Šta je novo?

Gtr 2

demios

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2003
Poena
770
Jel probao neko? Ako jeste, kakvi su utisci?

Poslednja izmena od urednika:
Igram ga vec 3 dana, ne mogu da se odvojim. Igra je ono shto je trebao GTR da bude, sve je ispeglano, fizika promenjena i realnija, novi automobili, zvukovi josh bolji, a i zahtevnije je manje nego prvi deo, brze se sve i uchitava. Driving school je odlichan, fora kao licence u gran turismu, odlichno za pochetnike, a i za naprednije vozache. Ko je igrao demo, zna da je i Force feedbak nevidjeno poboljshan, sada se oseca i rep automobila, i nije teshko ispraviti greshku shto je u prvom delu bilo nemoguce aka nerealno. I napokon auto za mene - Nissan 350Z :)
Ubedljivo najbolja "betonska" simulacija do sada.

Poslednja izmena:
Moze li da se vozi na tastaturi bez problema?

civil nije to need for speed. Mislim moze da se vozi ali problema naravno da ima!!! Ovde mora i kocnica i sve ostalo da se koristi za razliku od nekih "voznji".

Ok, nisam neki ljubitelj voznji na kompjuteru (iako sam obozavatelj voznje u prirodi) ali ovo bih zeleo da igram ali ne bih da kupujem volan. Znaci, ovde ne moze da se namesti automatic menjac itd? Kocnica ima i u need for speed. :)

Ma moze da se namesti druze, ali veruj mi da ukoliko nemas konjske zivce tesko da ces igre tipa gtr2, rbr i sli igrati duze od dan eventualno dva!!!

Cisto da ti kazem da kada sam posle 2 nedelje konstantnog igranja rbr-a na tastaturi uzeo da igram colin mcaree plako sam od smeha kada sam skontao da sada neke table mogu da odvozam 100% bez kocnice ;)

slazem se sa tim...mislim ako se moze izboriti sa RBR-om na tastaturi, valjda ni sa GTR nije problem...naravno uz malo muke, al moze?

Pa sve se moze kad se hoce i mora:).MOracu da probam...

Ma moze se igrati,naravno.Ali to nije to.Nikako_Ovo je predvidjeno kao nesto najpribliznije realnoj voznji.Ja sa mojim gamepadom muku mucim.

Moze GTR 2 da se vozi na tastaturi ako su sve pomoci ukljuchene, ali to vishe onda nije GTR2. Ovo je simulacija voznje, nije za nekoga ko hoce da vozi bilo shta i bilo kako, vec za hardcore vozache only, ima gomila arkada za one koji nisu hardcore.

Poslednja izmena:
Okej ne moras tako strog da budes....RBR sam presao (doduse na normal tezini) skroz preko tastature, a tamo nisam ukljucio nikakav help ili sta vec...(mislim da toga ni nema, koliko se secam)...samo treba proci Burnsovu skolu voznje...i kad se uvezba, onda OK.
Jedino ako je GTR teza simulacija od RBR-a, onda u redu...samo preko volana za pravi dozivljaj

Sve jedno. Tastatura nikako nije simulacija. Preko tastature možeš osetiti da li je igra realnija, ili ne, ali nećeš osetiti simulaciju bez volana.

Nije mi jasno kako neko vozi RBR na tastaturi. Treba ti left-foot brake shto je nemoguce uraditi, treba ti analogna kochnica i gas, ajde da kazemo da se nekako (pipkanjem ?!?!?) moze skretati precizno. Kako mislish da po betonu pri 250Kmh prodjesh laganu krivinu od kilometar gde se pravac jedva volanom odrzava a auto skache na sve strane i ti ne osecash nishta od toga ? Simulacije mnogo zavise od force feedbacka, i to je veliki razlog zashto je volan potreban, pored potrebe za analognim komandama svih radnji.

Probajte igru, niko vas ne drzi, ali u simulation modu necete moci jednu krivinu da sastavite.

Poslednja izmena:
Nije mi jasno kako neko vozi RBR na tastaturi. Treba ti left-foot brake shto je nemoguce uraditi, treba ti analogna kochnica i gas, ajde da kazemo da se nekako (pipkanjem ?!?!?) moze skretati precizno. Kako mislish da po betonu pri 250Kmh prodjesh laganu krivinu od kilometar gde se pravac jedva volanom odrzava a auto skache na sve strane i ti ne osecash nishta od toga ? Simulacije mnogo zavise od force feedbacka, i to je veliki razlog zashto je volan potreban, pored potrebe za analognim komandama svih radnji.

Probajte igru, niko vas ne drzi, ali u simulation modu necete moci jednu krivinu da sastavite.

100% kako covek kaze. Probajte recimo u rbr da na tastaturi napravite rekord u nekoj od tabli u Francuskoj. Ostale zamlje sam kako tako i postavio rekorde ali tek kada sam uzeo volan progledao sam i odma oborio france.

Inace i sa rumblepadom2 mi je donekle moguce igrati (posto je dual analog) ali i to je osecaj miljama daleko od igranja sa volanom. Kada sam jednom probao pravi volan u igricama video sam da je igranje na tastaturi samo skrnavljenje iste!!!

Upravo tako...RBR sam presao na tastaturi- pipkanjem po komandama.To je prva voznja zbog koje sam stvarno pozeleo volan, jer se bas iz toga videlo...ako se i malo zadrzi prst na gasu ili kocnici, race over.Ali ipak mi se ne daje lova za volan (kvalitetniji, naravno- krs ne treba uzimati u obzir) zbog DVE igre koje pruzaju pravi feeling...zato- stegnem zube i pipkam dugmice:D

@Proday:
ja sam rusio rekorde u Francuskoj na tastaturi. Francuska je najteza, ali uz malo truda i vezbe mogu se srusiti. naravno da je mnogo lakse sa volanom, ali moze i na tastautri da se igra.
@driver:
250km/h? ja u RBR nisam nigde isao preko 200, ako i toliko. nije to NFS.

@Proday:
@driver:
250km/h? ja u RBR nisam nigde isao preko 200, ako i toliko. nije to NFS.

Pa ovo nije rally, ovde automobili u GT klasi idu skoro 300Kmh. Rally je lakshe voziti na tastaturi jer ako se i zeznesh, auto nece otici metar levo desno jer je "mekana" podloga, ali ovde na betonu je nemoguce na tastaturi voziti. Izgleda da nikada nisi probao GTR, LFS, rFactor i slichnu simulaciju koja je samo na betonu i samo se voze automobili sa ogromnim gripom, jer shto je veci grip, vishe ti treba volan, a rally ga ima najmanje.

A shto se tiche obaranja rekorda u RBR na tastaturi, ti mora da imash previshe slobodnog vremena i strpljenja :)

I ja sam obarao rekorde na trastaturi, sa iskljuchenim svim pomocima i na manualu girboxu, ali posle 1h igranja ukoche mi se prsti. Ali da ne idemo u off topic, ovde se pricha o GTR 2.

^ Svi obarali rekorde u RBRu, ajde probajte GTR :)

Poslednja izmena:
@driver:
mislio sam da pricas o RBR-u.
RBR sam igrao kad sam imao vise vremena, ali kad jednom naucis brzo da vozis onda je O.K.
probao sam GTR na volanu, ali kako je to bio prvi put da vozim tako nesto izletao sam sa staze i pravio ocajna vremena, ali niko se naucen nije rodio. probao sam i LFS na tastaturi i na moje veliko iznenadjenje nije bilo tesko za voznju?!

Ma ne pokazujem nikakve mishice, nego mi je neverovatno da to neko igra na tastaturi i josh obara rekorde :) Ja te igre ne vozim da bi obarao rekorde, vecinu staza i ne znam napamet, niti ih igram kao manijak svaki dan, vozim da uzivam u realnosti.

Ako ima zainteresovanih za online voznju GTR2 evo linka gde se mozete vise informisati, pozeljna je bolja konekcija od dial-upa i naravno volan.

Moze li da se upravlja mishem kao u LFS-u? I ako moze da li je efikasno?

GTR2 je brutalan.

Poželeo sam veeeeeeliki monitor - sve ostalo imam. Radi više nego fenomenalno na sasvim prosečnoj konfi, grafika do koske, AA, beskonačno FPS. Divota!

Ako neko zna neka mi kaze kako da upotrebim ruchnu kochnicu (podesio sam u controls na space da bude ali ne reaguje)kao i kako da mi brisachi rade ?

A shta ce ti ruchna kochnica ? :)

Nesto mi bre zvuk debilan... :trust: Varijanta commodore...

Nazad
Vrh Dno