Šta je novo?

GTA:SA - problemi, pitanja, resenja - PC only pls.

Marti Misterija

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
955
Dakle stari tred sam ugasio, postao je prevelik i u ovom cemo se baviti igrom koja je konacno izasla. Dakle sva pitanja, probleme i resenja do kojih ste stigli postujte u ovo tredu, nemojte da pokrecete sad jos 10 novih GTA tredova, sve cu revnosno da ih brisem :p
:type:

Poslednja izmena:
Igrica je izašla,kad,zar ne treba da izađe tek 10-og(kod nas još malo kasnije)?Ako ima,govorite gde i kako može da se nabavi!

P.S.Marti Misterija,mogao si ovaj thread da staviš kao Sticky da ne moram da ga jurim po spisku kad se pojave i druge teme!Nije da mi je teško da ga tražim(thread)ali ne bi bilo loše da bude Sticky pošto će ovde ljudi sad postovati ko ludi(pretpostavljam)!

Poz!

edit by mm - ako budu postovali kao ludi ide u sticky ;)

Poslednja izmena od urednika:
Posto pravila Foruma zabranjuju warez, molim da ubuduce svaku eventualnu pricu na tu temu obavljate putem pm-a. Sve sto bude iole "vuklo" na tu temu idje u djubre. Poz.

Evo nam i requirements-a:

Gta San Andreas PC System Requirements

Minimum:
1GHz Intel Pentium III or AMD Athlon Processor
256 MB of RAM
8 speed DVD-ROM Drive
3.6 GB of free Hard Disk space for a minimal install
64 MB Video Card with DirectX 9 compatible drivers ("GeForce3" or better)
DirectX 9 compatible Stereo Sound Card
Keyboard
Mouse

Recommended:
Intel Pentium 4 or AMD Athlon XP processor (or better)
384(+) MB of RAM
16 speed DVD-ROM drive
4.7 GB of free Hard Disk space for a full install
128(+) MB Video Card with DirectX 9 compatible drivers ("GeForce4" or better)
DirectX 9 compatible Surround Sound Card
Game pad with twin axis analog controls (USB or Joystick Port)
Keyboard
Mouse

Samo da napomenem da SA ne radi na GeForce 4 Mx-u!!

Dorry je napisao(la):
T&L :d
Jedva cekam da "nabavim" SA. bas dosta dugo nisam igrao nesto kvalitetno. Valjda me nece razocarati.

Ovaj minimum i recommended se nije promenio 5 godina, zar ima josh uvek nekoga da se lozi na to ? ;)

Jel ima neko da je nabavio, a da je igrao prethodne, da nam kaže nešto konkretno. One *(p)review-ove na IGN-u i sličnim sajtovima više ne čitam, svi su isti... ništa ti ne kažu.

Jos nemate San Andreas??
bruka ! :D
nemas ni ti, tjut tu barabo :d

Evo nocas sam je istalirao i doziveo sam blago razacarenje sto se tice grafike jer sam ocekivao vise , znaci nista posebno ali je igrivost perfektna kao i na PS2 . Ali imam osjecaj da je nekako bolje uradjena osjecaj brzine na PS2 nego na PC-u mozda mi se cini ko zna.Igra uopste nije zahtjevna , znaci na mojoj masini sve ide laganeze na 1280x1024 sve na very high...
To je to odoh da igram :D
POz...

driver je napisao(la):
Ovaj minimum i recommended se nije promenio 5 godina, zar ima josh uvek nekoga da se lozi na to ? ;)

:D :d .... taj fazon..... aj neko da proba na toj minimum konfiguraciji pa nek javi utiske.... ali bukvalno se to godinama ne menja, ispada da uopste ne moras da menjas komp nikad.... :d

Pa prosli Vice City je radio na ovoj grafickoj,i rekli su kome je radila igrica onda,radice i ova San Andreas.Naglasili su da nije nista menjano od zahtevnosti od proslog puta,tako da ne bi trebalo da bude problema onda sa ovim pitanjem...

Užas... ja sam po screenovima mislio da će grafika biti bolja od prvog GTA III koji je na PC-ju izgledao super... Mnogo bolje nego Vice City...

Dakle da utvrdimo, GF 4 MX serija i nije "prava" cetvorka (to su tek GF4 Ti) ... otuda je i GF3 ajde da kazem "jaca" od nje... Razlog zbog kojeg San Andreas ne radi (ovo ne tvrdim licno, ali Dorry napomenuo) na MX seriji, je najverovatnije kao i u slucaju PoP: Sands Of Time nedostatak punog hardverskog transform & lighting kapaciteta, nepotpuni vertex i pixel shaderi sa DX7 i ostalo...
P.S. sad sam skrolovao gore i video da je i ilidan napomenuo za T&L

Nego, M3, napravi pauzu pa daj jos neke utiske... :)

Ljudi iz Rockstara su direktno rekli da na MX seriji grafickih GTA SA nece raditi, jer igra koristiti pixel shader-e, koji se ne mogu iskljuciti u podesavanjima, a poznat je nedostatak istih na gore pomenutim karticama. Doduse citao sam da se igra dosta cudno ponasa na razlicitim konfiguracijama (da ume da pravi probleme - bez obzira na snagu istih) - tako da ce nas verovatno veoma brzo obradovati nekom zakrpom.

Posto imam minimum requirements konfiguraciju(1.7GHz, Radeon 9000, 256mb ram) kad nabavim igru javicu kako shljaka

trinitrol je napisao(la):
Dakle da utvrdimo, GF 4 MX serija i nije "prava" cetvorka (to su tek GF4 Ti) ... otuda je i GF3 ajde da kazem "jaca" od nje... Razlog zbog kojeg San Andreas ne radi (ovo ne tvrdim licno, ali Dorry napomenuo) na MX seriji, je najverovatnije kao i u slucaju PoP: Sands Of Time nedostatak punog hardverskog transform & lighting kapaciteta, nepotpuni vertex i pixel shaderi sa DX7 i ostalo...
P.S. sad sam skrolovao gore i video da je i ilidan napomenuo za T&L
Ama T&L podržavaju sve kartice od GF1 naovamo... problem je u shaderima...
Mada i ja da sam developer, ne bih dozvolio igranje na karticama bez shadera... posle neki gedžovan treba da igra na MX-u, i posle ide okolo i pljuje kako je grafika očajna (ko driver što je radio dok nije uzeo GF4Ti :d )

Dobro sad, utvrdite gradivo koja kartica ima T&L pa se vratite posle :p
Nemoj da se sad ovo pretvori u diskusiju o karticima pliz.

Ja sam nabavio igricu i oduševljen sam,igrica mi je boli glava,grad je ogorman,nisam stigao ceo da obiđem ni posle 1h igranja!
Što se tiče zahtevnosti,ista je kao i kod Vice City-a i GTA3,kod mene šljaka sasvim solidno na 800mhz,Ati raedon 7000 i 256MB Rama!

Super :) , znaci onda ni meni nece kochiti.. San Andreas here I come

urban je napisao(la):
ovako...ko ima SA...a da je iz bgd-a...[ovde nema niceg nelegalnog]...:)
nek se javi na pm...
ima... sva prica oko nabavljanja na pm, to sam rekao u prvom postu ovog treda.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Mada i ja da sam developer, ne bih dozvolio igranje na karticama bez shadera... posle neki gedžovan treba da igra na MX-u, i posle ide okolo i pljuje kako je grafika očajna (ko driver što je radio dok nije uzeo GF4Ti :d )
Znaci, ti kazes da je drajver gedžovan? :d:d:d

P.S. Driveru, nemoj ovo da mi brises... a ni ti Marti, nem'o slucajno da si editovao nesto - vidim da si se bas navadio na to! :p

Taman posla, drajvera sam se tek kasnije setio :)

Ako sve bude u redu, večeras ostavljam otiske o igri :)

Poslednja izmena:
Ja ne bih dozvolio nikome ko nema Shader Model 2.0 ili jače... Šalim se. Marti, obrišeš tred i onda ga kvotujes, i svi vide sta je napisao. Good Job ;)

edit by mm - ostavljen quote sa namerom.

Ljudi jel se vama restartuje komp kad igrate SA? Evo meni se restartuje nekad posle 1h igre nekad posle 5sec, nema pravila. Cs:Source, Unreal igram na veru high vec par dana i ni jednom se nije restartovao.
Googlacu, mozda jos neki ima isti problemm. :(

Dakle kao sto sam i rekao grafika nije ono boom ali je atmosvera vrh.Znaci igra je zavazna, ponasanje kola vrhunsko....ali ono idem u teretanu malo mase da nabijem :) ma ono kao da gledas neki crnacki film...:)
Sve u svemu probajte je!

ko je probao neka napise da li ima nekih "problema" pri instalaciji :D, bagova...
poz

Pogledaj moj post, gore :(

Vrh Dno