Šta je novo?

gtx 780 sli frame drops

Milanche21

Cenjen
Učlanjen(a)
06.08.2013
Poena
159
Ovako imam povremene frame dropove u igrama na primer sa 120 na 115 sto se manifestuje malim lagom na trenutak to mi se desava samo kada je sli ukljucen a kada koristim jednu grafiku nemam tih problema . Zamenio sam grafike tj. pcie slotove prvu stavio na mesto druge a drugu na mesto prve i opet imam isti problem . Pomislio sam da nije mozda napajanje slabo ili da nije nesto do maticne .

Iskljuci Vsync i pokusaj ponovo. Druga opcija je da za tvoj monitor dokupis G-Sync modul.

Poslednja izmena:
Da ti se jedna od karti ne greje previse?

Ja nemam tih problema ni najmanje... Klok je stabilan na 1202mhz, uz adekvatan bios, temperatura ne prelazi 75c, sve radi perfektno...

@ Milanche21
U kojim igram primecujes microstuttering ?

Kada je vsync ugasen cesce mi se to desava dok je upaljen manje . Microstuttering imam u call of duty ghosts , metro last light, need for speed rivals ... A u na primer battlefield 3 nemam ni jedan jedini microstuttering isto tako i u assasins creed 4 bf nemam ni jedan sve dok neupalim PhysX. I kako da nabavim G-Synk kit

^
Registruj se na ovaj forum da bi mogao da skines verziju biosa za tvoju kartu

http://www.overclock.net/t/1393791/official-nvidia-gtx-780-owners-club/0_30

Sve sto trebas da znas vezano za flesovanje biosa mozes da nadjes u toj temi. Koristi zadnje beta drajvere i obavezno vsync na ON u drajverima, a u igrama iskljuci ovu opciju posto se cesto desava da fps ne ide preko 60 ako je vsync uljucen u igri. Ovi modifikovani biosi dobri su zato sto predefinisani klok i vrenost napona ne osciliraju, a da dve karte u sli bolje rade ako je klok i napon u svakom trenutku isti.

Pogledaj temu koju sam postavio vezano za 780sli mozda nadjes neku korisnu informaciju ;)

http://forum.benchmark.rs/showthrea...70-Lightning&p=3556255&viewfull=1#post3556255

Kada je vsync ugasen cesce mi se to desava dok je upaljen manje . Microstuttering imam u call of duty ghosts , metro last light, need for speed rivals ... A u na primer battlefield 3 nemam ni jedan jedini microstuttering isto tako i u assasins creed 4 bf nemam ni jedan sve dok neupalim PhysX. I kako da nabavim G-Synk kit

Normalna stvar kad je sli u pitanju. Mislim da ne treba da brines da li su karte ok. Moje iskustvo kao i vecine npr. kod AC4 je da fizika na high ubija performanse i nemoj da te cudi seckanje, meni ide fps sa 60 na 50 kad je dim zastupljen na ekranu, za nfs isto ( igra je katatastrofa optimizovana ), Metro LL isto ne moze da radi fluidno jer ne mozes da imas 120fps konstantno. Naveo si sve igre koje kod svih konfiguracija prave probleme ***. :)

Ako mislis drugacije, probaj da oc procesor posto na def. nisam siguran da moze da isprati dve 780-ice. Probaj igru koja radi na 120 fps konstantno pa vidi da li imas lag ( mada ti b3 radi lepo kao sto kazes tako da sve zavisi do igre).

Ako i dalje imas problem sa igrama koje treba da rade na 120fps konst. onda flesuj bios ( u najgorem slucaju da karta nije stablna ) kao sto kaze zema ali mislim da nije do toga...

edit: Stavi max performance u drajverima ili zameni sli bridge, probaj nesto ( ovo u drajverima na max performance stavi u svakom slucaju ).

Poslednja izmena:
Upalio sam oc genie i over stavio sam na drugi profil i overklokovao mi je procesor na 4.2 ghz i sad sve radi super nego jedino temperatura 75 stepeni mi se nesvidja mada sve zavisi od igre koju igram u nekim mi cak bude i 65 . Razmisljo sam da predjem na vodeno hladjenje .Dali bi vanjalo dodatno opterecivati ovo moje napajanje i kolko trosi pumpa za cirkulaciju ? Ako moze naka preporuka u private message oko hladjenja.

Upalio sam oc genie i over stavio sam na drugi profil i overklokovao mi je procesor na 4.2 ghz i sad sve radi super nego jedino temperatura 75 stepeni mi se nesvidja mada sve zavisi od igre koju igram u nekim mi cak bude i 65 . Razmisljo sam da predjem na vodeno hladjenje .Dali bi vanjalo dodatno opterecivati ovo moje napajanje i kolko trosi pumpa za cirkulaciju ? Ako moze naka preporuka u private message oko hladjenja?

@Milanche21

Dobro je to napajanje, uzmi Cooler Master Eisberg Prestige 240L, mozes da ga podesis da radi u silent modu preko fan kontolera na ploci, tada je necujno. Mada taj cpu nije bas dobar za klokovanje, barem po iskustvu drugih, kada se malo klokne ide u testovima stabilnosti i do 100c, sto nikako nije dobro...

Ne znam koje grafike imas, referentne ili nesto tipa ASUS DC2 ili MSI lightning, ako su referntne onda mi je jasno zasto imas problem sa stabilnim fps-om, pregrevaju se i tada dolazi do spustanja napona i kloka do nekih vrednosti na kojima su temperature normalne, ako nista nisi dirao onda je to do 79c, sto u SLI nema sanse da se izvede bez obaranja klokova i spustanja napona...

Kuciste mora da ti bude otvoreno kada su karte u sli, i mora da postoji razmak od makar jednog slota izmedju karti da bi to koliko toliko radilo normalno. Defaultni napon kod 780 je 1.150v sto je za ovu kartu previse u sli. Ja sam podesio kod mene da rade na 1202mhz sa 1.125v, ali moras prvo da flesnes bios sa overclock.net pa onda podesi stabilne klokove ;)

Nisu referentne. MSI gaming TF 4 oc , temperatura grafika je ok gornja ke toplija za 6-7 stepena, bez razmaka slotova zato sto mi je most prekratak neznam gde mogu da nabavim veci most.

Dali li ce klok od 4.2 GHz biti uredu sa tim hladjenjem (Eisberg Prestige 240L)?

^
Taj procesor koji imas je bezveze za overklok tako da ne mogu da ti kazem pouzdano, kod mene radi na 4.7ghz sa tim hladjenjem, imas sve o tome u ove dve teme...

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?319106-Ivy-Bridge-E-4960x-nova-igracka-)

http://forum.benchmark.rs/showthrea...-amp-ASUS-X79-Deluxe-Malo-sam-se-ponovio-hehe

Neces dobiti nista spektakularno overklokom procesoira, u vecini igra neces nista dobiti. O to me gde procesor moze najvise da pomogne mozes procitati u ovoj temi, ali to ne vazi za svaku igru i najizrazenije je upravo u crysisu 3...

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?319295-Uticaj-kloka-CPU-a-na-gaming-)

Nisu referentne. MSI gaming TF 4 oc , temperatura grafika je ok gornja ke toplija za 6-7 stepena, bez razmaka slotova zato sto mi je most prekratak neznam gde mogu da nabavim veci most.

Naravno da je ok kada je u biosu karte predefinisano da ne prelazi 79c, a to znaci da kada dodje do te temperature polako obara klokove i napon da bi se odrzalo 79c sto automatski znaci pad fps-a. Taj monitor koji imas trazi 100-144fps konstantno da bi sve bilo glatko, imam isti samo 27' tako da znam sta ti govorim. Precesljaj malo linkover koje sam ti ostavi u ovoj temi i vec ces se sam snaci ;)

Bice dovoljno da razmeknes karte kako bi bilo bolje hladjenje i otvoris stranicu kucista, ako ne zelis da klokujes karte to je sasvim dovoljno, ako hoces da izvuces maksimum iz sli setupa onda ces morati malo da se iscimas :p

Kolika je temperatura u stepenima? Da li ti je kuciste zatvoreno?

Vrh Dno