Šta je novo?

GTX 1660 ili Napajanje mi je ubilo 3 maticne ploce.

Učlanjen(a)
26.11.2019
Poena
155
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Xeon E3 1241 V3 4C/8T 3.50GHz-3.90GHz & LC CC 120
Matična ploča
MSI H81M E33
RAM
GeIL EVO CORSA Series 16GB (2 x 8GB) DDR3 1333
GPU
NVIDIA GeForce GIGABYTE GTX 970 G1 Gaming 4GB
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 500GB & Western Digital 320GB - WD3200AAJS & SSD Patriot BURST 120GB
Zvuk
Genius 5.1, 7.1 CH HD Audio (Realtek ALC1220/ALC1200 Audio Codec)
PSU
Chieftec polaris 1050W Gold
Kućište
Cooler Master NR600
Monitor
BENQ GC2870 60Hz
Miš & tastatura
ASUS ROG Strix Impact III + Limeide ARGB
Ostale periferije
Windows 11 Home N
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S23 Ultra/OneUi 8.0 Android 16
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. ADSL
  3. Mobilni internet
  4. Wireless provajder
Pozdrav... Znaci sam naslov kaze.
Sve je pocelo od kako sam ubacio GTX 1660 MSI Gaming X... Prvo je poceli to kad restartujem racunar iz windowsa, nestane slika, i tek dobije sliku kad bude na windows welcome screenu, restart na dugme na kuciste radilo normalno, gasenje paljenje racunara radilo normalno, da sutra dan kad sam ustao i upalio PC nije hteo da udje u windows nego zamrzne, kada sam izvadio kabli iz napajanja i vratio onda je usao u windows, i posle je uvece izgubio sliku pc kada sam instalirao MSI center, i vise nikako je nisam dobio. to je pricamo za Asus plocu iz potpisa, da ib ta ploca kod drugara proradila na integirsanoj grafici, a PCIE slot ne radi, a kod mene nije htela ni na integrisanoj... onda sam uzeo drugu plocu, ubacio, sve spojio ubacio GTX 1660, upalio racunar, dao je sliku, i dosao je do dela gde na monitoru pisalo da je nesto hteo da mapira kao ali nije uspeo i tu je zamrzo, i posle i na toj ploci vise ne dobijam sliku, niti joj svetli mrezna , niti mis, niti tastatura. onda sam probak 1155 plocu p67a ud3 b3, onda se samo restartuje ni da mrdne i blinkaju joj sve indikatorske lampice... dok sam imao GTX 660 sve je radilo na Asus ploci... e sada da li je ovde problem napajanje ili gtx 1660 pa je jedno od ta dva ubilo maticne ploce, ne znam. Zbunjen sam. Da na ovom napajanju iz potpisa je bila Vega 64 bez problema..prosle godine. graficka gtx 1660 je full testirana i kod kupca i kod mene igrao igre taj, sta se desil sutra dan pojma nemam.

Na toj ploči sa "golim" VRM-om dobro da je radilo i ovako dugo sa 8core procesorom. Sada kada si ubacio jaču grafiku, povuklo još swih 75W sa PCIe x16 i poooof ode VRM. Meni su 2 jače ploče izgorele sa Fx 8350 i malim OC. Tek je GA-990XA-UD3 (rev. 1.1) radio jako dobro i gurao na 4.9-5GHz. mada se i to grejalo pasam stavio mali ventilator na VRMkuler.Taj PC još uvek radi kod drugarevih klinaca ali spušten na 4.2GHz, Znači ja bih se kladio na matičnu, Tj. VRM. Nije to za više od 4 jezgra.

Al gtx 660 vise trosi od gtx 1660.

Nije važno koliko troši ukupno, to je do napajanja, nego iz PCIe gde je do VRMa. Pošto je ploča ionako bila na ivici upotrebljivost, samo nekoliko wati više može da napravi razliku. Te drugu ploču si verovatno kupio podobro polovnu, ko zna u kakvom je bila stvaro stanju.

Mislis da je napajanje ubilo ploce? A da li je naojanje ostetiko msi gaming x gtx 1660

Al kako 3 da riknu.

Nisu ova ausus , fm2 i 1155. Asus radi sa integrisanom.

Sve maticne rade osim 2 u kojima je bodena gtx 1660, a graficka je u kratkom spoju.

Pa onda su i različiti procesori, ne može Fx 8350 na njih sve.

Nazad
Vrh Dno