Sarmica
Slavan
- Učlanjen(a)
- 05.12.2006
- Poena
- 320
Slika se odjednom zamrzla, nakon restarta win10pro pokrece sam neke troubleshootove, nesto kao analizira i kaze da ne moze normalno da butuje os.Nakon toga ulazi u safe mode, i nakon sledeceg restarta se normalno butuje, ali u smanjenoj rezoluciji.
U device manageru prepoznaje graficku, ali kaze sledece: Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43).
Drajveri instalirani, pokusao starije verzije, novije verzije, uvek se instaliraju normalno i nakon restarta ostaje isti problem u device manager-u.
Nije mi jasno kako uopste imam sliku na ekranu, kad je hdmi u kartici, maticna nema integrusu.
Ali slika je 1024x768 na 64hz, a trebalo bi 1366x768 na 60hz.
Kompjuter je Dell xps 8300 (valjda), i ima neku dijagnostiku pre boot-a. koja kaze za video card da je u redu.
Da li je ovo hardverski ili softverski problem?
U device manageru prepoznaje graficku, ali kaze sledece: Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43).
Drajveri instalirani, pokusao starije verzije, novije verzije, uvek se instaliraju normalno i nakon restarta ostaje isti problem u device manager-u.
Nije mi jasno kako uopste imam sliku na ekranu, kad je hdmi u kartici, maticna nema integrusu.
Ali slika je 1024x768 na 64hz, a trebalo bi 1366x768 na 60hz.
Kompjuter je Dell xps 8300 (valjda), i ima neku dijagnostiku pre boot-a. koja kaze za video card da je u redu.
Da li je ovo hardverski ili softverski problem?