovako na prvu loptu sto se kaze. Za neki dan idu na uporedni test protiv MX 5021 muzika, filmovi, gaming pa cu tada da imam jasniju sliku kada slusam jedan sys pored drugog(naravno necu da uzimam u obzir woofer od MX 5021 jer nije posteno posto ovi to nemaju vec samo sredni i visoki spektar). Za sada vrlo, vrlo zadovoljan... ;) Da napomenem samo da su na uporednom testu kod mene :) MX 5021 totalno oduvali Z 2300 koje ljudi toiliko hvale :D

Cestitam na kupovini! potpuno se slazem da je Z2300 bulja po pitanju satelita naspram MX5021, ali zato ga u bassu tuce :p

Eee a i bas mu je sr**e samo sto razbija kako je jak ali kvalitet ne, bolji je Altec u svakom slucaju. Drugacije rade, Altec je mekan a Logy tvrd. Ovi Microlab su mi uleteli sasvim slucajno i neplanirano...

Ja cu najverovatnije sl nedelje uzeti onaj PRO1. Planiram i neki fini upgrade pojacala u nekom periodu, mislim da bi mi taj sistem skroz odgovarao. Kutija je postavio neki kratak review (kratko i jasno sto bi rekli), nikk18adsl je postavio neke zanimljive linkove, tako da je to otprilike sto sam i ocekivao. Nego na cemu slusas Solo6, integrale ili si uzeo nesto?

hehehehe :D Snimio si ga :p nisam ga slusao, ali sam cuo sve najbolje o tom sistemu!

Ma samo predlog, meni ne treba. :)

Al za ove pare kome treba, valja poslusati. :)

Nazad
Vrh Dno