Šta je novo?

GTA V

Ma kao da je vazna fizika.. Pa nikad GTA i nije bio simulacija voznje, nego hack and slash, nesto gde se lece zivci :D

To što je nešto arkada ili arkadnije ne znači da ne treba da ima kakvu takvu fiziku. Četvorka je bila upravo to, arkada u kojoj su kola su imala težinu, koliko toliko realno ponašanje, realna ubrzanja i kočenja, pa čak i solidno odrađene sudare.

Vožnja u petici više može da se poredi sa vožnjom u Watch Dogs, nego u četvorci, prikladnije je za motorne sange, nego za igru ovakvog tipa.... :d

Poslednja izmena:
Verujem da je voznja kao u GTA SA, sto mi savrseno odgovara. Kao i cetvorka. Mogu da se naviknem na obe vrste

Vožnja je između SA i četvorke grubo rečeno. Po meni je odlično ubodena. I ne liči uopšte na Watch Dogs što se toga tiče. U WD je vožnja baš ofrlje odrađena.

Nema veze sa voznjom u Watch Dogs-u, daleko je bolja. A " realna fizika voznje " i " GTA IV " nikako ne idu u istoj recenici.

Itekako ide uz par modova :)

Ma bre ***.. Hoce li iko ikad skapirati razliku izmedju logicne i nelogicne arkade? Ova prva pruza bar neki izazov i moze biti jako zabavna, ova druga sluzi samo da se eto pomera automobil, i zabavna je pola sekunde..

U GTA III si sam mogao da doradjujes brzinu, akceleraciju, isl parametre i to bez ikakvih modova :d

Ma bre ***.. Hoce li iko ikad skapirati razliku izmedju logicne i nelogicne arkade? Ova prva pruza bar neki izazov i moze biti jako zabavna, ova druga sluzi samo da se eto pomera automobil, i zabavna je pola sekunde..

+1 :)

Ma, uopste me ne zanima kako ce da se vozi u petici, samo da bude dobro optimizovana, nista drugo. :)

Sve je ovo lepo ali su udesi katastrofa, meni se nikako ne svidja kako su to odradili za PS3-Xbox itd Nadam se samo boljim ostecenjima jer je katastrofalno a WD necu ni da komentarisem koje je djubre sto se toga tice.

^ Četvorka je bila neviđeno đubre po tom pitanju. Mislim da i dan danas to ne radi na PC-u kako treba. Ako tako bude i petica radila neću je ni igrati... ionako mi se nešto ne trči za ovim 5tim delom jer je 5, i tu je što se mene tiče sve bitno već odavno ispričano, rečeno i podvučeno.

Poslednja izmena:
Omg jer je "5" sta cemo onda za cod, bf, AC itd...naslovi koji izlaze svake godine da ne kazem po vise puta. Ovo jednom u pet godina izadje i bunis se, a kladim se da vise cjenis ove krave muzare koje svake godine izlaze, nekad ne kontam ljude puuuuuuu. I nista ovdje jos nije ispricano, receno i podvuceno, daleko od toga druze.

Posle x patcheva je poceo da radi, to sam hteo da kazem hahaha

I nema veze sto izlazi na svakih 5 godina, igra je uvek ista, samo se promeni glavni junak sto se desava i u AC ako se bolje pogleda :p

Samo što je grafika u GTA IV izuvala kada se igra pojavila... nije ta zahtevnost baš neopravdana pa da se govori o nekoj neoptimizaciji... i danas GTA IV kada se moduje izgleda bolje od najnovijih open world igara... naravno pod uslovom da neko ima dovoljno jak hardware

Hahah sta je izuvala teksture nula sa stock igrom mogu da se smejem kakva je mafia 2 koja je posle izasla i 5x lepse odradjena igra i protom 100x optimizovanija ;-) gtaiv je krs sto se optimizacije tice isto sve isti engine max payne3 odradjen mnoooogo bolje ;-) gta iv ako bude graficki napredniji a jeste uz dobre teksture i dx11 izgledace do bola mada engine iz praistprije ga kolje pa ce igra biti 38283gb verovatno... Makar ocekujem optimiziacuju jer 2K radi na igri ;-)

Lupaš... nađi open world igru koja je u tom periodu izgledala bolje od GTA IV... ne možeš, nije bilo takve... samo što je malo ko tada imao hardware koji je igru mogao finu terati u punom sjaju, kako su sutori zamislili

a tek danas kada su full moduje

lagano gazi navikani watch dogs... tu kobajagi next gen igru
Problem je što neki ne svataju razliku između opravdano zahtevne i neoptimizovane igre... takvima je visoka zahtevnost = loša optimizacija

Jeste GTAIV i dan danas bubicav i neoptimizovan, medjutim danas pricaju lovacke price samo oni sto nemaju odgovarajuce masine (GTAIV voli nVidiju). Nije fer uzimati Mafia II kao poredjenje jer je to redak i svetao primer fenomenalno optimizovane igre. Iskreno ne secam se jos jedne igre koja tako izgleda a radi na smesnom hardveru jako dobro.

Lupaš... nađi open world igru koja je u tom periodu izgledala bolje od GTA IV... ne možeš, nije bilo takve... samo što je malo ko tada imao hardware koji je igru mogao finu terati u punom sjaju, kako su sutori zamislili

a tek danas kada su full moduje

lagano gazi navikani watch dogs... tu kobajagi next gen igru
Problem je što neki ne svataju razliku između opravdano zahtevne i neoptimizovane igre... takvima je visoka zahtevnost = loša optimizacija

Care prva stvar ne govori da lupam , nisam ovce sa tobom cuvao, pa dako da mi se obracas. Duga stvar je to sto si ti taj koji lupa, uporedi sa MAFIOM 2 pa pricaj, ja sam tada kada je izasao GTA IV uzeo GT9800 1GB + E8400 + 4GB DDR2 @ 1066 hyperx igra je trokirala i bila slide show do update-a 1.7.0.0 cini mi se da je tako oznaka, taj patch je napravio da igra kotrlja sa 25fps na toj gore konfiguraciji... uz naravno framedrop na 10-12 FPS iz cista mira samo opadne fps... Dalje modovi : Ovo sto sam ti ispisao je STOCK igra, kupih nakon toga nov 775CPU Q9550 @2.53 cini mi se ostatak je bio isti jer nisam mogao odmah i GPU da promenim. Igra je ZAKUCAVALA bez patcha- sa patchom oko 32-35 fps uz framedrop na 10 fps takodje iz nn razloga daklem ne znam dal ne problem u tebi da ukapiras da je igra djubretarski optimizovana i da sam mafiu 2 igrao sa ovom drugom konfiguracijom na 60 FPS bez dropova uz fiziku high bio je AVG oko 30 sto je sjajno na fizika med je bilo oko 40 zaboravio sam dok fizika off 60 zakucano... e to se zove optimizovanost ;-) Dakle nauci sta je optimizacija pa se javi nemoj da blebeces kao KID vec malo razmisli pre nego sto"lupis"

GTAIV je igra za quad core. Mafia je skromno zahtevna i po pitanju CPU kako i GPU snage. Ali ako zelite da saznate sta znaci los port i neoptimizacija, probajte Saints Row 2 (moze i trojka, ali nije bas totalni raspad kao dvojka).

Saints Row 2 je bio katastrofalni port ali je zato trojka odlicno radila.

btw, postoji "mogucnost" da GTA 5 bude Mantle title, sto bi bilo doyayno

unbenannt-17uxkf.png

GTAIV je igra za quad core. Mafia je skromno zahtevna i po pitanju CPU kako i GPU snage. Ali ako zelite da saznate sta znaci los port i neoptimizacija, probajte Saints Row 2 (moze i trojka, ali nije bas totalni raspad kao dvojka).

trojka je dobro radila, a cetvorka je pokidala kolko je letela... po glatkoci me podsetila na cuveni Manhunt...

Nazad
Vrh Dno