Šta je novo?

Grim Fandango

sirNemanjapro

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
29.11.2006
Poena
440
Da li se sećate ove igre?
Prošle godine u Oktobru je dragi mr. Kalavera dodao još 10 godina na svoj konto. Pitam se šta li se desilo sa planovima za Grim Fandango 2, jer su ga planirali za 2003, pa ga pomerili za 2004 i to je sve što znam.

Grim_Fandango_artwork.jpg

Pa evo ja se secam :D

Ne bih se nadao nastavku, evo ga na TBA listi sa jos gomilom otkazanih naslova

Ah, kakva sjajna igra iz vremena kada su u LucasArts-u bili neki iole normalni ljudi, a ne, kao sad, gomila pohlepnih "nothing-but-Star-Wars" likova. Inače, umesto TBA treba da stoji WNBR (Will Never Be Released), jer se ta igra ne bi prodala u pet-šest miliona komada, kao što to biva sa svakim Star-Wars polufabrikatom (izuzimam fenomenalni KotOR, koji mi je jedna od omiljenih igara)...

^KotoR i onako nije bilo LucasArtsovo čedo, igru je napravio BioWare, a LucasArts potpisao. Sad da ne širimo priču.

Na YouTube postoje sve međusekvence, pa ko je zaboravio, može da se podseti.

Našao sam info da je neko počeo da radi na priči za Grim Fandango 2 krajem 2006. Do sada bi već imali nekakvu informaciju, valjda.

Ja sam Grim Fandango nabavio bio tek 2005 i tada je i presao. Extra skroz!!!!

Jedna od najboljih avantura ever! Poceo sam da je igram za vreme bombardovanja, nikad je nisam zavrsio do kraja:(

Nego, seca li se neko Chronomaster-a? Fenomenalna avantura!

Poslednja izmena od urednika:
Ja cu ovih dana probati da je odigram, nadam se da ce mi biti interesantna. Secam se da sam je igrao pre 10 godina, ali jako malo... Od ovog tipa igara jedino sam sanitarium ozbiljnije igrao. Moze li neko ko je presao Grim fandanga i The longest journey napise ukratko glavne razlike(price, humora, zagonetki...) ove dve igre?

Poslednja izmena:
Grim Fandango i ne treba da ima nastavak, svi pretpostavljamo kako bi taj nastavak izgledao danas u doba hiperprodukcije i samo bi omalovažavao originalni Grim koji treba da ostane upisan zlatnim slovima u istoriji video igara kao legenda jednog doba.

Ja cu ovih dana probati da je odigram, nadam se da ce mi biti interesantna. Secam se da sam je igrao pre 10 godina, ali jako malo... Od ovog tipa igara jedino sam sanitarium ozbiljnije igrao. Moze li neko ko je presao Grim fandanga i The longest journey napise ukratko glavne razlike(price, humora, zagonetki...) ove dve igre?

Koliko se sećam, Sanitarium je bio teški horor. The Longest Journey je odlična avantura, ali relativno ozbiljna. Grim Fandango je jedna od najboljih avantura ikada napravljenih, a humor je vrhunski (seća li se ko kad Glotis čupa svoje srce??). Na ovom sajtu ima sitnih programčića da se ova igra potera na visti i XP-u, a, usput, ako nisi odigrao ove igre koje u nazivu imaju ime MONKEY, to, takođe, nikako ne propustiti.

Ja sam prvi put instalirao ovu igru pre par meseci, krenuo da je igram i batalio, jednostavno me nije vukla dalje, valjda zato sto ne volim cartoon-olike avanture.
A verujte mi, presao sam preko 100 avantura, pre svega P&C, a i ostalih.

Preporuka za Longest Journey, igra je legendarna :smoke:. Moji favoriti su jos: Syberia 1 i 2, Darkness Within, Scratches, Post Mortem, Still Life, Black Mirror, Broken Sword serijal, Sherlock Holmes The Case Of The Silver Earrings...
Veoma ozbiljne igre, sa odlicnom atmosferom i pricom :).

Poslednja izmena:
Grim nema veze sa tim ostalim avanturama, barem po pitanju humora... A to je ono sto je bila perjanica Lucasovih avantura...

Možda je offtopic, ali kad se već pominju avanture ne treba zaboraviti igru novijeg datuma A Vampyre Story koja je prava retkost danas a koju odlikuje jedinstven i prepoznatljiv humor starih Lukasovih avantura koju su bivši developeri LucasArts-a uspeli nekako da izguraju do kraja i donesu klasičnu avanturu koju krasi duh P&C klasika.

Grim nema veze sa tim ostalim avanturama, barem po pitanju humora... A to je ono sto je bila perjanica Lucasovih avantura...

Pa nisam ni rekao da ima, ali ocigledno nesto nema, cim je nisam mogao igrati do kraja, a uzivao sam iskreno u gore navedenim avanturama :).

Sve preporuke za Longest Journey! 2. deo nisam ni hteo da igram, nije P&C:(

sto se Lucas Arts tice, Day of the Tentacle je bila prva njihova avantura koju sam igrao, ako me pamcenje ne vara.

...sto se Lucas Arts tice, Day of the Tentacle je bila prva njihova avantura koju sam igrao, ako me pamcenje ne vara.

A da, isto odlična avantura, doduše nikad je nisam završio. Sad je imam u telefonu preko emulatora pa možda si dam truda... :)

Day-of-the-tentacle-cover-art.jpg

Poslednja izmena:
Kružile su priče o tom eventualnom nastavku i Timu Shaferu kao piscu priče, međutim to je bilo čisto nagađanje.

Možda je offtopic, ali kad se već pominju avanture ne treba zaboraviti igru novijeg datuma A Vampyre Story koja je prava retkost danas a koju odlikuje jedinstven i prepoznatljiv humor starih Lukasovih avantura koju su bivši developeri LucasArts-a uspeli nekako da izguraju do kraja i donesu klasičnu avanturu koju krasi duh P&C klasika.

Igra je zaboravljena čim je izašla. Nije ni do kolena divu od igre kao što je Grim Fandango. Mislim da je nisu prešli ni oni koji su je hvalili. Jesi li je ti završio?

Grim Fandango je stvarno bila sjajna igra :) Meni se toliko dopala da sam kupio originalne diskove, zaista je treba imati u kolekciji.

GF je jedina avantura koju sam ja igrao, poneku drugu sam i pokušao, ali samo GF sam morao da završim.

Igra je zaboravljena čim je izašla. Nije ni do kolena divu od igre kao što je Grim Fandango. Mislim da je nisu prešli ni oni koji su je hvalili. Jesi li je ti završio?

Slažem se da nije na nivou Grim Fandaga ali da se sad pojavi GF2 mislim da bi prošao isto kao A Vampyre Story. Igrali bi ga ljudi koji cene ovaj žanr i to bi bilo to. Jednostavno vreme P&C avantura je prošlo.
Inače prešao sam VS i zanimljivo je da priča nije završena već se čeka nastavak.

Jednostavno vreme P&C avantura je prošlo.

Odakle ti to :trust: ?
Zato sto je VS lose prosao, pa on je neslavno prosao u avanturistickom svetu, a kamoli generalno gledano.
Daleko je ovaj zanr od propadanja, toliko igara je u razvoju, svasta kvalitetno tek treba da izadje, a ja recimo u steku :D imam bar 5 odlicnih igara, koje cekaju da budu odigrane ;).

Odakle ti to :trust: ?
Zato sto je VS lose prosao, pa on je neslavno prosao u avanturistickom svetu, a kamoli generalno gledano.
Daleko je ovaj zanr od propadanja, toliko igara je u razvoju, svasta kvalitetno tek treba da izadje, a ja recimo u steku :D imam bar 5 odlicnih igara, koje cekaju da budu odigrane ;).

Nisam mislio da je prošlo u smislu da se više ne izdaju već sam mislio na njihovu popularnost i zastupljenost u medijima. Ne obraća se više pažnja na njih pa imamo slučaj da izađe nekiliko solidnih avantura koje prođu nezapaženo. Pogledaj na primer Bench forum i vidi koliko postoji tema o P&C avanturama (nedovoljno :))

Prva 3D avantura koju je izdao Lucas Arts. Da li je stvarno prva to ne znam. Posle par meseci se pojavio Gabriel Knight 3.

Inace jako bi voleo da vidim nastavak/rimejk Grim Fandanga/Maniac Mansiona/Full Throttle-a ali se bojim da su sanse za to nikakve pogotovo ako se podsetimo koliko je trebalo Shafferu da objavi (ne i napravi) Psihonaute :(.

Nisam mislio da je prošlo u smislu da se više ne izdaju već sam mislio na njihovu popularnost i zastupljenost u medijima. Ne obraća se više pažnja na njih pa imamo slučaj da izađe nekiliko solidnih avantura koje prođu nezapaženo. Pogledaj na primer Bench forum i vidi koliko postoji tema o P&C avanturama (nedovoljno :))

Pogledaj ti forum Sveta Kompjutera (sk.rs/forum) ;), poslednja oaza avanturistickih igara :type: :wave:.

Jel neko igrao Longest Journey 2? Bas me interesuju utisci, mene je u startu odbio a bio sam odusevljen prvi delom.

Dreamfall The Longest Journey se zove. Daleko je od kvaliteta prvog dela, cak nije ni P&C avantura, vec avantura sa trcanjem tamo vamo :).

Ali, vredi odigrati, zbog price ;), mada je druga junakinja u pitanju... ipak dosta toga se saznaje o junakinji iz prvog dela.

2x Ali :D, prica nije zaokruzena, odavno je vec trebalo da izadje nova igra (tj. ako se dobro secam, nove epizode, tako su planirali, kao HL2 ;)), od toga ni traga ni glasa :mad:.

GF je jedina avantura koju sam ja igrao, poneku drugu sam i pokušao, ali samo GF sam morao da završim.
Takodje, identicna prica kao i nickname-ova. Jedina koju sam igrao, odigrao i zavrsio... i odusevio se, naravno. Ostale sam mozda tek probao i bataljivao.
I takodje sam je igrao za vreme bombardovanja :d

Nego, jel' ima negde da se skine ova legenda? Ili pak da se pazari? Kutija, gde si je ti nasao.. kod nas, u nekoj radnji?

Mozes naci po torrentima, na dva cd-a je, i normalno radi na XP-u, samo treba instalirati patch 1.01, staviti compatibility mode win95 i u directX-u iskljuciti directDraw akceleraciju(ovo samo ako ima grafickih problema).
Takodje mislim da ima na steamu, za nekih 10$, pa biraj kako ces :)...

Nazad
Vrh Dno