Pojasnjenje za Nex999
Posle tvojih postova u ovoj temi, koji su isli od:
Citiram korisnika: gliga79
Konacno dobih normalnu kartu i za sad sam zadovoljan. Dosta je stabilniji rad i postojaniji Fps, nego kod 6850, mada je pitanje koliko je to merodavno s obzirom da je ova 6850 bila defektna !!!
Tacno je da je naizgled posle par odigranih igara fps bio veci, ali to je zato sto je kartica fabricki OC, samim tim je i jaca.
6850 je bila defektna i forumasi koji su posecivali temu o tome dobro znaju kroz sta smo prosli, dok nismo dobili ove GTX460.
6850 je radila savrseno i ako sa manjim brojem fps-a od 460 OC, ali je pucala u igrama , tj monitor se ugasi u sred igre, i samo restart pomaze.
Kod gtx 460 nabrojao sam igre koje su radile odlicno, ali to je bio slucaj sa tadasnjim drajverima(igra slucaja da se tako namestilo) !!!
Nazalost kod drugih igara se javljao problem, i isao sam na nove drajvere kako bi resio problem.
Samim prebacivanjem na novije drajvere Mafija II nije mogla da se igra (koja sa starijim drajverima radi )!!!
FPS pokazuje 40-60 fps, a osecaj je kao da se igra na 20fps-a, takodje je problem bio sa MOH !!!
Sustina je da kad god se promene drajveri neke igre rade , dok druge koje su radile na tim drajverima odlicno, ne rade. Ali to nisam saznao odmah u pocetku, zbog toga kad se uzmu u obzir starije konstatacije dolazi do konfuzije (tipa tvoj citat).
Sledece zapazanje koje nisam samo ja zapazio(pominjao je vec neko ovde)
Gpu nije u vek isto opterecen u istoj igri!!!
Desavalo mi se da je nekad u 99%, sledeci put je u istoj igri 70%?
Problem je mnogo slozeniji nego sto izgleda, bas iz tog razloga niko i nema pravo resenje. Zale se 90% ljudi ovde sa raznim konfiguracijama.
Evo Villy da man je postavio starije drajvere sa kojima pojedine igre rade dosta bolje nego sa zadnjim.
I kod njega se javljao problem u pojedinim igrama na X6???
Na zalost kartu sam prodao i nemam dokaze, inace bih se sad iscimao da pokazem.
Druga stvar je sto svugde ne moze ni da se prikaze. FPS je na 60 fps, a igra radi kao na 25fps-a, jedino klip da se snimi pa da se prikaze, ali neko je to vec uradio(u Star Craft-u 2 i jos neka igra).
Ako nisam u pravu evo neka se jave ljudi sa problemom i neka kazu da li je ovo tacno ili nije.
Ponavljam ovo sto si izvukao na pocetku(moj prvi utisak), kada je igrom slucaja karta radila kako treba ne znaci nista iz razloga jer su se problemi javljali tek kasnije u mom slucaju.
Dalje- da se jednom razgranici sledece
Igre mi rade LOSIJE sa GTX460 u odnosu na stariju kartu
Igre mi rade BOLJE sa GTX460 u odnosu na stariju kartu, ali slabiji GPU usage
Igre mi rade odlicno, ali GPU usage nije 90+ %
Igre mi rade odlicno, GPU usage uvek sa 90+%
Iz ovog gore navedenog , ne moze da se razgranici.
Jedino je jasno da 6850 bolje radi(u globalu) od gtx 460, dok je kod gtx 460 u zavisnosti od drajvera. Par igara radi dobro dok par drugih igara lose.
Gde obe karte rade normalno moze se reci da je 460 bila malo stabilnija sto se tice fps-a, iz razloga koji sam pomenuo
@Nex999
Mislim da sam bio jasan, ako nesto nije opet jasno spreman sam da pojasnim