Šta je novo?

Gta IV

Aaahahahha, gledam klip već peti put, strašnO! :)))))
2:22, motor, palica, najjače! :)
I ono pred kraj, ona riba što "lebdi", on je kao obilazi, a u pozadini "remek delo"! :D

Nego,ima li nekih najava verziju za nas sa "najpopularnijom konzolom na svetu"?:)

Verovatno je mislio na ovu otrcanu konzolu, prvu na donjem spisku, samo su navodnici višak. :)

"Like every month, , the Nintendo DS and Wii took the lead on hardware sales but this time, Nintendo's home system also sold more units than the combined sales of the Xbox 360, the PlayStation 3, the PS2 and the PSP.

Regarding the much-anticipated showdown between the Xbox 360 and PS3 version of GTA IV, the Xbox 360 edition sold 1.85 million copies while the game sold on PS3 one million. The numbers leave no doubt."

US Hardware Sales for April 2008:

Nintendo Wii – 714,200
Nintendo DS - 414,800
PlayStation Portable - 192,700
Xbox 360 – 188,000
PS3 – 187,100
PS2 – 124,400

Poslednja izmena:
Car sales for April 2008:

Dacia Logan - 245.000
Fiat Panda - 221.789
Ford Focus RS - 10.577
Ferrari F430 - 2

Ih, koja je poenta? Pa dobro zezanje, šta drugo.. :)
A oni podaci su tu više kao ilustracija izuzetne prodaje, iako termin "najpopularnija konzola" može i šire da se posmatra.
Ipak zanimljivo je kod te statistike da je ranije dok su PS1 i PS2 harali, to bio ključni argument protiv tvrdnji da su eto N64, Dreamcast i Xbox bolji, iako su realno bili.
Tada je uvek išla priča o velikoj prodaji, većem izboru igara itd, kao adut u korist PS1 i PS2, što i jeste bilo logično.
Šta vredi Nintendu što je tada imao bolju konzolu, kad je prodao 30 miliona, a PS1 stotinak.
Ista pravila važe i sada i tu ne pomažu nikakvi izgovori. Uostalom čak i da poredimo džepne konzole, opet se zna ko vodi, u prodaji igara takođe, što ne znači da će sad vlasnici box-a i trojke, da izvrše harakiri ili da manje uživaju u svojim mašinama.
Mada, lepo reče colt, da je PC najpopularnija konzola, a ja bih rekao i najbolja, posebno ako keš nije problem.
Ali ako nije problem za nabavku originala što često čujem od PS3 fanova, onda neće biti ni za upgrade kompa. :)
I da ne bude zabune, briga me koliko će koja firma da proda i zaradi, ako nije moja:) Kao korisnika zanima me, da zarade što manje na meni, a da pritom ja njihove usluge iskoristim što više. :)

Evo sto znaci dobra prodaja za Nintendo

Evo ponovno šokantnog iznenađenja, Nintendo i dalje zgrće novac u dvometarske bazene u kojima se Nintendovi čelnici obožavaju kupati. Najnovije informacije kažu kako čak i ti bazeni postaju preplitki za nadolazeće šlepere pune novca.

Šalu na stranu, no vrijeme je za izvješće o Nintendovom poslovanju, koje ne prestaje biti impresivno što se ostvarenih prihoda tiče. Financijsko izvješće Nintenda za prvo tromjesečje ili kvartal ove godine (koje za Nintendo traje od travnja do lipnja) pokazalo je 31.5% rast profita u odnosu na lanjsko razdoblje (s 90.63 milijardi na 119.19 milijardi jena).

Samo za usporedbu, prodaja Wii-a je skočila za 51% u odnosu na Q1 2007, odnosno na 5.17 milijuna konzola od travnja ove godine, dok se u istom razdoblju Playstation 3 prodao u 1.56 milijuna, a Xbox 360 "tek" u 1.3 milijuna primjeraka.

Jedina crna mrlja je smanjenje potražnje za DS-om, tj. prodaja je pala s prošlogodišnjih 6.98 milijuna 6.94 milijuna ( razlika od 40 000 primjeraka). Težak gubitak, sasvim sigurno, bez ikakve dvojbe. Od vremena ovog izvješća Nintendove dionice su očekivano skočile, a vrijednost jkompanije procjenjuje se na $76 milijardi, iliti dvostruko više od recimo Sonya.

Wii je neverovatno popularan na ovom forumu...

Pa ti nakachi Wii na LCD :)

Nego, koja je poenta kachenja prodaje za April u Avgustu ? :)

Zato što 660 hiljada Wii prema 410 hiljada PS3 prodatih u poslednjem mesecu zvuče daleko manje ubedljivo. Treba li dodati da je MS prodao 210 hiljada Xbox-eva? :) Naravno, ovo je samo za Ameriku...

Kao korisnika zanima me, da zarade što manje na meni, a da pritom ja njihove usluge iskoristim što više. :)

Srpski, nema sta :)

Opet, kog djavola se pominje prodaja Wii-a u poredjenju sa X360 i PS3? Gamecube sa motion kontrolerima? Babe i zabe, naravno da se prodaje ko lud kad je visestruko jeftiniji, mame uzimaju klincima i klincezama da ne bude da jedini nemaju konzolu u odeljenju a pritom gledaju da sto jeftinije prodju.. :) Nemam nista protiv Wii-a, ali je smesno poredjenje prodaja, uvek ce se nesto sto je jeftinije bolje prodavati, da li treba neka posebna mudrost tu, pogotovo u pocetku, videcemo dokle ce ici ta pomama za Wii-em, 90 % komentara po forumima je da je zanimljiv prvih mesec dana, posle skuplja prasinu...

Opet, kog djavola se raspravlja o nitendu i prodaji wii-a u temi za gta?

Tacno tako, niko se ne drzi one spam teme vec se rasipa bezveze po drugim temama :)

On topic, nove psovke koje sam cuo: "Seron*e" i "u pi*ku materinu" :d

Srpski, nema sta :)

Opet, kog djavola se pominje prodaja Wii-a u poredjenju sa X360 i PS3? Gamecube sa motion kontrolerima? Babe i zabe, naravno da se prodaje ko lud kad je visestruko jeftiniji, mame uzimaju klincima i klincezama da ne bude da jedini nemaju konzolu u odeljenju a pritom gledaju da sto jeftinije prodju.. :) Nemam nista protiv Wii-a, ali je smesno poredjenje prodaja, uvek ce se nesto sto je jeftinije bolje prodavati, da li treba neka posebna mudrost tu, pogotovo u pocetku, videcemo dokle ce ici ta pomama za Wii-em, 90 % komentara po forumima je da je zanimljiv prvih mesec dana, posle skuplja prasinu...

Prodaja se pominje zato što se uvek pominjala, a ne samo kad nekom to ide u prilog. Šta uopšte znače ove izjave, "mame kupuju..truć, truć...", treba li nekog da ponize, uvrede, šta li? Kao, PS3 uzimaju samo maljave muškarčine? :d
Wii jeste jeftiniji ali ni sada nije "višestruko" (čak ni kod nas), kako pričaš, a ako se ove vesti obistine, tek neće biti: http://news.vgchartz.com/news.php?id=1618
Ostatak poruke u vidu proročanstva baba Vange, demantuje 30 miliona vlasnika, za samo 20 meseci.. ***, nema toliko prašine koja može sve da ih prekrije. :)
A što se tiče trendova u poslednje vreme, stvari se mnogo ne menjaju. Evo recimo sveže nedeljne statistike:

USA:

Wii - 160,745
Xbox - 87,975
PS3 - 28,579

Total:

Wii - 364,443
Xbox - 145,652
PS3 - 118,065

Meni je najzesce bilo kada je na onoj sceni rekao "Otvori vrata pederu jedan" hahahaha :D

Prodaja se pominje zato što se uvek pominjala, a ne samo kad nekom to ide u prilog.

Pominji slobodno prodaju izmedju X360 i PS3 ako te to ispunjava, ali ja sam pitao kog djavola se Wii tu pominje? Konzola ne cilja na isto trziste kao ove dve, to su drustvene igrice nalik "covece ne ljuti se".. izuzevsi Maria i Zeldu... Ni u kakvom "ratu" nije sa X360 i PS3, zato sam i pominjao onu prodaju automobila, Lamborghini bi trebao da se uzbudjuje ako se ne proda u istoj kolicini kao Fiat Punto, sta? Ako vec spamujete nek bar ima smisla..

Edit:

Meni je najzesce bilo kada je na onoj sceni rekao "Otvori vrata pederu jedan" hahahaha :D

"Otvori vrata... nemoj da si pe*er..." :D

Poslednja izmena:
Poredis ps3 sa laborginijem????Ajde onda molim te ekskluzivno za clanove foruma uporedi Zoricu Brunclik sa Monikom Beluci.:d

Poredis ps3 sa laborginijem????Ajde onda molim te ekskluzivno za clanove foruma uporedi Zoricu Brunclik sa Monikom Beluci.:d

Ne, nego poredim razlike u klasi i ceni... Ako se nesto prodaje kao alva ne znaci da je bolje... to je valjda i deci u obdanistu jasno.

Ne, nego poredim razlike u klasi i ceni... Ako se nesto prodaje kao alva ne znaci da je bolje... to je valjda i deci u obdanistu jasno.

Tacno ali nekime je bolji wii nekime ps3.Nekima je mlataranje ispred tv-a zabavno,nekima je Boze sacuvaj vid ludaka.Ocigledno je da je vise onih kojima je zabavno.Nekima je bolja Zorica Brunclik od Monike Beluci.Cudan svet je oko nas.....slika ista svaki dan....

Zato što 660 hiljada Wii prema 410 hiljada PS3 prodatih u poslednjem mesecu zvuče daleko manje ubedljivo. Treba li dodati da je MS prodao 210 hiljada Xbox-eva? :) Naravno, ovo je samo za Ameriku...

Odgovor je jednostavan MGS4. Vec su se stvari vratile na staro. Wii se prodaje sve vise i vise iako je preskup sa obzirom kakav hardver nudi. Konzola ima nekoliko jakih ekskluziva: Mario, Zelda, Metroid, Mario kart i Smash bros koje su odlicne ali nema nista da valja najavljeno do kraja godine. Bolje bi bilo da sto od tih silnih milijardi potrose za neku "ozbiljniju" igru a ne za Wii sport 2

Ono što je najbitnije za Nitendo je da od svoje konzole od početka prave profit, za razliku od Sony-a i M$-a. Sony prodaje ispod proizvodne cene,a M$-u je zadnji kvartal bio tek prvi pozitivan.

"Direct profit per Wii sold may vary from $13 in Japan to $49 in the United States and $79 in Europe"

Originally, production costs of the PS3 were around 800 USD when the system first launched, but through different cost cutting maneuvers, Sony has been able to bring down the production cost of the system to a reasonable 400 USD,

Xbox Division Posts $89 Million Profit in Q3 on 'Robust Demand' for 360

Što znači, gledajući prodaju, da je jedino Nitendo napravio dobar posao.

Kako funkcionise Online mp ovde? Ja usao na Mulitplayer, pokupio oruzje, seo u auto i vrtim se po mapi ali ne vidim igrace? Sad ima onaj odabir igre tipa deathmatch, gta race ali trazi friends online?

Što znači, gledajući prodaju, da je jedino Nitendo napravio dobar posao.

Znachi nas koji konzumiramo konzole treba da boli uvo shto najgora konzola zaradjuje najvishe para ? :) Znachi tebi je sve jedno ako u sledecoj generaciji sve konzole imaju igre kao Wii, jer ako on ubedljivo najvishe zaradjuje, shta sprechava Microsofta i Sonyja da u sledecoj generaciji napravi isto ?

Po tom principu su svi uredjaji koji su pre 30 godina bili u vecini kvalitetni, danas u vecini najjeftiniji krsh, bash zahvaljujuci ljudima koji isto razmishljaju kao Wii kupci, ili gledaoci meksichkih serija. Treba bash da ne razmishljash da bi podrzavao to.

Tacno ali nekime je bolji wii nekime ps3.Nekima je mlataranje ispred tv-a zabavno,nekima je Boze sacuvaj vid ludaka.Ocigledno je da je vise onih kojima je zabavno.Nekima je bolja Zorica Brunclik od Monike Beluci.Cudan svet je oko nas.....slika ista svaki dan....

Neko misli da Karleusha bolje peva od Pavarotija, pa jel to pitanje mishljenja ili neznanja ? Niko nema nishta protiv kupaca Wiija, ali treba da se zna shta je ozbiljno a shta neozbiljno igranje, teshko je da ce nekom ko se igra godinama da to mlataranje bude interesantno vishe od 5 minuta, a nedaj boze da nam oni kojima je to interesantno "kroje" trzishte igara.

Poslednja izmena:
Vrh Dno