Šta je novo?

GTA:SA - problemi, pitanja, resenja - PC only pls.

BaDMaD je napisao(la):
I ja sam nabavio taj dugo ocekivani San Andreas,instalacija prosla okej,sve okej,medjutim u igrici imam jedan problem, kada udjem u kola ne mogu da pomeram kameru pomocu misa niti bilo kako drugo,nego mi je fixirana i gleda sa prednje strane auta(pozadi), tako da ne mogu da vozim normalno. Ne znam kako da ispravim ovo pa ako moze neko da mi pomogne...Hvala

Mozda ti je ukljucen Joypad,pa on zeza,pokusaj,mene je to zezalo za neku igru,ne znam tacno koju.... :)
Samo ga iskljuci

Odavno sam prešao igru (trenutno 92%), a trenutno (najviše) vozim Lamborgini Murcielago. Ubacio sam još 10-ak automobila ali ovaj mi je najlepši:

Tuning (of course :) ): Color: yellow, Spoiler: Win. ;) Mogu da se menjaju i felne, ali ko bi menjao ovakve lepotice. :type:

Poslednja izmena:
Ronnie Coleman je napisao(la):
Odavno sam prešao igru (trenutno 92%), a trenutno (najviše) vozim Lamborgini Murcielago. Ubacio sam još 10-ak automobila ali ovaj mi je najlepši:

Tuning (of course :) ): Color: yellow, Spoiler: Win. ;) Mogu da se menjaju i felne, ali ko bi menjao ovakve lepotice. :type:

Ko hoce da nabavi sve u vezi GTA modovanja i kola, neka poseti www.gtagaming.com, evo sta ja vozim :D

Prilozi

• gallery287.jpg
    gallery287.jpg
    51.2 KB · Pregleda: 91
  • gallery291.jpg
    gallery291.jpg
    59.6 KB · Pregleda: 83
  • gallery293.jpg
    gallery293.jpg
    61.8 KB · Pregleda: 70
q3railer je napisao(la):
Ko hoce da nabavi sve u vezi GTA modovanja i kola, neka poseti www.gtagaming.com, evo sta ja vozim :D

Naravno, sajt je odlican i redovno updateovan tako da stalno ima novih kola, modova, zezancija.

Ja sam licno zamenio skoro sva kola, ostalo mi je par komada(kombije ne brojim u kola), jako je interesantan i Chinook (moze prenositi automobile), a naravno i X-Wing is Star Warsa.

Ne znam dali moze da se skine sa gtagaminga gxt editor, koji je veoma koristan posebno za one koji traze autenticnost automobila. Naravno mislim na imena. Mislim smesna je scena udjes u neku nabudzenu Toyotu, a ime je Turismo i takve gluposti.

Ja sam ga nasao na ovoj adresi
http://www.gtatools.com/pafiledb/pafiledb.php?action=file&id=33

Princip koriscenja je jednostavan:
Otvori se fajl american.gxt u ....Gta San Andreas/text folderu, sa search se pronadje ime automobila(pazite da pored brojeva stoji SAMO ime, a ne neki tekst) i promeni se kucanjem zeljenog imena naravno.
Programcic je dobar i onima koji bi prevodili GTA.

Toliko od mene, POZ

Ako moze neko detaljnije da mi objasni kako da ubacim kola u gta koja sam skinuo sa neta bez koriscenja nekog programa.
Molio bih da mi odgovorite sto pre.
Unapred hvala!

Dakle, moras skinuti program IMG Tool 2, posto se glavno radi pomocu njega. Pomocu njega otvoris fajl gta3.img koji se nalazi u folderu "models" gdje je instaliran GTA. Zatim pritisnes F2 pa ukucas ime kola koja zelis da promijenis (npr. banshee), pa kada nadjes, promijeni imena fajlovima banshee.dff i banshee.txd u old_banshee.dff i old_banshee.txd (da bi mogao kasnije da ih vratis ako se nesto zezne). Zatim odes na Commands -> Add -> pa dodas fajlove banshee.dff i banshee.txd od kola koja zelis da ubacis. Kad to uradis, odes na Commands -> Rebuild Archive, sacekas da se zavrsi, pa zatvoris IMG Tool.

Zatim, ukoliko je potrebno, otvoris fajlove Handling.cfg, vehicles.ide, carcols.dat i carmods.dat pomocu Notepada i tu zamijenis odgovarajuce linije onima koje ti pisu u ReadMe fajlu kola koja zelis da ubacis. Sacuvas promjene i to je to.

BlackNeo je napisao(la):
Dakle, moras skinuti program IMG Tool 2, posto se glavno radi pomocu njega. Pomocu njega otvoris fajl gta3.img koji se nalazi u folderu "models" gdje je instaliran GTA. Zatim pritisnes F2 pa ukucas ime kola koja zelis da promijenis (npr. banshee), pa kada nadjes, promijeni imena fajlovima banshee.dff i banshee.txd u old_banshee.dff i old_banshee.txd (da bi mogao kasnije da ih vratis ako se nesto zezne). Zatim odes na Commands -> Add -> pa dodas fajlove banshee.dff i banshee.txd od kola koja zelis da ubacis. Kad to uradis, odes na Commands -> Rebuild Archive, sacekas da se zavrsi, pa zatvoris IMG Tool.

Zatim, ukoliko je potrebno, otvoris fajlove Handling.cfg, vehicles.ide, carcols.dat i carmods.dat pomocu Notepada i tu zamijenis odgovarajuce linije onima koje ti pisu u ReadMe fajlu kola koja zelis da ubacis. Sacuvas promjene i to je to.

Sto da komplikuje sa tim IMG, lepo skine GTA Garage Mod Manager, u njemu vidis sva kola kako izgledaju, samo kliknes desni klik na neki od njih, pa manual car installer, ucitas 2 fajla (recimo cheetah.dff i cheetah.txd) iz zipovanog fajla kad skines kola, stavis install i to je to, nista lakse, neki automobili imaju taj GGM instaler, pa je jos lakse instalirati kola...Oce neko da prevedemo GTA ceo na srpski? :)

P$ych0 je napisao(la):
Naravno, sajt je odlican i redovno updateovan tako da stalno ima novih kola, modova, zezancija.

Ja sam licno zamenio skoro sva kola, ostalo mi je par komada(kombije ne brojim u kola), jako je interesantan i Chinook (moze prenositi automobile), a naravno i X-Wing is Star Warsa.

Ne znam dali moze da se skine sa gtagaminga gxt editor, koji je veoma koristan posebno za one koji traze autenticnost automobila. Naravno mislim na imena. Mislim smesna je scena udjes u neku nabudzenu Toyotu, a ime je Turismo i takve gluposti.

http://www.gtatools.com/pafiledb/pafiledb.php?action=file&id=33

Otvori se fajl american.gxt u ....Gta San Andreas/text folderu, sa search se pronadje ime automobila(pazite da pored brojeva stoji SAMO ime, a ne neki tekst) i promeni se kucanjem zeljenog imena naravno.

Toliko od mene, POZ

Os da prevedemo GTA na srpski? Bilo bi malo zaebano posto ima jedno par hiljada linija, ali opet, bice to srpski GTA :D

q3railer je napisao(la):
Os da prevedemo GTA na srpski? Bilo bi malo zaebano posto ima jedno par hiljada linija, ali opet, bice to srpski GTA :D

Hehe, nije losa ideja, ja sam se vec cimao sa nekim redovima i glavni meni preveo, samo, kako cemo podeliti rad na nekoliko delova?

Ako je jos neko za, nek se javi.

P.S. Kako stojis sa engleskim i sa kucanjem?

Poslednja izmena:
Treba mi pomotj,misija Riot,kada treba da odvedem 2 moja homies-a i Cesara u Cesarov hood,e,sad,ovi moji mi odbijaju poslushnost,negde ispred cilja iskoche iz automobila,i kretju da pucaju,i,naravno poginu :D
Kako najlakshe da ih odvedem donde,ne slushaju me nishta,popizdeo sam :p

P$ych0 je napisao(la):
Hehe, nije losa ideja, ja sam se vec cimao sa nekim redovima i glavni meni preveo, samo, kako cemo podeliti rad na nekoliko delova?

Ako je jos neko za, nek se javi.

P.S. Kako stojis sa engleskim i sa kucanjem?

Pazi ovako, text ima nekih 16692 linija, podelimo koliko se nas prijavi za posao, lepo ti od ove linije, ti od ove i tako...sto vise nas brze cemo zavrsiti, ko ne zna engleski bas dobro neka konsultuje neki recnik...Ja inace stojim odlicno i sa engleskim i sa kucanjem, aj ako se sakupi neka ekipa pa da to odradimo na brzaka...bio bi trip da odradimo sa cirilicom ako je moguce :)

Avijon je napisao(la):
Treba mi pomotj,misija Riot,kada treba da odvedem 2 moja homies-a i Cesara u Cesarov hood,e,sad,ovi moji mi odbijaju poslushnost,negde ispred cilja iskoche iz automobila,i kretju da pucaju,i,naravno poginu :D
Ma opusteno samo :cigar: samo produzi do stanice i pokupi tamo some other brothers...

Ma cool je,preshao sam posle,sada,treba da osvajam ostale hood-ove...Koliko osvojenih hood-ova,u % treba da imam da bih mogao da odem na misiju kod Sweet-a??

q3railer je napisao(la):
Pazi ovako, text ima nekih 16692 linija, podelimo koliko se nas prijavi za posao, lepo ti od ove linije, ti od ove i tako...sto vise nas brze cemo zavrsiti, ko ne zna engleski bas dobro neka konsultuje neki recnik...Ja inace stojim odlicno i sa engleskim i sa kucanjem, aj ako se sakupi neka ekipa pa da to odradimo na brzaka...bio bi trip da odradimo sa cirilicom ako je moguce :)

To dali cemo cirilicom ili latinicom je totalno svejedno.
Samo da nas je malo vise, *** 16000 :trust: ce nas smoriti.
Samo ne znam kako cemo cirilicom kada GTA ima svoj font, tako da neznam kako ce to ispasti.

POZ

P$ych0 je napisao(la):
To dali cemo cirilicom ili latinicom je totalno svejedno.
Samo da nas je malo vise, *** 16000 :trust: ce nas smoriti.
Samo ne znam kako cemo cirilicom kada GTA ima svoj font, tako da neznam kako ce to ispasti.

POZ

Dobro ondak cemo latinicom, samo iskupi neku ekipu koja je voljna za taj posao, pa javi, da znam koliko nas radi i da to podelimo

nije mi bash najjasnija taj gxt editor ali ako mi neko objasni shta treba da radim ...otju i ja da prevodim

sinisa80 je napisao(la):
nije mi bash najjasnija taj gxt editor ali ako mi neko objasni shta treba da radim ...otju i ja da prevodim

Psycho je to vec napisao u nekom od postova gore, evo sta je rekao, to ti je cela mudrost oko prevodjenja:

http://www.gtatools.com/pafiledb/pa...tion=file&id=33

Avijon je napisao(la):

Da, ovo je bas frustrijajuca misija. Ja sam je igrao jedno 100x a ni sam ne znam kako sam uspeo da obuzdam homiese. Keep on runing! :)

jel igrao neko one misije gde kao kurir treba da dostavljas hranu da bi dobio prodavnicu kao asset?
dakle, postoje tri ovakva mesta u SA, po jedno u svakom gradu. u LV je to burger shot (redsends east), u SF je ona hipi radnja (oceans flats), a u LS ROBOI food mart. prve dve sam odradio i sad mogu da prikupljam do 2000$. problem je sto trece nema tamo gde sam nasao na internetu da bi trebala da bude (commerce), vec sam je nasao u kraju temple ispod znaka VINEWOOD, ali nigde nema BMX sa kojim bih obavljao misije kurira.
da li je neko igrao ove misije ili je upoznat sa temom?

Mozeli mi neko reci zasto kakda sam ubacio nova kola posle izvesnog vremena slika samo zakoci i moram jedino da resetujem nista drugo ne mogu da uradim.
Bio bih veoma zahvalan ko mi pomogne jer nisam se bas navozio ovih novih kola a tako su mocna.

Death walker je napisao(la):
Mozeli mi neko reci zasto kakda sam ubacio nova kola posle izvesnog vremena slika samo zakoci i moram jedino da resetujem nista drugo ne mogu da uradim.
Bio bih veoma zahvalan ko mi pomogne jer nisam se bas navozio ovih novih kola a tako su mocna.
Svaki put kada ubacis auto u gta3.img fajl moras da uradis rebuild archive.

Pogresno smo se razumeli ja sve to uradim ali kad krenem da igram e onda zakaze i nigde ne mogu sem da resetujem.

Pogresno smo se razumeli ja sve to uradim ali kad krenem da igram e onda zakaze i nigde ne mogu sem da resetujem.

Proveri dali si zamenio automobil sa 4 vrata sa nekim koji ima samo 2, to dovodi do nestabilnosti, da ne pricam o tome da neke cak misije ne mozes da predjes zbog toga. Takodje pre menjanja automobila, dotichni koji menjas izbaci iz garaze ako si ga modovao(budzio), zna i tada da pukne, ili da se vrata garaze ne otvore uopste.
Evo ti moj nachnin menjanja, nisam imao do sada velikih problema, a kada se neki javi lako se ispravlja.
Kao prvo BILO KOJI AUTOMOBIL MOZES ZAMENITI BILO KOJIM, znaci ne moras sa unapred zadatim(pazi na broj vrata).
Programi koji ti trebaju: IMG tool 2, GXT editor,GTA Car Spawner ,strpljenja i dobre volje :)
0. Napravis Backup fajlova: handling.cfg, carcols.dat, carmods.dat, vehicles.ide(kopiras ih u neki drugi dir)
1. Napravis direktorijum sa punim imenom vozila u koji stavis zip.
2. Unutar direktorijuma napravis novi (old files, backup, staro...). Moj je old files pa cu zato koristiti taj za dalje objasnjenje.
3. Otvoris GTA3.IMG i nadjes auto koji hoces da menjas.
4. Extract dff i txd fajlove automobila(koji menjas) u Old files dir.
5. iz zip fajla extract dff i txd fajlove u bilo koji folder i promenis ime u vozilo koje hoces da menjas(koje si stavio u Old files)
6. U GTA3.IMG prvo dff, a onda txd fajl zamenis komandom replace(jedan pa drugi, oba istovremeno ne moze)
7. Zatvoris IMG tool (ako ovako menjas ne moras rebuild-ovati arhivu)
8. Obicno uz automobil idu i nove boje(carcols.dat), handling(handling.cfg), i velicina tockova(vehicles.ide), nalaze se u Read me fajlu koji ide uz vozilo.
9. carcols.dat lako menjas, jednostavno prekopiras brojeve pored imena automobila i zamenis brojeve auta koji si promenio. Ako treba dodas nove boje na listu boja(pazi da ne stavljas iste brojeve, vec ako treba promeni da idu redom)
carmods.dat isti princip
10. handling.cfg je po istom principu, promenis brojeve automobila koji menjas sa onima iz readme fajla, koji stoje pored imena kola.
11. vehicles.ide odredjuje velicinu tockova, tako sto kopiras BROJEVE (PR:599, copcarru, copcarru, car, POLRANGER, RANGER, null, ignore, 10, 0, 0, -1, 0.894, 0.894, -1) preko starih brojeva automobila koji menjas, a broj koji stoji skroz levo(599 u ovom slucaju), pamti/zapisi/kopiraj.
12. pokreni GXT editor, otvori american.gxt (GTA San Andreas/text)
13. nadji staro ime automobila sa komandom FIND(pazi da ime stoji SAMOSTALNO U REDU, bez dodatnog teksta sem brojeva levo), i promeni sa imenom novog automobila, kucanjem.
14. pokreni Car Spawner, Gta San Andreas, udji u igru i pritisni CTRL+A, zatim kucaj malo pre spomenuti broj (tacka 11.), u mom primeru je 599. ENTER i auto je ispred tebe spawn-ovan, ako radi kako treba, sve je proslo OK.

Jos nekoliko tip-ova:
Ne moras menjati handling automobila, nekad je nepotrebno i samo kvari utisak(ferari sa brzinom svetlosti :)), pa nekad ostavi stari ili prekopiraj od nekog starog automobila od kojeg je OK.
Ako dodje do neke greske, auto ne radi, igra zablokira, vrati stare modele istim principom kao sto si ih stavio, ali koristi stare dff i txd fajlove iz old files direktorijuma, a sve ostalo(handling, carcols, carmods, vehicles.ide) vratis iz starih fajlova(bekapovanih), i sve je po starom.
Uz malo strpljenja sve je lako. Ja sam BTW zamenio skoro SVE, pa sta da kazem sem da sam namucio 56k modem.
Sve alatke potrazite na www.gtagaming.com
NADAM SE DA SAM POMOGAO :)

Sto se tiche prevodjenja, ima li jos voljnih da pomognu.
Nesto mi se chini da nas nema mnogo. :)

Ako se jos niko uskoro ne javi, dogovaramo se o pocetku(ko, koliko, odakle, dokle), koliko vidim za sada nas je 3.

Poslednja izmena:

Probao sam i ja sa rebuild, nema leba od toga, moj savet ti je da nabavis sa www.gtagaming.com mod pomocu kojeg mozes da igras gta u prozoru, tako da ako dodje do blokiranja igrice, lepo pritisnes CTRL+ALT+DELETE i iskljucis gta, barem ne moras da restartujes racunar, upali ponovo i igraj...tako ja radim...plus zgodno je ao hoces dok radi igrica da palis i druge modove u GTA kao recimo gta spawner ili onaj mod gde mozes da se teleportujes bilo gde na mapi...Toliko od mene, poz

Imam problem u datoj igrici.
Pre 2 dana je pocelo da se desava.Do tada je bilo sve ok.Znaci udjem u igricu,igram je jedno 3 minuta i resetuje mi racunar.Sa drugim igrama je sve u redu.
Probao sam sa reinstalacijom igre i opet isto.
Takodje i sa reinstalacijom drajvera za graficku.

Dajte mi neki koristan savet kako da resim dati problem.
Unapred hvala.

zokis je napisao(la):
Imam problem u datoj igrici.
Pre 2 dana je pocelo da se desava.Do tada je bilo sve ok.Znaci udjem u igricu,igram je jedno 3 minuta i resetuje mi racunar.Sa drugim igrama je sve u redu.
Probao sam sa reinstalacijom igre i opet isto.
Takodje i sa reinstalacijom drajvera za graficku.

Dajte mi neki koristan savet kako da resim dati problem.
Unapred hvala.

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=82499

Hvala dardza.Probacu.Cudno mi je samo zasto se to desava sad?Igram je vec jedno mesec dana bez ikakvih problema.

Imam problem

problem je Los DesPeratos misija,kako da regrutujem moje pripadnike bande da idu samnom kolima na zadatak?

POMAGAJ TE !!!!!!!!!!

Nazad
Vrh Dno