Šta je novo?

GTA:SA - problemi, pitanja, resenja - PC only pls.

Provalio sam da mi se zvuk zbuni posle nekih sat vremena igranja, recimo ne cuje se dok pucas, ili se cuje samo radio, a ne cuje se zvuk motora, i tako to.. uglavnom nervira.. A popravio sam problem sa resetovanjem, a sad me ovo smara.. Jel izasao neki patch, jel ga probao neko..??

Ja imam ogroman problem sa zvukom. Naime kada sam u igri cujem samo poneki efekar i to kroz krcanje. U meniju se sve cuje ali cim pocne misija...samo krcanje.

Imam SB Live! i KX drivere

@ Raptor: Pazi ne znam jos za to,meni se jednom samo ubagovalo da mi zvezdica stoji pola sata i to jedna.Posle sam isao save i sve je u redu.Nema mnogo mudrosti,bezis ko i u svim GTA-ovima do sada...

@Invader: Pretpostavljam da si na misiji kod cika Woozia ;) pa ti treba skill za ronjenje.Samo odes do obliznje bare/mora/jezera i ronis.Znaci levi klik kad udjes u vodu i dok si dole drzis shift da bi se pomerao.I tako dok ne napunis otrpilike koliki ti je i respect.

Poslednja izmena:
kUdtiHaEX je napisao(la):
Ja sam bez vecih problema pokrenuo igru u 1280x1024 (doduse malko je seckalo kada se pojavi vise automobila ali nista strasno) na Very High setovanju. E tada igra izgleda odlicno.
Medjutim ja imam mali problem sa igorm - nema zvuka. Cujem radio ali zvuci automobila, okoline, oruzja etc prosto ne postoje :( Jel ima neko resenje za ovaj problem?

Evo da sam sebi odgovorim - problem sam resio tako sto sam ukljucio Normaln EAX efekte u podesavanjima za zvucnu. Sada cve fercera savrseno.

Btw, kako da svoju teritoriju prosirim na deo grada koji ne pripada nikome? I kako da otmem ostrvca tudjih teritorija kad su moje svuda okolo? Nikako da naletim na likove koji stoje na ulici kako bih zapoceo war.

Evo da sam sebi odgovorim - problem sam resio tako sto sam ukljucio Normaln EAX efekte u podesavanjima za zvucnu. Sada cve fercera savrseno.

Btw, kako da svoju teritoriju prosirim na deo grada koji ne pripada nikome? I kako da otmem ostrvca tudjih teritorija kad su moje svuda okolo? Nikako da naletim na likove koji stoje na ulici kako bih zapoceo war.

I mene isto smara zvuk....kako si to uspeo da uradis????

preneto sa http://www.ggmania.com :

GTA San Andreas - SoundFix - It seems the EAX Unified Driver v4.0.0.1 doesn't like some cards. If you are having issues with the sound you should follow these instructions: 1. First backup the file eax.dll inside the GTA San Andreas Folder. 2. Download this file and replace it with the eax.dll inside the GTA San Andreas Folder. Note: It's not for Creative Audigy 2!

1. http://www.ngohq.com/showthread.php?t=1795
2. http://www.ngohq.com/files/eax.zip

@Gr@sSh0pp3R: Tako sam i mislio, ali meni je respect na max

Da li ste izvalili u misiji kada se trkate sa svojom ribom i njenim deckom iz Liberty City-ja da je to ustvari lik iz Vice City-ja, a na radiju sam cuo Og-ja i Smoke-a u nekoj emisiji o repu ili onaj ludak na radiju u Ammu-nation, igra je bas full odradjena...

cyberdude je napisao(la):
preneto sa http://www.ggmania.com :

GTA San Andreas - SoundFix - It seems the EAX Unified Driver v4.0.0.1 doesn't like some cards. If you are having issues with the sound you should follow these instructions: 1. First backup the file eax.dll inside the GTA San Andreas Folder. 2. Download this file and replace it with the eax.dll inside the GTA San Andreas Folder. Note: It's not for Creative Audigy 2!

1. http://www.ngohq.com/showthread.php?t=1795
2. http://www.ngohq.com/files/eax.zip

nece pa da ga *ebem pffffff.....koji smor u pm

Imam FX 5600 ultra, a drivere nisam odavno skidao (sada sam na 53.03).
Sa kojim driverima vi igrate, tj. koje bi trebalo da skinem?

Pitanja, pitanja . . .

Ljudi kako da dignem tegove u teretani i kako da me onaj lik nauci da boksujem. Kaze da su mi misic slabi ali kad odem u teretanu ne mogu da dignem teg?

I jos jedno pitanje: Kako ste presli vozacki ispit. Sta tu treba da se radi?
:bottle: :bottle: :bottle: :bottle: :bottle: :bottle: :bottle:

Pa lepo ti kaze crni screen gore kako da dignes teg: stiskas space i LMB u sto brze (tako je po default kontrolama). Kad napumpas misice, mocices i da se boksujes i da naucis nove poteze.

Boris Lozac je napisao(la):
Jel provalio neko da ustvari uopste ne mogu da naletim na neki motor a da nije pandurski!, cak ni parkiran.. a i kola.. nema vise onih besnih kola, nego samo neki kadilaci stari, i tako ta obicna kola.. ali dobro, mozda zato sto ne izbijam iz rep kraja..

Igraj, igraj i samo igraj. Da vidis kakve makine imas u trecem gradu, a najbrzi motor u igri ces naci u luci u drugom gradu.

Raptor je napisao(la):
Ne, bez zezanja, par puta sam uspeo da se sakrijem peske i da oni prestanu da me jure ali kada sam u kolima nema sanse da im pobegnem, znaci odem im daleko i taman mislim da sam im pobegao, kad' cujem sirenu..... i to tako sa jednom zvezdicom....

Pa ides na save u hideout-u pa ti nestane zvezdica(e).

Invader je napisao(la):
Da li neko zna kako da nabudzim skill za ronjenje ?

Lung capacity budzis tako sto ronis.

Izadji iz auta i prosetaj se da bi ti se loadovali likovi.

Invader je napisao(la):
Da li ste izvalili u misiji kada se trkate sa svojom ribom i njenim deckom iz Liberty City-ja da je to ustvari lik iz Vice City-ja, a na radiju sam cuo Og-ja i Smoke-a u nekoj emisiji o repu ili onaj ludak na radiju u Ammu-nation, igra je bas full odradjena..

Posle ces sresti Kena Rosenberga i Kenta Paula, kao i Salvatorea. Takodje ces imati misiju kad treba da ides u Liberty City(!) u Marko's Bistro da koknes Forelli bracu. Igra je otkacena....

vladat1 je napisao(la):

Pa da vozis :D Treba da se vrtis za 360 stepeni, a to ces uraditi tako sto drzis W i S, a pomocu [ i ] (tako je kod mene) okreces auto. Vidi u konfigu...

Kako se prelazi onaj treci test za ucenje letenja, sta treba da radim, uvek na kraju dobijem 0% :wall:

Boris Lozac je napisao(la):
Jel moze da ima vise profila igra, da ja i burazer igramo sa posebnim profilima... ??
Ako ti više save slotova ne rešava posao, već vas dvojica još imate i drugačije navike što se kontrola tiče, onda ti predlažem da napraviš novi user u Windowsu. San Andreas svoje podatke čuva među dokumentima korisnika, kao i kod predhodnih delova. Ne znam da li j eneko odgovorio, mnogo je 10 strana za čitanje...

Fora koja u GTA igrama uvek radi jeste: okreni se za 360 stepeni i stvari oko tebe će se kompletno promeniti. Poptuno glupa stvar, ali eto, pomaže u tom problemu.

*** Pažnja, spoiler, ne čitaj ispod ako ne razumeš šta to znači

Ja ti predlažem, pak, da se ne smaraš sa time. U jednom trenutku će nastati ****** i moraćeš da odeš iz Los Santosa, i tada će sav taj trud oko teritorija postati uzaludan jer se sve vraća na staro.

sale prdez je napisao(la):
jel' zna neko gde treba da iskopiram svoj mp3 pa da mogu da ga slusam na user tracks radiju? probao sam u My Documents/GTA User Files/ User Tracks i kad pustim radio stanicu player user tracks idu i dalje samo reklame. ne znam gde bi moglo ovo da se stavi? :wall:
Brobaj da kad udjes u igricu odes na audio setings pa ouser track options tu uradis scan user tracks ja sam tako uradio i radi.
vladat1 je napisao(la):
Pa pokaze ti na ekranu pre svakog testa sta treba da uradis a kada pocne test napise ti ukratko kako to da izvedes.

misija se brzo resetuje ili ucitava tako sto kad vas ubiju idete esc,start new pa load.

jedno pitanje: kad upalim igru nekad(veoma cesto u ovih par dana)zablokira glavni lik-
i peske i u kolima tako sto ide samo u desno. u cemu je fazon. druge igre rade normalno. msi 865 pe+ ati 9600 xt+catalyst 5.3.

da li moze da se pokrene igra posle reinstaliranja sistema bez instalacije-sa druge particije? pozdrav svima( extra igra )

Invader je napisao(la):
Kako se prelazi onaj treci test za ucenje letenja, sta treba da radim, uvek na kraju dobijem 0% :wall:

Pa treba da letis :D Citaj upustva, sve ti je receno...

hwfanatic je napisao(la):
Fora koja u GTA igrama uvek radi jeste: okreni se za 360 stepeni i stvari oko tebe će se kompletno promeniti. Poptuno glupa stvar, ali eto, pomaže u tom problemu.

To ti zavisi od draw distance-a. Sto je veci, to dalje vidis i obrnuto. Zavisi kako su vam opcije podesene... U SA na maksimum draw distance vidis dosta daleko.

hwfanatic je napisao(la):
Ja ti predlažem, pak, da se ne smaraš sa time. U jednom trenutku će nastati ****** i moraćeš da odeš iz Los Santosa, i tada će sav taj trud oko teritorija postati uzaludan jer se sve vraća na staro.

[SPOILER NASTAVAK]

Dobro sto to nisam uradio.... Na kraju ces ipak morati sve to da osvojis, da bi mogao da uradis misiju kod tvog brata (izlazi iz cuze posle).

E, ako vam puca igra posle sejvovanja ko meni, evo rešenja:

Open up the HEX editor and open gta_sa.exe from your GTA San Andreas install dir (!!! make a backup first of this file !!!) push CTRL+F and search for the word `Personal`.
Once it found the word 'Personal' click on the first letter of this word and replace it with `Gtasasav` and save the file (File > Save).
Fire up Regedit (Go to Start > Run > Regedit) and search for the key;
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders
Add a new key... (REG_SZ)
Fill in 'Gtasasav` for the new key name. Double click on the new key name `Gtasasav` and fill in `C:\Documents and Settings\Gtasasav` and click ok and then close regedit.
Go to 'C:\Documents and Settings\' and make a folder called `Gtasasav` Now reboot your PC (dunno if this is really needed though) and then fire up GTA San Andreas and when the main menu is loaded quit the game and have a look at `C:\Documents and Settings\Gtasasav` and OMFG ! a brandnew savegame dir !! to see if it works copy the savegame to the `C:\Documents and Settings\Gtasasav\GTA San Andreas User Files` dir and fire up GTA San Andreas again and load up the game to see if it works.

PS. Sejvovi bi trebalo da se nalaze u "My Documents\GTA San Andreas User Files".

moze li mi neko reci kako se ukljucuje da vidim onu tackicu sa ciljanje ... ovako mi treba 100god dok nekog naciljam

valjda desni klik ili neko drugo dugme, po izboru, ako se razumesmo.
inace meni blesavi sad i bilijar. pomagajte. ne bih da obaram sistem dzabe. instalirao sam i 5.6 catalyst. sad cu da probam zvuk(ac 97).

zigic je napisao(la):
valjda desni klik ili neko drugo dugme, po izboru, ako se razumesmo.
inace meni blesavi sad i bilijar. pomagajte. ne bih da obaram sistem dzabe. instalirao sam i 5.6 catalyst. sad cu da probam zvuk(ac 97).

desnim klikom puca ali ima li neki pointer sa kojim mogu da vidim u koga ciljam a ne onako odokativno prema kome je okrenut tamo puca

Levim klikom se puca, drzis desni klik da bi se pojavio nisan pa levim klikom pucas.

uh, uzas. ortak mi resio problem. imam volan prikacen pa mi on istripovao da se krecem u desno. i njemu bilo to pa skontao. sad idem da se izbicujem za kaznu.

Levim klikom se puca, drzis desni klik da bi se pojavio nisan pa levim klikom pucas.

hvala

Dorry je napisao(la):
Izadji iz auta i prosetaj se da bi ti se loadovali likovi.

Nista mi novo nisi rekao.. likova nema nigde u tome je caka. Vrtio sam se po pola sata i nista :(

uhhh, kako pizdim od kamere kad vozim auto, upotreba rucne kocnice je... grrrr! :p
Inace, ko sto kazu ljudi, na 6600gt vise fps imam u npr doom3 nego u GTA SA. A na mx 44o klizi??

zEx I XtC je napisao(la):
I mene isto smara zvuk....kako si to uspeo da uradis????

Ja imam Live 5.1 i instalirao sam drajvere sa Creative sajta pa sam u Creative Sorround Mixeru ukljucio EAX.

@joriq
Bah, rucna kocnica je odlicna za drifting :) ali automobili se u 99% slucajeva bas mnogo zanose sto opako smara. Kamera je ****** ali nekako sam se navikao...

Sad kada sam otkljucao ceo grad i pokupovao sve sto se moze kupiti :) najvise volim da se vozikam gradom...

Poslednja izmena:
Voodoo_NBGD - To shto si ti napisao je reg patch za WinXP za sejvove tako da nece da radi reg kad se prepravi u "My Documents\GTA San Andreas User Files".
Provalio da je problem u fajlu "C:\My Documents\GTA San Andreas User Files\gta_sa.set" barem kod mene u Win98se (da GTA-SA radi i u Win98 za razliku od Driver 3).
Kad se izlazi iz igrice (vec sam pisao o problemu) fora je da vratim rezoluciju u 800x600/32 i posle restarta kompa igrica se startuje normalno.
Znachi ostaju svi sejvovi i setinzi kad startujem igricu samo moram da promenim rezoluciju u kojoj hocu da igram.
U slucaju blokiranja "gta_sa.set" sam zipnuo u istom folderu gde stoji pa ako igrica zablokira dok je igram (1024x768) samo overim sa ovim iz zipa i opet radi OK sa sejvovima i setinzima.

Vrh Dno