Šta je novo?

GTX 560 Ti problem

Sarmica

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2006
Poena
320
Slika se odjednom zamrzla, nakon restarta win10pro pokrece sam neke troubleshootove, nesto kao analizira i kaze da ne moze normalno da butuje os.Nakon toga ulazi u safe mode, i nakon sledeceg restarta se normalno butuje, ali u smanjenoj rezoluciji.
U device manageru prepoznaje graficku, ali kaze sledece: Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43).
Drajveri instalirani, pokusao starije verzije, novije verzije, uvek se instaliraju normalno i nakon restarta ostaje isti problem u device manager-u.
Nije mi jasno kako uopste imam sliku na ekranu, kad je hdmi u kartici, maticna nema integrusu.
Ali slika je 1024x768 na 64hz, a trebalo bi 1366x768 na 60hz.
Kompjuter je Dell xps 8300 (valjda), i ima neku dijagnostiku pre boot-a. koja kaze za video card da je u redu.
Da li je ovo hardverski ili softverski problem?

U speedfan-u sam imao ocitavanje za gpu, sad vise ne.
Da li da probam da resim ovo kupovinom nove graficke?
Da li moze da bude do maticne ploce?

Kuciste izgleda tako, procesor jeste i7, nisam se setio da instaliram ono cudo sto izlista komponente.
Ne znam koja je maticna, ali nema nikakav video izlaz, u biosu se ne pominje integrated graphics.
Setih se, iz biosa se vidi naziv maticne?

Obrisi te drivere i stavi starije neke na kojima je radila graficka.
Ako i tada ne radi, pocinje da ide u vecna lovista ipak je to stara karta.

Mozda ti je Win prs'o. Prvo eliminisi softver, npr. pokusaj da vratis restore point. Ako ti i dalje pravi problem, odradi nov Win. E, ako tada ne radi, onda je vrisnula karta.

Nemam restore point, niti mislim da je do windowsa.
Probacu sa novom kartom.

Moze da se desi da radi sa novom kartom, a da nije do stare.
Lakse da ti objasnim na jednom primeru.
Nesto mi se Win utripovao oko USB porta. U smislu da sam prikljucio dongle za tastaturu/mis i izbacio je problem vezan za struju (zaboravih koji je oravi naziv). Izvadim, ubacim, opet isto, a radio je na tom USBu da pre minut. Probam drugi port, sve OK, prebacim u uvaj nazad i neki error. Izdrndao sam se dok sam osposobio, jer se Win nesto utripovao oko drajvera (generickih) za taj port i za taj uredjaj. Jedno cuku vremena sam potrosio dok sam sve to sredio.
Tako da moze biti i do Windowsa.

Znam.
Ovo mi dodje kao izgovor da kupim novu.

Stavljena nova kartica, ali je ipak bilo do windowsa.
Za novu karticu(Asus geforce gt 1030 oc) mi gpu-z pokazuje da radi na pci-e 4x @1.1, a trebala bi [email protected].
Flesovao sam bios, instalirao poslednju verziju biosa, kartica je normalno montirana...
Mozda je ipak nesto riknulo na maticnoj?
Maticna ipak ima integrisanu, izlaz je bio pokriven poklopcem, pa nisam registrovao.

Poslednja izmena:
Poslednjih 10 god. samo neki problemi..

Klikini ovde na znak pitanja. Mnoge grafičke obaraju kad nisu opterećene.

Nazad
Vrh Dno