Šta je novo?

Grrrr... Princo CD shitex najveci... :x

Ostali Princo diskovi koji su bili na drugom mestu, tj. u ormanu...

Mr. Hyde je napisao(la):
Ne znam sto pljujete na Verbatim. Nisu svi Verbatimi isti. Eto, oni beli DataLife su ku**u ravni, dok Crystal i Pastel su odlicni diskovi.

Crystal i Pastel su DataLifePlus diskovi.

Ja ne volim princo, koristim noname al ne princo, ni verbatim nisu svi bas dobri...uglavnom su plagijati.

Toj fabrici se stvarno nesto cudno dogodilo. U vreme 2001/02 Princo je pravio odlicne diskove, ti diskovi meni i danas rade i to bez promena, medjutim od negdeo 03 pa na dalje drasticno su se promenili kao da to sto do nas stize vise i nije iz iste fabrike...

mmmm je napisao(la):
Crystal i Pastel su DataLifePlus diskovi.

Jesu DataLifePlus, ali ne i DataLife. To nije ista serija

Crystal je Mitsubishi=vrlo dobri
Pastel je Taiyo Yuden=odlicni

Dok je beli DataLife CMC= najzesce sr**e

Beli DataLife pravi ko stigne, CMC, Moser Baer, Plasmon...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Beli DataLife pravi ko stigne, CMC, Moser Baer, Plasmon...

Uz napomenu da Moser Baer nije loš, dok je Plasmon najveća katstrofa odkad je produkcije blanko CD-ova. Sramotno loš.

Ma ocigledno je da je vreme cd-ova proslo, nekadasnji cd-ovi su toliko kvlitetniji, pa evo imam disk koji je zasao u 9-u god, verbatim azo, a radi perfektno i broj c2 gresaka je 0 (tj. skroz je zelen na scan-u u nero-u)... ovo danas je tuga...

Mare je napisao(la):
Ma ocigledno je da je vreme cd-ova proslo, nekadasnji cd-ovi su toliko kvlitetniji, pa evo imam disk koji je zasao u 9-u god

a jel se secas mozda koliko si platio taj disk ???

poz A :-devil-:

Prvi Fuji CD-R -ovi koje sam imao su bili placeni po 40 DEM... :)

Alister je napisao(la):
a jel se secas mozda koliko si platio taj disk ???

poz A :-devil-:
Naravno, sam disk je bio 25 DEM, ali to je iz druge ruke posto je u cenu ukljucen i sadrzaj istog, tj. snimanje, verujem da je disk bio u rangu 10-15 DM. Ali je i vredelo, jer ako se pogleda tadasnji hard disk, i kolicina podataka koja je dolazila na tadasnjim CD-ovim, danas bi morao da postoji medij od barem 70 Gb, a vi sracunajte koliko danas kosta rezanje 70 Gb podataka, nekih 5-7€, znaci dodje na isto... jedino sto vam treba mnogo vise prostora za kolicinu medija...

Potpuno si u pravu. Takvo stanje neće da promeni ni BlueRay.

mmilovan je napisao(la):
Potpuno si u pravu. Takvo stanje neće da promeni ni BlueRay.
Nema sta izgubili su korak, zato sam u onoj temi i rekao da mora da se smisli nesto novo, sto pre... nikad nije trebalo vise medija za recimo back-up jednog prosecnog harda, jos od doba flopi disketa....

Jel' bio test CD medija na benchu? Jel' smo se svi smejali kad je Princo dobio krš ocenu? Šta nije jasno? Aj da je Verbatim u naslovu, pa da se i zabrinemo, ali ovako.. :p

Da ali toliko ljudi i dalje prica princo princo, i to jos najgore primili se na dvd-je koji su najgori mediji na trzistu... jer kad nekom kazes sto si to uzeo imas Ritek za iste pare on te belo pogleda u stilu ma daj kakav Ritek, Princo je zakon...

Mare je napisao(la):
Nema sta izgubili su korak, zato sam u onoj temi i rekao da mora da se smisli nesto novo, sto pre... nikad nije trebalo vise medija za recimo back-up jednog prosecnog harda, jos od doba flopi disketa....

Doduše, priča se o AO DVD sa oko 750 GB po disku...

Meni je dosta zutih Princo diskova propalo bas na taj nacin sto su po obodu oksidirali(pojavile se neke fleke), da bi na kraju poceli da se ljuste! E sad dolazi glavno....svi ti diskovi su bili u kutiji na relativno tamnom mestu! E sad, isti diskovi koji su bili u najlonskim kesicama nemaju nikakve tragove oksidacije! Iako takvo pakovanje blago ostecuje disk, kod princa se pokazalo kao bolje resenje jer je najlon bio skroz slepljen za disk i na taj nacin onemogucio njegovu oksidaciju!Tako da se to namece kao resenje, mada je uvek bolje ono NE kupovati ga!

mmilovan je napisao(la):
Doduše, priča se o AO DVD sa oko 750 GB po disku...
Aha vidim, ali Iomega i ne deluje kao firma koja ce tako nesto da progura, a i sama ideja iako deluje dobro, ne deluje primenljivo u skorijoj buducnosti...

Mare je napisao(la):
Da ali toliko ljudi i dalje prica princo princo, i to jos najgore primili se na dvd-je koji su najgori mediji na trzistu... jer kad nekom kazes sto si to uzeo imas Ritek za iste pare on te belo pogleda u stilu ma daj kakav Ritek, Princo je zakon...

Ne znam, imam negde par komada Princo DVD koje sam narezao pre nesto manje od godinu dana. Nisam ih cuvao, jer nije ni nista vazno na njima. Posle godinu dana na Quality testu dobijaju ocenu 95-96, dok oni 8X Riteci ne izguraju ni 60.
Mozda je meni upala neka solidna serija, ne znam.

Mare je napisao(la):
Aha vidim, ali Iomega i ne deluje kao firma koja ce tako nesto da progura, a i sama ideja iako deluje dobro, ne deluje primenljivo u skorijoj buducnosti...
Čini mi se da si ovde potpuno u pravu.

mmilovan je napisao(la):
E pa onda je Philips u velikom problemu pošto imam diskove iz starijih Princo serija (kada su valjda radili i za Philips) i oni su gadno korodirali a bili su zaštićeni, van svetla, u kutiji itd.

mmilovan je napisao(la):
E pa onda je Philips u velikom problemu pošto imam diskove iz starijih Princo serija (kada su valjda radili i za Philips) i oni su gadno korodirali a bili su zaštićeni, van svetla, u kutiji itd.
Nije Philips u problemu, niti su oni ikada radili za Philips. Nekada je Princo koristio cd-r logotip a da nije platio za to, itd ...

vlasta je napisao(la):
Nije Philips u problemu, niti su oni ikada radili za Philips. Nekada je Princo koristio cd-r logotip a da nije platio za to, itd ...

Onda super, jer je to sa Philipsom bila info odavde, sa foruma.

Inаče koliko se sećam, mislim (samo mislim) da Philips nikad nije imao sopstvenu produkciju medija.

Ma kakav bre Princo,nemojte da se zezate kupujte Verbatim vrete tih 4-5 dinara vise extra su izdrzljivi!!!

Vrh Dno