Ti radis za izdavace,odnosno ti si izdavac,pa ti to smeta?:dKo im je kriv,kad su slepci.
Pogrepno gledaš na stvari.
Da bi recimo dobio neki novi deo tebi omiljene igre, tvorci i izdavači, moraju da imaju zaradu na predhodom delu, da bi im se isplatio rizik ulaganja u razvoj nove. Razvijanje igara je veoma skupa i teška rabota. Stoga, kad se desi ovako razbijanje igre u 24h, oni gube veliki deo para, jer će većina linojom manjeg otpora da skine igru sa korneta, nego da je plati. A da je zaštita trajala mesec dva, onda bi oni napravili glavnu zaradu (isto važi i za filmove, najviše se gleda zarada prve nedleje otvaranja) jer, su potrošači ne sprpljivi i hoće sad hoće odma. Stoga je bitno da im preorder bonus bude jako primamljiv (što recimo nije bio slučaj kod GTA, dali su maglu, takodje i kod FM15), jer su im to čiste pare koje mogu čak da iskoriste za dalji razvoj igre ili marketing, ili neštro treće. Naravno da GTA niej najbolji primer, jer su oni razvalali sa prodajom, što na konzolama što i na PC-u, ali sve se stavlja na vagu.
Stoga kad vam se neka igra svidja, i stvarno ste uživali igrajući istu, i želite njen nastavak, uzmite original, pa makar i na rasprodaji.
Jedan od razloga je baš to što sam naveo, zašto ja ne igram pirate...
Objasnio sam zašto, mnogi ne kupe igreu, jer je razbijena odma, nema čekanja.
A što se tiče cene, mislim da grešiš, evo zašto (moje mišljenje)
Odredjivanje cene igre se mahom svodi u odnosu koliko je uloženo u istu, a u GTA je uloženo tona novca, plus ovo što su radili sa PC verzijom takodje košta.
MP igre, koje koriste "svoje" servere(da nisu p2p), to moraju i da naplate, jer to košta i to papreno.
Što se tiče igre, bitan je svukupni doživljaj, ako si zadovoljan, onda je proizvod uspešan i plaćaš njegovu cenu. Ako tako gledaš, 90% proizvoda što iz sveta igara tako i filmiva i serija bi trebalo da bude upola cena, jer je sve copy paste.
Remake rimejka pa opet platiš punu cenu karte.
Zato se to ne gleda tako.
Poslednja izmena: