Šta je novo?

GTA V

koristi li neko dzojstik u igri, imam neki obican ubodem ga i nece da radi nista se nedesava? ima li neka caka ili mora od xboxa ne znam ni ja?

Ne mora od xboxa, ja imam stari Logitech DualAction, sve je podeseno kako treba po defaultu.

Eh, presao vise od 30%, sjajna igra, evo malo recenzije:

Startovao sam igru, nekako je isla po default setovanjima u windowed modu, odmah sam primetio da je sve nekako na normal detaljima te sam podigao detalje na high/very high.
U prvoj misiji, bio sam presrecan jer sam video da frejmrejt bukvalno stoji zakucan na 60 bez ikakvih dropova, fantasticno, zaista fluidan play.
Kada sam otvorio ceo grad, iz misije u misiju fps je isao i dalje na stabilnih 60 s tim da se tu i tamo spustio na ~50. Evo i sad nakon 30% igre, kvalitet igre je ostao isti, znaci FPS bukvalno glatko i nepromenjivo stabilan.
Takodje, 2-3x dnevno sam uradio po benchmark kako bih video da li ima neke razlike u FPS kada je PC bio prethodno opterecen ili sveze upaljen, ali je ovaj gamerski biser stoički izdržao svaki napor bez dropova u performansama.

Igra koju svaki PC igrač mora imati, ovoliko sati zabave retko se sreće.

9.9/10

Tek na 5-tom benchmarku puca drajver.

Eh, presao vise od 30%, sjajna igra, evo malo recenzije:

Startovao sam igru, nekako je isla po default setovanjima u windowed modu, odmah sam primetio da je sve nekako na normal detaljima te sam podigao detalje na high/very high.
U prvoj misiji, bio sam presrecan jer sam video da frejmrejt bukvalno stoji zakucan na 60 bez ikakvih dropova, fantasticno, zaista fluidan play.
Kada sam otvorio ceo grad, iz misije u misiju fps je isao i dalje na stabilnih 60 s tim da se tu i tamo spustio na ~50. Evo i sad nakon 30% igre, kvalitet igre je ostao isti, znaci FPS bukvalno glatko i nepromenjivo stabilan.
Takodje, 2-3x dnevno sam uradio po benchmark kako bih video da li ima neke razlike u FPS kada je PC bio prethodno opterecen ili sveze upaljen, ali je ovaj gamerski biser stoički izdržao svaki napor bez dropova u performansama.

Igra koju svaki PC igrač mora imati, ovoliko sati zabave retko se sreće.

9.9/10
To je to... Što je najgore, nije karikatura :D

Poslednja izmena:
Pa da je odradjeno kako treba bilo bi zakucano na 99% i fps bi bio stabilan. Ovako procesor bije u 100% (sto je daleko od normalnog) a graficka seta.
Meni je gpu zakucana na 99%, dok cpu ne prelazi 50%, i ram max 4gb

Jel postoji neki fps brojac u igri kao u battlefield-u ili moram da instaliram fraps?
Izludjivala me senzitivnost misa sve dok nisam iskljucio vsync, bio je na half, a to ga zesce zezalo. Vsync na on je isto ok, al verovatno gubim koji fps.
Ostalo mi je sve stavio na normal bez ikakvih AA. Fino radi i izgleda, probacu samo malo da pojacam podesavanja, mada ce verovatno da stuca.

Šta bi dobio sa još 4GB rama, šta bi mogao da pojačam u podešavanjima?

Makina je - i5 3570, GTX 650 OC 1 GB, 4 GB Hyper X 1666mhz. Sve bez overclock-a

Iskorišćenost:

GPU - 99%
CPU - variraju od 75-95%
RAM - oko 3700

Poslednja izmena:
Meni na dve lokacije na mapi (tamo izmedju pustinje i LS-a, gde je ona fabrika za preradu drveta) toooooooliko zabode sa frejmrejtom da je dolsovno neigrivo. Padne na 5-6 fps-a. I to samo tu. Nezavisno od setovanja. Jel' ima neko neku ideju zasto se to desava?

Evo ja imam 16gb pa mi ne prelazi 4

Meni sa 8 giga rama dodje zauzece oko 7 giga. Sta ti vredi 16 kada imas X32 sistem. :D

Da li ljudi uopste ima smisla za sad imati vise od 8 gb rama? Sa svim u full podesavanju imam zauzece od 6,7 GB rama i vrama kojih popunim svih 6GB.

Uvek ima smisla imati vise. Neka mera ti je sada od 8 min, pa na gore samo.

Bez AA je sve krzavo. Stavi makar FXAA, znaci dosta.

Da znas, dosta je bolje, ivice su lepse, a ne uzima od memorije. Probao sam da mu stavim x2 maa, ali kao prelazi mi granicu 1gb memorije moje graficke i ne dozvoljava. Isto tako ne dozvoljava ni druge stvari da pojacam tako da sam primoran da vecina bude na normal iako mi fps ne pada ispod 100. Izgleda da bez bar 2gb memorije za grafu nema nista od jacih podesavanja.

iskljuci opciju u podesavanjima mislim da je prva, da ignorises zauzece memorije grafike.

Meni prilicno fino radi cak i za x4 MSAA. Sad ne znam bas koja su to neka bas idealna podesavanja za GTX 780 i onaj rgb mod ili sta vec...

Da znas, dosta je bolje, ivice su lepse, a ne uzima od memorije. Probao sam da mu stavim x2 maa, ali kao prelazi mi granicu 1gb memorije moje graficke i ne dozvoljava. Isto tako ne dozvoljava ni druge stvari da pojacam tako da sam primoran da vecina bude na normal iako mi fps ne pada ispod 100. Izgleda da bez bar 2gb memorije za grafu nema nista od jacih podesavanja.
Kao što napisa @branaaa, stavi na ignore Vram korištenje. Ja sam ga nakrcao na 1800MB a imam grafu sa 1 GB. Doduše, tek sam počeo ali oko 850 MB mi prijavljuje za sad Afterburner.

Meni solidno radi sa svim podesavanjima na max! Ako se solidnim moze zvati to sto je 95% vremena fps na 50-60, a retko se spusta i do 30fps. A na osmojezgarcu idu uposlenja oko 60 do 75%.
A sto se rama tice ako trenutno imam 8GB i zauzima mi plafon 6,7GB kada tucem GTA mislim da bi kupovina dodatnih 8GB bila bacen novac jer bi komp i sa 16GB rama valjda opet koristio samo 6,7.

Ja mislim da GTA koristi maksimalno kolko može. Da li neko ko je dodavao RAM može ovo da potvrdi?

iskljuci opciju u podesavanjima mislim da je prva, da ignorises zauzece memorije grafike.

Hvala, stavio sam sve na high i x2 maa, fps je sada od 50-65, uglavnom ispod 60. Vsync mi je iskljucen, kako je kod vas? Nikako da shvatim kada je ok da su ukljuci, kada je fps manji od 60 ili veci pa da sinhronizuje fps sa 60hz monitorima?

V-Sync ti samo limitira fps u igri sa brzinom osvjezavanja slike tvog monitora (60Hz).

vsync samo ko ima makinu ili zeli da napravi dosta kompromisa po pitanju podesavanja,mora igra da je preko 60fps svo vreme da bi to izgledalo i radilo kako treba.AI nije sad preludacki da treba tolika preciznost,nije ovo takticki suter,ovo je arkada,pa Vsync ne smeta.ja licno ovo bes vsync-a ne bih mogao da igram,ali to zavisi od stila igranja,ko luduje po ulicama,ganja hedsatove i sl,kapiram da mu vsync smeta.ja sam u fazonu kruziranja po mapi i uzivanja u odlicnom radiju.jedva cekam mod da se vreme moze podesiti,stvarno je za moje potrebe prekratko,sumrak traje fazon 5 min najvise a tad mi je kruziranje najlepse. :)

V-sync pod obavezno, jer je u vecini igara prelamanje frejmova nepodnosljivo. (nevezano za GTA)

Ja kada ugasim V-sync lomi mi na oko 50 fps. Stavim rezoluciju sa 60hz i stavim na half Vsync i zakuca na 30 fps i radi kako treba i i grafička malo iskulira koliko sam primetio.

Da li se nešto gubi sa ovim half Vsync-om ili ne? Koji V sync korisitie iz igre ili iz Nvidie?

@De Raddici: Uglavnom da, ali V-sync zahteva da ti masina gura bar 70-ak fpsa, (ako govorimo o 60hz monitorima), kako bi to stabilno radilo. Ako se mota oko 60, bude cak kontraefekat i igra ne radi glatko.

Nije isto u svim igrama, negde jedva da se primecuje, a neke igre imaju grozan tearing.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno