Šta je novo?

Greskom formatirao hdd

KLNG

Poštovan
Učlanjen(a)
15.12.2021
Poena
65
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 3930k, LC POWER LC CC 120
Matična ploča
Asus Sabertoth X79
RAM
4x4GB Corsair Vengeance 1866
GPU
XFX RX 470 4GB
Storage
Patriot P210 256GB SSD, 1TB WD HDD
Zvuk
Logitech X-230 2.1,Speedlink Medusa NX stereo
PSU
be quiet BQT-E6 550W
Kućište
CUBITEC TATTOO
Monitor
DELL P2417HC
Miš & tastatura
REDRAGON M610, A4 Tech X7 G100
Ostale periferije
Logitech DFGT
Mobilni telefon
XIAOMI REDMI NOTE 10
Pristup internetu
  1. Mobilni internet
Hteo da napravim bootabilni usb i u brzini kliknem na hdd I to sa podacima,slike, muzika,igrice,drajveri,programi, sve..Sta sad? Jel postoji recuva jos uvek ili Ima nesto bolje? Moze li jednostavno cela particija da se povrati posto je ceo disk particija? I to na istom disku po moguctvu ili da jurim jos jedan od terabajt?

Ja sam pre nekog vremena zabagovao i umesto da formatiram sistemski formatirao backup disk.

Odmah sam skontao koji sam mjau**mjau**mjau**mjau**mjau, i sa programom EaseUS Data Recovery Wizard Technician (narodna verzija) uspeo povratiti gotovo sve (sitne doc i druge fajlove, slike,muziku i sl.), možda pola filmova, uz napomenu da program svim fajlovima koje povrati dodeli neko drugo ime, različito od orginalnog, i da povraćeni fajlovi ne budu sistemski sređeni u foldere kao pre brisanja, pa treba to posle sve srediti.

Uglavnom, prijatno sam se iznenadio koliko je delotvoran, ali za razliku od el_patrona ja sam vraćanje fajlova uradio odmah, dakle posle brisanja nije bilo drugih upisa na disk...
Ovaj program je meni rešio...

Hvala na brzim odgovorima. Cim stignem kuci s posla pokusacu da uradim nesto ali ako nisu sistemski sredjeni fajlovi onda cu morati ponovo da skidam narodne verzije igrica.

Hvala na brzim odgovorima. Cim stignem kuci s posla pokusacu da uradim nesto ali ako nisu sistemski sredjeni fajlovi onda cu morati ponovo da skidam narodne verzije igrica.
Od igrica se oprosti, to će biti neupotrebljivo... Eventualno sejvove možeš sačuvati, ovo ostalo skidaj i instaliraj ponovo.

Ista priča i sa muzikom (mp3) fajlovima, ništa neće biti u svom folderu i sa svojim nazivom, tako da je možda i to bolje skinuti ponovo nego da se sve ručno sređuje, tako će kraće trajati...

Bitno je da ti podatke i slike spasi (jer to ne možeš nikako nadomestiti downloadovati i sl.), ali ponavljam te fajlove će program rename-ovati kako on hoće, a ne po starim nazivima, ništa neće biti sortirano po folderima i td...

Recuva može vratiti originalnu strukturu foldera.

Ja na poslu koristim GetDataBack i EaseUS Data Recovery. Za različite situacije. I uspeva puno toga. Nedavno je moj tupavi burazer formatirao slučajno disk na kome su sve slike njegovog deteta od trudnoće do 10 godina. Pobeleo je kad mi je rekao to, samo sam kazao da ne dira ništa, isključi komp, izvadi disk i donese ga meni. Srećom, 99% je sačuvao sa sve originalnim imenima i folderima.

Skinuo sam recuvu I pustio da radi, trenutno kaze da ce joj trebati 5 sati. Cekam pa cu da vidim sta ce da uradi.

Ovo je ključno - "da ne dira ništa, isključi komp, izvadi disk". Koliko će biti vraćeno zavisi od toga koliko je računar radio posle formatiranja, manje - više će biti vraćeno i obrnuto. Pri tom će prvi karakter imena obrisanih pa vraćenih datoteka (fajlova) biti zamenjen znakom "?" i taj karakter će korisnik morati sam odrediti.

Evo kako se zavrsilo. Skinuo sam nekoliko preporucenih programa I isprobavao. Minitool cini mi se najbrze radi Ali free verzija samo pronalazi fajlove me vraca ih. Ostalim programima je trebalo previse vremena, za 3 sata rada manje od 30 posto skeniranja odradjeno (disk je od terabajt I bio je skoro pa pun). Nisam imao zivaca za to. Recuva ima neki mali wizard pa sam mu rekao da trazi samo slike na specificnoj lokaciji. Za nesto vise od sat vremena je bilo zavrseno I koliko vidim sve slike su vracene neke imaju originalno ime, neke imaju znak ? ili $ ispred, ili pak neki broj. Ovo ostalo igrice, muziku cu ponovo skinuti. Krivo mi je sto sam izgubio neke stvari koje sam cuvao godinama, recimo neke BTB staze za Richard Burns Rally koje rade samo sa starim RSRBR verzijama iako ih odavno nisam koristio. Hvala svima na pomoci.

^ Realno šta je to par sati čekanja u odnosu na spasene uspomene?
Ima i EaseUS Data Recovery Wizard Technician opciju da odrediš samo neke tipove fajlove za spasavanje (npr. jpg, docx i sl.).

Uglavnom, tako sam ti i rekao da će biti, spaseš slike i dokumente, a sve ostalo se može ponovo skinuti.

Drago mi je da si uspeo.

EDIT: Ionako čuvamo gomilu stvari koje nam realno ne trebaju.

Vidim da nisam jedini kojem se to desilo tako da ova tema ostaje ovde za nekog sledeceg nesrecnika da mu se nadje u pomoci. Ziveli

Vrh Dno