Šta je novo?

GTA V

Ti radis za izdavace,odnosno ti si izdavac,pa ti to smeta?:dKo im je kriv,kad su slepci.

Pogrepno gledaš na stvari.
Da bi recimo dobio neki novi deo tebi omiljene igre, tvorci i izdavači, moraju da imaju zaradu na predhodom delu, da bi im se isplatio rizik ulaganja u razvoj nove. Razvijanje igara je veoma skupa i teška rabota. Stoga, kad se desi ovako razbijanje igre u 24h, oni gube veliki deo para, jer će većina linojom manjeg otpora da skine igru sa korneta, nego da je plati. A da je zaštita trajala mesec dva, onda bi oni napravili glavnu zaradu (isto važi i za filmove, najviše se gleda zarada prve nedleje otvaranja) jer, su potrošači ne sprpljivi i hoće sad hoće odma. Stoga je bitno da im preorder bonus bude jako primamljiv (što recimo nije bio slučaj kod GTA, dali su maglu, takodje i kod FM15), jer su im to čiste pare koje mogu čak da iskoriste za dalji razvoj igre ili marketing, ili neštro treće. Naravno da GTA niej najbolji primer, jer su oni razvalali sa prodajom, što na konzolama što i na PC-u, ali sve se stavlja na vagu.
Stoga kad vam se neka igra svidja, i stvarno ste uživali igrajući istu, i želite njen nastavak, uzmite original, pa makar i na rasprodaji.
Jedan od razloga je baš to što sam naveo, zašto ja ne igram pirate...

Objasnio sam zašto, mnogi ne kupe igreu, jer je razbijena odma, nema čekanja.

A što se tiče cene, mislim da grešiš, evo zašto (moje mišljenje)
Odredjivanje cene igre se mahom svodi u odnosu koliko je uloženo u istu, a u GTA je uloženo tona novca, plus ovo što su radili sa PC verzijom takodje košta.
MP igre, koje koriste "svoje" servere(da nisu p2p), to moraju i da naplate, jer to košta i to papreno.
Što se tiče igre, bitan je svukupni doživljaj, ako si zadovoljan, onda je proizvod uspešan i plaćaš njegovu cenu. Ako tako gledaš, 90% proizvoda što iz sveta igara tako i filmiva i serija bi trebalo da bude upola cena, jer je sve copy paste.
Remake rimejka pa opet platiš punu cenu karte.
Zato se to ne gleda tako.

Poslednja izmena:
Pogrepno gledaš na stvari.
Da bi recimo dobio neki novi deo tebi omiljene igre, tvorci i izdavači, moraju da imaju zaradu na predhodom delu, da bi im se isplatio rizik ulaganja u razvoj nove. Razvijanje igara je veoma skupa i teška rabota. Stoga, kad se desi ovako razbijanje igre u 24h, oni gube veliki deo para, jer će većina linojom manjeg otpora da skine igru sa korneta, nego da je plati. A da je zaštita trajala mesec dva, onda bi oni napravili glavnu zaradu (isto važi i za filmove, najviše se gleda zarada prve nedleje otvaranja) jer, su potrošači ne sprpljivi i hoće sad hoće odma. Stoga je bitno da im preorder bonus bude jako primamljiv (što recimo nije bio slučaj kod GTA, dali su maglu, takodje i kod FM15), jer su im to čiste pare koje mogu čak da iskoriste za dalji razvoj igre ili marketing, ili neštro treće. Naravno da GTA niej najbolji primer, jer su oni razvalali sa prodajom, što na konzolama što i na PC-u, ali sve se stavlja na vagu.
Stoga kad vam se neka igra svidja, i stvarno ste uživali igrajući istu, i želite njen nastavak, uzmite original, pa makar i na rasprodaji.
Jedan od razloga je baš to što sam naveo, zašto ja ne igram pirate...

To bi bilo tacno da pc verzija izlazi kad i sve druge. Obzirom da je RS povratio pare jos sa ps3 i 360 verzijom i da mu je extra profit napravljen sa ps4 i xbox verzijom, pc verzija mu dodje kao triple dip. I pored toga sto su za pc izbacili igru toliko kasnije prodaja im ide odlicno.

Ne moze nikad biti normalno i logicno igrati pirate, moze samo u nasoj i slicno finansijski raspalim zemljama. :)

Za lopovluk se uvek nađe izgovor, pogotovo u ovakvim moralno raspalim državama, bolje je kazati ;)

To bi bilo tacno da pc verzija izlazi kad i sve druge. Obzirom da je RS povratio pare jos sa ps3 i 360 verzijom i da mu je extra profit napravljen sa ps4 i xbox verzijom, pc verzija mu dodje kao triple dip. I pored toga sto su za pc izbacili igru toliko kasnije prodaja im ide odlicno.

Sto je posebno tragicno, zar ne?

Rekao sam da je GTA loš primer je su oni odvalili sa prodajom, ali su zato imali odličan marketing(istraživanje tržišta) tim, koji je postavio najbolju strategiju prodaje, tako da su jedni te isti kupovali igru više puta. ja za to dižem kapu.
Pod dva, to nije ista igra, mnogo truda je uloženo da to ne bi bio još jedan port, i da se PC bude to što jeste. Da li to opravdava dve godine "kašnjenja", verovatno da ne, ali možda su oni uzeli još koji dinar, za toliko veliku pauzu od Sony-a i MS-a.
PC je imao jedno vreme krizu, jer su ga izdavači izbegavali, sva sreća pa je dostupnost dobrih i jeftinih GameEngine-a i popravio taj problem i vratio PC scenu na mesto, ako pogledate razliku kad su Ps3 i Xbox360 izašli koliko su ekskluziva imali, a koliko danas imaju PS4 i XboxOne, tako da je bitno da svi imaju zaradu, da bi se to i dalje vrtelo, a ni njima nije baš lako, koliko se dobrih studia zatvorilo i raspalo, a šta mislite zašto...

koliko se dobrih studia zatvorilo i raspalo, a šta mislite zašto...
I previse ih se raspalo, ali ne zbog njihovog "neznanja" ili loseg rada (niti manjka ideja), ne ni zbog losih igara (nesadrzajnih, monotonih i dosadnih) niti zbog piraterije (uvek je bilo i bice piraterije), vec zbog alavosti izdavaca. Videli smo to 100x do sada.

Meni radi narodna verzija, ne znam ko je pitao. OS mi je Win 7 64 bit Ultimate. Imam 4 GB RAM pa sam morao da pravim kompromise sa igrom, ali zadovoljan sam kako radi i na ovim podešavanjima, igrivo je :)

Lako je pricati kad imas lovu. Kada nemas, ne mozes ni da das, a igra ti se...

E sad mogu da razumem ortake koji su uzeli komp na kredit, ili imaju neku masinu koja je ispod proseka, pa skinu pirata i igraju. Ali gledam ovde ljudi imaju grafike od 200 i kusur eura, celi kompovi vrede i po 1000e, a nece da kupe igru koja izadje jednom u 5 godina. Na to sve pljuju igru, a opet cekaju krek da je igraju...

Ovde je na snazi politika: "Igra uopste nije neka i ne vredi 60e, ali zato cu ja da je ukradem i onda ce mi biti dobra". Ne znam samo sta ti ljudi rade npr kad udju u radnju i vide patike od 15000din koje im se ne svijaju. Da li se vrate da ih ukradu, pa ih posle nose, samo zato sto toliko kostaju?

Poslednja izmena:
Ajde ne filozofirajte. R.staru bi pistala ja#a i da je igra procurela 7 dana ranije i razbijena za 2 sata. Oni su uzimali pare na konzolama 2 godine pri cemu su uporedo lozili masu kako nece biti pa ce biti pa nece pc verzije pa kad su izmuzli konzole, aj sad malo da pomuzemo pc igrace al' necemo odmah da pustimo i piratska za ove siromahe nego cemo ih pustiti dan, dva da kidaju zivce. Uzimaju milione godinama, nije gta juce izmisljen. Pa gruba racunica - pod predpostavkom da je tacna info za milion kopija u 24h i da uzmemo neku prosek cenu od 40 evra, to je 40 miliona za 24h. A gde su dani i meseci koji dolaze? A 2 godine unazad? Sprdaju se, moze im se, i ja bi se sprdao i lozio milione ljudi da sam u takvoj poziciji. lol

Dautovic Piratizujem igru da vidim da li mi se svidja, pa onda ako m ivalja, kupim ali piraterija nije kradja vec kopiranje.

Definicija krade je kada ono sto uzmes otudjis od osobe i ta osoba ostaje bez toga. Piraterija je umnozavanje. Ako mozes klonirati patike iz radnje i uzet ih sebi da ostavis original na polici, onda je to isti slucaj piraterije softvera.

Komentari tipa: ja cu da imk piratizujem kada su nesposobni.. su bijedni ali ne trebamo izmišljati toplu vodu. Vecinom koristimo piraterioju jer zivimo na šugavim prostorima gdje igre placamo jednako kao i zapadnjaci koji primaju po 5-6 plata sa ovih prostora.

Poslednja izmena:
I ne palamudite i ne moralisite vise idete u ot bez veze. Nek napise neko nesto gameplay-u, kakva je igra?

Poslednja izmena od urednika:
Ja o gameplayu, dva posta nisam procitao. Sve jedni te isti psotovi, je l ce meni da radi, na ovoj, sa ovim, i tako dalje...
Ajte malo i o gameplayu...

Prvo, igre nisu tako jednostavan proizvod poput patika, pa stoga takvo poredjenje nema smisla. Da li igra vrijedi toliko love se ne moze odmah znati, pogotovo igra poput GTA.

Drugo, piraterija je mit. Apsolutna vecina pirata ne kupuje igre, a dokaz za to je Skyrim koji se prodao u 7 miliona kopija u prvom mjesecu, dok Dragon Age: Inquisition 1 milion. Te dvije cifre se ne mogu porediti uopce, a Skyrim je krekovan prvog dana, dok DAI tek nakon mjesec i pol.
Ovo je samo jedan primjer. I ovakve informacije bodu u oci, ali i dalje ljudi smaraju po temama sa jednom te istom pricom koja nema veze s realnoscu.

Trece, GTA nije vasa igra, niste je pravili, ne zaradjujete na njoj, i zato nema razloga da se svadajte oko nekih gluposti.

Poslednja izmena:
Ne pamtim kad sam vise refreshovao neki sajt ko ovaj nuuvem danas, jos kljuceve nisu dobili :mad:

^
Valjda ce sutra biti kljuceva,barem se nadam!Taman da testiram novi Gold paket SBB-a!

Da li se jos nekome cini neprijatno igrati GTA V iz prvog lica? Pitam zbog oruzja, ubijanja, tuce itd. Dok je bilo u 3cem licu bilo mi je kao svaka druga igra, samo igra, sad iz prvog lica nekako mi previse...

Naravno, svestan sam koliko sam ubijao, tukao, iz prvog lica u drugim igrama, ali ovde prelaz i 3P u 1P mi je nekako promenio i perspektivu gledanja na tematiku igre i nacin na koji je predstavljeno.

Secam se da sam davno, Vice City i San Andreas igrao ko lud, dok sada ni GTA IV nisam mogao da svarim a V tek nikako. Da li je u meni mozda problem? Sto sam sad 10 godina stariji, moj pogled na igru drugaciji ili je stvarno samo do pogleda unutar igre?

Jednostavno sam morao da podelim misao sa vama.

1. kupio sam igricu, jer sam hteo i zeleo da je igram, u poslednje 4 godine sam igrao 4 igrice (Battlefield 3 i 4 - obe preload-ovao) Pes 14 - 15 pirati i sad GTA, nije mi zao para jer sam hteo te igrice, bas me briga sto je izasao crack, samo se nadam da nece da bude citera, samo to da ne bude i bice vrhunski.
2. Gameplay je ok, malo me nervira fizika voznje auta, ali ok, sta ces, generalno 4 od 5. MP je ok, ali voleo bih da imam da igram sa nekim nasima, ili da imam stalnu ekipu kao sto sam imao na BF-u, ovako uvek naidje neka ****** ili cak ne mogu da nadjem za neku misiju igrace.
3. slazem se sa Perom, iz prvog lica mi je uzas! ne mogu da igram, nekako mi je mnogo usko, ne vidim nista :D

da li ima neko problem sa deonicama u igri? naime koju god deonicu da kliknem nije ta na koju sam kliknuo nego je neka druga...i recimo kad je kupim nemam je u svom portofilou....a pare mi se skinu

Znam da je offtopic ali ako hocete bas da budete gejmere nauci bar razliku izmedju igre i igrice...Igrica ti je Angry birds, a igre su sve ovo sto je npr kexi nabrojao.

a, ljudi koji "razbijaju" te igre su isto bitni, nesto cega se ovde plase... zabranjuju da se prica, o cemu drugom da pricamo... ko je sta u online-u uradio!? nemaju svi kintu za original. Nece rokstar da vas tuzi nemojte se bojati! Ja sam uzeo MK X i krivo mi je sto je komsija pre mene poceo da igra "narodnu" verziju ,a eto odlucio sam da kupim (posteno) i prosao jos gore, skinuo sam posle njega ....koliko samo traze kinte za koje kakve dodatke.... sramota! mogli su bar to da zakucaju na 60fps, oni napralivli da ima i 30fps na scenama...

jel ima neko resenje za sttuter? drastican pad fps na online sa 50 i neso na 11 pa 30,40, pa se opet vrti i tako to.
podesavanja na default mi stoje nista nisam budzio a imam raspolozvih 600mb, samo 1420 se koristi..

Nego da vidim koliko vas uziva u Online modu, mene je iskreno odma kupio, za ovih 20h koliko sam nakupio vec iskreno mogu da kazem da sam svaki sekund uzivao u igri.

Kupio sam neki Apartman ( 320 000$ ) i ova dole kola za ( 220 000$ )

KzIkWmE.jpg
e1IBHUj.jpg
6uA4Bvp.jpg
pXkaplk.jpg

Vec sam neki Rank 9, dosta dobrih igraca moze da se nadje u igri koji zele zajedno da igraju a ima i smaraca koji cim te vide odma pucaju :-devil-:

E sad ima problem a to je sto sam ocekivao malo vise igraca da vidjam al ok nadam se da ce ubaciti ili nesto srediti vec.

Nego da vidim koliko vas uziva u Online modu, mene je iskreno odma kupio, za ovih 20h koliko sam nakupio vec iskreno mogu da kazem da sam svaki sekund uzivao u igri.

Kupio sam neki Apartman ( 320 000$ ) i ova dole kola za ( 220 000$ )

KzIkWmE.jpg
e1IBHUj.jpg
6uA4Bvp.jpg
pXkaplk.jpg

Vec sam neki Rank 9, dosta dobrih igraca moze da se nadje u igri koji zele zajedno da igraju a ima i smaraca koji cim te vide odma pucaju :-devil-:

E sad ima problem a to je sto sam ocekivao malo vise igraca da vidjam al ok nadam se da ce ubaciti ili nesto srediti vec.

Auu, bogato bogato :D. Ja mislim da je to zato sto max 32 igraca moze da bude na serveru, sto je zaista malo. Bilo bi lepo da naprave nesto tipa SA:MP gde moze da stane i do 1000 igraca. Al' bi bilo belaja :D

Jako dobra stvar sto ne mogu kola da mi ukradu :D Prc pokusao ja drugima i nije islo xD Ukoliko ti neko slucajno unisti kola, pozoves neku sluzbu tj osiguranje neko, uzmu ti 3000$ i dobijes ih nazad nova :) Ima sve i svasta da se kupi al treba igrati i pljackati :D

Pa upravi si Amored, bilo bi belaja kad bi ih bilo toliko, tipujem negde oko 50-100igraca max mozda i to je to, ogromna je mapa tako da mogu opusteno svi da igraju i da ne smetaju jedni drugima.

Takodje dosta puta mi se desavalo da se samo isprazni server odjednom, samo odradim retry i prebaci me na server gde ima igraca.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno