Šta je novo?

Grrrrrrr 3870 Pomoc please

Probaj pa ces primetiti razliku...ja sam se bio iz*ebao i za ortaka narucio nekog krshnog Asus-a i provalio razliku kada smo ih uparili u x8 i posle u x16....

Ili uzmi da ti obe budu PCI-E 2.0 x16 ili zadrzi jednu na PCI-E 2.0 x16 slotu - jer dve da rade kao x8 je BACANJE PARA

Ja sam hiljadu puta nesto procitao i negde i u praksi kada sam probao nije bilo tako...

Testiraj i probaj kako to radi i veruj mi da ces se razocarati...

Evo chovek te je opovrgnuo sa PCI-E 16x slotom ( nije ni PCI-e 2.0 16x a znamo da nema razlike izmedju PCI-E 16 X i PCI-E 2.0 16 X kao shto ti kazesh da kad se upare dva kartice u PCi-E 8x je bacanje para.... lol):

I evo u attachu poredjenje ista grafika isti setup @16x i onda @4x.

Pa to je onih ~ 15 % o kojim sam ja prichao....

A razlika izmedju 16 X i 8 X moda je zanemarljiva:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1359017&postcount=12

13672 @ 16 X
13319 @ 8 X

= -354 = ~ -2.5 %

Poslednja izmena:
Probaj pa ces primetiti razliku...ja sam se bio iz*ebao i za ortaka narucio nekog krshnog Asus-a i provalio razliku kada smo ih uparili u x8 i posle u x16....

Ili uzmi da ti obe budu PCI-E 2.0 x16 ili zadrzi jednu na PCI-E 2.0 x16 slotu - jer dve da rade kao x8 je BACANJE PARA

vazi, ti i ortak ste jedini koji ste nasli tu razliku...

jos kad bi izvrteo taj test par puta i skontao da skor za tih 200 markova varira ko od sale ne bi ni imali ovu cinicnu diskusiju :p

OK uradio sam Format (inace menjao sam oko 20 ati grafickih na starom os-u i ovo je prvi problem) instalirao sam 8.1 drivere,sad uzita vistu ali je ekran crn i vidi se samo strelica od misa... cuje se zvuk ali slika je crna,probao sam i drugi DVI isti slucaj... kad pokrenem safe mod ili last known good congif sve radi ali cim proba da ucita drivere s****ks...
nosio sam danas kartu u servis i tamo radi super.... sta li moze da bude?
samo da nije crkao PEG slot :(

HA! WELLCOME TO THE CLUB! :) Videvsi kojiu plocu i graf imas malopre sam ti u prethodnom theard-u postavio pitanje bas na koje se ovde zalis :d Znaci... ista meta isto odsojanje. Vista (i 32 i 64bit)+catalyst=black screen of death :-devil-: Dobro je znaci da ipak ploca pravi papazjanije sa vistom. BTW ako si primetio za novi bios 1.80 pise Patch ATI HD3850/HD3870 PCIE VGA card for XP a vistu ne pominju uopste - lukavo veeeeoma lukavo.

HA! WELLCOME TO THE CLUB! :) Videvsi kojiu plocu i graf imas malopre sam ti u prethodnom theard-u postavio pitanje bas na koje se ovde zalis :d Znaci... ista meta isto odsojanje. Vista (i 32 i 64bit)+catalyst=black screen of death :-devil-: Dobro je znaci da ipak ploca pravi papazjanije sa vistom. BTW ako si primetio za novi bios 1.80 pise Patch ATI HD3850/HD3870 PCIE VGA card for XP a vistu ne pominju uopste - lukavo veeeeoma lukavo.

hehe sad sam ti napisao u onom postu :D a evo link
sve pise :( http://www.asrock.com/mb/vga.asp?Model=4CoreDual-VSTA
cim se tu pojavi i 3870 nazad na instaliranje :D

Vrh Dno